Şimdi Ara

Lezzetli Kurban Kavurması Nasıl Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kurban bayramının yaklaştığı bu günlerde, kurbanlar kesildikten sonra kurban eti nasıl saklanabilir seçeneklerinden biri kavurma yapmaktır. Bizde hem kendi bilgimizi pekiştirelim hem de sizlerle bu bilgileri paylaşalım diye kavurma nasıl yapılır, güzel kavurma yapmanın sırrı nedir, sağlıklı kavurma yapılabilir mi sorularına yanıt aradık.
    Hangi etlerden kavurma yapılabilir sorusuyla başlayalım. Kavurma için en çok tercih edilen ve beğenilen et kuzu etidir. Ama kurban olarak kuzu kesilemediğinden koyun ya da dana eti tercih edeceğiz. Koyun etinden kavurma yapacaksanız kendi yağında, çok kızgın ateşte pişirebilirsiniz. Dana etini ise yeteri kadar su ve yağ ekleyerek uzun sure pişirmeniz gerekir.
    Kavurma yaparken kullanacağımız etin biraz yağlı olması kavurmanın lezzetli olması için gereklidir. Bu sebeple kurban etinizi temizlerken tüm yağı almamanızda fayda var.

    Kurban Kavurması Tarifi
    Kurban etiyle kavurma yapmak isteyenler için unlu et lokantası Günaydın’ın kavurma tarifi söyle
    1 kilo koyun eti
    Kurban etini temizlerken çıkan koyun etinin yağı
    Tereyağı
    Kekik
    Pul biber
    Karabiber

    Öncelikle koyun etinden ayırdığımız yağ tencereye koyulup kızgın ateşte eritilir. Tencerede yağ tamamen eridiğinde kızarmış kıkırdak gibi dokular kalır, bunu tencereden kevgirle alin. Daha sonra eti tencereye ekleyin. Kızgın yağa koyduğunuz etler hemen renk değiştirecektir bu sebeple eti devamlı karıştırıp her yanının mühürlenmesini sağlayın. Daha sonra tencerenizin kapağını kapatıp ocağın altını kısın. Et önce suyunu tencereye bırakacak sonra geri çekecektir. Suyunu çektikten sonra içerisine 1 tepeleme yemek kasığı tereyağı ekleyin. Tereyağı eti karıştırarak eritin ve baharatlarını ekleyin.

    Kurban kavurması yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
    Kavurma farklı farklı etlerden yapılabildiği için, her kavurmanın farklı hususları vardır.
    Biz kurban kavurması hakkında bilgi sunduğumuz için bu konuya değinelim.
    Kurban kavurmasını diğer kavurmalardan farklı kılan nokta kullanılan etin taze olmasıdır. Ayni gün kesilmiş etten yapılır ve içerisine gene ayni koyunun yağı koyulur. Et ocağa konulduğu an ateş son seviyede daha sonra orta ateşe alınmalıdır. Tereyağı ve baharatlar artık piştikten sonra atılıp etle karıştırılıp tencere ocaktan alınmalıdır. Pişmeye devam ederse baharatların verdiği lezzet olur.
    Kurban kavurması nasıl yumuşak olur?
    Kurban kavurması taze etten yapıldığı için zor pişer ve her zaman istenen yumuşaklıkta olmaz. Hele ki size dana, sığır, koç gibi gelen etleri bir arada kavurma yapıyorsanız daha da zor olur çünkü bu etlerin pişme sureleri farklıdır. Biri ağızda dağılsın biri kayış gibi çiğnenip dursun istemiyorsanız etleri ayrı ayrı kavurma yapmanızı öneririm. Ayrıca hemen kesildiği gün değil de en azından bir gün dolapta beklemiş eti kavurma yaparsanız istediğiniz yumuşaklığı elde edebilirsiniz.
    Ayrıca yukarıda bahsettiğim önce kızgın ateş sonra orta ateşe dikkat ederseniz kavurmanız yumuşak olur.
    Kavurmanın tuzu ve baharatı da piştikten sonra ocaktayken atılmalı, karıştırılıp ocak kapatılmalıdır. Pişerken tuz atarsanız etin suyu gider ve kuru olur.

    Kurban kavurması nasıl saklanır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jobetevrag -- 30 Eylül 2014; 14:04:31 >







  • et kavurma çok severim. Kurban bayramlarını da bu yüzden çok seviyorum. bol bol et sote yiyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extanse -- 13 Ekim 2014; 1:03:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.