< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Nautilus- -- 26 Ağustos 2021; 12:22:34 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Letgo'ya online ödeme ve indirimli kargo özellikleri geldi (2. sayfa)
-
-
Gerçekten çok riskli. Sağlam cihazının içinden parça söküp bu işlemi yapsalardı nasıl kanıtlayacaktın. Güvenilmez bir yöntem. Basit şeylerin alım satımı için uygun onun harici uygun değil riskli.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu gibi sitelerden alış veriş yapmak risk barındırıyor. Özellikle satış yapmak isteyenler, satacağı ürünün her türlü bilgisini kayıt altına almalılar. Bilgisayar satacaksanız seri numarasını, üzerindeki ramların bilgilerini, harddiskinin seri numarası gibi ayır edici bilgiler kayıt altına alınmalıdır. Diyelim ki; Satın alan kişi aldığı bilgisayarın içindeki ramı değiştirdi ve arızalı ramı taktı, bunun ramı arızalı diyerek iade edebilir, siz de ürünün iade edilmesine mi yanarsınız yoksa kargo parası ödeyerek içeri girmenize mi yanarsınız. Her zaman için en kötü senaryoyu uygulamayı yeğlerim.
-
Çöp uygulama. Üstüne para verseler kullanmam.
-
En güzeli yüz yüze... Gel abi incele al git. PC yollarsın neden bu kargo değilde bu kargo ile yolladın. Yok efendim ram mi çalan dersin bilmem ne mi dersin... Dertsiz başına dert.
Yüz yüze buluş testini yapsın versin parayı gitsin...
-
Letgo arama kısmı çok sıkıntılı. Düzgün sonuçlar vermiyor.
Sahibinden tekel olmuş , bu tekeli kırması açısından olumlu bir alternatif
-
işlemci, ekran kartı vs gönderdin adam dedi ki kutusu geldi içi boş letgo ne yapacak alıcıya parasını geri iade etmekten başka ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: fatalrhymex
Bu olay özellikle letgo da patlar, zaten içerisi dolandırıcı dolu.
Örneğin bundan 4 5 sene önce malum sarı sitede bu şekilde bir tablet pc satmıştım. Alıcı yağuşakta da aynı tablet pc den varmış ama ekranı kırık. Yağuşak bana kargoda ekranı kırılmış diye geri gönderip parasını sarı siteden çatır çatır aldı.
Bende saf mıyım göndermeden önce mac adresinden tut seri numarasına kadar kayıt altına almıştım.
Yağuşağı bi şekilde bulup karakoldan suç duyurusu yaptım ve evrağın fotosunu gönderdim, yalvar yakar ağladı etti hem cihazımı geri verdi hem para bende kaldı.yağuşak biraz daha profesyonel olsaydı sizinkinin ekranını söküp kendi tabletinin ekranıyla değiştirseydi bir şey yapamazdınız. bu sistemler bizim millete gitmez. alan satan birileri mağdur olup durur aracılık yapan bu firmalar ise ellerini sürmeden etliye sütlüye karışmadan para kazanırlar.
ben bu sistemlerin hepsini kullanıyorum ama alacak adam ya birini gönderecek o kişi benden alacak ya da bana nasıl güvenip inanacaksa inanacak parayı atacak ben de malı göndereceğim. öyle sen arkadaşına kargoyla gönder ben ondan alayım yok sen kargoya ver dekont at ben paranı atıyorum dümenlerine de gelmem.
bu %10 komisyonculuk yapan firmalar ne zaman gerçekten yararlı bir iş yapmış olurlar anlatayım. uygulamasını yapacak gene alıcı satıcı konuşacak pazarlığını edecek. ürün kondisyonu vs. her şey satan tarafından girilecek. anlaşıldı alıcı ödeme yaptı. satıcı ürünü komisyoncu firmaya gönderecek. göndermeden önce kondisyonunu, çalıştığını ispat eden video, görsel vs. sisteme yükleyecek. komisyoncu firmanın eksperi ürünü inceleyecek ürün hakkında bir rapor hazırlayacak. kondisyonu şudur. içeriği budur. benchmarkı olacak bir ürünse benchmarkını yapacak. alıcı kişi onay verirse ürün komisyoncu firmanın merkezinden alıcıya kargolanacak. kargolar sigortalı olacak. alıcı ürünü teslim aldı, eksper raporuna rağmen ve üründe sorun olmamasına rağmen keyfi olarak ürünü beğenmedi tutturdu iade dedi diyelim. ürünün değerinin belirli bir miktarı kadar ceza ödesin hem eksper ücreti hem de satıcının mağduriyeti için. bu cezayı da almadan önce bilsin. böylelikle gerçekten alacak satacak adamlar barınır sistemde.
mevcut komisyoncular ne yapıyor. ee sen öde, sen de gönder. 10 lira kargoyu da aranızda halledin. bi de otur dua et aldığın/sattığın adam dürüst biri olsun. biz de komisyonumuzu alırız temiz.
-
Girer girmez konum izni ile taciz eden, arama yaparken doğru düzgün filtreleme yaptırmayan, sitesi Internet Explorer kullanıyor hissi veren bir sitenin hâlâ iş yapabiliyor oluşu çok ilginç.
-
Sarı sitede bu tarz bir satışda adama gönderdiğim sıfır ürünü istediğim gibi değil alışamadım diyip geri gönderdi. Ben magaza değilim ki deneyim begenmezseniz 15 gün içinde sorgusuz sualsiz alacagım diyim. Kesinlikle bireysel satıcılar için tam bir kabus bu sistem. Adam ürününüzü bozup gönderse bile almak geri almak zorunda kalıyorsunuz. İsterseniz gönderdiğiniz ürünün seri numarası görseli herseyini alsanız bile sonucda dava acmak için para ve zamana ihtiyacınız var. Üç kuruş kazanıcam diye 2 katı zarar edebilirsiniz.
-
Letgonun özeti aşağıdadır.
Ürünün fiyatı: 1000 ₺
s: soru soran kişi
b: ben
s- hala satılık mı?
b- evet
s- 100 lira olur mu?
-
Leş yiyicilerin mekanı letgo dan hiç birşey olmaz. Orada düstur ilan fiyatının maksimum yüzde 50 sini teklif etmektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
uygulamaya sabah tıklasan akşama anca açılıyor. halen yaşıyor olması çok ilginç.
-
1 aydır laptop arıyorum, interentte sıfır fiyatı 7k olan laptopları adamlar 8k'ya letgo'ya koymuşlar. İlanların %80i bu şekilde. Buna da bir çözüm bulmaları lazım.
-
Tamam Sahibinden gibi GET tarzı bir sistem getirdin, bari komisyonu diğer sitelerden düşük tut da rekabet edebilesin. Bugüne kadar insanlar yüz yüze alışveriş yapıyordu, sana komisyon ödemiyorlardı. Böyle bile kar edebiliyordun ki yıllardır var olabildin. E bu ne açgözlülüktür ki %10 komisyon koyuyorsun yeni sisteme? Koysana %5-6 da sarı site yesin dev bir tokat!
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
sirf bu yuzden get falan kullanmiyorum elektronim urun bozup geri gonderme ihtimali yuksek olan senin malina olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arama kısmı sahteker virüs siteleri gibi, aradığın harici alakasız herşeyi önüne getiriyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: amma velakin
Aracılık fiyatı berbat.%10 komisyon çok fazla.
Sarı site de aynı şeyi yapıyor. Tonla komisyon alıyor ama bir sorun yaşadığında hiçbir şekilde ilgi alaka göstermiyor. Satıcı ile görüş diyor. Sanırım bu sistem komisyonu alıcıdan talep ediyor. Zorda kalınmadıkça tavsiye etmem.hepsiburada'da satıcıyım, %12, %14 komisyon oranı. %10 çok nadir. biz ne yapalım peki?
-
Merabalar letgo kargo aracılığı ile ürünü sağlam ve çalışır durumda teslim edildiği halde ürünü müşteri elinden düşürmesi yada art niyetli olarak ürünün içinden işlemci veya elektronik kartı söküp ürün arızalı diye iyade talebinde bulunması durumunda satıcının haklarının korunması hakkında satıcının durumu ve hakları nedir. teşekkürler saygılarla....
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X