Şimdi Ara

LG 37LC2R Deneyimleri… (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
600
Cevap
0
Favori
29.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bildiğim kadarı ile özellik farkı yok kontrast oranı dışında. ama arada 1.400YTL fark varken şahsen ben olsam almam. -ki zaten ben de 32" olana karar kıldım

bu arada benim soruda gümbürtüye gitti sayfa değişince tekrarlayalım

bende uydu yayını var ama kablolu sistem (normal merkezi anten girişi kullanılıyor)

1.) PS3 ya da XBox360 alacağımdan dolayı bu TV'yi kesin alcam,
    2.) Şu an boşta bir 90cm.'lik çanağım ve kıytırık bi receiver'ım zaten var ama bağlı değil. Apartmana nasıl bağlayabilirim bunu düşünüyorum kara kara.
    3.) O bahsi geçen Samsung receiver'ı (160-180 YTL arası idi sanırım) aldığımda bide kablo vs. ekstra şeylere ne kadar masraf ederim acaba?
    4.) Ya da bu Samsung receiver'ı almasam da benim kıytırık receiver'ı kullansam ama kaliteli kablo ile. Nasıl sonuç alırım?

offf, bi TV alcam çok mu yordum sizi yaw...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafacelen -- 21 Eylül 2006; 17:10:34 >

• annelerin eve gittiğimde 51 ekran crtyi görüncü benim tv uzay mekiği oluyo
  • arkadaşlar pc bağlayan yokmu bu LC2R serisinden deneyimlerini dinlemek isterim...
    ben vga to vga olarak bağladım yeni aldığım palit 7600gs sonic ekran kartından HD desteği var tvye bağladım(daha önce onboard kullanıyordum)
    kurcalarken tvyi ve ekran kartının ayarlarını bi buluşta bulundum açıklayayım hemen burda (türkiyede ve dünyada ilk) tvde input düğmesine basıyonuz rgb yi seçiyonuz rgb seçiminin yanında PC veya ok tuşu ile kumandadan DTV diye bi seçenek çıkıyo onu seçiyonuz; ekrandaki görüntüler daha parlak ve canlı gözükmeye başlıyor. bu ne demek oluyor anlayabilmiş diilim! her buluşta bulunan birisi buluşuna bi isim veriyo ben ne koysam acep
    evet ne dersiniz?

• bir fark yok ise 32" e kaydık gibi.teşekkürler herkese katkılarından dolayı
  • mustafacelen,
    kafamizi agritmadin dostum,
    ne demek.

benim sistem bu, anlattigim cihazlar var.
    illa bu sistemi kurmak durumunda degilsiniz.
    ben test ettim, scart ile component arasinda fark var ama,
    cok da degil.
    oncelikle, lcd'ye karar verin, alin,
    dandik dediginiz receiver ve apartman kurulumu ile test edin.
    eger tatmin etmezse goruntu vs. ozaman diger cihazlara yatirim yaparsiniz.

benim kanka, dandik receiver ve dandik composite kablo ile cok memnun goruntuden.
    ona da 32lc2r aldirdim.
    ama bi kaliteli scart aldiramadim.
    memnun adam bu haliyle.
  • 32" ile 37" arasindaki fark,
    kontrast orani,
    bi de bugun cikti, pip input durumu.
    o da kesin degil.
    bi bakacam aksam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sulokal

32" ile 37" arasindaki fark,
    kontrast orani,
    bi de bugun cikti, pip input durumu.
    o da kesin degil.
    bi bakacam aksam.

bir bakıp bize haber werirsen sewiniriz
  • The gases bir dk. yaa

arada önemli bir teknik fark var

32 ekran 1200 kontras
    37 ekran 1600 kontras

biliyorsun ne kadar yüksek kontras o kadar iyi.
    özellikle aynı marka içinde kontras farkı demek kesinlikle farkedilir demek oluyor.
    phlips-lg-samsung arasında mukayese zor olabilir ama aynı markada kesinlikle önemli.

sana şuradan örnek vereyim
    bu lcr3 37'nin yeni modeli masa üstü standı dönebilmesine rağmen sadece 1200 kontras olmasından ötürü daha ucuz.
    istersen istanbulbilisim sitesinden kontrol edibilirsin fiyatları.
  • "Piano black" kaplama sorum arada kaynadı. Bu tanımladığınız kaplama "parlak siyah" mı? Öyle ise piyasada henüz o seri yok sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bmmurat

The gases bir dk. yaa

arada önemli bir teknik fark var

32 ekran 1200 kontras
    37 ekran 1600 kontras

biliyorsun ne kadar yüksek kontras o kadar iyi.
    özellikle aynı marka içinde kontras farkı demek kesinlikle farkedilir demek oluyor.
    phlips-lg-samsung arasında mukayese zor olabilir ama aynı markada kesinlikle önemli.

sana şuradan örnek vereyim
    bu lcr3 37'nin yeni modeli masa üstü standı dönebilmesine rağmen sadece 1200 kontras olmasından ötürü daha ucuz.
    istersen istanbulbilisim sitesinden kontrol edibilirsin fiyatları.

doğru diyorsun da 32" olan modellerin çoğunda kontrast bu şekilde zaten en yüksek 1300 gördüm

bu arada istanbulbilişim nedir arkadaşlar fiyatlar çok ama çok ucuz buradan alınamaz mı bu?
    mecidiyeköydeymiş yerleri gidip bir bakmak lazım mı sizce?
    garantide falan sorun mu yaşanır acaba?

• yeniden tekrar ediyorum, ben gecen sene istanbul bilisimden Sony Vaio notebook aldim. bir sorunum yok. zaten daha bilgisayarda sorun cikartmadi ankarada ki bayilerinde hic bir teshir urunu yoktu... ne LCD ne de notebook. firma profesyonel ses ve goruntu sistemleri uzerine hizmet veren bi firma idi. su an sitelerinde bayi listesini goremedigimden ankarada bayilikleri var mi bilemiyorum. olsa iyi olcak gibi geliyor...
  • Ben de fiyatları çok iyi olduğu için İ.B. ile görüştüm.

42PV60 için bana KDV dahil peşin €2050, LG ve Samsung'un yeni 42" plazmaları içinde €1950 demişlerdi. Garanti konusunda kendi servisleri olduğunu, örneğin Panasonic'in Tekofaks garantisinde olmadığını ama kendilerinin de 2 yıl garanti verdiklerini söylemişlerdi. Tabi İzmir'de olunca bu iyice sorun ama burada da teknik servisleri olduğunu ve onun incelemesi sonunda gerekirse ürünü İstanbul'a aldıklarını söyledi. Şimdi bu saçma görünebilir ama size Philips'in resmi bayisi ile İzmir'de başıma gelenleri söylersem sonunda al birini, vur öbürüne derim. Fiyat farkı risk almaya değer mi diye bakın derim.

Olaya gelince bende 109 ekran Philips projeksiyon var. Convergence ayarları Samsung gibi otomatik olmadığından ve çok kısıtlı ayar yaptırdığından dolayı bazı köşelerde taşınma sonrası oluşan pempeleşmeleri düzeltmesi için servisi getirtim. Servis ayar yaptıkran sonra ertesi gün yine aynı sorunlara karşılaşınca chip'in hafızaya ayarları kaydetmediği, yeni chip gerektiği söylendi. Mecburen 3 yıl önce bir 37 ekran TV fiyatına chip aldık. Serviste takıldı TV geldi ve tam rezalet. Beyazların köşesindeki pembelik gitti (red convergence dese de pempe resemen) ama projeksiyonun bütün parlaklığı gitmişti. Ben benim tüpleri çaldıklarından şüpheleniyorum resmen çünkü şu anda sadece paraklığı maksimum yapınca normal görüntü alabiliyorum. Eskiden maksimum yapınca ekran neredeyse beyazlaşıyordu (İzmir Denizatı Philips servisi). Philips'in İstanbul'daki merkez servis mühendisi hesapta İzmir'e gelince bizzat bakacaktı ama asla gelmedi. İstanbul'a gönderin bakalım dediler koca projeksiyounu. Yani anlayacağınız Philips bunu yapıyorsa daha ne olsun.

Problem çıkınca Teknosa'da, Vatan'da sizi servise yollayacak, kendileri yapmayacak ya !

• ama teknosa degistirmeler konusunda vs. (15 gunluk yasal haklar falan) daha duyarli diye biliyorum... istanbul bilisimde ben ankarada kendime muhattap bulamam sanirim...
  • Problemler ilk 15 günde çıkmıyor ki. Benim sorun 2 yıl sonra çıktı ve olan oldu. Garantiden çıktı mı işimiz her türlü zor. Samsung, LG modelleri daha yeni yeni tutulmaya başlandı, arkasındaki ithalatçıların ilgisi önemli.
  • Eğer İstanbul Bilişim ürünü farklı yolla ithal ediyor ise yani yetkili ithalatçı arada yoksa benim midem bulanır. Öyle "bunun garantisi biziz" laflarına karnım yok açıkçası.
  • en iyisi digicom garantisi aramak. ama teknosa digicom yetkili saticisi ve digicom garantisi veriyor mu tartisilir?
  • PIP konusu için ürünün kullanma kılavuzunu indirdim. 37 ve 42" modellerde PIP için herhangi bir kısıtlama yok. Her giriş PIP için kullanılabiliyor. Bilginize...

NOT: Teknosa Digicom yetkili satıcısı ise nasıl oluyor da Digicom garantisi vermiyor anlayamadım? Açar mısınız lütfen.
  • Garanti veriyordur tabii ki. Demek istediğim ürün bozulunca sorunu Teknosa ile değil Digicom'un servisi ile halledeceğiniz için Teknosa'dan almak işi çözmüyor, Digicom merkez müşteri hizmetleri ve yetkili servislerinin ne kadar ürünün arkasında durduğu, yedek parça politikası ve eğitimleri ile denetimlerinin kalitesinden bahsediyorum. Diğer deyişle digicom vs tekofaks vs .......
  • yanlis yazmisim biraz, ben teknosa'nin da digicom yetkili saticisi olup olmadigindan duydugum supheyi belirtmek istemistim...
  • sulokal; kaliteli scart kablo demişsin ama tanesi 50YTL den 2 tane 100YTL yapar çok para. Ben normal ucuz scart bağladım görüntü gayet güzel,zaten CRT TV ye de öyle bağlıydı. Bu LG 32", 55 ekran CRT TV den sonra büyüklük açısından oldukça tatmin etti. İyi ki 37" e fazla vermemişim diyorum. Şu Mustek DVD min uk kodunu bulabilirsem uzaktan kumandaya programlamak istiyorum.
    16:9 görüntüye henüz alıştığımı söyleyemem biraz zaman alacak gibi.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.