|
LG 2021 OLED B1/C1/G1/Z1 [Ana Konu] (9. sayfa)
-
-
Hocam geçen seneki 48cxoled çok hoşuma gitmişti ama Türkiye ye gelmedi ama c1 gelecek deniyor inşallah gelir. Ama bu sene stok sıkıntısı olabilir diyorlar üretim azmış deniyor tabi fiyat da önemli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Onlar ayrim yapmaz ama bizim.vergiler affetmez
Hocam gelince belli olur OLED tv dışındaki ürünlerin fiyatında artış olacak ama OLED tv lerde artış olmayacak denildi bugün görüşmemizde.quote:
Orijinalden alıntı: baris007Onlar ayrim yapmaz ama bizim.vergiler affetmez
-
quote:
Orijinalden alıntı: Burak_Keskin06
Hocam gelince belli olur OLED tv dışındaki ürünlerin fiyatında artış olacak ama OLED tv lerde artış olmayacak denildi bugün görüşmemizde.
Alıntıları GösterGeçen sene 55CX 14k'ya çıkmıştı, aşağı yukarı beklentim 48CX için 10-12k aralığıydı. Fiyatlarda artış olmayacak deniliyorsa, 48C1 10-12 bandında olabilir galiba. Mayısın ilk haftasında fiyat bilgisini heyecanla bekliyorum öyleyse. Bir liste falan oluşturuluyorsa muhakkak bulunmak isterim (LG TR bu sefer şaşırtacak galiba bu kadar kısa zamanda böyle net bilgiyle. Yine de açık kapı bırakalım ertelenme ihtimaline karşılık :/ )
edit: Bir de şu demo videolarını artık keyifle izlemek kısmet olacak :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St Batuhan -- 9 Nisan 2021; 20:6:59 >
-
Sonra 9lara dustu. Bir tv 14ten 8 9lara dusuyorsa o tvnin gercek fiyati 14 degildir
quote:
Orijinalden alıntı: baris007Sonra 9lara dustu. Bir tv 14ten 8 9lara dusuyorsa o tvnin gercek fiyati 14 degildir
Türkiye için durumlar farklılaşıyor maalesef. 55CX için mi belirtmektesiniz 9 kısmını? Bir kaç kez gördüm sanırım ama 9 değil de 9,5 üstünde hatırlıyorum. Ülkemizde kur durumunu göz ederek fiyat değerlendirmesi yapmak gerekiyor. Tabii birebir kurdan çevrilmiyor ama geçen sene temmuz ayında çıkan 55cx 2300 euro iken 14k ile yola başladı yanlış hatırlamıyorsam. Katsayı olarak bakarsak 6,08 gibi bir değer buluyoruz. Arada diğer kısımda muhabbetleri oldu, LG TR direkt ürünün fiyatını çevirmekten ziyade kulvar ve satış oranına göre de yaklaşıyor (55GX ve 65" olan modelleri kıyaslayınca) Velhasıl eğer geçen sene olan katsayı ile 1650'yi çarparsak 6,08 ile, 48C1 10032 TL çıkmalı. Kur dalgalanması (tsunamisi) sonrası olabilecek max değeri 12094 diye düşünüyorum. Düz usül 12k. Bu arada farkındaysanız dolar kullanıp euro fiyatı baz alıyorum. Zira vergilendirme kısmımız Almanya tarzında olsa da aşağı yukarı temel alabileceğimiz fiyat dolara yakın olacaktır. Bir de katsayı hesabına döndüğümüz için TL'nin aşağı yukarı değerlemesi ve eur/usd paritesinin muazzam oynamamış olmasını düşünüyorum (1,13-1,19 gibi bir değişim var)
6,8-6,08 - 2300*6,08=13984
1800*6,08=10944
1650*6,08=10032
8,2-7,33 - 1650*7,33=12094
Son olarak gönlüm elbette C9'ların vardığı 9k bantlarından devam etmek olurdu. İlk çıkışı 9k olsa 55" ve böylece alt kısmı daha ucuz olsa geçen sene. Şimdi ise belki 6-7k civarına 48" oled almak kısmet olurdu :(
-
Hocam Mayıs ayında belli olacak fiyatlar ama çok yüksek bir fiyattan çıkmayacak denildi bakalım ne fiyattan çıkacakquote:
Orijinalden alıntı: St BatuhanGeçen sene 55CX 14k'ya çıkmıştı, aşağı yukarı beklentim 48CX için 10-12k aralığıydı. Fiyatlarda artış olmayacak deniliyorsa, 48C1 10-12 bandında olabilir galiba. Mayısın ilk haftasında fiyat bilgisini heyecanla bekliyorum öyleyse. Bir liste falan oluşturuluyorsa muhakkak bulunmak isterim (LG TR bu sefer şaşırtacak galiba bu kadar kısa zamanda böyle net bilgiyle. Yine de açık kapı bırakalım ertelenme ihtimaline karşılık :/ )
edit: Bir de şu demo videolarını artık keyifle izlemek kısmet olacak :)
Alıntıları Göster
-
mesajım bulunsun. 48" c1 için beklemedeyim
-
Hocam ürün ay sonu kaç adet geleceği belli olur bilgi veririm buradan.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
C1 55 alacağım sanırım 1 tane, ayak tasarımı da çok hoş görünüyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: [__Zahid__]mesajım bulunsun. 48" c1 için beklemedeyim
+1
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-E502C764D+1
Alıntıları Göster
Hocam bilgi gelince paylaşım yapacağım. -
Oled alasım var ama ne zaman ekran yanacak diye diken üstünde beklemekte istemiyorum açıkcası. O yüzden Sony 65 xj 9500 ü bekleyecek gibiyim, yoksa Cx veya C1 i çoktan alırdım o paraya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_6 -- 12 Nisan 2021; 12:1:37 >
2021 model tv'ler zamlı gelmeyecekse aklıma tek bir şey geliyor. 2021 hammadde krizi :)
Firmalar hammadde bulmakta zorlanıyorlar, malzeme kalitesinde düşüş olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Wiseeman
2021 model tv'ler zamlı gelmeyecekse aklıma tek bir şey geliyor. 2021 hammadde krizi :)
Firmalar hammadde bulmakta zorlanıyorlar, malzeme kalitesinde düşüş olabilir.
Hocam OLED TV'ler için deniliyor bu durum diğer tv'ler fiyat artışı olacak denildi. -
Hocam madem öyle cx için hiç zorlamayayım bari c1'i bekleyeyim şunun şurasında 1 ay kalmış sanırım :)
LG OLED TV'lere yıllardır çamur atıp durdular. qled gibi harf oyunları yaparak kendilerince algı oluşturdular.
Şimdi ise LG display OLED panelleri ile samsung markası altında OLED modelleri çıkarmaya hazırlanıyorlar.
Bu bir yenilgidir, çünkü insanları OLED ekranlarda yenilik yapmak yerine OLED gibi bir şey olduğunu düşünmeleri için kandırmak için QLED gibi pazarlama hilelerini denemeyi seçtiler (müşterilerin O'yu bir Q'ya dönüştüren küçük çizgiyi fark etmeyeceğini umuyorlardı).
Samsung'un rakip LG Display'den OLED TV panelleri satın almak için mürekkep anlaşması yaptığı bildiriliyor,
Samsung Electronics, MTN , ETNewsve Seoul Economic Daily 'den yeni raporlara göre LG Display'den milyonlarca OLED TV paneli sipariş etmeye yakın. Yetkililerin, samsung'a bu yılın ikinci yarısında 1 milyon panelin tedarik edileceğini ve gelecek yıl 4 milyon panele yükseleceğini öngören anlaşmayı kabul etmek için geçtiğimiz günlerde bir araya geldiği bildiriliyor. Anlaşma sonuçlanırsa, Samsung ilk kez Güney Koreli rakibinden ve pazar liderinden OLED paneller satın almış olacak. LG'nin OLED panellerine sahip TV'ler, profesyonel incelemelerin en iyileri arasında sürekli olarak puanlar.
Samsung oledTV pazarından çıktı yarım on yıl önce . Bugün LG Display, Sony, Vizio ve Hisense gibi çeşitli TV üreticilerine OLED panellerin yanı sıra LG Electronics de tedarik ediyor. Geçen yıl LG Display, OLED üretim hatlarının genişlediğini duyurdu ve pazar araştırma firması TrendForce, üretim kapasitesinin bu yılın ikinci çeyreğinde daha da artacağını söylüyor. MTN, LG Display'in toplam OLED TV paneli üretim kapasitesinin bu yıl yaklaşık 8 milyon adet olduğunu bildiriyor.
Bugünkü raporlar, Samsung'un şu anda televizyon dizilişinde kullandığı LCD panellerden uzaklaştığının en son göstergesidir. QLED TV'leri bile hala bu kuantum nokta katmanının arkasındaki LCD panelleri kullanıyor. Geçen yıl Samsung Display, Çinli rakiplerin sert fiyat rekabeti karşısında LCD panel üretmeyi bırakacağını açıkladı, ancak pandeminin talepte bir artışa yol açmasının ardından bu kapatmayı ertelediği bildirildi.
Düşen LCD panel fiyatlarının geçen yılki hareketin arkasında olduğuna inanılırken, MTN trendin bu yıl tersine döndüğünü bildiriyor. LCD panellerin giderek daha pahalı hale geliyor ve Samsung'un alternatifleri keşfetmesine neden oluyor.
Samsung Electronics LG Display'den panel satın almayı planlarken, kendi ekran bölümünün Quantum Dot OLED (QD-OLED) TV panelleri üzerinde çalıştığına inanılıyor. Güney Kore yayını Elec'in bu haftaki bir raporu, Samsung Display'in şu anda Teknolojiyi kullanan bir prototip TV üzerinde çalıştığını ve haziran ayında üretildikten sonra Samsung Electronics gibi potansiyel müşterilere gönderileceğini söylüyor. Bununla birlikte, Ocak ayında Samsung Electronics'e gönderilen QD-OLED panel örneklerinin düşük parlaklıkları nedeniyle eleştirildiği bildirildi.
QD-OLED, Samsung'un ufkunda yer alan tek yeni ekran teknolojisi değil. Kısa bir süre önce, bir görüntü oluşturmak için bir dizi küçük kendinden emissive LED kullanan Micro LED adlı yeni bir ekran türünü ticarileştirdi. Samsung teknolojiyi bir dizi ultra yüksek uç TV 'de piyasaya sürsede, kitlesel pazar setleri için yeterince uygun fiyatlı olmaktan yıllar uzakta olduğuna inanılıyor. Şirketin kendi kendine emissive kuantum nokta TV'ler üzerinde çalıştığına dair raporlar da var.the vergeSamsung reportedly inks deal to buy OLED TV panels from rival LG Displayhttps://www.theverge.com/2021/4/9/22375179/samsung-electronics-lg-display-oled-tv-panels-quantum-dot-qd
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X