Şimdi Ara

LG 27' M2794D KULLANICI İNCELEMESİ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
1
Favori
51.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SCART dediğin 30 yıldır varolan bir teknoloji HDMI ise daha 5-6 yıldır kullanılıyor. Hangi akla hizmet ikisinden de aynı performans beklenir ki...

Bazen teknolojiyi takip etmek yetmiyor mantıkta yürütebilmek lazım

+1500

tam demek istediğim şey işte buydu doğru cümleleri kuramadım bir türlü.
  • Birincisi sırf kablo tv analog yayın için gidipte bu monitör alınmaz bunun yerine herhangi bir crt tv her türlü işinizi görür.Bu 1920*1080 doğal çözünürlüğü olan bir monitör/tv'dir onun için digital receiver kullanıpta düşük çözünürlüklü yayınları izleyip full HD kalitesi bekleyen arkadaşlara şaşıyorum.Ben LGM2794Dp'yi genel olarak pc'de ve pc'deki 1080p ve 720p bluray rip izlemek ve bilgiasyar monitörü olarak kullanıyorum gayette hakkını veriyor.

TV izlemek içinse kablo tv'nin digital HD STB'ını kullanıyorum ve bağlantı olarak HDMI seçiyorum.İster 1080i çözünürlükte istersede normal sd yayını yapan düşük çözünürlükteki kanalları gayet güzel izletiyor ne karıncalanma var ne de başka birşey.Fakat HDMI yerine scart bağlayınca görüntü kalitesi düşüyor özelliklede FULL HD yayın yapan kanallar bir süre sonra kitleniyor renkleri birbirine griyor yanidemek istediği SCART ile HDMI arasında dağlar kadar fark var.

İşte size kablo tv'nin analog çıkşından ve HD STB'ın HDMI çıkışından SD ve HD kanalların görüntüleri.Fotoğraflar telefonla çekildiği için kaliteli değil birde kablo tesisatında bir sorun var onun için analog yayında kanallar pek net değil.

Bunlar analog yayın görüntüleri

LG 27' M2794D KULLANICI İNCELEMESİ

Bunlarda digital yayın normal kanallar ve HD kanalların görüntüleri

eklediğin fotoğraflar için teşekkür ederim,

bu arada, zaten normal yayından hd görüntü beklemiyorum yazımda böyle bir algılama olmasın bunu da belirtmek istedim!

özellikle normal yayında izlenildiği zaman ekranın tam ekran olmadığını bilmiyordum,

yani hangi LCD yi alsam normal kablo tv'yim ekran olarak göstermiyecek mi demek oluyor? sadece bu monitör tv olduğu için mi böyle,

abimde 32'' arçelik lcd var onda tam ekran gösteriyor normal kblo tv,

İkinci olarak CRT TV yi odaya koyacak kadar yerim yok o yüzden ince olması lazım tv nin, uzun bir çalışma masam olucak onun kenarına koyacağım,

eğer bu monitörü sadece kablo tv olarak önermiyorsanız, yukarıda belirttiğim LCD Tv lerden hangisini önerirsiniz,

• ister normal ister uydu ister kablo izleyin ekrana tam olarak oturur.
    Fakat türk yayınları 4:3 oranı ile yapmaktadırlar. Bizim TVmiz ise 16:9. Bu yüzden ekrana yayarak görüntüyü verir. Yani basık izlersiniz görüntüyü. Ama yurtdışındaki çoğu kanala 16:9 olduğu için yurtdışı yayınlarda gayet güzel oturuyor ekrana.
  • quote:

ister normal ister uydu ister kablo izleyin ekrana tam olarak oturur.
    Fakat türk yayınları 4:3 oranı ile yapmaktadırlar. Bizim TVmiz ise 16:9. Bu yüzden ekrana yayarak görüntüyü verir. Yani basık izlersiniz görüntüyü. Ama yurtdışındaki çoğu kanala 16:9 olduğu için yurtdışı yayınlarda gayet güzel oturuyor ekrana.

Evet aynen arkadaşın dediği gibi yayınlar 4:3 olduğundan orjinal görüntüsü böyledir ama manuel olarak 16:9 ayarlarsanız görüntüyü yayar fakat ben o şekilde yayılmış görüntüyü sevmediğim için böyle kullanıyorum tamamen tercih meselesi çünkü 4:3 yayını 16:9 yaptığımızda görüntü basık oluyor o da hoşuma gitmiyor onun için her kanalın doğal formatı neyse o şekilde izliyorum.

• Oyun oynarken ekranın kararması gibi bir durum yaşayan var mı?
    Mesela oyun mekanı karanlık bir koridorsa ekran birkaç ton kararıyor. Aydınlık bir odaya geçince tekrar aydınlanıyor. Dinamik kontrasttan falandır dedim ama kapasam bile aynı şey devam ediyor. Bir de bazen yaklaşık 1 saniyeliğine görüntü tamamen gidiyor ama ses var. Sonra hemen geri geliyor görüntü.
    Uyduda tv izlerken böyle bir şeye rastlamadım henüz. Zaten uydudaki görüntüler neredeyse hep aydınlık olduğu için ekranın kararmaya fırsatı yok pek. Görüntü gidişi de olmadı. PS3'te de olmadı hiçbiri.
    1. ihtimal: PS2'yi bağladığım component kablomda sorun var.
    2. ihtimal: TV'de sorun var fakat PS3 ile uyduyu PS2 kadar uzun süre kullanmadığım için böyle bir şeyle karşılaşma fırsatım olmadı.

Görüntü kararmasının kablodan olmadığına eminim, çünkü başka kabloyla da oluyor. TV'yle ilgili bir şey. Ama görüntünün saniyelik gidişi neden oluyor onu bilemiyorum işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: canned

Oyun oynarken ekranın kararması gibi bir durum yaşayan var mı?
    Mesela oyun mekanı karanlık bir koridorsa ekran birkaç ton kararıyor. Aydınlık bir odaya geçince tekrar aydınlanıyor. Dinamik kontrasttan falandır dedim ama kapasam bile aynı şey devam ediyor. Bir de bazen yaklaşık 1 saniyeliğine görüntü tamamen gidiyor ama ses var. Sonra hemen geri geliyor görüntü.
    Uyduda tv izlerken böyle bir şeye rastlamadım henüz. Zaten uydudaki görüntüler neredeyse hep aydınlık olduğu için ekranın kararmaya fırsatı yok pek. Görüntü gidişi de olmadı. PS3'te de olmadı hiçbiri.
    1. ihtimal: PS2'yi bağladığım component kablomda sorun var.
    2. ihtimal: TV'de sorun var fakat PS3 ile uyduyu PS2 kadar uzun süre kullanmadığım için böyle bir şeyle karşılaşma fırsatım olmadı.

Görüntü kararmasının kablodan olmadığına eminim, çünkü başka kabloyla da oluyor. TV'yle ilgili bir şey. Ama görüntünün saniyelik gidişi neden oluyor onu bilemiyorum işte.

arkadaşım merhaba ekran kararma olayını düzeltmek çok basit.Tvdeki güzel bir özellik bu; mesela bu lcd görüntü gelmeyince boşuboşuna açık kalmasın diye ekranı karartıyor.Bunu düzeltmenin yolu çok basit öncelikle ;

saat kısmına gir otomatik kapatma kısmını hayır olarak seç.benimkide öyleydi sonra düzeldi.ama şunu söyleyim kesin düzeliyo.

• evdeki çalışma odasına bi lcd tv düşünüyorum. 32" ler çok büyük,22"ler çok küçük geleceği için buna yakın bi boyutta düşünüyorum. digiturk'e scart girişiyle bağlayarak izliyorum şu an diğer CRT Tv de, bağlantıyı ondan söküp bu modeli alırsam buna bağlayacağım sorum şu :

forumda anladığım kadarıyla scart girişiyle sağlanacak bi bağlantıda malum yayın kalitesi de düşük olacağından görüntü kalitesi tatmin edici olmayacak. max görüntü kalitesi açısından nasıl bi yöntem tavsiye edersiniz?
  • Pc ye DVI dan bağladım.Pc yi açtığımda görüntü geç geliyor vede Windows ekranına kadarki bölümü göremiyorum.Düzeltme imkanımız varmıdır?
  • quote:

Pc ye DVI dan bağladım.Pc yi açtığımda görüntü geç geliyor vede Windows ekranına kadarki bölümü göremiyorum.Düzeltme imkanımız varmıdır?

aynı şeyden bende şikayetçiyim ama sanırım bu tamamen donanımsal birşey.
  • @lion_koc dediğini kontrol ettim ancak otomatik kapama seçeneğinin zaten kapalı olduğunu fark ettim. Öte yandan sorunu tesadüfen çözdüm Ana menüde opsiyonu seçip buradaki RTC ayarını(açılımı response time compensation imiş) değiştirdim. Kapalı gözüküyordu benimki. Diğer seçenekler de ODC ve BDI. Ne anlama geldiklerini bilmiyorum ancak "kapalı" yerine BDI'ı seçince karanlık sahnelerde ekranı karartma saçmalığı yok oldu. Senin bahsettiğin görüntü gelmeyince ekranın kararması durumu falan güzel şeyler tabii de ben oyun oynarken birden kararıveriyor görüntü ve karanlıkta önümü zor görür hale geliyorum. Dolayısıyla pek hoş olmuyor. Neyse işte şu BDI her neyse sorunumu halletti.

Ancak diğer problemim hala devam ediyor. Oyunun orta yerinde ara ara bir, bir buçuk saniyeliğine görüntü tamamen gidiyor. O arada da mutlaka ya biri beni vuruyor ya da başka bir şey oluyor ve oyunum mahvoluyor. Kablodan mı TV'den mi bir anlasam...

• quote:

Orijinalden alıntı: canned

@lion_koc dediğini kontrol ettim ancak otomatik kapama seçeneğinin zaten kapalı olduğunu fark ettim. Öte yandan sorunu tesadüfen çözdüm Ana menüde opsiyonu seçip buradaki RTC ayarını(açılımı response time compensation imiş) değiştirdim. Kapalı gözüküyordu benimki. Diğer seçenekler de ODC ve BDI. Ne anlama geldiklerini bilmiyorum ancak "kapalı" yerine BDI'ı seçince karanlık sahnelerde ekranı karartma saçmalığı yok oldu. Senin bahsettiğin görüntü gelmeyince ekranın kararması durumu falan güzel şeyler tabii de ben oyun oynarken birden kararıveriyor görüntü ve karanlıkta önümü zor görür hale geliyorum. Dolayısıyla pek hoş olmuyor. Neyse işte şu BDI her neyse sorunumu halletti.

Ancak diğer problemim hala devam ediyor. Oyunun orta yerinde ara ara bir, bir buçuk saniyeliğine görüntü tamamen gidiyor. O arada da mutlaka ya biri beni vuruyor ya da başka bir şey oluyor ve oyunum mahvoluyor. Kablodan mı TV'den mi bir anlasam...

elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım;

ana menü>opsiyonda şunlar bende bu şekilde;

güç göstergesi>güç ışığı>kapalı
    ddc cı>açık
    rtc>kapalı
    mod ayarı>ev kullanımı

ana menü>saat kısmı

hepsi baştan aşağı kapalı olarak işaretli

benimki bu ayarlarda ve o çözemediğin sorunu ben bu şekildeki ayarlarla çözmüştüm bi dene istersen

• RTC hariç diğer her şey bende de aynı. RTC'yi kapayınca dediğim gibi şu kararma sorununu yaşıyordum ki o çözüldü. Maalesef ikincisini çözmeye bu ayarlar yetmiyor. Başka bir şey var onda. Zamanla anlayacağım, henüz test ediyorum. Her seferinde PS2 oynarken olduğu için kablodan şüpheleniyorum gerçi. İnşallah ondandır. TV'de sorunla uğraşmak istemiyorum Yardımın için teşekkürler.
  • BDI seçince bilgisayarda masaüstü görüntüsü gözü çok rahatsız edici bir hale geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky27

BDI seçince bilgisayarda masaüstü görüntüsü gözü çok rahatsız edici bir hale geliyor.

+1 bende farkettim en doğrusu benim yazdığım gibi olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: lion_koc

quote:

Orijinalden alıntı: sky27

BDI seçince bilgisayarda masaüstü görüntüsü gözü çok rahatsız edici bir hale geliyor.

+1 bende farkettim en doğrusu benim yazdığım gibi olması lazım

Kararma sadece korku oyunlarında başıma geliyor. Onların dışında RTC'yi ben de kapıyorum. Karanlıkta işe yararken diğer zamanlarda görüntüyü daha kötü yapıyor BDI kesinlikle.
  • dün mediamrkttan yuv kablo aldım bugün taktım

görüntü düzeldi normal olarak

ama her kanalda aynı kalitede görüntü olmadı

misal show ve atv çok kötü bi görüntüsü oldu

siyahlar bi garip

acaba bi renk kontrast ayarı varmıdır

değerlerle oynadım ama pekde değişen bişey olmadı
  • bu monitörü pc için kullanımda ve internet için de tavsiye edermisiniz arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kersoz2003

bu monitörü pc için kullanımda ve internet için de tavsiye edermisiniz arkadaşlar?

kesinlikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: lion_koc

quote:

Orijinalden alıntı: kersoz2003

bu monitörü pc için kullanımda ve internet için de tavsiye edermisiniz arkadaşlar?

kesinlikle

bende acer 24 H243H var buna geçsem iyi yapmış olur muyum peki?
  • bende dün aldım bu cihazı scart ile görüntü çok kötü component kablo bağladım ( 3rca-3rca) görüntü düzeldi gayette güzel ... pc de dvi bağlantı ile 1920x1080 çözünürlükte full hd belgesel izledim çok net ve güzeldi yazılar resimler keza öyle.. duvara monte etmek istiyorum arkada 4 adet çok ufak delikler gözüme çarptı sanırım duvara monte özelliği var ama buna uygun aparat nerden nasıl buluruz bir fikrim yok... aparat alan ve duvara monte eden varsa bu konuda bilgilendirirse sevinirim...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.