Şimdi Ara

lg-42ub820v [4K TV] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
3
Favori
28.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • üstadım tv alımında son döneme girdim kısmetse ya ayın 15'den sonra hemen philips 42"7809 alacağım yada 2015 yılı yeni modellerin çıkışını bekleyeceğim ki o modellerde sanırım hazirandan önce gelmeyecek! belki beklerdim ama yeni gelecek tv'lerin neler olduğu konusunda şuan için bir duyum yok acaba senin 2015 yılı çıkacak tv için yeni bir bilgin var mı??

ayrıca ilgimi çeken ama hakkında pek bir yorum ve inceleme bulamadığım 2 ürün var.

1. arçelik A48 LB 9486
    2. vestel 47 PF 9060

Bu iki tv hakkındaki yorumların nedir. philips 42"7809 yerine bu iki tv'den birini almama deyecek üstünlükleri var mı?

• onzy O kullanıcısına yanıt
    yeni serilerden ne olur belirsiz samsung bazı modelleri yayınladı diğerlerinde birşey yok ....

arçelik vestel pek bakmıyorum ama ikiside piyasaya göre alınabilir led tvler ....

bu arada
    lg ub830-ub820-ub800 4k modellerde USB 3.0 ve HEVC (H.265) desteği yok philipslerde de yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666azazel

yeni serilerden ne olur belirsiz samsung bazı modelleri yayınladı diğerlerinde birşey yok ....

arçelik vestel pek bakmıyorum ama ikiside piyasaya göre alınabilir led tvler ....

bu arada
    lg ub830-ub820-ub800 4k modellerde USB 3.0 ve HEVC (H.265) desteği yok philipslerde de yok.

üstadım bana verdiğin cavpların için teşekkurler ;)

ancak bir sorum olacak!"USB 3.0 ve HEVC (H.265) desteği" nedir ne işe yarar olursa ne olur olmazsa ne olur? Anladığım kadarıyla bu özellikler bahsettiğim arçelik ve vestel modellerinde var dimi?
    uydu yayını ve usb den 4k izlemek için bu özelliklerin olması gerekiyor.....yoksa 4knın bir anlamı olmaz....

bu özellikler 4klar için önemli arçelik ve beko lar led ...
  • quote:

uydu yayını ve usb den 4k izlemek için bu özelliklerin olması gerekiyor.....yoksa 4knın bir anlamı olmaz....

bu özellikler 4klar için önemli arçelik ve beko lar led ...

üstadım "USB 3.0 ve HEVC (H.265) desteği" şuandaki LG ve benim ilgilendiğim philips 7809 modelde yoksa ve bu özellikler görüntü kalitesi açısından etki eden özelliklerse o zaman 4k tv almanın bir anlamı kalmıyor geçen hafta bimeks'de philipsin 3 tv yan yanaydı ve hepsinde de aynı görüntü oynuyordu. philipsin ürünleri 42"7109 - 42"7809 - 49"7909 şeklindeydi. normalde en iyi görüntünün 7909'da olması gerekirken bariz şekilde en iyi görüntü 7109'du. acaba bu durum "USB 3.0 ve HEVC (H.265) desteği" olmamasında kaynaklanıyor olabilir mi?

bu durum açıkcası canımı sıktı neredeyse 1 yıldır tv alacam diye zaman geçti tam alayım diyorum başka birşey çıkıyor!

görüntü olarak bilemiyorum ama gösterdikleri yayın neydi ve ayarlar nasıldı bakmak gerekir.

7109 led tv olunca sd-hd görüntüyü daha iyi gösterebilir ama 4k izleyemezsin
    4k sd ve hd görüntüyü nasıl gösteriyor kullanıcılara sormak gerekir sdyi beyenen yok da
    upscale bu tvlerde ne kadar başarılı buda tartışmalı ..

4kya ben 5 yıllık bir zaman diliminde pek sıcak bakmıyorum henüz çok erken...

1 yıl -2 yıl -3 yıl bu böyle gider karar verilip alınmalı .....yeni serileri beklerseniz mart-nisan fiyatlarında düşmesini beklersiniz 4-5 ay daha 1 yılı buluyor

• quote:

görüntü olarak bilemiyorum ama gösterdikleri yayın neydi ve ayarlar nasıldı bakmak gerekir.

7109 led tv olunca sd-hd görüntüyü daha iyi gösterebilir ama 4k izleyemezsin
    4k sd ve hd görüntüyü nasıl gösteriyor kullanıcılara sormak gerekir sdyi beyenen yok da
    upscale bu tvlerde ne kadar başarılı buda tartışmalı ..

4kya ben 5 yıllık bir zaman diliminde pek sıcak bakmıyorum henüz çok erken...

1 yıl -2 yıl -3 yıl bu böyle gider karar verilip alınmalı .....yeni serileri beklerseniz mart-nisan fiyatlarında düşmesini beklersiniz 4-5 ay daha 1 yılı buluyor

üstad zaten 4k'da olsa full hd'de olsa ben hd uydu alıcımla normal kanalları izleyeceğim. belki sonrasında digitürk alırım ancak yatıp kalkıp dvd izlemeyeceğim. Belki haftada bir film seyredebileceğim. Sonuç olarak bana uydu kanallarını en iyi izletecek tv lazım ;)

4k için bende katılıyorum 4-5 yıl beklemek lazım belkide en azından 3 yıl beklemek gerek. Peki ben hangi tv alacağım.

lg ve samsung baştan beri düşünmüyorum! philips desek 7809 var oda sanki çakma 4k gibi. 4k 7809 philips alsam uydu yayını güzel göstermezse bide o kadar bekleyip pişman olup hepten kafayı yemek var

eee üstadım ben hangi tv alacağım yardımcı olsan çok memnun olurum.

işin zor marka-modelleri inceleyip kullanıcı yorumlarına bakman gerekir.

ben oled ve panasonic vt-zt60 hariç pek birşey önermek istemiyorum
  • quote:

işin zor marka-modelleri inceleyip kullanıcı yorumlarına bakman gerekir.

ben oled ve panasonic vt-zt60 hariç pek birşey önermek istemiyorum

üstad tv konusunda döndüm dolaştım yine başa geldim

sanırım hempanasonic vt-zt60 hemde oled modellerinde 42-46" arası tv yok.bu nedenle önerdiğin tvler bana uygun değil :( maalesef almam gereken modellerin 42-46" arası olması lazım yoksa gerçektn çok büyük kalıyor izleme mesafem 2.30 cm

görüntüsü hd uydu alıcısında iyi olan, ekran boyutu 46" geçmeyen(belki 47" olabilir) tv önerirsen memnun olurum ;)

• http://www.amazon.de/LG-49UB820V-LED-Backlight-Fernseher-Ultra-schwarz/dp/B00MH4X072/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1418244876&sr=8-1&keywords=lg+49ub820v

sayfanin altindaki ürün karsilastirmasi tablosuna bakin. orada hdmi 60p yi destekledigi yaziyor. (produkt vergleich) . ayrica sorulan sorular kisminda hdcp 2.2 yi de destekledigi yaziyor. ancak lg nin kendi sitesinde yaptigim karsilastirmada 50p ve 60p'nin desteklenmedigi yaziyor. Benim de kafam karisti valla.

• kendi soruma kendim cevap vereyim, anladigim kadariyla bu tv'nin kendi tuner'i, player'i 50p/60p'yi cozmuyor. ancak hdmi 50p/60p girisi var. su sayfadaki jack rear kismina bakin.

http://www.lg.com/uk/tvs/lg-49UB820V/technical-specifications

iki adet HDMI (4K 60p) girisi görünüyor.

HEVC Codec 4K/30p
    H.264 Codec 4K/30p

yani 50p/60p cozen bir harici 4k/player/receiver ile 50p/60p videolar izlenebilir bence bu tv ile.
  • mesela resimde ub800 var

resmi sitede

HEVC Codec 4K/30p
    H.264 Codec 4K/30p

var yazıyor ama HEVC Codec 4K/60p olanı yok

kasada 2 HDMI (4K 60p) girişi var.

lg mediaplayer yaparsa diğer markalar gibi bu ürünleri 60p de çalıştırır

eski 4k-oled modelleri de mediaplayer la çözecek zaten.

dahili yok harici mediaplayer şart oluyor bu durumda ....
     lg-42ub820v [4K TV]

• 3d yok ve giris 4k urunu.tam anlamiyla 4k ya gecildiginde bu urunler zayif kalacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3d benim icin ihtiyac degil. 3d istemiyorum zaten. tv konusunda'da card sharing olayindan dolayi zaten harici box kullanacagim, cihazin kendi uydu alicisini kullanmayi dusunmuyorum. zaten 1-2 kanal yayina baslasin set-top-box larda cikar piyasaya. sirf 1 sene demo yayin izlemek icin 200 € fazladan vermeye degmez. (820 ila 850 arasindaki fark)
    bir de tr'de kotadan dolayi olmuyor ama avrupa'da- usa'de yayincilik netflix-amazon gibi kuruluslara kayiyor. zannedersem 4k konusunda da bunlar öncu olacaklar. yani 4k izlemek icin usb/blue-ray e gerek olmayacak. ayda 5-6 dolara 4k izleyebileceksin.
    lg blue-ray 4k oynaticisini 2015 ikinci yarisinda surecek piyasaya. 4k nin oturmasi 5 seneyi bulur. 5 sene sonra tv'yi yenileriz zaten.
  • bimeksten bu ürünü ön sipariş verip satın aldım,
    philips ve lg de aynı fiyat varken 3d kullanım ihtiyacı duymam diye düşünüp bu tv yi aldım,

forumu hızlıca okudum, 4K nın gelişimi için zamana ihtiyaç var denilmiş, arkadaşlar ben siyah beyaz tv dönemini
    iyi hatırlarım ,

tv işe yarar görünüyordu aldım,
    umarım kimse üründen pişman olmaz,
  • quote:

bu arada

Doğrudur geçen gün Teknosada dolu usb ile denedim bağzı ses ve video codeclerinde sorun çıkardı. Özetle usbden aktif film izleyenlerin uzak durması gereken bir model ub820.
  • Ben de bu ürünü geçen hafta aldım. LG destek hattı ile yaptığım görüşmede, bu cihaza gelecek yazılım ile 4k yayınların uydu üzerinden izlenebileceği belirtildi. (Türksat ve Hotbird uydusundaki 4k test yayınları). Artık bu yazılımın gelmesini bekleyeceğiz. Bu cihazın 4 çekirdekli olması da ayrı bir güzellik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sacar00 -- 31 Aralık 2014; 18:06:47 >
  • Arkadaşlar merhaba bende bu tv almayı düşünüyorum acaba ne dersiniz ? PlayStation da da kullanıcam bu ürünü 3d pek işim olmaz diye bu modele yöneldim acBa iyi mi Yaptım ?? Ve Kanalları net izlerim diye düşünüyorum nex nexstar ful hd 1080p merkezi sistem kurdular apartmana bununla iyi görüntü alabiliriz sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26-12-2014 aralık cumartesi akşamı marmara forumda teknosadan almış olduğum
    philips 40puk6809 ürünü özellikle bana yoğun bi şekilde tavsiye ettiler özelikleri ve fiyatı acısından buraya kadar herşey iyidi..evde kurulum yaptıkdan sonra internetten 10 tane değişik formata 4k dosya indirip görüntü görmek istedim..ürün her şekilde bana bu format desteklemiyor dedi..pazar sabahı flasbellek ile aynı yere gittim flasbellek ile diğer ekranlarda deneme yaptık hepsinde dosyalar çalıştı benim almış olduğum ekrandada deneme yaptık sonuç yine aynıydı…yani hic bir 4k dosya çalışmıyordu..
    sonra phillips servisi aradık ve bize verdiği cevap 4k dosyaları calıştıracak yazılım nisanda çıkacakmış ve o zaman 4 k dosyaları seyredebilecekmişiz.. bu bütün philips 4k modelerde durum aynıymış..ürün iadesi yapabilir yada başka ürün alabilirmişim..
    bütün günümü böyle bir şekilde mahvettikleri içini akbank kredi
    kartımdan 9 taksit ile çektikleri ücreti iade istedim ..ama bundan sonrası daha bi komikdi..paramı 9 taksite her bir aya yayarak bana geri ödiyeceklermiş….ben hem zaman kaybı ve stres yaşadım başka arkadaşlar mağdur olmasın

• An itibariyle bu modele 04.02.05 güncellemesi gelmiştir. Şimdi güncelleme indiriliyor TV üzerinden...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.