Şimdi Ara

LG 42LG5000 LCD TV Aldım!!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
1
Favori
47.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: buracfarr

altın uçlu kablolar konusun di bir şley soracağım.
    caurfour da 60-70 gibi birşeydi
    teknosada 39 dusevisinde de 60 gibi birşeydi.
    bimex te ise 15 ti fiyatı
    3 ü de altın uçlu acaba 15 liği alsak pahalıların işini yaparmı bilen varsa lütfen yarıdımcı olsun

tabiki hepsi aynı sonucu vermez. bugun media markt ta 6.90 a altın uçlu scart vardı. ama normallerden ne kadar iyidir bilemem. teknosadaki monsteri öneriyorlar genellikle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: canerozgur

Merhabalar arkadaşlar. LG'nin 5000 ile 5030 serisinin arasındaki farkları araştırırken konu hakkındaki konuşmalarınızı görüp bende bir kaç şey yazmak istedim.

5000 ile 5030 arasında fark var mı, birşeyler bulabildiniz mi? Paylaşırsanız sevinirim.
  • bugün lg 42lg5000 aldık.yanında birde sony ses sistemi aldık yarın kuracaklar bakalım nasıl olacak.
  • hayırlı olsun güle güle kullan, izlenimlerini paylaşırsın artık :)
  • Lg Korea Malı diyorsun ya arkadasım İyice arastırdığına eminmisin Ben gördüklerimin sokesindeyim hala...Panelin plastik kısmınta slovakya yazıyor içinde MAde İn China yazıyor..

Ayrıca Bir dipnot...:Kimsenin LG yi kötülediğini zannetmiyorummm...Ama insanlar kullanırken yaşadığı sorunları dile getirmesi para verip aldığımız tv de acaba aynı sorun olmaması dusuncesiyle iyi yöne yöneltmek,ayrıca bir baska noktaki herseye geldimi Japon malı isteriz bir tek tv ye geldimi Korea Malı,,Ben kısa nedenini sölimm Ucuz cok dikkat ceker ama uzun sürmez...
    Kusurum varsa af buyurun....

SAygılarımla,

quote:

Orjinalden alıntı: serbay_ozturk

Öncelikle hayırlı olsun...

Ben LG markasını kötüleyenleri anlamıyorum. Sonuçta bir düşünceniz olabilir ama bunu mantıklı delillere adyandırmanız gerekmekte.

Misal ben neden LG'yiseviyorum ?

1) LG fabrikalarının çalışma esaslarını inceledim. Örneğin bir seri LCD monitör fabrika bandında ilerlerken kalite kontrolü esnasında bir tek monitörde hata çıksın o seriye ait hatalı monitörden sonraki tüm monitörler geri dönüşüme gönderilir.

2) LG, panel üreten ender firmalardan biridir.

3) Kore malı olması bir başka cazip yönüdür.

4) Hayat boyu kullandığım tüm LG donanım ve çevre birimlerinden ötürü bir kez bile teknik servisi aramadım. Hala kullandığım CD-Rom'u bile var

5) Teknik servis anlayışı çok iyi. İlk ay şartsız değişim, sonraki 23 aylık dönemde aynı hatanın "3" defa tekrarlaması durumunda değişim.

6) Digicom'dan ayrılan LG'nin Türkiye pazarında artık tek başına yer almak istemesini belirtmesi üzerine kasıtlı olarak çıkarılan teknik servis yalanları ile maalesef insanlar yanlış yerlere manipüle ediliyor. Özellikle Panasonic bayileri Bunu forumda bariz olarak gözlerimle gördüm.

7) LG ürünlerinin distribütörlüğünün ve teknik servis hizmetini sunan firmaların köklü firmalar olmaları

Bunun gibi daha birçok neden sayabilirim...

Evimdeki tüm elektronik eşyaları el verdiğince LG modelleri ile değiştirmeye çalışıyorum. Laptobum, LCD TV'im ve masaüstü bilgisayarımın birçok parçası LG. Şimdiki hedefim inşallah Ev Sinema Sistemine de sahip olmak. Hem de gözü kapalı bir şekilde...

Şimdi ben beğenme sebeplerimi söyledim. LG modellerini karalayan arkadaşların nedenlerini de alabilir miyim ? Malum bilgi paylaşıldıkça çoğalır.

• edie arkadasım lg5000 ile 5030 arasında fark yok sadece panalin alt bolumundeki renk farklı hatta bide 5010 var oda aynı
  • evet televizyonumuz sabah kuruldu ve ilk izlenmim iyi gibi :D
    gibi si yıllardır tüplü tv kullanmanın verdiği göz alışkanlığından kaynaklanıyor :D görüntüler biraz değişik geliyor fakat uzaktan seyredince mükemmel bir görüntü oluyor.özellikle ses sistemiyle çok iyi ben kesinlikle tavsiye ederim :D
    quote:

Orjinalden alıntı: edie

hayırlı olsun güle güle kullan, izlenimlerini paylaşırsın artık :)
  • Merhaba,

42LG5000 de karasal dijital yayınları izleyebileceğimiz bir tuner var. 32" lerde de var sanıyorum. Ankara ve istanbulda TRT nin test yayınları yapılıyor. Basit bir antenle HD olarak izlenebildiğini duydum. Ben Ankarada olmama rağmen bir sonuç alamadım. Deneyen ve sonuç alabilen arkadaşlar varsa ve bilgilendirebilirse sevinirim.
  • Çift tuner özelliği nasıl çalışıyor acaba? Beceremedim
  • İncelediğim LG 42" LCD lerin hepsinde aynı(artık sorunmu desem) şeyi gördüm. Neden karanlık bir görüntü var? Darty de 42LG7000'i inceledim muazzam bir görüntü kalitesi var hatta Samsung 8 den bile daha çok beğendim diyebilirim ama neden LG lerde görüntü bu kadar karanlık ? Sadece benmi böyle düşünüyorum ?

Mesela örnek vereyim; Darty de LG7000 incelerken Lig TV de Türkiye - Çek Cumh. maçı HD yayını vardı ve maç oynanırken yağmurluydu hava. Kameralar yedek kulübesine çevrilince(yani yakın bir çekimdeyken) yağmur taneleri pek belli olmuyordu. Samsung 7-8, Sony ve Philips lerde net bir şekilde görebiliyoruz ama LG de belli bile olmuyor. Dikkat etmesem havanın yağışlı olduğunu bile görmezdim o derece. Sordum görüntü ayarları "default" dediler. Belki ayarlanabilir dedim ama konudaki arkadaşların koyduğu fotolarda bana karanlık geldi... Bu acaba LG lerin bir sorunumu yoksa benmi çok hassasım bu konuda ? Saygılar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gang Starr -- 19 Mart 2009; 19:54:51 >

• öncelikle şunu söyleyim 42lg5000 modelinde çift tuner özelliği yok. bırakın çift tuner özelliğini tek tuner özelliği yani PİP özelliği de yok. Bu özelliği koymamalarının nedeni ekranı ikiye böldüklerinde LCD nin işlemcisi normal çalışmasına nazaran bu durumda 2 katı daha fazla çalışıyor ve bu durum işlemcilerin ömrünü azaltarak arızaya sebep oluyor. Bu yüzden yeni çıkan TVlerin çoğunda bu özelliğe yer verilmedi.
    Karanlık ekran olayına gelince de şunu söyleyim. LCDlerde kullanılan farklı farklı paneller vardır. Bi normal sıradan panel vardır bide standartların üzerinde biraz daha 1-2 mm daha kalın panel vardır. LG7000 in o serisinde de muhtemelen o tarz bi panel kullanılmış olabilir. Bu durum seninde dediğin gibi karanlık bi görüntü sunar. Bu panelin avantajıda diğer panellere nazaran daha dayanıklı olmasıdır. teknosacılar genelde bunu panel koruması olarak söylerler :)

• o zaman boşuna aramışım :)
    ayrıca bana hiçte karanlık gelmedi. Backlight'ı 1 alıp brightness'ı kıstım. İnsanın gözünü alıyor. Şimdilik sadece sd yayın izledim ve memnunum. İleride farklı cihazlarla test etme şansım olacak.
  • bu enerji harcama degeri yuksek deyince bende digerlerinden cokmu farklı diye samsung un 40" bir modeline bakdım ondada 200w . anlamadıgım eger tek proplem bu aradaki 30w ise biraz garip geldi 2000 tl verip lcd tv alcaksın 200w gib degerlere katlancaksın 30w fazla gelcek.
    yeni dikkatimi çekti wxga panel demiş istanbulbilişimin web sitesinde iyide yanlış biliyorsam biri düzeltsin wxga panellerin çözünürlügü düşük degilmiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boranet -- 27 Mart 2009; 21:37:36 >
  • arkadaslar dun 42lg5000 cihazım evime geldi henuz servısı cagırıp kurdurma fırsatım olmadı, ama bır sorum olucak, sitede oturuorum ve sitegenelinde uydu yayını varmısh fakat daire bazında receiver yok, normal anten cıkısından goruntuyu alıorum, şimdi bu SD yayınmı oluyor yoksa cihazımdan daha fazla verim almak için farklı cozumleremı yonelsem digiturk,dmart veya teledunya gıbı...

bilgisi olan arkdslar yanıtlarsa sevınırım..
  • senin kullandığın yayın şu s bandından yapılan analog bir yayındır. LCD tvler dijital platformlara göre üretilir. Bu yüzden analog görüntülerde büyük bi görüntü düşüşü yaşanır. Eğer dijitürk yada benzeri bişey kullanırsan bant genişliği ve yayın çözünürlüğü daha iyi olduğu için temiz bir görüntü alırsın.
  • Basit bir sorum var.

AV girişlerini kanallara kısa yol yapma imkanım var mı acaba?

mesela 44 üncü kanala HDMI1'i vereceğim gibi.

teşekkür ederim
  • benimde bi kaç sorum var 42 lg 5000 de kablolu kulanıyoz fakat görüntü çamur.leptop bağlasak 32 bit 64 bit desteklermi.leptop bölümüne baktım adamın biri illa 64 bit ekrana oturuyo dedi.bide saat ayarını yapıyorum tvyi açıp kapayınca siliniyo onu nası kalıcı oklicez.pcyi bağlayınca tv otomatik ayarlıyo dimi svideoyla bağladım acayip küçük oldu ekran.bide bizim tv 5 aylık oldu geçende tesadüf camı temizlerken çizikmi çatlakmı izmi çözeediğim bişi farkettim ekranın solunda en köşesinde talep etsek geri alırlarmı.bide kasanın altında demir bölümde ufak boya çıkması kasanın solu ve sağında gizli çikler saptadım teşhirmi 0 mı acaba ne yapmam gerekir.bide dtvde arkadaşın biri kart olmadan trtyi çıkarabilmiş nası yapmış nası ayarlama yapılıyo ordan çözemedim.bide nerde ikamet ediyoki çıkarabilmiş.leptoba logitech takcam 5+1 desteği yok hdmı sesle birliktemi taşıyo nası oluyo o iş.

• Merhaba,

Ben pc bağlantısıyla ilgili konuyu cevapmalamaya çalışabilirim.
    PC'den 2 çeşit bağlantı denedim. Ekran kartımın çıkışı DVI.
    DVI - D-Sub ile RGB Girişine bağladım 1920*1080 görüntü aldım. Just scan yaparsan ekran oturuyor.
    DVI - HDMI dönüştüğürücü ile direk 1080P bağladım. Ekran otomatik olarak oturuyor ve mükemmel bir media center oluyor.

Ses ve Görüntüyü HDMI'da birleştiren basit bir aparat bende baktım ama bulamadım. Notebookta ayrı bir çıkış yoksa yapabileceğin pek birşey yok. Ben SPDIF'ten ses sistemine direk gireceğim sesi
  • sadece hdmı bağlayıp ses ve görüntü aktaran varmı yada vga performans nası.
  • Emre ;

Cihazını bilgisayarlamı baglantı yapmak istiyorsun.... benim tavsiyem eger bilgisayarının DVI ekran kartı varsa bir ucu DVI diger ucu HDMI kabloları var. Bu şekilde baglantı yaparsan en maximum görüntü ve sesi alabilirsin .

MelikZade
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.