Şimdi Ara

LG 27' M2794D KULLANICI İNCELEMESİ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
446
Cevap
1
Favori
51.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MODERNWAR 2

Lg M2362 ALDIM DH DE ki menuler soluk uzun yazılar çıkdı nasıl düzeltebilirim çzünürlük 1152*864 yaptım yine olmadı yazılar sankı yatık gibi çıkıyo

o nasıl bir çözünürlüktür allahım sana geliyorum....
  • Bu monitörden olupda satmak isteyen varsa PM atabilir.
  • Arkadaşlar merhaba,

Başka taraflara yazmıştım ama baktım ki benim yerim bu başlıkmış. :)

Yukarıda bahsedilen kararma konusu var. Özellikle film izlerken karanlık sahnelerde direk görüntüyü daha da karartıyor. Bu çok rahatsızlık verici bir durum.

RTC denen şeyden bahsetmiş arkadaşlar manuelinden baktım cevap verme zamanı kontrolüymüş. Sanıyorum seçeneğe bağlı olarak monitörün cevap hızı düşüyor.

HDMI ile bağlıyorum. Herkes aynı sorunu yaşıyor mu? Nasıl çözülebilir ? Acaba DVI ile mi bağlamak lazım. Anlayamadim bir türlü.
  • arkadaşlar ürünü 2 gün önce hepsi buradadan aldım Lg M2794DP-PZ 27" olarak fakar sol üst köşede M2794D yazıyor acaba yanlışmı gönderdiler.arka kısmındada PZ ibaresi var ama kararsız kaldım.değişime gönderecem cevaplarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
  • Bu TV/Monitör sahiplerine bir sorum olacak!

LG'nin sitesinde bu monitörün ekranın 90 derece dönebildiğini belirtiyor (pivot özelliği), kullananlar teyit edebilirler mi acaba?

http://www.lge.com/tr/it-urunleri/monitor/LG-16-9-genis-M2794D-PZ.jsp

"90 Derece Dönebilen Ekran
    Poster ve uzun sayfaları görüntülemekte sizlere kolaylık sunmak isteyen LG 90 derece dönebilen monitörle size daha uzun bir ekran görüntüsü sunuyor. "

Eğer gerçekse alternatifsiz bir monitör olacak!

• quote:

Orijinalden alıntı: jesus_06

arkadaşlar ürünü 2 gün önce hepsi buradadan aldım Lg M2794DP-PZ 27" olarak fakar sol üst köşede M2794D yazıyor acaba yanlışmı gönderdiler.arka kısmındada PZ ibaresi var ama kararsız kaldım.değişime gönderecem cevaplarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
    Menüdeki ilk kutucuğa girdiğinizde hata tanıma/tanımlama ya da ona benzer bir seçenek var. Ona tıklayınca TV'nin tam modeli gözükmekte. TV üzerinde, kullanma kılavuzunda, menülerde vs. her yerde farklı bir şeyler yazdığı için endişelenecek bir şey olduğunu sanmıyorum.
  • @jesus_06: evet cok normal. aslinda bu monitor PZ degil saniyorum. ama hepimizde boyle.

@fato65: evet donuyor deliler gibi, donmedigi konumdan sonra da alttan destekliyoruz oluyor.

Yukarida bahsedilen kararma konusuna deginecek olursak. Son zamanlarda bu konuda kafayi yemis olarak ben bir miktar arastirma yaparak, ve usenmeyip monitoru oraya buraya tasiyarak bir sonuca ulastim sanirim.

it's not a bug! it's a feature! Yani deniliyor ki bu bir hata degil, ozellik!

Neydi bu ozellik? Cihaza HDMI ile herhangi bir alet bagladiginiz zaman, ornegin bilgisayar, koyun arka plana siyah bir duvar kagidi, kaldirin butun masaustu ikonlarini, acin herhangi bir menuyu 30 saniye bekleyin. Bekleyin bakalim ne olacak? Ne olacak tabii, ekran bir miktar kararacak. Parlakligini azaltacak. Ha bu test ile yapmasi normal diyebilirsiniz ama bunu aynisini karanlik ekranli filmlerde ya da oyunlarda da yapiyor!

Neden? Saygideger LG'nin bir cok HDTV'ye koydugu Enerji Koruma (Energy Saving) modu yuzunden! Ne yapiyor? Otomatik Parlaklik ayarliyor (Auto Bright!) Ama malesef biz bu monitore yapma kardesim, yapma arkadasim diyemiyoruz. Nedeni mechul.

Bu sorundan kisa vadede nasil kurtuluyoruz dersek, Opsiyonlarda BDI modu var onu acip kurtuluyoruz. Ama daha sonra tekrar OFF yapiyoruz ki masaustumuz dogru durust goruntuyu versin. Aksi taktirde hafif bir kiprasma yapiyor ki insanin sinirini ve de gozunu bozuyor. Bu nedir diye soracak olursaniz a dostlar, Black Data Insertion yani Siyah bilgi ekleme gibi biseye denk geliyor. RTC yani Response Time Controller altinda yer aliyor. Cevap verme zamani zimbirtisi. Nereye kara veri sokuyor, neden o modda yapmiyor bilmiyoruz ama bildigimiz bisey var ki o modda kalitede cok az bir oynama oluyor. (sanirim!)

Buradan bu monitore sahip olanlara sesleniyorum. Bu otomatik parlaklik ayari sizde de var mi? Bunu test edebilmeniz icin HDMI baglamaniz lazim. Zaten DVI bagliyorsaniz siz bu monitoru HD kullanmiyorsunuz demektir. DVI baglayinca menuden de bir cok ozelligine erisim mumkun olmuyor. Ekran goruntusunun kalitesi acaip derecede dusuyor.

@canned! sana sesleniyorum, sen de vazgec bu sevdadan :) Yapcak bir seyimiz yok cunku.

Bilginize, Bilgimize..
    Saygilar.

• @kismeterg

ben monitörü bilgisayara DVI ile HD stb'a da HDMI ile bağladım ve yaklaşık üç aydır böyle kullanıyorum.TV izlerken (tv'yi hdmi çıkışlı HD stb ile izliyorum) hiç kararma falan olmadı yada ben dikkat etmedim.

Ayrıca bilgisayara HDMI ile bir kez bağladım sonra hemen geri söküp DVI ile bağladım çünkü masaüstü çok berbat bir şekilde gösteriyordu dışarıya taşmalar vs. onun için film falanda denemedim HDMI ile. ama DVI ile pc'den bir sürü 1080p ve 720p film izledim hiçbir sorun olmadı.
  • @sky27: Nedense HDMI ile desktop daha guzel gorundu gozume. Disariya tasma konusunda ekran boyutunu "Sadece Tara" (Just Scan) olarak degistirirsen tam olarak oturdugunu gorebilirsin.

Ekran kartinin gelismis ayarlarindan mesela benim NVIDIA'ninkinde oldugu gibi direk HDMI modlarini degistirebiliyor (1080i/1080p ya da 720 vs.vs.) , hatta boyutunu da (eger illa ki 16:9 olsun diyorsan) ayarlayabiliyorsun.

Ama "Sadece Tara" modundayken cok guzel desktop. Biraz kontrasti falan toparlamak gerekiyor sadece. DVI ile daha blur ve kalitesiz geldi.

DVI ile ne dinamik kontrast ne de baska bisey, menude hic bir secenek aktif olmuyor zaten dedigim gibi.

Dedigim gibi HDMI ile HD olarak baglayinca karanlik goruntulerde tecrube edilen bisey bu. Diger sekilde yapmiyor.
  • Farklı LG modellerde kararma problemi yaşayanların tartışma linkleri. Bazıları yazılım güncellemesiyle çözmüş. Biz hala çözemedik :P

http://www.tomshardware.co.uk/forum/266649-15-disable-auto-brightness
    http://www.avforums.com/forums/avforums-hardware-reviews/1088821-lg-32lf7700-freesat-hd-lcd-tv-review-2.html

• @canned, bak oradakiler de aynisini soylemis, LG musteri hizmetlerine sikayet olarak kayit ettirelim. Belki ileriki bir tarihte bu ozelligin kapatilabilindigi yeni bir framework cikartirlar.

yurtdisi LG'ye kallavi bir mail attim ben o ayri:)
  • Samsung xl2370 ile bunun arasında kararsızım. İkisininde albesini var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

Samsung xl2370 ile bunun arasında kararsızım. İkisininde albesini var.

23" yeterli ise tabii ki küçük ekran daha iyidir. Bildiğim kadarı ile samsung da led. Ya da 3D yi bekleyin :D
  • arkadaşlar, ben de lg'nin bu model tv/monitörüyle beraber ps3 aldım. oyun olarak elimde fifa 10 var ancak görüntü aşırı derecede kötü. (en basitinden stadlardaki duvarlar, klüp logoları ps1 gibi kırıklı-kare kare, formaların hiç bir detayı belirgin değil, gölgeli bölgelerde oyuncuların etrafında beyaz şerit oluşuyor vs.vs.)

ps3'ün bir çok detayıyla oynayıp televizyonu fabrika ayarlarına döndürmeme rağmen sonuç alamıyorum. ayrıca ucu altın olan hdmi kablo kullanıyorum ve ps3-oyun güncelleştirmelerinin tümünü yaptım. oyun 720p destekli olduğundan display ayarlarından daha yüksek çözünürlükleri manuel olarak kaldırıp o şekilde de denememe rağmen sorun çözülmüyor. sizin aklınıza gelen herhangi değişik bir çözüm önerisi var mı? problem tv/monitörden mi kaynaklıdır?
  • bu bahsedilen sadece tara seçeneği monitörde mi ekran kartında mı? ben her ikisinde de bulamadım da

quote:

Orijinalden alıntı: kismeterg

@sky27: Nedense HDMI ile desktop daha guzel gorundu gozume. Disariya tasma konusunda ekran boyutunu "Sadece Tara" (Just Scan) olarak degistirirsen tam olarak oturdugunu gorebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeFeD -- 27 Ocak 2010; 10:26:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeFeD
    bu bahsedilen sadece tara seçeneği monitörde mi ekran kartında mı? ben her ikisinde de bulamadım da

quote:

Orijinalden alıntı: kismeterg
    @sky27: Nedense HDMI ile desktop daha guzel gorundu gozume. Disariya tasma konusunda ekran boyutunu "Sadece Tara" (Just Scan) olarak degistirirsen tam olarak oturdugunu gorebilirsin.

Resim ayarlarında vardı galiba sadece tara seçeneği. 16.9, 4:3 gibi görüntü seçeneklerinin arasında. Yanlış hatırlamıyorsam tabii.
  • ben rgb takılı kullanıyorum hafif netlikle ilgili bir sorun var ama hdmi ile düzeleceğinden eminim.genede rgb ile kullanılabilir.Tavsiye ediyorum.izlediğim full hdler gerçek performanslarını rgb yüzünden veremeselerde genede çok güzel pırıl pırıl görüntüsü var.
  • pc için üçünüde denedim en iyi görüntüyü DVI verdi bu monitörde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky27

pc için üçünüde denedim en iyi görüntüyü DVI verdi bu monitörde...

rgb ile denemende yazıların yanında hafif beyazlıklar sendede oldumu peki ?
  • Arkadaşlar... bende bugün itibariyle monitörü kayseri vatandan aldım kurdum
    yanına bide ps3 le sony home theatre çaktım oyunlardan zevk alayım diye

arkadaşlar çok şükür ölü pixel vs yok.. görüntü muazzam.. hem oyunda hemde blue ray filmde... düşünen arkadaş varsa.. ben iki hafta burayı okudum.. hergün yeni mesajları ve arkadaşların tavsiyeleri sayesinde ürünü aldım.. burada yorum yapıp bizi aydınlatan tüm üye arkadaşlara teşekkür ediyorum... herkese iyi eğlenceler iyi forumlar...
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.