Şimdi Ara

LG 42LG5000 LCD TV Aldım!!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
1
Favori
47.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar siz siz olun alıcaksanız en azından denemeyi talep edin.Bilmiyorum belki ayarlarını yapamadığım için belkide kalitesiz scart kullandığım için ama ben sd performansından hiç memnun kalmadım.Beğenen arkadaşlarda doğrudur beğeniyodur, art niyetle söylemiyodur ama bende art nietle söylemiyorum sd yayında denemeyi talep edin alırken.Ben gerçekten zevk alamıyorum sd yayın izlerken.Gerçi daha yeni kurdum servisde salı günü gelicek ondan sonra belki biraz düzeltecek bişeyler yaparlar ama şuan iyi değil.Sabit durumlarda idare eder(sunucu haber bülteni sunarken vs) ama hareketli açık mekanlarda(belgesel gibi) cidden kötü oluyo.Yayını beğenen arkadaşlar ayarlarını paylaşırlarmı acaba bide ne tür uydu alıcısı ve kablo kullanıyolar
  •  LG 42LG5000 LCD TV  Aldım!!!

LG 42LG5000 LCD TV  Aldım!!!

arka ışık:40
    kontrast:94
    parlaklık:40
    keskinlik:40
    renk:75
    ton:0

birde bu ayarlar ve monster altın uçlu skart ile dene derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: brkartal

Ben de geçen hafta 42lg5000 aldım görüntü kablolu yayında pek iyi değildi ancak dün teledünya ya abone oldum şu anda görüntü çok iyi.
    Ayrıca şunu da söyleyim resim ayarlarından tv nin görüntüsünü detaylı biçimde ayarlayabiliyorsunuz ve çok farkettiriyor.

Bende şu anda teledünya alıp almamakta kararsızım Evimde D Smart var Mümkünse Teledünya görüntleri ekleyebilirmisiniz? Ayrıca D Smart la Teledünya yayın kalitesi hakkında karşılaştırma yapabilirmisiniz?
  • Arkadaşlar 42LG5000 modelini almayı ciddi bir biçimde düşünüyorum. Ama almadığım için haliyle televizyonun görüntü kalitesini de inceleyemedim. Bu nedenle lütfen sert eleştirmeyin.

Bu TV nin bence tek eksisi 60Hz olması. Sizce bu olmazsa olmaz büyük bi eksik midir yoksa zaten algılayamayacağım küçük bir ayrıntı mıdır? Aklımdaki tek soru işareti bu. Bunu da halledince gidip alcam bu televizyonu ya da tamamen bu modelden vazgeçeceğim.
  • selamlar arkadaşlar
    dün bende 42lg5000 aldım biraz kazık yedim ama olsun
    2000 ytl ye 6 taksitle aldım. dost işi. gelip hemen kurdular ama düşündüğüm kadarda süper değil
    kötü değil,ama , belki de benim yayınım kötüdür . bilemiyorum.
    digiturk var bende uydudan kullanıyorum ama arkasında hd girişi falan yok scatlı. pirinç uçlu scat girişi aldım
    ama dediğim gibi fena değil ama öyle süper cam gibi de değil
    biraz aayralarıyla falan oynadım.
    belki yayınlada alakası vardır bilemiyorum.
    bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.ayrıca birde 2 ekran nasıl yapılıyor.
    bilgi verirseniz müteşekkir kalırım
    şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SEGHRİ

32lg5000 şuan en ucuz vatan bilgisayarda (internet sitesinde) asya karta 5 taksit, diğer kartlara tek çekim 1.101 TL.

@nejat_80;
    ürün kurulduktan sonra yorumlarını buraya yazarsan sevinirim. bazı tereddütlerim var.

diger baslıga yazdık buraya da yazayım ustad:

dostlar tvm geldi.

helal olsun LG'ye, ölü piksel testinde hiçbir sikinti olmadı. gayet sorunsuz actım cihazi, calisti. kendim kurdum, zaten dead pixel buddy ile taradım degisik renklerde sorun yasamadım.

arkadaslar, genel olarak memnunum cihazdan.

kurmak kolay, ilk acilista kolay, menuler cok guzel ve basit, kumanda da ustunun zeminini garip yapmıslar, mozaik gibi ve cok hosuma gitti. kumandası guzel.

goruntu kalitesi, oyun modunu sectiginizde ps3 oyunlarında, demo actim, killzone 2 yi gayet guzel. benim 19 inchlik ekranımdan cok cok guzel. blu-ray de de en planet earth koydum o da gayet guzel geldi.

sonra macbook apple baglayım 720p mkv transformers actim, sorunsuz gayet guzel bilgisayar baglantısı. yalnız pc olan laptoplarda, suruculer eski oldugundan sanırım 1366 yerin 1360 oluyor ve yanlardan kucuk tasma oluyor.

genel olarak fiyatına gore basarili bir urun oldugunu dusunuyorum. sony 32L4000 icimde ukte kalmıstı ama LG'nin basarısını gorunce rahatladım. tavsiye edebilirim arkadaslar. ayrıntılı inceleme de yapicam.

• dün bende 37lg5000 aldım ve gerçekten çok memnun kaldım menü kullanımı gerçekten çok kolay
    yukarda bazı arkadaşlar uyduda çamur gibi görüntü yazmış ben normal hd olmayan standart giditürk başladım scart ile görüntü cam gibi,
    xbox360 bağladım 1080 p performansı gayet başarılı,daha sonra popcorn hour da 1080p24 p ayar seçip hd film koydum koyduğum film 720 p olmasına rağmen muhteşem görüntü verdi,almayı düşünenler tereddüt etmeisn genel olarak renkleri daha doğal bunndan önce bende 37a557 vardı arızalandı değiştimem gerekti ve lg de karar kıldım zaten 37" bulunmuyor çok ve çok memnun kaldım
    ayrıcana standart renk düzenlerine kendi ayarlarınızı yaptınzmı göz zevkinize göre dahada güzel oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malmsteen1 -- 11 Şubat 2009; 16:16:57 >
  • bugun 32lG5000 almak için vatana ve mediamarkt a gittim. ikisindede kalmamıştı. hatta mediamarktaki teşhir ürününü bile satmışlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SEGHRİ

bugun 32lG5000 almak için vatana ve mediamarkt a gittim. ikisindede kalmamıştı. hatta mediamarktaki teşhir ürününü bile satmışlar.

haydi gecmis olsun, urun cok tutuldu galiba. ozellikle olu piksel cikmamasi ve genel malzeme kalitesinin iyiligi yuzunden memnunum. elbet param cok olsa sony lcd alırdım ama buda fiyatina gore gayet guzel, yuksek performanslı bir urun. dilerim bulabilirsiniz.
  • Selamlar, elimde:

42 LG 5000 TV'me HDMI girişinden DVD playerdan ses ve görüntüyü bağlasak, TV'nin optik ses çıkışından da sesi LG HT503'e versek, seste bir kayıp olur mu? DVD'deki 5.1 filmlerin sesi önce TV'ye HDMI ile girip, sonra HT sisteme çıkması ile 5.1 ses alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carpathia -- 12 Şubat 2009; 13:40:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Carpathia

Selamlar, elimde:

42 LG 5000 TV'me HDMI girişinden DVD playerdan ses ve görüntüyü bağlasak, TV'nin optik ses çıkışından da sesi LG HT503'e versek, seste bir kayıp olur mu? DVD'deki 5.1 filmlerin sesi önce TV'ye HDMI ile girip, sonra HT sisteme çıkması ile 5.1 ses alabilir miyim?

Ben 3 aydır 42LG5000 kullanıyorum. HDMI girişinden bağlantı ile TV nin optik çıkışını Receiver a bağlayarak çok kaliteli ses alabilirsiniz. DTS çözümlemesi var mı bilmiyorum, ancak 5.1 surround almanız lazım. Yurt dışında karasal dijital yayında optik çıkıştan alınan ses kaynağı ile 5.1 alındığını forumlarda okumuştum.

Diğer terreddüt eden arkadaşlar ise bence bu TV yi çekinmeden alabilirler. Ses performansı iyi değil ancak çok da kalitesiz değil. Ben uydu alıcısıyla izliyorum ve sesi receiverdan alıyorum. Kendi hoperlörleri de genel ihtiyacı karşılar görüşündeyim. . Genelde yayın kalitesi iyi olan kanallarda çok iyi sonuçlar veriyor. Full HD filmlerde ise performans mükemmel diyebilirim. Siyah dengesi yada shadowing gibi can sıkıcı durumlarla henüz karşılaşmadım.

TV mesafeniz 4-5 m ise 42" yeterli olacaktır. Ancak benim gibi 6-6.5m de ise sanırım 46" veya bütçeye göre üzeri boyutlar daha uygun olacaktır. Bu mesafede 42" çok ufak kalmıyor belki ama "keşke bir büyüğü olsaydı" diye içimden geçirmiyor değilim. Bir de 42" i 2-2,5m den izlemeyin. SD yayın izliyorsanız piksellenme rahatsız edecektir. Full HD izleseniz bile göz hareketleri artacağından başta fark etmezsiniz ama zamanla baş ağrısı yapabilir.

• 42lg5000 modelinde hem digiturk standart receiver hemde normal uydu alıcı kullanmış biri olarak size şunu söyleyeyim: digiturkte görüntüden memnun değilseniz bunun suçu tv de değil digiturkun dandik yayın kalitesinde. Monster altın uçlu scart kablo ile next 8800plus alıcımla normal uydu yayınlarını gayet net izliyorum. Aradaki görüntü kalitesi farkını 65 yaşındaki babam bile farkettiğine göre siz de kesin farkedersiniz
  • çOk aydınlatıcı bilgiler.
    teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wisher

quote:

Orjinalden alıntı: Carpathia

Selamlar, elimde:

Ben 3 aydır 42LG5000 kullanıyorum. HDMI girişinden bağlantı ile TV nin optik çıkışını Receiver a bağlayarak çok kaliteli ses alabilirsiniz. DTS çözümlemesi var mı bilmiyorum, ancak 5.1 surround almanız lazım. Yurt dışında karasal dijital yayında optik çıkıştan alınan ses kaynağı ile 5.1 alındığını forumlarda okumuştum.

Diğer terreddüt eden arkadaşlar ise bence bu TV yi çekinmeden alabilirler. Ses performansı iyi değil ancak çok da kalitesiz değil. Ben uydu alıcısıyla izliyorum ve sesi receiverdan alıyorum. Kendi hoperlörleri de genel ihtiyacı karşılar görüşündeyim. . Genelde yayın kalitesi iyi olan kanallarda çok iyi sonuçlar veriyor. Full HD filmlerde ise performans mükemmel diyebilirim. Siyah dengesi yada shadowing gibi can sıkıcı durumlarla henüz karşılaşmadım.

TV mesafeniz 4-5 m ise 42" yeterli olacaktır. Ancak benim gibi 6-6.5m de ise sanırım 46" veya bütçeye göre üzeri boyutlar daha uygun olacaktır. Bu mesafede 42" çok ufak kalmıyor belki ama "keşke bir büyüğü olsaydı" diye içimden geçirmiyor değilim. Bir de 42" i 2-2,5m den izlemeyin. SD yayın izliyorsanız piksellenme rahatsız edecektir. Full HD izleseniz bile göz hareketleri artacağından başta fark etmezsiniz ama zamanla baş ağrısı yapabilir.

Tv nin optik çıkışından receiver a bağlantı yapmak için nasıl bir kablo almam gerekir? optik çıkıştan skart' a bağlanır mı? Ben de teledünya sd Set up box var monster altın uçlu kablo ile skarttan skarta bağladım ama ses de biraz problem var, optik çıkıştan bağlarsam daha mı iyi olur.

• TV nin optik çıkışından, receiverınızın varsa optik girişine bağlantı yapabilirsiniz. Ancak TV optik çıkışından gelen sesin kalitesi Set Up Box dan gelen scart dan taşınan sesin kalitesi ile doğrudan bağlantılıdır. Optik kablo alıp (20 TL ye dün almıştım) tv ile alıcınız arasında bağlarsanız sanırım daha kaliteli ses alabilirsiniz.

Optik çıkıştan skart a bağlantı mümkün değil.

Bu arada son yaptığım testlerde; HDMI bağlanrısı ile Dolby Digital 5.1 içeren ses TV nin Optik çıkışından PCM Stereo olarak çıkıyor. Yani ses sisteminize bağladığınızda 5.1 alamıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wisher -- 24 Şubat 2009; 16:06:10 >
  • bende philips42" pfl 5603 ile bunun arasındayım hangisini alacagımı ssırdım vallaha
    ancak dun vatan gittim ikisindede hd goruntu seyrettim bana philips daha iyi gibi geldi ama philipsde pc baglantısı 1920*1080 değil
    ayrıca lgde 50000:1 kontrast varki buda beni biraaz lg ye itiyor ama dediğim gibi ikisindede HD boxsetten farklı hd yaınları vardı ama philipsin yayını daha iyi gibi geldi baska karsılastıran varmı ikisini almadan once ve neye gore karar verdiniz
  • Atılım 77 selam;

Phıl5603 pekte yüksek performanslı bir panel değil. Ayrıca belirttiğin gibi PC çıkışı 1366*768 destekliyor. LG bu konuda üretim ve özelliklik olarak daha iyi diyebilirim.

Eğer Phil modellerinden düşünüyorsan yanılmıyorsam 7423 modeli PC çıkışında 1920*1080 destek sağlıyor ayrıca tepki süresi de gayet başarılı
  • @wisher
    teşekkürler bilgilendirdiğin için.
  • Merhabalar arkadaşlar. LG'nin 5000 ile 5030 serisinin arasındaki farkları araştırırken konu hakkındaki konuşmalarınızı görüp bende bir kaç şey yazmak istedim.
    Teknoloji ile uzun zamandır ilgilenen biri olarak 42Lg5000 model lg lcd tv'nin bu tip 106 ekran olup aynı özelliklere yakın olan diğer markalara istinaden çok çok avantajlı olduğunu gönül rahatlığı ile sizinle paylaşabilirim. Yalnız dikkat ettiğim konu, isim vermek istemediğim bir firmada çalışıyorum şuan ve yazdığınız fiyatlar benim sattığım fiyatlardan neredeyse 200 tl farklı. Yanlış hatırlamıyorsam 5000 serisinin 82 ekranı için arkadaşın biri 1200 ytl vermiş aynı cihaz bende 999 tl ye axess e 10 taksitle satılıyor. 106 ekranı da 2000 tl. Aynı cihazlardan satın almayı düşünen arkadaşlar olursa pm ile ulaşsınlar yardımcı olmaya çalışırım.
    Cihazın özelliklerinden bahsediyim biraz,
    Az önce de dediğim gibi muadilleri arasında en güzel cihazlardan biri 5000 serisi..
    5ms tepkime süresi, 50000 kontrast oranı ve full hd çözünürlüğü ile, sony'nin s serisinden ekranı büyük olmasına rağmen 300 tl gibi büyük bir farkla satılıyor. Marka takıntısı olan arkadaşlar için söylüyorum artık teknik servisler eskisi gibi değil, bir çoğu kurumsal olması nedeniyle müşteri memnuniyetine çok büyük ölçüde önem veriyorlar. Görüntülerinizdeki kötülüklere gelince de; receiverler için söylüyorum, kullandığınız lnb kalitesi, uydunuza gelen kablonun kalitesi, receiver'inizin desteklediği görüntü kalitesi ve buna istinaden lcd panelinize bağlamak için kullandığınız kablonun kalitesi.. Bunlar baştan sona görüntü kalitesini etkileyen faktörlerdir. Kendim sattığım için söylüyorum çeşit çeşit kablo kalitesi var, cihazına hiç düşünmeden 2000 tl gibi bir rakam öderken diğer alternatifler için 10-20 gibi ufak rakamlardan kaçmayın..
    Paneller hakkında sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olurum arkadaşlar, şimdilik iyi seyirler sizlere..

• altın uçlu kablolar konusun di bir şley soracağım.
    caurfour da 60-70 gibi birşeydi
    teknosada 39 dusevisinde de 60 gibi birşeydi.
    bimex te ise 15 ti fiyatı
    3 ü de altın uçlu acaba 15 liği alsak pahalıların işini yaparmı bilen varsa lütfen yarıdımcı olsun
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.