Şimdi Ara

LG 32LG6000 Satınalma Hikayem ve Görüşlerim (Süper)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabah bimeks kampanyasından 37 Grundig vision 6 almak amacıyla uyandım, bunu alırken yanında vestelden hd uyumlu receiver almak da aklımda vardı. Bimeksi aradım, gelir alırsınız dediler, Maslak'tan Kasımpaşaya sırtımda mı taşıyacağım 50 lira taksi parası yazar dedim ve grundig vision 6 maceramız son buldu.

Akabinde aranan vestel 399 liraya sadece digiturk ile alınabildiğini digiturk harici satamayacaklarını söyledi. Zaten üyeyim kardeşim iptal edip tekrar mı üye olacağım dediğimde maalesef başka şansınız yok dedi. 140 Lira digiturk iptal ve yeniden açtırma olayına girmemek için hd uyumlu receiver'ımızda elendi.

Teknosa da 32L4000 görmüştüm ve forumda bayağı övülmüştü, dün 1123 lira nakit fiyatıydı. 1000 Peşin 123 tek çekim veya 2 taksit olarak almak üzere yola çıktım. O da ne dünkü fiyat 1179 lira olmuş, eğer taksit yaparsam da 1000 nakit 311 taksit olacakmış, yani tv bana 1311 liraya satılacakmış. Dün dünde kaldı beyefendi lafını duymamla teknosadan çıkışım bir oldu.

Profiloda toshiba mağazasına girdim 32av500 almak niyetiyle, teşhir vardı ve 1189 lira fiyat verdiler, tam tv'nin tuşlarına vs bakarken yakından o da ne!!! Yılan çıkmaz mı! Aramız sadece 40 cm falan yılanla. Koşarak mağazadan çıktım (ciddi manada) anlam veremediler çıkarken almıyorum diye bağırdım. Yılandan korkuyorum ve bu olaydan dolayı 32av500 benim için elendi.

Ne yapsam diye düşünürken, aklıma profilo darty ve astoria elektroworld geldi. Darty'e girdim 32l4000 baktım 1199 liraydı, Samsung hiç düşünmüyorum. Hep baktığım 32LG2000'e baktım 999 liraydı, aklımda bulunan philips 32pfl3403 gördüm ve görüntüsü berbattı. Ayarlarını vs kurcalattığımda sorun gözükmüyordu. Onda sd yayın takılıymış ve şok oldum görüntüye, tv de biraz arızalı olabilir. Sırayla devam ediyordum ama yine başa dönmüştüm çünkü alacak model yoktu.

Orada 1199 lira fiyatlı 32LG6000 gördüm, bu bir şaka olmalıydı, kasası farklı (benim ilgim olan kasa) ve uygun fiyattı. Hemen kapalı kutu sordum maalesef yanıtını alınca yıkıldım ama incelemeye başladım. Forumda daha önce 32lg5000'in övüldüğünü görmüştüm 6000 bundan da üst model olmalıydı. Kontrast oranını görünce şok oldum 50000/1. Dedim bunu mu alıcaz eğer alırsak. Depoda 1 adet daha var sadece ceo'muz geldiğinde 3 gün konferans sırasında kullanıldı dediler. Getirmelerini istedim ve kutuyu getirdiler açıldığında 1 tek çizik göremedim, kardeşimle inceledik en ufak bir deformasyon yoktu. Kullanım saati dedikleri gibi 35 saatti. Alıyorum dedim ama fiyatta anlaşıcaz dedim, 1135e kadar düşürdüm ve 40 lirayada en kaliteli oradaki altın uçlu scart kabloyu aldım. Toplam 1175'e geldi 975 nakit 200 tek çekim yaptık.

Eve geldim tv'yi kurdum, elektrik kablosu yok. Arıyorum soruyorum yok. O arada telefon çaldı, arayan satın aldığımız arkadaş, Ahmet Bey kutudan çıkartırken tv'yi masaya koymuştuk ya orada kalmış dedi ve gittim onu aldım geldim. Ayarladım göz kararı olarak Fenerbahçe maçını izledim.

Görüntü kalitesi tatminden de öte bence süper beklentilerime göre.

Lcd alma durumumuz böylelikle son buldu...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bence alınmaz. Yani alınırda...Biraz daha uygun fiyat olması lazım. Bütçeyi zorlayıp en azından L4000 serisi alınabilir 1900 civarına. İmkanı yoksa bütçeyi arttırmanın, sabırla biraz daha beklenirse 1600 civarına 40-42 bir tv'nin düşmesi ihtimal dahilinde. Aylar önce mesela 42xv idi sanırım Toshibanın bir modeli o fiyata satıldı kapmanya ile.

Niye o fiyata alınmaza gelince;

Bir kere hızla yeni modellerin çıktığı bu tv piyasası için artık oldukça eski bir model. Yaklaşık 2000 TL.ya s4000'in alındığı bir ortamda, bahsettiğin P'nin sıfırının ederi ancak 1400-1500 olur. Teşhir diye de 200-300 inilmesi lazım. Yani yaklaşık 1200'e verirlerse ancak mantıklı bir alışveriş olur.
  • Hocam öğrenci bütçesi olarak düşün, bilgisayarımı sattım 1000 lira nakitim var. 400 taksidi kaldırabilirim diye düşünüyorum o yüzden 1400'ü 1 lira aşamam. Almışken biraz işe yarar bir şey olsun diyorum 32 alsam neden 40 veya 42 almadım diyeceğim 6 ay sonra.

Peki grundig vision 6'ya ne dersin 37 inç? 1057 lira.

GRUNDIG VISION 6

*
    37” (94 cm) Tam Düz Ekran TFT-LCD TV
    *
    10.000:1 D. KONTRAST
    *
    HD Ready özelliği ile yüksek çözünürlüklü (High Definition) yayınlara uyumludur.
    *
    2HDMI girişi ile dijital ses ve görüntüyü daha kaliteli izleme ve dinleme
    *
    16:9 resim modu ile gerçek film kayıt formatında izleme imkanı
    *
    2*10 Watt (RMS) Stereo ses Çıkış Gücü
    *
    PC Bağlantı Girişi (VGA) ile bilgisayar ekranı olarak kullanılabilme
    *
    Multisistem

ASKI APARATI HEDİYE

Buna ne dersin sd yayın için?

• Gurındig'i pek bilmem. Bir iki mağazada şöyle bir görmüşlüğüm var sadece...

Ben P üzerinde biraz durayım;

Fena bir tv değil. Ben 32u2000 kulanmıştım. Tasarımları onunla aynı. Sadece U serisi griydi, bu P serisi siyah. U'larda Barvia engine yoktu. Bunda var. Neyse teknik konulara fazla girmeyelim.

Beni u2000, o zamanlarda memnun etmişti. Beklentiler çok yüksek olmadığı müddetçe senin P 'de eder. Yani sorun tv'nin kötü veya iyi olması değilde fiyatının teşhir için fazla olması. Benim takıldığım nokta bu.

İstersen kasasında, panelin yüzeyinde çizik, vuruk, kırık birşeyler var mı? bir bak önce. Sonra çalışma süresini bir kontrol et. (1000 saatten fazla olmasın.) ve garantinin şimdi satılan modellerde olduğu gibi 5 yıl olup, olmayacağını öğren.

Şimdi yazarken aklıma geldi. Bazı arkadaşlar 1420 TL civarına 37v4000 aldılar yakın zaman içinde. Bizim v4000 topiğine bakabilirsin. İstersen o arkadaşlarla irtibata geç. Eğer bütçene de uyan bu tv'yi bulursan hiç arkana bakma 37v4000'i al.

• Giriş seviyesi panel alıcaksanız Sony L4000 öneririm...
  • 1400 lira az para değil boşu boşuna vermeyin biraz daha biriktirin doğru düzgün birşey alın...

Öğrenci geyiğide yapmayın öğrencinin ne işi var kendi başına lcd tv ile felan elbet destek alacak bir yerlerden...

Şu teşhir ürünleri satışınada bayılıyorum siftin senenin modellerini güncel sıfır modele yakın satıyorlar..
    2. el diye ilan verilse kimse almaz ama teşhir ürününe çok doğal bu fiyatları çekmek...
    Bende 2 sene sonra tv'mi teşhir ürünü olarak satışa çıkartıcam

Arkadaşların dediği gibi ya 40L4000 gibi düzgün birşey al yada paranı çarçur etme...

• Teşhir hakkında verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Ayrıca teknosanın fiyatta bir şey yapacağını sanmıyorum Çünkü normal küçük bir satıcı olmadıklarından verdikleri fiyatın altına düşmezler gibi geliyor.

5000 dinamik kontrast demiş. Kontrast bildiğim kadarıyla önemli bir detay. Grundig de 10000 ve yurtdışı sitelere baktım çok övmüşler fiyatına göre süper diye. Aklıma yatmadı da değil 1050'ye 37 olmasından dolayı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: 911GT3

1400 lira az para değil boşu boşuna vermeyin biraz daha biriktirin doğru düzgün birşey alın...

Öğrenci geyiğide yapmayın öğrencinin ne işi var kendi başına lcd tv ile felan elbet destek alacak bir yerlerden...

Şu teşhir ürünleri satışınada bayılıyorum siftin senenin modellerini güncel sıfır modele yakın satıyorlar..
    2. el diye ilan verilse kimse almaz ama teşhir ürününe çok doğal bu fiyatları çekmek...
    Bende 2 sene sonra tv'mi teşhir ürünü olarak satışa çıkartıcam

Arkadaşların dediği gibi ya 40L4000 gibi düzgün birşey al yada paranı çarçur etme...

Bilgisayarımı sattım ve onunla lcd alacağım. Öğrenciyiz dediksek öğrenci evine alınmıyor, ailemle yaşıyorum nerden baksanız 10-12 sene kullanılacak bir ürün. Bir nevi babama hediye olacak. 55 ekran arçelik tüplü tv var yıllardır artık değişmesinin vakti geldi ama maddi imkanlar el vermediğinden bilgisayarımı satarak kendimden biraz feragat ettim...

• 10-12 çıkarmaz Lcd'ler , en fazla 5 yıl kullanabilirsiniz...
  • Eğer normal tv olarak kullanılacak teknolojik gelişmeler umursanmayacaksa bence 5 yıldan fazla kullanır çok rahat
  • 32LG6000 aldım 1175 liraya altın uçlu scart dahil. Darty'de 1199 lira yazıyordu teşhir ürünüydü ama depoda duruyordu, genel müdür geldiğinde kullanılmış ürün, diğer teşhirdekiler gibi değildi. Electroworld'de de aynı üründen 28 tane vardı.

Bağladım az önce lig tv gayet iyi gözüktü gözüme bununla ilgili ayarları nerede bulabilirim?

Tasarımı falan çok hoşuma gitti, temizdi ve 1 tek çizik yok üzerinde.
  • Kullanım saati 35 saat. Üzerinde çizik yok. Aldığım fiyat 1135 lira, 40 da altın uçlu scart toplam 1175 liraya hallettik. Arçelik 500dci (5 senelik uydu) ile süper bir görüntü verdi. Bu kadar beklemiyordum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: van_hoijdonk

Kullanım saati 35 saat. Üzerinde çizik yok. Aldığım fiyat 1135 lira, 40 da altın uçlu scart toplam 1175 liraya hallettik. Arçelik 500dci (5 senelik uydu) ile süper bir görüntü verdi. Bu kadar beklemiyordum.

Hayırlı olsun. Aldığı üründen memnun kalanları gördükçe ben de seviniyorum doğrusu. Güle güle kullan.
  • Çok teşekkür ederim yardımların için. Bu olayın bugün çok uzun bir hikayesi var, birazdan ilk mesaja ekleyeceğim şimdi yazmaya başlıyorum.
  • Bugünün özeti ilk mesaja eklenmiştir.
  • Seninki de bahtsız bedevi misali
  • hayırlı olsun bi kamyon çarpmadığı kalmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: margornn

Eğer normal tv olarak kullanılacak teknolojik gelişmeler umursanmayacaksa bence 5 yıldan fazla kullanır çok rahat

Sizinki biraz temen'ni olmuş bırakın 5 yılı 3-4 sene içinde dökülen (likit sızmasıda dahil) Lcd bu sayfalarda gördük , Arkadaşımıza hayırlı olsun güle güle kullanın
  • quote:

Orjinalden alıntı: van_hoijdonk

Bugünün özeti ilk mesaja eklenmiştir.

Hocam seruveninizi bir solukta okuduk, baya meşakatli geçmiş gununuz. TV nizi gule gule kullanmanızı temenni ederiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Am@deus

quote:

Orjinalden alıntı: margornn

Eğer normal tv olarak kullanılacak teknolojik gelişmeler umursanmayacaksa bence 5 yıldan fazla kullanır çok rahat

Sizinki biraz temen'ni olmuş bırakın 5 yılı 3-4 sene içinde dökülen (likit sızmasıda dahil) Lcd bu sayfalarda gördük , Arkadaşımıza hayırlı olsun güle güle kullanın

L4000 alayım bari yada az daha bekleyimde S veya W 4000 alayım derken şimdide bumu çıktı başımıza ya.Eee 60000 saat kullanım ömrü diyorlarya hadi 30000 olsun onudamı çıkarmaz.kısacası 4 senede bir Tv mi değiştircez o zaman tüplüde kalayım ben ya.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.