Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Oyun için değil de Metin okuma ve yazma gibi işlerde kullanmayı düşünüyorum. Göz sağlığı çok önemli yaş ya biraz gitti. Notebook a ikinci monitör olarak bağlayıp kullanmak istiyorum sizce alınır mı bu ?Ya da alternatif ne önerirsiniz şu altta yer alan bilgisayar ile aradaki 2 bin TL yi vermeye değer mi ? Günün fırsatı: Samsung LF24T450FQRXUF 24" 75Hz 5ms (HDMI-Display) FreeSync Full HD IPS LED HAS+Pivot Monitör https://www.amazon.com.tr/dp/B0953CSQ4S/ref=cm_sw_r_cp_api_glt_i_dl_XYBTZZQ0G1DDZPEHWVFM?_encoding=UTF8&psc=1 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiserx -- 19 Kasım 2021; 10:1:11 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
LG 27GL83A-B 2K 144 Hz IPS 10 Bit HDR 10 Gsync Compatible D.P 1.4 '2999 TL' (7. sayfa)
-
-
8kg'ye kadar taşır diyor
-
Yani bu monitoru taşır mı hocam?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Standsız 4.22kg, standlı 6.12kg. Taşır. Ama ben kullanmadım, garanti veremem. sorumluluk sizde :)
LG kendi sitesinden görüntü
-
Arkadaşlar kablo değiştirmeye gerek var mı yoksa kutuda gelen displayport kablosu iş görür mü?
144hz 8 bit yazıyor bilgisayara bağlayınca.
Birde önceki sayfalardaki renk kalibrasyonunu yapmaya gerek var mı sizce?
Benim gözümde hepsi aynı görünüyor, o sebeple soruyorum
-
amd ekran kartınız varsa bilmiyorumda nvidia ekran kartınız varsa driver ayarlarında renk kısmında 8-10bpc kısmından değiştirebiliyor olması lazım eğer sadece 8 bpc gözüküyorsa kablo değiştirmek gerekebilir
bende paugge dp 1.4 kablosu vardı onu takıp nvidia driverdan 10 bpc seçebilmiştim
rtings ekibi en iyi ayarın o olduğunu söylüyor prof anlamda cihazlarla kalibre edip bu dosyayı oluşturuyorlar İCC dosyasını okutunca banada çok farklı gelmedi ama yapılabilir tercih sizin veya monitörün driverını kurun orjinal Ultragear İCC profilini kullanabilirsiniz.
-
Monitör de yazı netlikleri ve film keyfi ne durum da dostlar? 4K ve 1080p ham bluray hdr içerikler özellikle. iMac ekranlarına bayılıyorum ama yakın ekran pek yok gibi. Olanlar da çok pahalı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Amazon sağ olsun, 4 parça sipariş verdim 3'ü hanımın iş yerine 1'i eve. 3'ü de teslim oldu, bilin bakalım ilk kargoya verilip ev adresi verdiğim için daha Gebze-İstanbul arası gezen ürün ne? :)
Siz siz olun, iş yeri adresi var ise ürün kargolatabileceğiniz, orayı adres olarak gösterin. Ev diyince MNG gibi dandik firmalar böyle gezdiriyor!
Millet Almanya'dan ekran kartı alıyor 3 günde geliyor, bizim Türkiye içindeki kargo 6 günde teslim gözüküyor.
Bir ben mi darlanıyorum bu durumlardan?
-
viewsonic VX2705-2KP-MHD (2758 yerine değişimden verdiler) kullanıyorum, 2. monitörüm 1080p/144hz. bunu alıp viewsonic'i 2.monitör mü yapsam acaba
-
Merhabalar, bende de Samsung G5 Odyssey 27inc monitör var. 2k Va panel 144 hz 1000R kavis mevcut fakat bu Lg nin bu monitörü fiyatı, yorumları ve paneli sebebiyle dikkatimi çekti, kavis olayı çok farketmez diye düşünüyorum benim için. Onun dısında G5 monitörü Lg nin bu modeliyle değiştirmemi tavsiye eder misiniz bilgisi olan varsa? Arada ciddi kalite farkı var mıdır görüntü anlamında? Değiştirmeye değer mi? Teşekkürler.
Xbox Series X ile kullanıyorum bu arada genelde oyun için kullanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szhek -- 19 Kasım 2021; 12:38:30 > -
Monitör gelince şu testi yaparsınız:
www.eizo.beEIZO monitors for offices, photos & design, medicine, gaming and industryhttps://www.eizo.be/monitor-test/Bir de şu sitedeki testleri yapabilirsiniz.
-
Benim de benzer idi durum. Samsung C27HG70 (27", 2K, VA, 144hz) ana monitör, 2. monitör AOC 24G2U (24", 1080P, IPS, 144hz). Başlıktakini aldım, Samsung 2. monitör olacak muhtemelen.
İki 27 inç masamda çok yer kaplar gibi geliyor, bi gelsin yerleşim düzenine bakacağım.
-
Ben de aldım bakalım. Samsung ile çok fark olursa indirim bitene kadar bir tane daha alırım. Bu indirim dönemi amazona iyi kaptırdık kendimizi.
Bu arada arkadaşlar gerçekten ihtiyacı olan varsa kaçırmasın bu kurda bu özelliklerde monitör bir daha bulunmaz bundan sonra bu fiyat bandına 1080p 144 hz monitörler oturur gibime geliyor.
-
Dostlar şimdi bu paralara daha iyisi yokmu alalimmi bunu
Valla bence imkan varsa al geç dostum. Ama monitör çok spesifik ve kişiye göre de aslında değişen bir şey.
-
Hocam ben direk böyle yapacağım
1.monitör: ViewSonic VX2758-2KP-MHD 27
2.monitör: Acer Nitro VG270bmiix 27
kullanıyordum artık ViewSonic 2. monitörüm olacak =D
-
Monitörü alayım mı tavsiye ediyormusunuz gibi sorulara karşın
Arkadaşlar herkesin göz zevki farklıdır bana iyi gelen şey size kötü gelebilir
örnek forumda CFG73 model monitör için va panelin yazıları kötü gösterdiğini söylüyorlardı ama bende rahatsızlık vermedi gayet netti sırf bu yüzden iade edenler vardı forumda
bunun gibi örnekler cidden ihtiyacınız varmı bunu iyi irdeleyin ona göre karar verin
burada içinizin rahat olması gereken şey amazon iade konusunda sıkıntı çıkarmaması en büyük örnek benim
salı günü elime ulaşan monitörde 2 ölü piksel vardı çarşamba sabahı mng'ye verdim dün 13'de ulaştı akşam'da iade onaylandı mesajı gelip değişim siparişim işleme alındı yenisi pzt teslim edilecek
-
Amazonda müşteri yorumlarında bir tanesi dikkatimi çekti.
Alıntı
metni:-Monitör ile beraber gelen DP kablosu 144Hz de 10 bit seçeneği sunamadı. 120Hz'de 10'bit seçeneği beliriyor. -Panel 4k olduğu için 2k çözünürlüğe düşünce piksel farkında dolayı bulanıklık oluşmuş. Bu sorunu da Sharpness ile tolere etmişler. +2021 üretimli Ultra Gear logolu bir panel geliyor. +Fast modu iyi çalışıyor. 5-6ms gibi düşünün. -Faster yani; 1ms modunu 100Hz'de kullanın demişler fakat yine de ghosting oluştu. İsterseniz mat renkler, isterseniz canlı renkleri ayarlayıp kullanabiliyorsunuz. 1080p ile 1440p arasında %6-7 civarı bir fark var. 1440p ile 2160p arasında %90 civarı fark oluşuyor. Bunu göz önüne alıp tercih yapılması daha doğru olacaktır. 144 hz de 10 bit sunmamasının nedeni dpi kablosu mu..Çünkü görüntü aktarımında kablo ile alakalı bir durum yok denmişti.Yani dijital aktarım olduğu için en kralınıda alsak bir netlik sağlanmaz denilmişti..
Panel 4k ise 2k çözünürlükte bulanık gözükecek gerçektende.Bunu hisseden var mı..Tam alacakken kafam karıştı..Asus VG248QE den geçmeyi düşünüyorum.IPS ile renkleri canlı görmek istediğim için almaya niyetlendim..
-
Paket içindeki dp kablo ile bu şekilde çalışıyor cihaz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X