Şimdi Ara

LG 42PJ350 Plazma Tv İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
18.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar bugün vatan bilgisayara gittim, kafamın karışmaması için görevliye lg plazmaları göstermesini söyledim lg'nin 2-3 plazması vardı hemen ince çerçeveli görüntü kalitesi mükemmel olan bir model gözüme çarptı, köşedeki kartına baktığımda 42pj350 olduğunu gördüm, gerçekten çok ince ve şık bir kasası vardı diğer lcd ve plazmalar içinde çok karizmatik görünüyordu, ekran biraz ufak geldi bana ama ince çerçeve olması ve onlarca lcd arasında olması nedeniyle öyle algılamış olabilirim. Yanında panasonic plazma vardı fiyatı 1.500 lira civarıydı görüntü kalitesi lg kadar iyiydi ama çerçevesi çok kalındı tasarım hoşuma gitmedi, bir üstte samsung ve philips lcdler vardı fiyatları 2.000 lira civarıydı ancak beni pek tatmin etmedi görüntüler, dünya kupası maçı yayınlanıyordu tüm lcd ve plazmalarda, 2.000 liralık olan samsung ve philips lcdlerde futbolcuların hareket halinde izleri görülüyordu ayrıca renkler pek tatmin etmedi, lg 42pj350 de ise tek bir kusur bile yoktu maça bile kaptırdım kendimi. Zaten görevi arkadaş bu fiyata daha iyisinin olmadığını, son haftalarda en çok satan plazmalardan biri olduğunu hatta birçok kişinin bu televizyonu led tv sanıp fiyatının niye bu kadar ucuz olduğunu sorduklarını söyledi.

Sonuç olarak forumlardaki iyi yorumların yanında yakında görerekte bu yorumlara hak verdim. World karta veya nakit ödemeye 1.220 tl idi, diğer kartlara 1.410 tl idi bir tane aldım, salı günü servis getirecek.

Alan / alacak olan arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim mükemmel bir televizyon, ödeme işlemleri için kasaya gittim televizyon bölümünden biraz uzaklaşmama rağmen lg 42pj350 burdayım diyordu o kadar lcd plazma içinde 42pj350 yanında birde samsungun beyaz renkli, çerçevesi hafif şeffaf 4.000 liralık led tvsi ben burdayım diyordu.

Kurulum test aşaması - 29 Haziran 2010

42pj350 televizyonum az önce geldi lg servisi gerçekten çok iyi güleryüzlü şekilde kurulumu yaptılar, hiremco x2 de altın scart ile sd görüntüler açıkçası beklediğim kadar mükemmel olmadı standart ayar ile kontrast ve renk ayarlarını yükseltince iyileşme oldu tabi ben 1 metreden ayarları kurcaladım normaldir, 2 metre uzaktan izlersek daha mantıklı olur, kasası çok güzel gerçekten ince, kumandası şık, biraz fazla ısınıyor farkettiğim kadarıyla, bir süre sonra scart to ypbr kabloyla bağlamayı düşünüyorum görüntü elbet fark eder. Bu arada hoparlörler yeterli gelmedi bas pek yok. Televizyon tam pencerenin karşısında haliyle biraz parlama var ancak henüz yeni taşındık perde takılmadı perde takılınca parlama dahada azalacak, bu sorunlar haricinde televizyonumdan gayet memnunum bu paraya zaten daha iyisini bulamassınız.

Kanal görüntüleri - Seoul Hiremco x2, altın uçlu scart kablo ile bağladım

Usb ile resim gösterme, kasa inceliği ve arka bağlantılar

Yakından gece çekimleri (Cep telefonuyla flaşsız çektim kameranın gece çekimi kötü)

Hdmi kablo edinirsem bilgisayarımı bağlayıp sonuçları yazarım yakın zamanda.

Bu arada bir türlü servis menüsüne giremedim ok ve menu tuşlarını denedim ama olmadı, servis menüsünü kurcalayarak en azından avi mp4 formatlarını falan oynatabilir miyiz ?

Sağlıcakla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 7 Temmuz 2010; 23:25:53 >

• tekrar hayırlı olsun.

Benimde listemde olan bir tv.

Pencere karşısında iyi parlamış.
  • süper bişe nası bu kadar ucuz olabilir ki
  • İnceleme için çok sağol bende kafaya bu markayı koymuştum ama şimdi daha çok istiyorum ama şu modeli alacagım,

http://www.istanbulbilisim.com.tr/LG_42PJ550-PLAZMA-TV,16146.html
  • güle güle kullan....
    dün bende birtane aldım kipa dan 1259 tl ye
    eve gelince hemen açtım ve pc ye vga dan bağladım. görüntü gayet güzeldi. otomatik 1360*768 yaptı.bende 1920*1080 aldım sorunsuz algıladı.görüntü gayet güzel ve net. menüden ekran algılaması yaptırdım görüntüyü tam bire bir oturttu.çok mutlu oldum cünki özelliklerinde 1920*768 son çözünürlük olarak gözüküyordu.
    neyse next 2000 rcvra bağladım. görüntü harika gerçekten.almadan önce cok araştırdım lcd mi plazmamı diye? abim lg ld450 lcd aldı onu 2-3 gün seyrettim ve plazma sd yayında lcd den cok cok daha net ve iyi bir görüntü veriyor.
    tek kusuru yansıma olayı oda pecretarafına doğru koyarsanız problem olmayacaktır...
  • Şu anda penceremizde perde yok, buna rağmen parlama televizyon açıkken çok rahatsız etmiyor, perde takıldıktan sonra parlama dahada azalacaktır diye tahmin ediyorum, zaten pencere direk balkon penceresi o yüzden güneş ışığı daha az giriyor. Dün akşam elimdeki vga kabloyla notebookun dvi çeviricisiyle plazmaya bağladım bilgisayardan çözünürlüğü 1920 x 1080 e ayarladım ona rağmen ne taşma ne başka birşey ekrana tam oturdu tüm görüntüler, film falan baktım gayet güzel, ki filmler sıkıştırılmış 350 mblık mkv filmlerdi, en yakın zamanda 720p film indirip deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 30 Haziran 2010; 13:35:52 >
  • geçen hafta almaya gittim. inceledim tv yi. yanında panasonic plazma vardı.

nasıl anlatılır bilmiyorum lg nin fps si daha düşüktü.panasonicte görüntü akıyordu resmen. ikiside 600Hz olmasına rağmen neden öyleydi anlamadım.

Hayırlı olsun hocam iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Tekrardan gidip inceleyim şu tv yi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechatronik -- 30 Haziran 2010; 22:42:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lg tv
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechatronik
    geçen hafta almaya gittim. inceledim tv yi. yanında panasonic plazma vardı.

nasıl anlatılır bilmiyorum lg nin fps si daha düşüktü.panasonicte görüntü akıyordu resmen. ikiside 600Hz olmasına rağmen neden öyleydi anlamadım.

Hayırlı olsun hocam iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Tekrardan gidip inceleyim şu tv yi

Üstad bazı plazmaların ayarlarıyla hiç oynanmadığında bile iyi görüntü verebiliyor bazı plazmalar için ayar yapmak gerekiyor, servis plazmayı kurduğunda görüntülerden pek tatmin olmadım, onlar gittikten sonra 1 saat ince ayar yaptım ve beni tatmin edecek görüntülere ulaştım, hertz olayına gelirsek ben plazma ve lcdler konusunda aşırı teknik bilgilere sahip değilim ancak evde uydu alıcısına takıp izlediğimiz görüntülerin standart olarak 50 hz olduğunu biliyorum, yani izlediğimiz görüntülerin 600 hz olduğunu düşünmüyorum, zaten alt alan tarama 600 hz olarak belirtiliyor anladığım kadarıyla bu görüntünün tümü için değil belli bir alan için vaad edilen bir hertz oranı, onun haricinde lcd yada led teknolojisinde yan yana televizyonları dizdiğinizde elbette saliselik fps değişiklikleri olabilir bunu hissedebilirsiniz ama plazmalar için bu durumun olabileceğini pek sanmıyorum.

Vatana gittiğimde lgnin yanında panasonic plazma vardı modeline bakmadım ama 1500 tl idi, tüm televizyonlara trtnin hd dünya kupası maçı verilmişti ve iki televizyon arasında pek fark göremedim ikiside gayet güzel tepki sürelerine sahipti renkler çok iyiydi, panasonicte alabilirdim bütçem müsaitti ama kasası hoşuma gitmedi o yüzden lg aldım.

• ben incelemeye gittiğimde bi film oynuyordu. yanlış mı bağladılar kablodamı sorun anlamadım.

övülen bir tv sonuçta. orda şaşırdım baya bi. renkler falanda acayip kötüydü. ayarlarda bi hata olması muhtemel.

evdekiler uydu dan normal kanalları izliyor. araştırma yapıp buna karar vermiştim. tekrar incelemeye gitcem gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechatronik

ben incelemeye gittiğimde bi film oynuyordu. yanlış mı bağladılar kablodamı sorun anlamadım.

övülen bir tv sonuçta. orda şaşırdım baya bi. renkler falanda acayip kötüydü. ayarlarda bi hata olması muhtemel.

evdekiler uydu dan normal kanalları izliyor. araştırma yapıp buna karar vermiştim. tekrar incelemeye gitcem gibi

42pj350 Modelini alalı 1 hafta oldu ilk olarak istanbul bilişimde inceledim bu tv yi görüntü o kadar berbat görünüyoruki diğer plazmaların karşısında övdükleri tv bumu dedim kendime, sonra başka bir mağazaya gitti orada inceledim görüntü diğerinden daha iyiydi özümü karartıp İstanbul bilişimden aldım tv yi eve gelip kurulumu yapıp gittiler sonra ince ayarlarını yaptım Karşı komşumda Philips 42PFL5405H ve Dijitürk Hd var adam tv nin görüntülerine hayran kaldı benim hd yayından bile güzel gösteriyor dedi, ben öyle altın uç scart da kullanmadım dandirik scart kablosu taktım uydu alıcım ise Taplin new6600ci Modeli

Tek bir mağaza iel yetinme 1-2 mağazaya git bak birde bu fiyata zaten daha iyi sini bulamayız

• inceleme çok güzel olmuş bende yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum çok güzel bi plazma

bu arada sesi mute moduna alınca zzzzzzzzz diye bi ses var o ses tvnin çalışma sesi olan buzzing sandım ancak scartı çıkarıpta üç ucuda lale olan kablo ile kompenant mı bilmiyorum tam adı onunla görüntü aldım ve o ses yüzde 90 oranında azaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kantay

inceleme çok güzel olmuş bende yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum çok güzel bi plazma

bu arada sesi mute moduna alınca zzzzzzzzz diye bi ses var o ses tvnin çalışma sesi olan buzzing sandım ancak scartı çıkarıpta üç ucuda lale olan kablo ile kompenant mı bilmiyorum tam adı onunla görüntü aldım ve o ses yüzde 90 oranında azaldı

Ben altın uçlu ttaf kablo kullanıyorum belirttiğiniz dip ses gelmemekte. Ama bazen plazmanın arka tarafından ince bir ses geliyor çok rahatsız edici bir ses değil ama filmlerde falan sessizlik olduğunda biraz duyuluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kantay

inceleme çok güzel olmuş bende yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum çok güzel bi plazma

sorun kullandığınız scart kablodandır muhtemelen.Kaliteli bir scart kablo kullanıldığında ses sorunu çözülür.
  • Hayırlı Olsun plazmanız Lg nin Bu plazmasından bende almayı düşünüyorum da Aklıma şu Plazmalarda Kanal logosu izi fln gelio varmı öle bir sorun uzun süre aynı kanalda kalınca logo izi fln birde ısınma durumu nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: delibey117

Hayırlı Olsun plazmanız Lg nin Bu plazmasından bende almayı düşünüyorum da Aklıma şu Plazmalarda Kanal logosu izi fln gelio varmı öle bir sorun uzun süre aynı kanalda kalınca logo izi fln birde ısınma durumu nedir ?

Valla geçen gece açık unutmuşum televizyonu sabaha kadar çalıştı, kapattığımda öyle bir durum olmadı, sonuçta bu kadar para verip eski crt teknolojisindeki gibi ekranda kalan izler falan olması çok zor, crt televizyonlarda bile bu ekranda iz kalma olayları kolay kolay gerçekleşmeyen şeyler ki daha yeni bir teknolojiyle üretilen plazmalarda, 10-15 dakika görüntü kalınca iz kalır gibi hurafelere itibar etmeyin.

Isınma konusuna gelirsek evet uzun süre kullanımda hele birde oda sıcaklığının 28-30 dereceye vardığı şu günlerde sıcaklık tabiki var ama çalışmayı etkileyecek kadar aşırı bir ısınma yok, plazmalarda ısınma zaten normal bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: delibey117

Hayırlı Olsun plazmanız Lg nin Bu plazmasından bende almayı düşünüyorum da Aklıma şu Plazmalarda Kanal logosu izi fln gelio varmı öle bir sorun uzun süre aynı kanalda kalınca logo izi fln birde ısınma durumu nedir ?

Valla geçen gece açık unutmuşum televizyonu sabaha kadar çalıştı, kapattığımda öyle bir durum olmadı, sonuçta bu kadar para verip eski crt teknolojisindeki gibi ekranda kalan izler falan olması çok zor, crt televizyonlarda bile bu ekranda iz kalma olayları kolay kolay gerçekleşmeyen şeyler ki daha yeni bir teknolojiyle üretilen plazmalarda, 10-15 dakika görüntü kalınca iz kalır gibi hurafelere itibar etmeyin.

Isınma konusuna gelirsek evet uzun süre kullanımda hele birde oda sıcaklığının 28-30 dereceye vardığı şu günlerde sıcaklık tabiki var ama çalışmayı etkileyecek kadar aşırı bir ısınma yok, plazmalarda ısınma zaten normal bir durum.

peki yorumlar için teşekkürler bende düşüneceğim almayı kipada 1299 muş fiyatı bi gidip inceleyim ;)

• LG 42PJ350 PLAZMA TV + HDMI kablo + Duvar Aparatı + Kargo + sehpaya kurulum : 1.102 TL aynı gün stoktan sevkiyat. 600 KM ye kadar il merkezlerine 1 günde teslimat

http://www.istanbulbilisim.com.tr/LG_42PJ350-PLAZMA-TV,16145.html
  • duvar askı aparatı veripte duvara monteye para istemek yada yapmamak ne kadar mantıklı?
  • 42PJ250 LG PLAZMA TV

42PJ350 LG PLAZMA TV

42PJ550 LG PLAZMA TV

42PJ650 LG PLAZMA TV

Bunların arasında ne fark var acaba, 550 serisinde Dvix ve MKV oynatıyormuş orada yazan o acaba ne gibi fark var açıklayan olursa alımda yardımı dokunmuş olur.
  • Bildiğim kadarıyla pj350 de usb girişi var divx mkv oynatmıyor, pj550 de divx desteği var birde kasası farklı biraz, pj650 de hem mkv hem divx desteği var. Pj250 modelini hiç duymadım hdmi çıkışı yoktur yada usb girişi yoktur ondada muhtemelen. Onun haricinde birbirlerine karşı pek farklılıkları yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 7 Temmuz 2010; 23:33:36 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.