Şimdi Ara

LG 27' M2794D KULLANICI İNCELEMESİ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
1
Favori
51.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben çoğu dorum olsn yabancılar olsun ama şunu gördüm gerçekten dürüst bi millet değiliz

malesef değiliz katılıyorum fakat çok kısa bir sürede bunu aşmamız lazım yoksa yolda yürüyen adamdan bile şüphe eden paranoyak bir toplum olup çıkacağız.

Dediğniz doğru hiçbir elektronik ürün yüzde yüz güvenilir değildir.Mesela size denk gelen ürünün baskı devresinde nano milimlik bir hata olmuştur ve kelebek etkisi gibi tüm kompenentler birbirini etkileşmiştir.Olmasıda gayet normaldir sonuçta her üretilen ürünün bir hatalı ürün kotası vardır.İşte zoruma giden adamların malı satana kadar prestij imaj sattıktan sonrada tüketiciyi adam yerine koymayıp hiçbir halttan anlamayan güya teknik servislerle muhatap ettirmesi.Bu konuda bir tek beğendiğim yer çizgi elektronik oldu bu güne kadar adamlar gerçekten ilgili ve sanırım iştende anlıyorlar.

• degerli arkadaslar,
    ben de bu lcd'den aldim.
    pc & ps3 bagli..genel olarak memnunum. fakat ps3'te fifa 10 oynarken kamera cevrildiginde adami da hareket ettirdigin zaman adamin arkasinda golgelenme oluyor..ghosting dedikleri olay sanirim. neden kaynaklaniyor olabilir ? sonucta bu lcd 'nin tazeleme hizi 5ms..fifa gibi bir oyunda sorun olmamasi lazim .hdmi'dan bagli. kablo ile ilgili olabilir mi ? daha yi bir kablo alsak ise yarar mi ? veya televizyonun ghosting'i azaltacagi bir ayari var mi ?
    tesekkurler..
  • Kesinlikle;
    Forever Nvidia
    Forever LG M2794HD
    :))))

Lg monitoru 2-3 ay kadar oldu aldım Öncelikle T260'tan 1,5" boy farkı var yanlış hatırlamıyorsam ki buda 3.5cm civarı çapraz büyüme demektir, Benim tercih etme sebeplerimden biri idi.

İkincisi 2 monitörüde yanyana gördüğümde LG'nin görüntüsünün renklerinin daha iyi olduğunu T260'ın daha basit monitör'den çakma TV gibi oldugunu düşündüm.

Sonuçta LG Aldım. Aşırı memnunum. PC ile DVI baglanti yaptım 720p dizi 1080p film izliyorum şiddetle tavsiye ederim.
    (DVI baglantisi yapmışken pc olarakta kullanmaya başlıyosunuz çift ekran kullanımın avantajları ve zevki saymaklada bitmez arada)
  • Selamlar

Arkadaşın LG M2794D yi DVI-HDMI kablo ile PC ye bağladık fakat NVIDIA Control Panel de çözünürlük olarak 1080p çıkmadı. Bunun yerine 1080i seçtik ama o da 1680x1050 oldu. Görüntü gayet hoş güzeldi daha sonra Özellikler den 1920x1080 e çıkarttık fakat yazılar bulanıklaştı ve görüntü 1680x1050 deki kadar güzel çıkmıyodu, renkler hafif cortladı. Bi fikri, bi önerisi olan var mı bunu nası düzeltebilcemize dair ?

Teşekkürler

Edit : Arkadaş telaşlanıp okutturtmamıştı bana bütün konuyu. Şimdi kendisi okuyup bulmuş sanırım DVI-DVI ile sorun çözülüyomuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [S]aint -- 25 Aralık 2009; 21:09:09 >
  • Nihayet bugün elime ulaştı TV'm. İnternetten aldığım ve ilk kez gördüğüm için 51 ekran tüplü TV'den sonra çok büyük geldi. Uydu görüntüsü çok iyi değil. Ama zaten herkes söylüyor bunu, hazırlıklıydım. Henüz PS3, DVD falan bağlayamadım. Çok kötü bir zamandayım, sınavlar falan. Vakit bulduğum bir zaman inceleyeceğim iyice. Ancak ilk intiba olarak fazlasıyla memnun kaldım. Tasarımı çok hoşuma gitti.

@Bunu monitör diye nasıl kullanıyor millet yahu deve gibi ekranı. TN panel olayı da fasafiso. Gayet net görünüyor insan gibi bir açıdan oturup izlediğinzde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canned -- 26 Aralık 2009; 15:39:06 >

• Selamlar

Bugün LG M2794D marka televizyonumu dvi-dvi kabloyla bilgisayara bagladım.Fakat ilk actıgımda bütün renkler birbirine girmisti.Ondan sonra cözünürlük degistirdim düzeldi fakat ekranda ufak ufak noktalar beliriyor.Film izlerken falan hic gözükmüyor bu noktalar ama masaüstünde cok dikkat cekiyor.Ayrıca herhangi bir oyuna girdigimde renkler birbirine giriyor özellikle yesil ve pembe oluyor ekran .Bununla birlikte bilgisayarımın cözünürlügü 1920x1080 yaptıgım zaman televizyonun cözünürlügüne bakıyorum orada 1920x540 yazıyor....
    Acaba televizyonun dvi girisinde bir problem olabilir mi veya kabloda veya ekran kartımda mı bir sorun var simdiden tesekkürler.
  • @ TV'yi iyice kurcaladım. Elimde hiç HDMI kablo olmadığı için her şeyi scartla bağladım ve görüntü çok rahatsız edici geldi. Yarın ilk işim gidip iyi birer kablo almak olacak. Şimdi PS3 için bir adet HDMI kablo alacağım. Uyduyu mecburen scartla izleyeceğim, başka bir giriş göremedim. PC için DVI gerekli. Peki PS2'mi neyle bağlarsam en iyi görüntüyü alırım? Scartla o da iğrenç oldu. Lütfen yardım edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canned -- 27 Aralık 2009; 0:03:54 >
  • Arkadaşlar merhaba LG M2794D yi almayı düşünüyorum.
    Televizyon olarak kullancağım.
    Kaynak olarak uydu alıcısı kullancağım.

forumda bazı arkadaşlar uydu görüntüsünün iyi olmadığını yazmışlar .

Gerçektende öyle mi lütfen yardım edin.
  • uydu görüntüsü nasıldır bilmem ama scart bağlantısı HDMI'a göre bariz farklı.

bende HDMI çıkışlı HD stb var.Sırf merak eden arkadaşlara yardımcı olsun diye aynı stb'ı scart ile bağladım ve evet scart HDMI'a göre bariz farklı.Aynı kanallara baktım her iki çıkışlada HDMI çok daha net diğerine göre.

Hatta yüksek çözünürlüklü HD 1080i kanallar scartta bir süre sonra donma ve renklerin birbirine karışma olayı oluyor.
  • Görüntüde sorun yaşıyan arkadaşlar;

Öncelikle ekran kartı sürücünüzü son sürüme güncellemeyi deneyin,
    Bunu daha önceden yaptıysanız ya da yapmanıza rağmen bi değişiklik olmazsa monitörün sürücüsünü kurarak(cd si varsa ordan,yoksa internetten indirerek aygıt yöneticisinin içinde monitör kısmından sürücü güncelleyi seçerek) sıkıntınızı gidermeye çalışın,Win7 kullananlar varsa özellikle bu son söylediğimöi yapmanızı tavsiye ederim.
    Bunlardan bi çözüme ulaşamıyorsanız bağlantı kablonuzu kontrol edin,
    yoksa da zaten cihazda bi sorun var demektir
  • Daha önce de yazdım bir kez daha yazayım. Şu an uydu tesisatı kullanmamaktayım. Ama kullandığım zamanlarda scart 2 taraflı her zaman kötü sonuç vermiştir. YUV Komponent ya da kompozit ile bağlayın uydu alıcınızı. Bazılarında olmasa bile scart to yuv bile daha iyi gösterir öyle bir deneyin.
  • Vatan fiyatı düşürmüş. world karta 2 ay erteleme+5 taksit ya da 5+3 taksit 727 tl.Ben bi adet aldım.Fırsat bekleyen arkadaşların kaçırmamalarını tavsiye ederim
  • bu lcd guzel.alin bence..fiyatta cok uygun..ben hd teledunya baglattim..gayet guz<el gosteriyor hd ve diger kanallari.
    xbox,pc,ps3'te bagli..1.5 mt mesafeden oynuyorum..tam istedigim gibi oldu..tavsiye ederim.
  • bende kuzene aldım bugün bitane

kutu içinden ne kablo çıkıyor acaba

bide duvara asılıyormu bu alet

resimlerde öyle bi bağlantı yeri yok çünkü

yoksa bi işe yaramaz açıkçası
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

bende kuzene aldım bugün bitane

kutu içinden ne kablo çıkıyor acaba

bide duvara asılıyormu bu alet

resimlerde öyle bi bağlantı yeri yok çünkü

yoksa bi işe yaramaz açıkçası

arkadaşım konuya foto ekledim asılıyor.içinde kablo çıkıyor.baştan göz gezdir konuyu.kafandaki soruların ceavbı mevcut
  • valal göz gezdirdim ama gözüme çarpmadı

zaten ürübnü çıkardım kutudan göze alıp artık

netteki resimlerde görünmüyor ama arkasında duvara asmak için 4 tane delik mevcutmuş

ama görüntü baya bozuk çıktı

scartla bağladım şimdilik ama görüntü nedense çok karıncalı

normalde hani çöz kötü olduğu için buylanık olması lazım misal ama bunda öyle değil

görüntüğ bariz karıncalı

sanki uydu değilde çatı anteni gibi

bide yuv kablosu alıp deneyecem artık
  • arkadaşlar bu gün bu konuyu baştan sona okudum kendi odama Tv almayı düşünüyorum, odamın boyutu 3m - 3m

alacağım tv yi sadece tv olarak kullanacağım ve, kablo tv ile kullanacağım yani standart yayın,

bu gün bimeks e gittim, grundig marka 26'' tv yi inceledim ,http://www.bimeks.com.tr/urun/1083/108185/grundig-26-101-66-ekran-lcd-tv-.asp

görevliye sordum ve digitürk standart yayından TV görüntüsü olduğunu gördüm, görüntü hiç iyi değildi, lafı şuraya getireceğim,

digitürk normal yayını dahi, kablo yayından daha iyi konun başlarında da birisi yorumunda Tv için kullanıcaklar uzak dursun denilmiş,

Buradan başlıyarak bazı sorularım olucak,

1-) 3m-3m bir odaya 32'' tv alınırmı, yoksa 26'' tv yeter mi,

2-) LG-27'' bu monitörü standart kablo tv de kullanan varmı, varsa görüntüsü normal crt tv lerden daha mı kötü,

3-) gerçi bir yerde az da olsa değinilmiş ama, yukarıdaki verdiğim bilgiler ve fiyat açısından aşağıdaki seçeneklerden hangisi seçmeliyim,

philips:
    http://www.vatanbilgisayar.com/philips-26pfl3404-66cm-lcd-tv,-1366x768,-4.000:1,-8-ms,-400-cdm2,-hd-ready,-26pfl3404/productdetails.aspx?I_ID=38855

grundig:
    http://www.bimeks.com.tr/urun/1083/108185/grundig-26-101-66-ekran-lcd-tv-.aspx

vestel: (burada fiyatı yok ama bayiden sordum (1.013 TL) gibi fiyat söyledi)
    http://www.hepsiburada.com/vestel-pixellence-super-slim-full-hd-26850-26-lcd-televizyon/productDetails.aspx?categoryid=155051&productid=evvespix26850

lg:
    http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=CEL_TV&qs=|52=27

samsung 32''
    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-le-32b450-82-cm-lcd-tv,-1366x768-coz,-3xhdmi,-le-32b450/productdetails.aspx?I_ID=38177

yardımcı olursanız çok sevineceğim, şimdiden herkese teşekkürler

• quote:

arkadaşlar bu gün bu konuyu baştan sona okudum kendi odama Tv almayı düşünüyorum, odamın boyutu 3m - 3m

alacağım tv yi sadece tv olarak kullanacağım ve, kablo tv ile kullanacağım yani standart yayın,

bu gün bimeks e gittim, grundig marka 26'' tv yi inceledim ,http://www.bimeks.com.tr/urun/1083/108185/grundig-26-101-66-ekran-lcd-tv-.asp

görevliye sordum ve digitürk standart yayından TV görüntüsü olduğunu gördüm, görüntü hiç iyi değildi, lafı şuraya getireceğim,

digitürk normal yayını dahi, kablo yayından daha iyi konun başlarında da birisi yorumunda Tv için kullanıcaklar uzak dursun denilmiş,

Buradan başlıyarak bazı sorularım olucak,

1-) 3m-3m bir odaya 32'' tv alınırmı, yoksa 26'' tv yeter mi,

2-) LG-27'' bu monitörü standart kablo tv de kullanan varmı, varsa görüntüsü normal crt tv lerden daha mı kötü,

3-) gerçi bir yerde az da olsa değinilmiş ama, yukarıdaki verdiğim bilgiler ve fiyat açısından aşağıdaki seçeneklerden hangisi seçmeliyim,

philips:
    http://www.vatanbilgisayar.com/philips-26pfl3404-66cm-lcd-tv,-1366x768,-4.000:1,-8-ms,-400-cdm2,-hd-ready,-26pfl3404/productdetails.aspx?I_ID=38855

grundig:
    http://www.bimeks.com.tr/urun/1083/108185/grundig-26-101-66-ekran-lcd-tv-.aspx

vestel: (burada fiyatı yok ama bayiden sordum (1.013 TL) gibi fiyat söyledi)
    http://www.hepsiburada.com/vestel-pixellence-super-slim-full-hd-26850-26-lcd-televizyon/productDetails.aspx?categoryid=155051&productid=evvespix26850

lg:
    http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=CEL_TV&qs=|52=27

samsung 32''
    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-le-32b450-82-cm-lcd-tv,-1366x768-coz,-3xhdmi,-le-32b450/productdetails.aspx?I_ID=38177

yardımcı olursanız çok sevineceğim, şimdiden herkese teşekkürler

Birincisi sırf kablo tv analog yayın için gidipte bu monitör alınmaz bunun yerine herhangi bir crt tv her türlü işinizi görür.Bu 1920*1080 doğal çözünürlüğü olan bir monitör/tv'dir onun için digital receiver kullanıpta düşük çözünürlüklü yayınları izleyip full HD kalitesi bekleyen arkadaşlara şaşıyorum.Ben LGM2794Dp'yi genel olarak pc'de ve pc'deki 1080p ve 720p bluray rip izlemek ve bilgiasyar monitörü olarak kullanıyorum gayette hakkını veriyor.

TV izlemek içinse kablo tv'nin digital HD STB'ını kullanıyorum ve bağlantı olarak HDMI seçiyorum.İster 1080i çözünürlükte istersede normal sd yayını yapan düşük çözünürlükteki kanalları gayet güzel izletiyor ne karıncalanma var ne de başka birşey.Fakat HDMI yerine scart bağlayınca görüntü kalitesi düşüyor özelliklede FULL HD yayın yapan kanallar bir süre sonra kitleniyor renkleri birbirine griyor yanidemek istediği SCART ile HDMI arasında dağlar kadar fark var.

İşte size kablo tv'nin analog çıkşından ve HD STB'ın HDMI çıkışından SD ve HD kanalların görüntüleri.Fotoğraflar telefonla çekildiği için kaliteli değil birde kablo tesisatında bir sorun var onun için analog yayında kanallar pek net değil.

Bunlar analog yayın görüntüleri

Bunlarda digital yayın normal kanallar ve HD kanalların görüntüleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynet -- 1 Ocak 2010; 16:13:25 >

• o aaman demekki biranönce scart bağlantıyı dehlemek lazım

çok kötü gerçekten

sanki normal çatı anteni gibi görüntü var
  • SCART dediğin 30 yıldır varolan bir teknoloji HDMI ise daha 5-6 yıldır kullanılıyor. Hangi akla hizmet ikisinden de aynı performans beklenir ki...

Bazen teknolojiyi takip etmek yetmiyor mantıkta yürütebilmek lazım
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.