arkadaslar son yazılarınızı okudum ,biraz alakasız olucak ama , usb yoluyla tv de( lg le550) mkv yada divx izlerken altyazıda turkce karakterler yerine sacma sapan harfler cıkıyor sadece bir filmde degil 3-5 tanesinde denedm surekli aynı sorun ve internette ufak bi arastrma yaptm fakat bi sonuca ulasamadm.. sadece cıldırmak uzereym fikri olan yada yardımcı olablcek bi arkadas varmı dır ???ne yapmam gerekiyorr??
önce menu tusuna basın ordan video oynatma ayarlarına gel 4. veya 5. seçenekte altyazı ile ilgili bi bölüm var adı aklımda diil ama seçenek olarak varsayılan diye yazıyor ona gelip sol yön tuşuna bastığınızda türkçe olarak değiştireceksin... o menuden altyazı konumunu boyutunu film çift dil seçeneği varsa seçebiliyorsun...bunları ayarladıktan sonra tv nin fişini çekmediğin sürece ayarlı kalacaktır fakat fişi çekersen her filmi açtığında bu uygulamayı yapmak zorundasın...iyi seyirler ;)
quote:
Orijinalden alıntı: pidgin
quote:
Orijinalden alıntı: Winter Snake Ben bugün Tv yi ethernet kablosu üzerinde nete bağladım. İlk defa olduğu için önce kendini update etti. Hemen nete girdi herşeyi kendi ayarladı. hiçbir sorun yoktu. Bende almayı düşünüyorum fakat benim amacım bilgisayarımdaki filmleri kablosuz olarak tv'den seyretmek bu adaptör bu iş içinmi yoksa sadece internete kablosuz bağlanmak için mi anlamış değilim. Çünkü sadece internet için se çok gerek yok diye düşünüyorum.
Bu İnternet bağlantısı için ancak ağ kurabiliyorsunuz. Ürünün kutusundan bir CD çıkıyor, Windows makinenizde bir sunucu kurup (netcast) TV'nizden bu aygıt ile film izleyebilirsiniz.
Bu konuda uzman olan arkadaşımız @okican ile iletişim kurarsanız size yardımcı olacaktır. Ürünün İngilizce kılavuzunda ayrıntılı olarak bir anlatım vardı o işe yarar sanırım.
Bu arada benim verdiğim bağlantıdaki arkadaşın elinde ürün bitti, bu nedenle artık açık arttırma ile ürün satıyor. Açık arttırmaya yine aynı bağlantıdan katılabilirsiniz. Ben siparişimi verdim, Her şey dahil 30 dolara mal oluyor bana :)
pidgin arkadaşım ürün hayırlı olsun. Eline geçtiğinide şu kablosuz bilgisayar bağlantı olayını bizzat deneyip anlatırsan sevinirim.
quote:
önce menu tusuna basın ordan video oynatma ayarlarına gel 4. veya 5. seçenekte altyazı ile ilgili bi bölüm var adı aklımda diil ama seçenek olarak varsayılan diye yazıyor ona gelip sol yön tuşuna bastığınızda türkçe olarak değiştireceksin... o menuden altyazı konumunu boyutunu film çift dil seçeneği varsa seçebiliyorsun...bunları ayarladıktan sonra tv nin fişini çekmediğin sürece ayarlı kalacaktır fakat fişi çekersen her filmi açtığında bu uygulamayı yapmak zorundasın...iyi seyirler ;)
kaaarrdesm teskkrlerr cok = ))
quote:
Orijinalden alıntı: maverick07
quote:
kaaarrdesm teskkrlerr cok = ))
Rica ederim...
quote:
Orijinalden alıntı: Winter Snake pidgin arkadaşım ürün hayırlı olsun. Eline geçtiğinide şu kablosuz bilgisayar bağlantı olayını bizzat deneyip anlatırsan sevinirim.
Ürünüm şu an kargoda. Muhtemelen çarşamba günü elime geçmiş olacak. Elime geçince dener ve kullanım konusunda yardımcı olmaya çalışırım.
LG Türkiye garantili LG 42LE5500 şu an Bimeks'de 2.099 TL
Alacak olan kaçırmasın. Maximum karta 6+3 taksit vade farksız 2.099 TL. Paralel ithalat fiyatına LG Türkiye garantisi.
arkadaşlar bu urunu 20 gundur kullanıyorum. ( 42 le 5500) yanlız bır sorunum var. urun acıldıktan ır sure sonra kapanıp tekrar acılıyor. bu ılk kuruldugunda sık sık yapıyordu( 1- 2 saatte bır) sonra kabloyu degısmem gerektıgını soyledı bır servıscı. uydudan tv ye gıden kablyu degıstım azaldı. sonra uyuyu degıstım baska bır uyduyla ve antenı sabıtlettım. sorun azaldı yanı gunde 1 falan oldu sızce neden varmı fıkrınız. kapanma olayı kumandanın kapama tusuna basıp kapandıgında tekrar basıp acılması gıbı. urunun lg garantısı var. ama servısın de ıcını acmasını ıstemıyorum. fıkrı oan varmı.
LG Türkiye garantili LG 42LE5500 şu an Bimeks'de 2.099 TL
Alacak olan kaçırmasın. Maximum karta 6+3 taksit vade farksız 2.099 TL. Paralel ithalat fiyatına LG Türkiye garantisi.
quote:
Orijinalden alıntı: hakandogan
arkadaşlar bu urunu 20 gundur kullanıyorum. ( 42 le 5500) yanlız bır sorunum var. urun acıldıktan ır sure sonra kapanıp tekrar acılıyor. bu ılk kuruldugunda sık sık yapıyordu( 1- 2 saatte bır) sonra kabloyu degısmem gerektıgını soyledı bır servıscı. uydudan tv ye gıden kablyu degıstım azaldı. sonra uyuyu degıstım baska bır uyduyla ve antenı sabıtlettım. sorun azaldı yanı gunde 1 falan oldu sızce neden varmı fıkrınız. kapanma olayı kumandanın kapama tusuna basıp kapandıgında tekrar basıp acılması gıbı. urunun lg garantısı var. ama servısın de ıcını acmasını ıstemıyorum. fıkrı oan varmı.
TV'de muhtemelen bir sorun vardır. Servis çağırmanızda fayda var. Eğer bir kısa devre mevcutsa ve bu nedenle TV içerisinde bir parça yanarsa TV'niz garanti dışı kalacaktır. Bu nedenle daha arıza küçükken servisin bakması faydalı olur.
Bende bugün harici diskten Film izlerken birden bire kapandı tüm ayarları sıfırlandı tekrar açıldı hayret ettim, heralde harici diskteki filmde sorun var dedim. Aynı filmi tekrar açtım yine 3-5 dak. sonra tekrar kapandı 2-3 kez daha böyle yaptı. Bende Diski çıkarıyim bi öyle izliyim dedim bakalım yine yapacakmı d demeye kalmdı tekrar kapandı açıldı.
Bende fişten çektim 10 dk falan bekledim tv yi açtım kanal izledim 15 dk kadar bir sorun yok.
Ne iştir anlamadım gitti
Teledünya veya Kablo TV ile yayın izliyorsanız bu ara o alt yapıda sorun var ve tüm TV'ler bir garip durumda. Dün akşam benimde TV'de ekranda flulaşma oldu TV'den sandım ama merkezi uydu yayınını bağlayıp denediğimde bir sorun yoktu. Turksat merkezi aradım dün gece meydana gelen şiddetli lodosun hatları etkilemiş olabileceğini söylediler. Arıza kaydı bıraktım bugün gelip bakacaklar.
Turksat ağında kısa devre olursa TV kapanabilir hatta bir daha çalışma duruma gelebilir.
arkadaşlar merhaba bende lg nin 42 le 5500 modelinden almayı planlıyorum ve en yakın zamanda sanırım alacağım ancak almadan sizede bir danışmak istiyorum. ben ağırlıklı bilgisayar monitörü olarak kullanmayı düşünüyorum. bilgisayara bağladığımda 1920*1080 görüntüyü sıkıntısız alabilirmiyim? oyunlardaki performansı nasıldır? ileride ps3 alırsam bağladığımda görüntü kalitesi vb. nedir ne değildir? ekranda parlama gibi bir sorun varmıdır? ben pek anlamam ancak görüntülerde milletin dediği gibi suluboya gibi olma vs durumu varmı? hızlı görüntülerde titreme vb gibi sorunlar yaşatıyormu?
aklıma şuanda daha başka sorular gelmiyor. başka bilgi ekleyen olursa çok sevinirim. iyi akşamlar şimdiden.
quote:
Orijinalden alıntı: domper
arkadaşlar merhaba bende lg nin 42 le 5500 modelinden almayı planlıyorum ve en yakın zamanda sanırım alacağım ancak almadan sizede bir danışmak istiyorum. ben ağırlıklı bilgisayar monitörü olarak kullanmayı düşünüyorum. bilgisayara bağladığımda 1920*1080 görüntüyü sıkıntısız alabilirmiyim? oyunlardaki performansı nasıldır? ileride ps3 alırsam bağladığımda görüntü kalitesi vb. nedir ne değildir? ekranda parlama gibi bir sorun varmıdır? ben pek anlamam ancak görüntülerde milletin dediği gibi suluboya gibi olma vs durumu varmı? hızlı görüntülerde titreme vb gibi sorunlar yaşatıyormu?
aklıma şuanda daha başka sorular gelmiyor. başka bilgi ekleyen olursa çok sevinirim. iyi akşamlar şimdiden.
Merhaba ben bir aydır kullanıyorum Vaio notebook ile HDMI üzerinden bağlantı yaptım görüntü muhteşemdi Call of Duty bi açıp bakıyım nasıl görüntü alabiliyorum diye bağladım oyunu bitirmişim farkında olmadan :) PS3 kullanmadığım için performansını bilmiyorum...SD yayınlarda kanaldan kanala fark çok fazla oluyor ve tabiki uydu alıcınıza bağlı olarak görüntü kalitesi çok değişebiliyor...Bende sıradan bir uydu alıcısı var ama çok yakında dreambox a geçeceğim...fakat bir mağazada LE5300 modelini dsmart sd uydu alıcısına bağlamışlardı HDMI üzerinden görüntü acayip güzeldi...Yani HD yayın düşünmüyorsanız bu tv için HDMI çıkışlı bi receiver alın derim ben....Ekranda parlama olayına gelince ben öyle bi sorunla karşılaşmadım camın tam karşısında olmasına rağmen gündüzleri perdeler açık rahatça izliyorum...Titreme geçişlerde atlama gibi olayları TRueMotion ile halledebilirsiniz...HD film izliyorum genelde ve filmden filme bazen yüksek bazen düşük izliyorum truemotion u...bazı filmlerde yüksek olduğunda sanki biraz takılma söz konusu olabiliyor o filmlerde düşük kullanıyorum ve sorun kalmıyor....
teşekkür ederim emre. düşünmeden alabilirsin diyorsun kısaca anladığım kadarı ile. bende alacaktım bimekse baktım hep teşir ürünü kalmış bende vaz geçtim. bakalım uygun bir yer arıyorum şuanda. antalyada bilen arkadaş varsa yardımcı olursa çok makbule geçer.
quote:
teşekkür ederim emre. düşünmeden alabilirsin diyorsun kısaca anladığım kadarı ile. bende alacaktım bimekse baktım hep teşir ürünü kalmış bende vaz geçtim. bakalım uygun bir yer arıyorum şuanda. antalyada bilen arkadaş varsa yardımcı olursa çok makbule geçer.
Rica ederim...Bende tv alana kadar hep bu forumdan takip ettim arkadaşların deneyimleri sonucu yaptıkları yorumları...Samsung almak için gittiğim mağazadan LG alıp çıktım...Daha sonra hata mı ettim dedim ama iyi ki de almışım tv den çok memnunum tek eksiğim yanına ona yakışır bi ses sistemi kaldı...O nu da alırsam tamamdır ama aradığım sistemi (LG HT904TA) şu aralar piyasada bulamıyorum :( Sana ancak tavsiye edebilirim tv yi ama PS3 için performansını forumdan biraz araştır bence genellikle oyun için kullanacaksan performansını öğrenmen gerekir diye düşünüyorum...Şimdiden Hayırlı Olsun...
pidgin senim diyer açtığın o kunuyu okuyup bugun gündüzden gidip sormuştum ancak malesef geç kalmışım ellerinde teşir ürünleri kalmış sadece belkide ellerindeki teşirleri satmak için indirime gittiler bilemiyorum.
Tv harika. 45 gundur kullanıyorum. Şu an bendeki yazılım versiyonu 03.20.12. Yabancı sitelerde google maps in netcast e dahil olduğu yazıyordu. Sizin versiyonunuz nedri ve google mapsı olan var mı ?
quote:
Orijinalden alıntı: domper pidgin senim diyer açtığın o kunuyu okuyup bugun gündüzden gidip sormuştum ancak malesef geç kalmışım ellerinde teşir ürünleri kalmış sadece belkide ellerindeki teşirleri satmak için indirime gittiler bilemiyorum.
Yok ben konuyu açtığımda ellerinde normal üründe vardı. Teknoport Pendik ve Teknoport Yeşilköy'de 2099 liraya sıfır ürün sattılar. Eğer almayı düşünüyorsanız dün sorduğumda Teknoport Yeşilköy mağazasında birkaç tane sıfır ürün kaldığını söylemişlerdi. Pendik mağazasında ise şu an teşhir ürünleri mevcut.
Buradan alan oldu mu bilmiyorum ama ben o fiyattan 2 kişiye sıfır 42LE5500 aldırmayı başardım.
quote:
Orijinalden alıntı: ostracoda Tv harika. 45 gundur kullanıyorum. Şu an bendeki yazılım versiyonu 03.20.12. Yabancı sitelerde google maps in netcast e dahil olduğu yazıyordu. Sizin versiyonunuz nedri ve google mapsı olan var mı ?
Bendeki sürümde bu. Google Maps mevcut değil.
yok bulamıyorum bu televizyonu:) bimeksten almam için istanbula gelmem gerekmiş. zaten yaptığım masrafa deymez. şimdi tek yolum istanbul bilişim kaldı ancak oradanda açıkcası korkuyorum. 100-200 tllik bir alış veriş değilki 1850tl gibi bir rakam vereceğim. sizce bu riske değermi. piyasadan 700-800 tl ucuza geliyor aradaki fark baya iyi ancak dediğim gibi tedirginim biraz. bir sıkıntı olurmu firma nasıldır? oradan alışveriş yapan arkadaşlar deneyiminiz nedir acaba? birde bu modelin yerine 47 le 5300 mü alsam acaba arada pek bir fark yok fiyatta tabi istanbul bilişimde.
quote:
yok bulamıyorum bu televizyonu:) bimeksten almam için istanbula gelmem gerekmiş. zaten yaptığım masrafa deymez. şimdi tek yolum istanbul bilişim kaldı ancak oradanda açıkcası korkuyorum. 100-200 tllik bir alış veriş değilki 1850tl gibi bir rakam vereceğim. sizce bu riske değermi. piyasadan 700-800 tl ucuza geliyor aradaki fark baya iyi ancak dediğim gibi tedirginim biraz. bir sıkıntı olurmu firma nasıldır? oradan alışveriş yapan arkadaşlar deneyiminiz nedir acaba? birde bu modelin yerine 47 le 5300 mü alsam acaba arada pek bir fark yok fiyatta tabi istanbul bilişimde.
Merhaba ben İB den aldım 1 ayı geçti şimdilik bir sıkıntı yok Allah'a çok şükür...İnternette bazı sitelerde İB den bile daha ucuza fiyatlar var ama onlar LG TR garantilimidir yoksa paralel ithalatmıdır onu bilmiyorum araştırmanız lazım...İB nin çok fazla müşterisi var e tabi bir o kadar da sorun yaşayan haliyle karar sizin...