Öncelikle merhaba, ben monitörü hep hdmi ile kullandım ve sadece tara diyip 1920*1080 kullanıyordum ama win7 yükledim ve ekran çözünürlüğü gene 1920 fakat bu sefer taşma yerine küçüldü boşluklar war sadece tara dediğindede olmuyo tabi. en azından gene taşsada sadece tara diyebilsem bunun nedeni ve nasıl çözebilceğim hakında bilgisi olan war mı ?
Hocam bende duvara askı aparatı aldım ama monitorun kutusundan vida cıkmadığı için oylece kaldı elimde sizin kutudan duvara asmak için vida cıkmışmıyıdı?
vida monitörün kutusundan çıkmaz askı aparatıyla bereber gelir eğer yoksa git iste...
üstad benden türkçe kullanma klavuzu da cıkmadı??? CD ye baktım onunda içinde türkçe yok. ya bide kafama takıldı. askı aparatı yapan firma nereden bilecekki benim monitorun deliğinin çapını. yada bunun bi standardı falan mı var acaba?
vesa standartı bütün hepsinde aynıdır bu monitörde de vesa standartına göre askı aparatı takılır
teşekkür ederim hocam askı kutusunun içine tekrar baktım küçük vidalar uydu çok sağolun. Şimdi tek bir sorunum kaldı kutunun içinden türkçe kullanım klavuzu cıkmadı. CD deki dellere de baktım tüm diller var ama bir tek türkçe yok. Yardımcı olacak biri cıkarsa cok sevineceğim.
kullanım klavuzunu napacaksın hiç gerek yok Türkçe menüsü var zaten olmadı LG'nin resmi sitesine bak belki orda vardır indirirsin.
lg nin sitesinde yok maalesef.
konuyla ilgilenen ve elinde türkçe kullanma klavuzu olan arkadaslardan yardım bekliyorum şimdiden tşkrlr.
pip varmı? ben bulamadım...
quote:
Orijinalden alıntı: evrren
pip varmı? ben bulamadım...
Yok.
Arkadaslar o kadar adam almış kimsede yok mu yav kullanma klavuzu?
valla birader şimdi baktımda... ne CD ne de kullanma klavuzunda yok ya Türkçe.. :((
quote:
Orijinalden alıntı: cnrkn
lg nin sitesinde yok maalesef.
konuyla ilgilenen ve elinde türkçe kullanma klavuzu olan arkadaslardan yardım bekliyorum şimdiden tşkrlr.
Dostum nereye baktın bilmiyorum ama LG nin sitesine kullanıcı klavuzu var. Televizyon olarak aradıysan bulamazsın çünkü ürün monitör gurubunda
aşagıdaki linkten desteği seç, belgeler bölümünde türkçe klavuz var.
bu ürün cok hoşuma gitti almak istiyorum ama kararsizim acikcasi. kaç yıldır crt kullaniyorum yetti artik iyi bişey almak istiyorum ama şimdide led filan cikti yok 3d oooo bunlarin hepsi kafami bulandiriyor acikcasi ? sizce beklemek mi daha mantikli yoksa bu ürünü alip kullanmak mi ? beklemekse nereye kadar beklemek ? sizce led tv veya 3d bu boyutlarda 1000 lira altina sunulur mu ?
kaç sene daha bekleyeceksin led falan hikaye sonuçta hepsi likit kristal panel değilmi bence fiyatının düşmesini çok bekleme yoksa cidden çok beklersin dediğin teknolojilerin düşmesini.
quote:
Orijinalden alıntı: McCarty
bu ürün cok hoşuma gitti almak istiyorum ama kararsizim acikcasi. kaç yıldır crt kullaniyorum yetti artik iyi bişey almak istiyorum ama şimdide led filan cikti yok 3d oooo bunlarin hepsi kafami bulandiriyor acikcasi ? sizce beklemek mi daha mantikli yoksa bu ürünü alip kullanmak mi ? beklemekse nereye kadar beklemek ? sizce led tv veya 3d bu boyutlarda 1000 lira altina sunulur mu ?
dostum beklemenin sonu yok. Bütçeyi sarsmıyacak bir ödemeyle al bir monitör, 2-3 sene kullan sonrasında değiştirirken verdiğin paraya acıma. Teknoloji hızla değişirken şu çıksın alayım bu gelsin alayım derken işin sonu gelmiyor. Bugun led'i beklersin yarın amoled'i obür gün 3D ömrün beklemekle geçer
Merhabalar, bu kadar yorumdan sonra ben de almaya karar verdim eger satacak olan varsa 2.el biraz daha uygun olacagindan tercihimdir. Vatan da 770tl su an 2gun once 575tl ye forumda satilmis onu kacirdigima cok uzuldum ;(
walla öyle t260 modeli cikti onu düşünüyodum o zamanlar sonra biraz bekledim t260HD cikti tamam dedim bunu kesin aliyorum biraz daha bekledim Viewsonic'in monitorunu gördüm kararsiz kaldim biraz fiyatinin düşmesini bekledim yanı şu 3 yıl bekle bekle artik usandim yani
Bende 1 hafta kadar önce forumdan ikinci el olarak M2794DP modelini aldım...çok memnunum. 2.el dedim ama 07.01.2010 faturalı..yani sıfır...
Teknik Özellikler Temel Özellikler Üreticinin Parça Numarası M2794DP Ağırlık 8.9kg Dot Pitch / Pixel Pitch 0,313 mm Uyumlu Standartlar DDC-2B Cihaz LCD ekran / TFT aktif matris Dijital TV Tuner DVB-T Built-Aygıtları'ndaki Stereo hoparlörler, DVB-T tuner Tepki Süresi 5 ms Diagonal Size 27 "-- geniş ekran Dijital Video Standart (Digital Visual Interface DVI ), High-Definition Multimedia Interface (HDMI) Image Kontrast Oranı 1000:1 / 20,000:1 (dinamik) Image Parlaklık 400 cd/m2 Ürün Açıklaması LG M2794DP - LCD ekran - TFT - 27 " Boyutları (GxDxY) 65,4 cm x 21 cm x 49,5 cm Ağırlık 8,9 kg Güç Tüketimi Operasyonel 120 Watt Güç AC 120/230 V (56 - 75 Hz) Image Aspect Ratio 16:9 Max Çözünürlük 1920 x 1080 / 60 Hz Sinyal Girişi 2xHDMI, 1x DVI -D, 1x VGA Ekran Pozisyonlar Ayarlar Dönebilen, Tilt Video Format 1080p (FullHD) Tipik Tepki Süresi 5 ms (tipik); 2 ms (gri-to-grey) Renk Desteği 24-bit (16,7 milyon renk) Genel Ekran Tipi LCD ekran / TFT aktif matris TFT Teknoloji TN Built-Aygıtları'ndaki Stereo hoparlörler, DVB-T tuner En 65,4 cm Derinlik 21 cm Yükseklik 49,5 cm Ağırlık 8,9 kg Image Image Aspect Ratio 16:9 Image Parlaklık 400 cd/m2 Image Kontrast Oranı 1000:1 / 20,000:1 (dinamik) Resim Max H-View Angle 170 Resim Max V-View Angle 160 Video Girişi Analog video sinyali RGB Dijital TV Tuner DVB-T Dijital Video Standart (Digital Visual Interface DVI ), High-Definition Multimedia Interface (HDMI) Göstermek Diagonal Size 27 "-- geniş ekran Dot Pitch / Pixel Pitch 0,313 mm Max Çözünürlük 1920 x 1080 / 60 Hz Video Format 1080p (FullHD) Renk Desteği 24-bit (16,7 milyon renk) Tepki Süresi 5 ms Tipik Tepki Süresi 5 ms (tipik); 2 ms (gri-to-grey) Ekran Pozisyonlar Ayarlar Dönebilen, Tilt Ekran Kaplama Parlama önleyici, sert kaplama Sinyal Girişi 2xHDMI, 1x DVI -D, 1x VGA Özellikler sRGB renk yönetimi, HDCP, HD Ready, SRS TruSurround XT Güç Form Factor Iç Gerekli voltaj AC 120/230 V (56 - 75 Hz) Güç Tüketimi Operasyonel 120 Watt Güç Tüketimi Bekleme / Uyku 1 Watt Güç Tüketimi Bekleme / Uyku 1 Watt Genişletme / Bağlantı Arayüzler ■1 x VGA - 15 pin D-Sub (HD-15) ■1 x DVI -D - 24 pin dijital DVI ■2 x HDMI - 19 pin HDMI Tip A ■1 x S-video çıkışı ■2 x SCART - 21 pin SCART ■1 x kompozit / komponent video giriş - RCA ■1 x seri RS-232C
Çeşitli Birlikte Verilen Aksesuarlar Uzaktan kumanda Uyumlu Standartlar DDC-2B
Aspect Ratio Bir bilgisayar monitörü için yüksekliğe genişliğinde standart oranı 4:3, ancak bazı yeni görüntüler geniş format: var 16:9 or 16:10, geniş format filmlerde veya HDTV görüntülemek için tasarlanmış. Not bir 17-inç geniş format paneli, böylece yaklaşık 120 yüzde 15-inç panelin izleme alanı almak normal 15 olarak aynı dikey boyutu ve dikey pixel sayısı hakkında-inç panel vardır. A 17-inç panel standart Ancak, standart 15-inç ekranın görüş alanının 130 yüzde sahiptir.
Kontrast Oranı Üreticileri tarafından bir spec çok sinirli (kendi iddialarına) şüpheli olması, bu parlak beyaz ve derin siyah arasındaki ışık şiddeti fark var.
Dijital ve Analog Bağlantılar LCD'ler dijital cihazlar ve böylelikle analog (VGA dönüştürmek gerekir) olan sinyaller önce görüntülenebilir. Bir dijital video arabirimi (DVI) bir grafik kartı dijital formatta ekran doğrudan sinyal gönderebilirsiniz - hiçbir dönüşüm gerekli. Bu noktada, en monitör, dijital bağlantı olarak onlar için kullanılan önemli değildir sinyal dönüşüm iyi bir iş yapmak.
Portre / Manzara Modu Bazı LCD'ler böylece uzun kenar yatay (manzara modunda gidebilirsiniz) veya dikey (portre modu) pivot. Bu özellik, masaüstü yayıncılık, Web'de sörf için yararlı olabilir ve büyük tabloları inceleyen, ama eğer kullanmaz için ekstra ödeme yoktur.
Parlaklık Parlaklık; ne kadar hafif bir komisyon üretebilen bir ölçüsüdür. Nit parlaklık ya veya kare metre (cd / m) başına candelas ifade edilir. 200-250 nit bir ölçüm en verimlilik görevler için sorun yok; 500 nit TV ve filmler için daha hayırlıdır.
Pixel-yanıt oranı Bu ne kadar hızlı bir piksel, renkleri değiştirebilirsiniz milisaniye (ms) olarak ölçülür ifade eder; milisaniye daha düşük, daha hızlı piksel değiştirebilirsiniz, azaltılması hayalet veya siz görebilirsiniz etkisi streaking hareketli veya resim değiştirme. Genel olarak, üreticilerin özellikleri en iyi senaryoları esas alırken, gerçek dünya performans daha yavaş olabilir. Yelpazesinde 15ms için 12ms en fazla tepki süresi oyun veya inceleyen televizyon ve filmler için hayaletleri veya streaking olmadan gereklidir. Üreticileri yanıt oranları ile hızlı 2ms olarak LCD'ler girmiştir var.
Çözünürlük Marka satın almadan önce bir LCD doğal çözünürlüğü ile rahat olduğundan emin olun. , Bir LCD bir nonnative çözünürlüğe ölçekler imajını kadar iyi bakmak asla unutmayın.
Açısı Eğer bir açı yerine doğrudan ekrana bakan görüntülemek LCD piksel fiziksel yapısı ve görüntülerin bile renk kaydırmak parlaklık neden olabilir. Inanmayarak ile üreticinin özellikleri atın ve kendi gözlemleri mümkünse; inceleyen açı sorunları yapmak daha paneli boyutu arttıkça kritik hale gelir
770 TL / 8 taksit Vatan'dan aldım. İlk izlenimlerim; cihazın monitör olarak cidden büyük olduğu ama çok eğlenceli :)
Burada görüşlerini paylaşarak almama vesile olan herkese teşekkürler :)