Şimdi Ara

LG 27' M2794D KULLANICI İNCELEMESİ (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
1
Favori
51.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 1 hafta oluyor ve 3 saat PC, 2 saat PS3, 2 saat TV amaçlı kullanıyorum ortalama bir günde.

Bundan önceki monitörüm Samsung 2333HD TV idi. Yine Vatan'dan 649 TL'ye almıştım (bu 770 TL).
    Renk ayarları ile oynama imkanı, ses şiddeti ve temizliği, bağlantı çeşitliliği ve sayısı, boyut, kumanda kontrolü açısından Samsung'a 5 basar. Kesinlikle abartmıyorum, Samsung'u da oldukça inceleyip, severek almıştım. Ama kesinlikle bunun rakibi değil.

Teknik bilgiden ziyade ben de kendimce son kullanıcı incelemelerimi paylaşayım.
    Birincisi ağırlıklı olarak PC'de ve PS3'de az da olsa TV de kullanacağım için üst modeli olan yeni tasarımı değil eskiyi aldım. Pişman değilim, üstün yönleri pek kullanacağım özellikler değildi. TV'den mp3 dinleme gibi bir ihtiyacım hiç olmadı örneğin o nedenle bundaki USB bile gereksiz benim için. 20.000 contrast da yeterli kaldı ki önceki Samsung'um 10.000'di ve hiç düşük gelmedi. 2 ms 5 ms işi ise FİFA'da fark edilmedikten sonra benim için hiç bir üstünlük değildi. Ki, fark edilmiyor.

Vatanda bu cihaz 32 ve 42 inch TV lerin yanında durduğundan ufacıktı, eve gelince benim emektar tüplü 72 ekran TV ile aynı durdu, ilk şoku yaşadım
    Neyse ki duvara monte ettim ve aramızda 70-80 cm var. Öyleyken bile gözünüzün görebildiği her yer ekran DVI-DVI altın uçlu kablo ile PC bağlı, HDMI-HDMI altın uçlu kablo ile PS3 bağlı, RCA-SCART altın uçlu kablo ile D-Smart (Next) SD uydu alıcı bağlı.

TV performansı kesinlikle tüm 22" - 27" kategorisinden iyi. Gördüğüm en iyileştirilmiş yayın görüntüsü. 150 cm mesafeden sonra pixelleşme, kenarlada blurlanma vb. hiç bir sorunu gözünüz algılamıyor. Ghosting hiç olmadı (ne TV ne PS3 de). 11 metrekare bir odadayım ve fazlasıyla yeterli (maksimum izleme mesafem 230 cm olabiliyor zaten). 82 ekran (32inch) bir LCD TV ye 1400 - 1600 TL arası (full HD için) vermek yerine gözüm kapalı 27" bu LCD'yi sadece TV için bile 770 TL' ye alırım. Çünkü SD yayın ile 102 ve üstü TV'lerde 3.5m'den uzak izlemek gerekiyor (pikselleri saymayın diye). Bu mesafe 82 ekranda 2.5 metre. Bu oranlar teorik değil pratiktir. 3 farklı boyut TV, bir adet metre ve "ben" ile denenmiştir.

PS3 performansına zaten diyecek yok. Full HD monitör, 5 ms fazlasıyla yeterli.

Uzun lafın kısası: İyi ki almışım. Eş - dost - arkadaşa tavsiye ederim.

İyi forumlar

• arkadaşlar samsung t260hd monitör kullanıyorum hdmı da tam piksel(sadece tara) olmadığı için soğudum satmayı düşünüyorum yerine bu monitörü alsam aynı sorunu yaşarmıyım ps3 ve hd uydu alıcısı kullanıyorum dvı danda pc bağlı ne olur yardımcı olun
  • emrezx arkadaşımızın LG M2762D-PC lcd tv ile ilgili isteği

arkadaşım bu monitörü tv olarak seoul hiremco x3 uydu alıcımla hdmı olarak denedim sonuç mükemmel.
    ekteki resimlerden bakabilirsin tv olarakta çok iyi sonuç veriyor yanlız resimleri samsung telefonla çektim pek kaliteli olmadı idare et

http://img36.imageshack.us/img36/8867/photo0078zv.jpg

http://www.imagebam.com/image/83daa069229420

• Yalnız oyunlarda dvi ile çok mükemmel sonuç verdi. PS3 hem hdmi dan hemde dvi dan denedim gerçekten arada dağlar kadar fark , boşu boşuna uncharted ı heba etmişim o görüntüye
  • M2794D ve M2762D de 1:1 Pixel mapping özelliği var mı?

Pc bağlantısı yaptığımızda Pc monitorunde olduğu gibi 1920:1080 görüntü alabiliyormuyuz? Hani vardır ya bazı LCD lerde yazar Pc bağlantısında max 1024 * 768 cozunurlugunde goruntu alabilirsiniz diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JAX

M2794D ve M2762D de 1:1 Pixel mapping özelliği var mı?

Pc bağlantısı yaptığımızda Pc monitorunde olduğu gibi 1920:1080 görüntü alabiliyormuyuz? Hani vardır ya bazı LCD lerde yazar Pc bağlantısında max 1024 * 768 cozunurlugunde goruntu alabilirsiniz diye.

ewet full hd görüntü alınıyor.
  • walla alanlara şimdiden hayirli olsun diyorum güle güle kullanın arkadaslar bende aliyorum cok kısa zamanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lion_koc

quote:

Orijinalden alıntı: JAX

M2794D ve M2762D de 1:1 Pixel mapping özelliği var mı?

ewet full hd görüntü alınıyor.

Bu 1:1 Pixel mapping özelliği var anlamına mı geliyor?
  • Evet dostum, 1:1 pixel mapping var. Ayarlanan cozunurluk ne ise ekran onu gosteriyor. 1920x1080e kadar... Herhangi bir oran ile downscale/upscale yapmaya calismiyor...
  • bende bu lgM2762D monitörden aldım arkadaşlar bu monitörle yüksek çözünürlü film ve belgesel izlemek için daha doğrusu.
    mkv ve avi ağırlık dosyaları takılmadan rahat izlemem için yeni çıkan media oynatıcıların almak yerine hdmı ve dvı çıkışlı laptop alsak laptopdan izlereken görüntüde ve oynatmada sıkıntı olurmu? bu konuda görüş ve önerilerinizi bekliyorum?
  • monitör değil televizyon bu yav

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SKIDROW -- 26 Şubat 2010; 11:19:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MUBALEN

bende bu lgM2762D monitörden aldım arkadaşlar bu monitörle yüksek çözünürlü film ve belgesel izlemek için daha doğrusu.
    mkv ve avi ağırlık dosyaları takılmadan rahat izlemem için yeni çıkan media oynatıcıların almak yerine hdmı ve dvı çıkışlı laptop alsak laptopdan izlereken görüntüde ve oynatmada sıkıntı olurmu? bu konuda görüş ve önerilerinizi bekliyorum?

Media oynaticilarinda Takılma olmuyor. Wd live modelini tavsiye ederim kısa süre kullandim ben sonra sattim bi laptop nerden baksan iyi bişey dersek 1000 lira filan . media oynaticiyi en az 250 liraya alirsin tabii yanında HDD gerekiyor.
    ama siizin zaten masaustu bilgisayariniz varsa en güzeli ordan.

• quote:

Orijinalden alıntı: RiverIsland

monitör değil televizyon bu yav

Her İkiside diyelim. M2962d modeli LCD katogorisinde yer aliyor. M2794d ise Bilgisayar katogorisinde monitor olarak yer aliyor.
    ikisindede özellikler aynı gibi benzerlikler cok. bi kac özellik farkli okadar. biri aslinda eski model , diger yeni model de denilebilir.

önceki sayfalarda bi arkadas m2794 tepkime süresi 2 ms dedi ama ben nereye baktiysam her yerde bu modelde tepkime süresi 5 ms yaziyor.
  • McCarty arkadaşım masa üstü en iyisi ama benim pc 5 yıllık eski bir pc ekran kartı işlemcisi eski. izlerken çok takılıyor
    ya dediğin gibi iyi bir masa üstü bigisayar toplucaz yada taşıma ve kullanım yönünden iyi bir laptop alacaz.
    karar veremedim. ilgin ve önerin için teşekkürler
  • walla eski pc'ler kaldirmiyor dogrudur benım emektarida denesek kaldirmaz böyle filmleri.
    şimdide masaustü bir pc toplamak nerden baksan 1000 lirayi gözden cikarmaktir. Eger cok fazla oyun tutkusu deilseniz laptop sizin için uygun olabilir.

neyse konuyu dagitmayalim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan87x

Teşekkür ederim obiwan
    tn panel icin o kadar buykluk sorun olmuyor mu?
    valla monitörü masaüstü modda iken gözlerin yorulmuyor tabi biraz uzaktan bakman lazım.Açıkçası bütün işlerim artık laptopta hallediyorum masaüstü bilgisayarda çalışmıyorum.Monitörü oyun , TV ve masaüstü PC açıkkan 1080p film izlemek için kullanıcam zannedersem.Tabi bunları yaparken uzaktan seyredicem.
    ekranın sagında solunda renk kayıbları var mı ?
    Valla her konumda baktım film,tv,oyun,monitor renk kaybı göremedim sağında solunda.Buna rağmen alacak olan kişi varsa inceleyerek alsın.
    bu arada iyi ki t260hd almamıssın.cunku 16:10 alttan ustten siyah seritler olurdu
    konsol kullanımında sıkntı yaratırdı

iyikide almamışım bunu bilimiyordum.Zira bu aldığım monitörde oyun perfonmansından aşırı derecede memnunum.Gözlerim bayram etti diyebilirim.

Arkadaşlar bu arada lütfen yanlış bilgi vermeyelim.

Samsung'un T serisi 1920x1200 olan monitörleri 16:10 olmalarına rağmen HDMI modda 16:9 çalışırlar. Şu an bende PS3 ve bilgisayar kullanıyorum ve PS3 için HDMI'a geçtiğimde 16:9 oluyor monitör. Hiçbir şekilde siyah şerit falan olmuyor.

Ama tabi burda monitör sonuçta default olarak 16:10 olduğu için, 16:9 olan görüntüyü 16:10'a digital olarak ölçekliyor. Bu da kesinlikle ama kesinlikle dikeyde görüntü kalitesinde düşme yaratıyordur. Anladığım kadarıyla Samsung bu işi baya iyi kotarmış; çünkü PS3 görüntüsü baya net ve güzel; ama tabi bu konuda net bişi söylemek için karşılaştırma yapmak lazım.

Yani sonuçta lütfen yanlış bilgi vermeyelim. PS3 için HDMI modda T serisi Samsung monitörlerde kesinlikle; ama kesinlikle siyah şerit muhabbeti yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: yildiz802

Yalnız oyunlarda dvi ile çok mükemmel sonuç verdi. PS3 hem hdmi dan hemde dvi dan denedim gerçekten arada dağlar kadar fark , boşu boşuna uncharted ı heba etmişim o görüntüye

selam,

ben ps3 ü lg'nin bu modeline hdmi-hdmi kabloyla bağladım, senin söylemek istediğin dvi-hdmi kullanırsam görüntü kalitesinde artış olacağı mı? dvi-hdmi almamı tavsiye eder misin?

konuyla ilgili diğer arkadaşlar da fikirlerini iletebilir tabi:) kolay gelsin

• Herkese selam. kullananlara sorum olacak. ofiste günde 7-8 saat bu monitör kullanılır mı? yani yakın mesafeden sadece pc monitörü olarak kullanılacak. yoksa daha küçük bir ekran mı alayım? birde hdmi girişli laptopum var en iyi görüntü hdmi - hdmi ile alınır değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kryy22

quote:

Orijinalden alıntı: yildiz802

Yalnız oyunlarda dvi ile çok mükemmel sonuç verdi. PS3 hem hdmi dan hemde dvi dan denedim gerçekten arada dağlar kadar fark , boşu boşuna uncharted ı heba etmişim o görüntüye

selam,

ben ps3 ü lg'nin bu modeline hdmi-hdmi kabloyla bağladım, senin söylemek istediğin dvi-hdmi kullanırsam görüntü kalitesinde artış olacağı mı? dvi-hdmi almamı tavsiye eder misin?

konuyla ilgili diğer arkadaşlar da fikirlerini iletebilir tabi:) kolay gelsin

kesinlikle dvi dn bağlamanı tavsiye ederim,inanılmaz farkediyor ufak bir dönüştürücü ile bu işi halledersin.Birsürü ayar denedim hdmi da fakat dvi daki görüntü kalitesini elde edemedim bir türlü....

• peki benim laptopta dvi yok sadece hdmi ve vga var. ben ne yapacağım?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.