Şimdi Ara

LG 27' M2794D KULLANICI İNCELEMESİ (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
446
Cevap
1
Favori
51.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alpello

quote:

Orijinalden alıntı: lion_koc

arkadaşlar teknik servisi arayın ve 5 dakika cihazı götürün versiyon atsınlar sizin monitörünüzün bizimkilerden hiçbir farkı yok.

arıyorum heryerde

teknik servis istanbulda nerde?

numarası nedir?

yardımcı olursan çok mutlu olrm arkadaşm

@alpello ankaradayım maalesef yardımcı olamıcam nette araştırdın mı sen teknik servisn yerini ?
  • Arkadaşlar merhaba ben bir soru soracağım.

26" bir lcd tv almak istiyorum .

Herkes Full Hd den bahsediyor ama Full HD yayın Türkiye de kaç kanal yapıyor.

Birde bu aşağıdaki Lcd tv lerden hangisini tavsiye edersiniz.

1-)LG M2794D ve ya LG M2794D-PZ
    Full HD 20000:1 400cd/m2 721 TL (istanbul bilişimde)

2-)Sony Bravia KDL 26V4000 veya 26V4500 veya 26V4710
    HD Ready 30000:1 500cd 721-744TL

3-)Vestel Pixellence 26850 slim

Full HD 40000:1 500cd 855 TL

Bunların içinden benim gönlümden Sony Bravia geçiyor nede olsa Sony, ama siz ne dersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TM01

quote:

Orijinalden alıntı: SHaMaRa

http://www.vatanbilgisayar.com/lg-m2794d-pz-full-hd---68cm-lcd-tv,-1920x1080,-20.000:1,-2xhdmi,-400-cdm2-m2794d-pz/productdetails.aspx?I_ID=40907
    Bugun bu tv-monitör ü vatanda inceleme fırsatım oldu. Asıl amaç mutfakta televizyon olarak kullanmak illeriki zamanlarda ps3,nintendo wii bağlamak. forumu okudum öncelikle aski aparatı oluyomu demişler fotoraflarda da görüldüğü üzere oluyor. Bir tv olarak performansı gayet iyi hdmi şekilde bağlı halde görüntü çok güzel ve net normal dijital uydu alıcısı ile görüntü kalitesi net geliyor. benim sorum şu şekilde olucak imzam da ki laptopumu bu monitor-tv ye nasıl bağlar 1080p 720p filmleri izleyebilirim? hdmi bağlantıdan pc bağlanmıyor denilmiş yapabilen de var.Laptop um da hdmi çıkış var ve vga. hdmi bağlantısı aynı anda ses ve görüntü iletir mi ? ve notebook ile tv yi hdmi ile bağlayıp 1080p film leri izleyebilirmiyim ? yorum yapanlara şimdiden teşekkürler

Amaç sadece film izlemekse hdmi aracılığıyla bağlayabilirsin. Sadece ekran dışına 1er cm taşma oluyor, o da sorun olmuyor zaten. Nitekim ben öyle izliyorum. Ancak monitör olarak kullanacaksan dvi yoluyla bağlaman gerekir.

hmm yorumun için teşekkürler 1er cm pek sorun teşkil etmicektir. peki dvi-->hdmi dönüştürücü bir aparat ile görüntü kaybı olmaksizin lg tv nin dvi in dan laptop un hdmi sine bağlantı yapsam yine aynı kalitede 1080p ve 720p filmleri izleyebilirmiyim acaba ?

• quote:

quote:

quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/lg-m2794d-pz-full-hd---68cm-lcd-tv,-1920x1080,-20.000:1,-2xhdmi,-400-cdm2-m2794d-pz/productdetails.aspx?I_ID=40907
    Bugun bu tv-monitör ü vatanda inceleme fırsatım oldu. Asıl amaç mutfakta televizyon olarak kullanmak illeriki zamanlarda ps3,nintendo wii bağlamak. forumu okudum öncelikle aski aparatı oluyomu demişler fotoraflarda da görüldüğü üzere oluyor. Bir tv olarak performansı gayet iyi hdmi şekilde bağlı halde görüntü çok güzel ve net normal dijital uydu alıcısı ile görüntü kalitesi net geliyor. benim sorum şu şekilde olucak imzam da ki laptopumu bu monitor-tv ye nasıl bağlar 1080p 720p filmleri izleyebilirim? hdmi bağlantıdan pc bağlanmıyor denilmiş yapabilen de var.Laptop um da hdmi çıkış var ve vga. hdmi bağlantısı aynı anda ses ve görüntü iletir mi ? ve notebook ile tv yi hdmi ile bağlayıp 1080p film leri izleyebilirmiyim ? yorum yapanlara şimdiden teşekkürler

Amaç sadece film izlemekse hdmi aracılığıyla bağlayabilirsin. Sadece ekran dışına 1er cm taşma oluyor, o da sorun olmuyor zaten. Nitekim ben öyle izliyorum. Ancak monitör olarak kullanacaksan dvi yoluyla bağlaman gerekir.

hmm yorumun için teşekkürler 1er cm pek sorun teşkil etmicektir. peki dvi-->hdmi dönüştürücü bir aparat ile görüntü kaybı olmaksizin lg tv nin dvi in dan laptop un hdmi sine bağlantı yapsam yine aynı kalitede 1080p ve 720p filmleri izleyebilirmiyim acaba ?

Zaten bildiğim kadarıyla hdmi ile dvi in tek farkı ses aktarma olayı. Hdmi sesi de aktarır, dvi ise sadece görüntü. Kalite olarak fark yok aralarında.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Zaten bildiğim kadarıyla hdmi ile dvi in tek farkı ses aktarma olayı. Hdmi sesi de aktarır, dvi ise sadece görüntü. Kalite olarak fark yok aralarında.

http://www.vatanbilgisayar.com/bimel-ak-639-ak-639-dvi-hdmi-kalo/productdetails.aspx?I_ID=32803 bu kablo ile  LG 27' M2794D KULLANICI İNCELEMESİ şeklinde fakat dvı-dvı yerine dvi-hdmi + audio kablosunu bağlarsam hem düzgün şekilde monitör görüntüsü alıp hemde filmleri tam çözünürlükte izleyebilirmiyim? eğer ki bu tv ye sahipseniz? vga dan bağlantıda monitör işlevi nasıldır bu tatmin ediciyse hd filmlerde 1er cm lik kaymalar önemsiz olup hdmi-hdmi kablo ile bu sorun çözülür

• Dvi-hdmi ve audio kablolarıyla hiç bir sorun olmadan, istediğin çözünürlükte izleyebilirsin. Dediğim gibi hdmi-hdmi den hiçbir farkı yok görüntü ve çözünürlük olarak. Vgadan bağlantı ise pek tatmin edici değil açıkçası.
  • @TM01
    yorumların çok açıklayıcı oldu teşekkür ederim. Büyük ihtimalle bu monitör-tv yi alıcaz asıl amaç tv olarak kullanmak ama laptop u bağlamak istediğimde ise dvı-hdmi bağlantı + sanırım laptop un hoperlor jack indan resimde ki audio in kısmına bağlarsam sorunsuz şekilde monitör olarak da kullanabileceğim ve hd filmleri izleyebileceğim tekrardan teşekkür ederim
  • Rica ederim. Aynen ben de öyle kullanıyorum. Asıl amaç TV, onun yanında ise full hd filmler. Ben hdmi-hdmi ile aktarıyorum, ekranın dışına hafif taşma oluyor ama etkilemiyor görüntüyü.
  • ya bizim milletimiz ilk aldıgı ürünü ve kendi ürününü nie bu akdar övme gereği duyuyor anlamıyorum... ben vatan bilgisayarda yakından çok uzun süre inceledim. samsung t260HD yide lg 27 ''de..

-Birincisi LG' nin malzeme kalitesi t260hd ye gore berbat derecede kötü hele o mavi power lambası yokmu bu kadar dandik bi lambo gormedim..

-goruntu kalitesi t260hd yle aynı kötü değill fakat HİÇ üstünde değil..

-t260hd'nin çözünürlüğü bulunmaz bi nimet olucak haberiniz yok... artık piyasaya 1900x1200 çözünürlğünde montitor üretilmiyecek, 1920x1080 olcak hep zaten dikkat edin görüceksiniz..

-ben t260hdmi kllanıyorum ? HAYIR ! Ondanmı alıcam ? -düşünüyorum.. ama dediğim gibi bu monitörü alanlar abartanlar bir kaç ay sonra gercek kalitesini gostermeye başlayınca ozaman şikayetlerinizi okurum ben

• BİZİM MESAJ KARAMBOLE GİTTİ :

Arkadaşlar merhaba ben bir soru soracağım.

Bunların içinden benim gönlümden Sony Bravia geçiyor nede olsa Sony, ama siz ne dersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sardemir

ya bizim milletimiz ilk aldıgı ürünü ve kendi ürününü nie bu akdar övme gereği duyuyor anlamıyorum... ben vatan bilgisayarda yakından çok uzun süre inceledim. samsung t260HD yide lg 27 ''de..

-Birincisi LG' nin malzeme kalitesi t260hd ye gore berbat derecede kötü hele o mavi power lambası yokmu bu kadar dandik bi lambo gormedim..

-goruntu kalitesi t260hd yle aynı kötü değill fakat HİÇ üstünde değil..

-t260hd'nin çözünürlüğü bulunmaz bi nimet olucak haberiniz yok... artık piyasaya 1900x1200 çözünürlğünde montitor üretilmiyecek, 1920x1080 olcak hep zaten dikkat edin görüceksiniz..

-ben t260hdmi kllanıyorum ? HAYIR ! Ondanmı alıcam ? -düşünüyorum.. ama dediğim gibi bu monitörü alanlar abartanlar bir kaç ay sonra gercek kalitesini gostermeye başlayınca ozaman şikayetlerinizi okurum ben

-lambayi istersen kumandadan iptal edebiliyosun

-bütün full hd content ekrana tam oturuyor bu çözünürlük sayesinde

-o sana kalmış bişey

• quote:

Orijinalden alıntı: hakki220

BİZİM MESAJ KARAMBOLE GİTTİ :

Arkadaşlar merhaba ben bir soru soracağım.

Bildiğim kadarı ile FULL HD kanal yapan yayın dünyada yok HD yayın yapılır.

1nci şık yani bizim LGmiz monitör aynı zamanda.

TV+KONSOL için TV alın
    Yeriniz dar ise küçük alın.
    PC için alacaksanız Sadece monitör alın. Hatta 22" alın.
    Bunların hepsi derseniz bu LG en iyisi.

• http://www.prad.de/en/monitore/review/2008/review-lg-m2794d.html

bir inceleme daha gördüm nette ilginizi çekerse bakın.Daha detaylı bir inceleme olmuş.tam 20 sayfalık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lion_koc -- 20 Aralık 2009; 13:31:32 >
  • Conclusion

The LG M2794D makes an ambiguous impression. The basic concept of an LCD TV with a usable performance in PC use is currently all the rage.

The good image homogeneity is positive and the black value is also at a pleasantly low level once the brightness is reduced. The level of noise produced by the model when it is in use is also low. The manufacturing quality is good and the user concept is coherent. When overdrive is not active, there are no artefacts in the case of fast movements, but this renders the model’s advantage against IPS and VA panel models null.

The processing of video signals is successful in terms of scaling and deinterlacing, although we would have liked to see a functioning film mode for 576i50 2:2 signals. The correct recognition of 1080i50 2:2 and 1080i60 3:2 signals is not to be taken for granted and is a nice feature for future HDTV interlaced broadcasts. This also applies for the noise filter, which works pleasantly discreetly in the first two settings. Although 1080p24 signals are not supported ideally, the correct transformation of 48Hz, 50Hz and 60Hz forms the basis for judder-free playback of the signals which are used commonly today.

Unfortunately, there is also an entire range of unpleasant characteristics. The FRC implementation gives rise to visible flickering at times and at the same time, dithering patterns can also arise. Colour gradients demonstrate unpleasant stepping effects even in the factory settings. The model’s colour fidelity is also rather mediocre. In video mode, correct signal levels can only be achieved with negative aspects. Generally, the overall adjustment seems to be something which you should use with care. In some cases, the user is far from ideal settings.

The LG M2794D could have used a better panel and careful adjustment. The positioning of the model as an LCD TV means that an IPS or VA panel is desirable.

Overall, the rating for the LG M2794D is "satisfactory" because of the innovative concept and comparatively low price.

burdaki yazı 20 sayfalık bir değerlendirme sonucu ulaştıkları sonuç.Dikkat ederseniz %70 oranında anlatımlarının; bu tv yi tatmin edici olarak tanımladıklarını görürsünüz.
    görürsünüz.Olumsuz olarak nitelendirdikleri özellikleride işaretledim görün diye.

• arkadaşlar LG nin nokta aralığı 0.311 miş az once verdiğiz bi inceleme linkinde okudum. sizce bu çok yüksek değilmi böle bir büyük ekran içinde ?? yani 0.27-0.28 standart olan değilmidir ?
  • Mesut Çevik keşke bir video inceleme yapsa bu mönitörle alakalı.
  • @sardemir

quote:

ya bizim milletimiz ilk aldıgı ürünü ve kendi ürününü nie bu akdar övme gereği duyuyor anlamıyorum... ben vatan bilgisayarda yakından çok uzun süre inceledim. samsung t260HD yide lg 27 ''de..

Sen kaygılanma bizim milleti bilmem ama bu forumdaki çoğu kullanıcı birşeye hele de pahalı birşeye para verecekse formu hatta başka forumlarıda araştırır kararını öyle verir.

Samsung T260HD M2794DP'den bazı yönleriyle üstün olabilir hatta her yönüyle üstün olabilir.Peki neden samsung T260'dan vazgeçip bu LG'nin siparişini verdim biliyormusun.Vatan bilgisayarda incelemeni bitirdiysen birde sana zahmet şu aşağıdaki linki incele.beni son anda kurtardı bu link.Hatta formu başka forumları araştır istersen biraz T260 modeli hakkındaki şikayetleri ve mükemmel servis hizmetini gör.

http://forum.donanimhaber.com/m_33813654/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm

Daha bunun gibi niceleri.Fakat yanlış anlama samsung kötüdür demiyorum samsung'un Türkiye servisi rezaleti hatta Kore'ye atılan maillerin bile cevapsız kaldığı söyleniyor.

Benim için önemli olan bir üründe f/p'tır çoğu kişide olduğu gibi ama ikinci derecede hatta aslında bence birinci derecede önemli olması gereken satış sonrası hizmet o da böyle rezalet olduktan sonra 1920'ye bin bilmem kaç çözünürlükte olsa yada kasası birinci kalite materyalden yapılmış olsa yinede beş para etmez benim gözümde.

Ayrıca bizim milletten T260HD kullanıp bu LGM2794 modeline geçenlerde var öyle sandığın gibi herkesin ilk monitörü değil.Yabancı forumlarda takılıyorsan zaten onlarında aynı bizim millet gibi kendi malını göklere çıkarma sonra topiclerde uzun uzun tartışmalar yapma gibi saçma adetleri olduğunu görürsün.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: sky27

@sardemir

quote:

Sen kaygılanma bizim milleti bilmem ama bu forumdaki çoğu kullanıcı birşeye hele de pahalı birşeye para verecekse formu hatta başka forumlarıda araştırır kararını öyle verir.

Samsung T260HD M2794DP'den bazı yönleriyle üstün olabilir hatta her yönüyle üstün olabilir.Peki neden samsung T260'dan vazgeçip bu LG'nin siparişini verdim biliyormusun.Vatan bilgisayarda incelemeni bitirdiysen birde sana zahmet şu aşağıdaki linki incele.beni son anda kurtardı bu link.Hatta formu başka forumları araştır istersen biraz T260 modeli hakkındaki şikayetleri ve mükemmel servis hizmetini gör.

Daha bunun gibi niceleri.Fakat yanlış anlama samsung kötüdür demiyorum samsung'un Türkiye servisi rezaleti hatta Kore'ye atılan maillerin bile cevapsız kaldığı söyleniyor.

Benim için önemli olan bir üründe f/p'tır çoğu kişide olduğu gibi ama ikinci derecede hatta aslında bence birinci derecede önemli olması gereken satış sonrası hizmet o da böyle rezalet olduktan sonra 1920'ye bin bilmem kaç çözünürlükte olsa yada kasası birinci kalite materyalden yapılmış olsa yinede beş para etmez benim gözümde.

Ayrıca bizim milletten T260HD kullanıp bu LGM2794 modeline geçenlerde var öyle sandığın gibi herkesin ilk monitörü değil.Yabancı forumlarda takılıyorsan zaten onlarında aynı bizim millet gibi kendi malını göklere çıkarma sonra topiclerde uzun uzun tartışmalar yapma gibi saçma adetleri olduğunu görürsün.

Saygılar...

koyu olarak belirttiğim yerlerde bir kaç şey söylemek istiyorum.Satış sonrası hizmette samsung,lg gibi markalardan pek bişey bekleme Açıklama yapmak istemiyorum bu konu hakkında ama çok fazla satış sonrasını düşünüyosan philips al.Ben hyundai marka 15inch monitörümü yaptıramamıştım düşün zamanında ve basit bir kartı değişmesi gerekiyodu attım çöpe.Neden? Çünkü servis denen bişey yok.

İkinci olarak genellikle yanlış anlaşılma/algılama oluyor herhalde kimse malını göklere çıkarmıyor.Hiç mi yeni bişey alıpta bunu forumda paylaşan görmediniz anlamıyorum.Nasıl bir üslup kullanmamız gerekiyor ki? Bu kadar küçük şeyleri eleştirmek ne derece işinize yarıyacak?

Üçüncü olarak "saçma adet" lafını kabul etmiyorum kesinlikle buradaki tartışmanın amacı; bu monitörü almak isteyenler için hepsiburada,ereyon,vb gibi abuk sabuk sitelerden taraflı ve yanıltıcı bilgilerin aksine daha objektif daha kullanıcı izlenimi olan detaylı inceleme adı altında paylaşım yapmaktır.Başka bir amaç yok.Yabancı forumlardada var bu demişsin ama saçma bir yanı yok.Burası konudışı değil.İnsanlar monitör hakkında merak ettiklerini soruyolar ve cevabını alıyolar.Bizlerde fedakarlık ederek gönüllü yardımcı oluyoruz yoksa banane alan ne alırsa alsın zıkkım alsın.Ama önemli olan birisinin aldığı bişeyi diğerinin tereddütle değil rahat rahat satın almasını sağlamaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: sky27

@sardemir

quote:

Saygılar...

dediklerin doğru hak veriyorum.. fakat şöyle bir şey var ben yıllardır DELL'in lcdlerini kullanıyorum inanın 7 yıl oldu daha bir defa arıza vermedi.. Kalite olarak ozamanınki diğer markalardan kötüydü ama ben kllananların yorumları üzerine bunu aldım ve hala kllanmaktayım.. verdiğin linkteki samsung'un şikayetlerini okudum ve açıkcası sogudumm insan bu kadar para veriyor sonra arkasında durmamaları insanı deli edecek bi durum tabi bu birazda şans işi bitane monitorum vardı aynı arızadan 5 defa bozuldu fakat 3. de değiştirmeleri gerekirken hala tamir edip yolluyolardı son 5.. ci bozulışunda camdan aşagıya attım monitoru ve bu kadar içten rahatladıgımı hissetmemiştim... sonucta monitoru bir defa alıyosun ve iyisi olsun diyosun ve onumde iki secenek var ya LG 24'' led olanı alıcam.. yada samsung 21.5 p2255 2 adet bndan alıcam.. t260 hd yi ve 27' lg yi sildim.. çok özelliği olan bir ürün çabuk arıza veya sorun cıkartır kanaatindeyim..

diğer konuya gelince insan aldıgı ürünü tabiki över yere goge sıgdıramaz.. ama bu her insan tipi için geçerli değil ben istiyorumki aldıgım bi ürün gercekten kaliteli ve olumluysa onermek değilse her yonuyle bunları paylaşmak. yarın ben aldıgım monitoru olmlu değil olumsuz yonde değerlendiririm öle yaparimki başkaları alırken bunları goz onunde bulundurup alsın istiyorum.. ama bakıyorum ki bazılarına ürünü sabah almışşş akşama kadar mükemmel yok söle süper yok böle manyakk eee ?? 1-2 ay sonra şöleymiş yok böleymiş 3 gün sonra ikinci el topiginde o cok övdüğü cihazını satısa cıkartıor.. tabi satarkende bu övmeler hala bitmezzz hala mükemmeldir.. ben çoğu dorum olsn yabancılar olsun ama şunu gördüm gerçekten dürüst bi millet değiliz bunu üzülerek söylüyorum ve kendimde dahil diyorum.. şimdi bazı milleyitçi arkadaşlar atlamasın hemen.. BÖYLEYİZ ABİCİM BAZI ŞEYLERİ KABULLENMEK BÜYÜK ERDEMDİR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sardemir -- 21 Aralık 2009; 22:49:30 >

• quote:

İkinci olarak genellikle yanlış anlaşılma/algılama oluyor herhalde kimse malını göklere çıkarmıyor.Hiç mi yeni bişey alıpta bunu forumda paylaşan görmediniz anlamıyorum.Nasıl bir üslup kullanmamız gerekiyor ki? Bu kadar küçük şeyleri eleştirmek ne derece işinize yarıyacak?

Üçüncü olarak "saçma adet" lafını kabul etmiyorum kesinlikle buradaki tartışmanın amacı; bu monitörü almak isteyenler için hepsiburada,ereyon,vb gibi abuk sabuk sitelerden taraflı ve yanıltıcı bilgilerin aksine daha objektif daha kullanıcı izlenimi olan detaylı inceleme adı altında paylaşım yapmaktır.Başka bir amaç yok.Yabancı forumlardada var bu demişsin ama saçma bir yanı yok.Burası konudışı değil.İnsanlar monitör hakkında merak ettiklerini soruyolar ve cevabını alıyolar.Bizlerde fedakarlık ederek gönüllü yardımcı oluyoruz yoksa banane alan ne alırsa alsın zıkkım alsın.Ama önemli olan birisinin aldığı bişeyi diğerinin tereddütle değil rahat rahat satın almasını sağlamaktır.

peki yazımın herhangi bir yerinde şu anda konuştuğumuz topicte böyle birşey yapılmış gibi bir söz geçiyormu ki arkadaşım sen bana böyle bir çıkışta bulunuyorsun.Monitör topicinde tabiki monitör konuşulacak bende biliyorum burada elma armut konuşulmayacağını.Hatta ekran kartı topicinde bir arkadaş forumda ilk 5870'i almış tanıtmıştı biriside tutup "yeni kart almanın dayanılmaz hafifliği" diye birşeyler yazmıştı topicte bende kınamıştım aynı senin gibi düşündüğümden.

benim dediğim şeyin şimdi okuduğun topicle alakası yok.Cevap verdiğim arkadaşa zaten lafım bu yönde yani kendisi demişki satın aldınız diye kusur bulmuyorsunuz ben ise elimden geldiğince objective yaklaştım zaten bu topicte bu ürünle ilgili beğenilerimi de şikayetlerimi görür merak eden varsa.

Üçüncü olarak saçma adet evet saçma adettir ve sonuna kadarda bu fikrimin arkasındayım.Sanırım tamamen yanlış anladın sen cümlemi.Bak şöyle anlatayım mesela ekran kartı topicinde bir konu açılıyor diyelimki ati 4850 ile ilgili kartın performansına ait testler sunuluyor sonradan başkaları kendine ait benzer yada üst model alt model kartın testlerini sunuyor karşılaştırılıyor birçok yönden bilgi paylaşımı oluyor çok güzel buraya kadar normal.Sonra aradan birisi çıkıyor aynen şöyle

FOREVER NVIDIA

al işte sana paylaşım sonra konu ati nvidia kavgasına dönüyor asılsız iddialar havada uçuşuyor ve mesela 3 sayfalık topicin yarısı forever ati forever nvidia diye geçiyor daha sonra inanki bildiğin doğru şeyi yazmaya bile çekiniyorsun.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.