Şimdi Ara

LG 43UF7787 4K LED TV KULLANICI İNCELEMELERİ (TEK BAŞLIK) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
964
Cevap
23
Favori
76.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar güncellemeyi nerden yapıyoruz?

ve güncel sürümüne nasıl bakıoruz kumandadan?tam bilmiyorum da..
  • arkadaşlar ben de LG43uf7787 yeni aldım da tam kullanmayı bilmiyorum...beşiktaş-sporting maçında trt1 kanalım şifreye geçti izleyemedim,bir daha olmaması için ne yapmalıyım Allah rızası için birisi yardım etsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutkulu420

arkadaşlar ben de LG43uf7787 yeni aldım da tam kullanmayı bilmiyorum...beşiktaş-sporting maçında trt1 kanalım şifreye geçti izleyemedim,bir daha olmaması için ne yapmalıyım Allah rızası için birisi yardım etsin...

Güncellemeyi yapmak için,kumandanın alttaki mavi tuşun üstündeki çark sembollü düğmeye bas, ekranda sağda en altta -gelişmiş-e tıkla,solda açılan menüden -genel- kısmına tıkla, en altta -bu tv hakkında- bölümü var.Oku aşşağı kaydır gözükmüyorsa.Orada yazılım sürümü yazıyor.Güncelle düğmesi de var.Ancak önce -ağ- kısmından internete bağlanıp bağlanmadığını kontrol et, önce internete bağlan.Wifi ya da modeminden kabloyla bağlanabilirsin.

Beşiktaş-sporting maçında trt1 kanalı şifreli mi,şifresiz mi verdi maçı haberim yok.Eğer turksat çanaktan izlediysen bazen asya-avrupa turksat bölge farkından uydu maçlarında birinden biri şifrelenebiliyor.Avrupada oturuyorsan,Avrupa yayınlarında portekizliler izlemesin diye maç şifrelenmiş olabilir..ama İzlemediğim için birşey söyleyemem..Bloomberg ht de bazı maçları şifreli veriyor..şifreye geçti derken -CI modülü yok- diyorsa ve uydu sinyal seviyesi azalmadıysa,kanal takılmadıysa vs ..Ama dediğim gibi türkiyeden izliyorsan ve maçı şifresiz verdiğinden eminsen o zaman tv ni fişten kapatıp bir aç. Benimkinde kanalların sinyal seviyesi kapalı hava da filan azalınca sinyal yok vs yazıp kanalı göstermiyor.Sonra düzeliyor.TRT de son zamanlarda bu sinyal seviyesinde bir dengesizlik var gibi.

Şunu da ayrıca belirteyim ki dünkü Çekoslavakya-Türkiye maçında hiç titreme olmadı tv de.Zannedersem yayından kaynaklanan titremeler de oluyor tv de.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beyler benim kumandanin tekerlek tusuna basinca bluetooth acilmasi gerekiyor diye bir yazi cikiyor . Diger tum tuslar calisiyor . Bir bilgisi olan var mi ??

lovekrand

bluetooth hiç kullanmadım ancak, smart uygulamasına girince bileşenleri karıştırdım ileri vs tıkladım sonra exit tuşuna basıp çıktım.Ancak tv den smarta girince menü yerine yine o bileşenlerle ilgili kısım geliyordu,geri tuşuyla adım adım smart menüye tekrar gelince düzeldi....Tv yi fişten tak çıkar belki program benimki gibi takılmıştır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökmen333 -- 11 Ekim 2015; 22:05:20 >

• Bu tv için basit bir kumanda almak istiyorum. Normal sadece tv için kullanmak için. Önerisi olan varmı?

Birde bende trt 4k yok. Bazı kanallar yok. Güncelleme var ama evde net olmadığı için guncelleyemedim ondan mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

quote:

Orijinalden alıntı: gökmen333

Sana bunu ya da şunu al demiyeceğim,ancak senin yerinde olsam acelem yoksa biraz daha beklerdim.Hem fiyatlar biraz belki düşer hem de kullanıcı görüşleriyle daha bilinçli olursun.Ama kararı yine sen ver biz birşeye sebep olmayalım..

Tv bozulduğundan acil tv almak zorunda kaldım,Satışa Çıksaydı gözüm kapalı Philips 43 puk 7150 yi alacaktım.Hem tv tipi hem de Philips marka olduğu için.(2015 model tvyi 2016 da mı verecekler piyasaya onu da anlamış değilim.) Ben mesela ,2015 bu modellere H.265/HEVC (4K/60p) konduğunu okumuştum.Ancak Şuna dikkat etmemişim , Philipsin 2015 bölümünde okuduğum kadarıyla uydudan 4k açılmıyor zannedersem.Onu alsaydım uydudan 4k izlemeyebilirdim.Ama açmadığını gözümle görmedim.4K yı açmıyorsa şimdi alır mıydım pek emin değilim.

Buradaki philips puk 7100 modeli
    ✓ H.265/HEVC (4K/60p) Uydu kısmı eğer hata yoksa philipste yok, boş duruyor,ses video çözücüler kısmında:

http://www.epey.com/televizyon/karsilastir/25979-26266/lg-43uf7787_philips-43puk7100/

LG nin Antenden yayınında NTVsporu açtım baktım rallyde görüntü sanki daha akıcı gibiydi.Ama görüntü net olmadığı için tam emin değilim.Eğer kablolu yayın ya da harici uydu alıcısı olan varsa kendi uydu alıcısıyla aynı kanaldaki akıcılığı daha hassas kontrol edebilirler.

Şu var ki LG nin uydu anlamında yayın akıcılığında belli belirsiz bir sorun var gibi..Yani belki de LG nin yazılımı tam oturmuş değil görüntü akıcılığı anlamında.Bu nasıl 1400 hz diye insan düşünmeden edemiyor.Çok dikkatli bakmazsan bunlar pek farkedilmiyor.Ama beni şimdilik rahatsız etmiyor.Ama Almak zorunda olmasaydım biraz daha beklerdim...

Samsunglar da böyle bir şikayet okumadım.Ama kullanmadığım için birşey diyemeyeceğim...SAMSUNG UE40JU6470 hem üst model hem de modeli ortadan ayaklı bence daha kullanışlı.Samsung 40JU6070 gibi 2 yandan ayaklılara sehpa ayarlamak daha sorunlu.Çıkınca 43 inç Sony 4k lara da bakabilirsin.

hocam philips önermedi mağaza elemanları media vatan teknosa vs. 40ju,48ju ile başlayan serileri önerdiler gerçek 4k ve 60p desteği varmış zaten 4k testinden geçmiş samsung tvleri lg yi, önermiyorlar gerçek pixsel değerini vermiyormuş kimse sorsam öyle diyor.

Merhaba,

Siz model tercihinizi yaptınız mı? Ben de LG43UF7787 ile Samsung40UJ6470 arasında kaldım ve tercih yapmakta ciddi güçlük yaşıyorum.

Dün, Teknosa,Samsung ve Bimeks'i dolaştım. Hazır görüntüleri oynattıklarından emin olamadım. Farklı bir yayın istediğimde ise yok, olmaz ve yasak gibi yanıtlar aldım. Sadece Teknosa'daki yetkili arkadaş USB Stick bulmaya çalıştı ancak bulamadım. Dolayısıyla da izleyemedim.

LG 43UF7787'ye ait forumda bir video izlemiştim. TV'yi izlerken akan yazılardaki performans beni çok tatmin etmemişti. Samsung'ta bu durum nasıl bilmiyorum. Pek inceleme de göremedim.

Bir üst model Samsung 40UJ7000 ise sanırım Türkiye'ye gelmedi. Hatta 48" olarak bile bulamadım. 48"'de UJ7500 modeli var. O da curved TV.Çok sıcak bakmadım açıkçası. Öte yandan asacağım alana sığmaması ve izleme mesafesinin 2-2,5 metre civarı olması da 48"'e karşı beni temkinli yaklaştırdı. Belki HD görüntüde sorun olmaz ama SD yayınlarda rahatsız edici bir görüntü oluşturabilir mi bilmiyorum. Bu kapsamda TV Tavsiyesi forumunda Sn. Dallas'da LG 49UF8507 önermişti.

Bir de tüm TV'lerde gösterilen 4k maç yayını vardı. Bilmiyorum izleyen oldu mu ancak topun hareketleri,görüntüsü hiç hoşuma gitmedi. Hiç gerçekçi gelmedi. Bilemiyorum ben de mi sorun var

Selamlar

• Tv 4k arkdslr oyunlrdki performansi cok ii full hd tvde goremedigim detaylari goruyorum bu tv de buda ayri bir zevk veriyor insana :)

• ryo123 R kullanıcısına yanıt
    4k cozunurlukte oyun oynatabilecek donaniminiz varsa cok sanslisiniz gercekten .

• mustafaneta M kullanıcısına yanıt
    O yakinlikta bu tv yi 4k dahi olsa kullanmak goz bozar . Arkadas yaklasik 30 cm den izliyor . 100 ppi lik bir ekranda pikselleri sayar o mesafeden .

• illa 4k olcak diye bisey yok zaten ps4 de 1080p 60 fps oyunlar netlik onemli full hd ler o kadar basarili degil netlik konusunda deneyebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: manelin

quote:

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

quote:

Orijinalden alıntı: gökmen333

Sana bunu ya da şunu al demiyeceğim,ancak senin yerinde olsam acelem yoksa biraz daha beklerdim.Hem fiyatlar biraz belki düşer hem de kullanıcı görüşleriyle daha bilinçli olursun.Ama kararı yine sen ver biz birşeye sebep olmayalım..

Tv bozulduğundan acil tv almak zorunda kaldım,Satışa Çıksaydı gözüm kapalı Philips 43 puk 7150 yi alacaktım.Hem tv tipi hem de Philips marka olduğu için.(2015 model tvyi 2016 da mı verecekler piyasaya onu da anlamış değilim.) Ben mesela ,2015 bu modellere H.265/HEVC (4K/60p) konduğunu okumuştum.Ancak Şuna dikkat etmemişim , Philipsin 2015 bölümünde okuduğum kadarıyla uydudan 4k açılmıyor zannedersem.Onu alsaydım uydudan 4k izlemeyebilirdim.Ama açmadığını gözümle görmedim.4K yı açmıyorsa şimdi alır mıydım pek emin değilim.

Buradaki philips puk 7100 modeli
    ✓ H.265/HEVC (4K/60p) Uydu kısmı eğer hata yoksa philipste yok, boş duruyor,ses video çözücüler kısmında:

http://www.epey.com/televizyon/karsilastir/25979-26266/lg-43uf7787_philips-43puk7100/

LG nin Antenden yayınında NTVsporu açtım baktım rallyde görüntü sanki daha akıcı gibiydi.Ama görüntü net olmadığı için tam emin değilim.Eğer kablolu yayın ya da harici uydu alıcısı olan varsa kendi uydu alıcısıyla aynı kanaldaki akıcılığı daha hassas kontrol edebilirler.

Şu var ki LG nin uydu anlamında yayın akıcılığında belli belirsiz bir sorun var gibi..Yani belki de LG nin yazılımı tam oturmuş değil görüntü akıcılığı anlamında.Bu nasıl 1400 hz diye insan düşünmeden edemiyor.Çok dikkatli bakmazsan bunlar pek farkedilmiyor.Ama beni şimdilik rahatsız etmiyor.Ama Almak zorunda olmasaydım biraz daha beklerdim...

Samsunglar da böyle bir şikayet okumadım.Ama kullanmadığım için birşey diyemeyeceğim...SAMSUNG UE40JU6470 hem üst model hem de modeli ortadan ayaklı bence daha kullanışlı.Samsung 40JU6070 gibi 2 yandan ayaklılara sehpa ayarlamak daha sorunlu.Çıkınca 43 inç Sony 4k lara da bakabilirsin.

hocam philips önermedi mağaza elemanları media vatan teknosa vs. 40ju,48ju ile başlayan serileri önerdiler gerçek 4k ve 60p desteği varmış zaten 4k testinden geçmiş samsung tvleri lg yi, önermiyorlar gerçek pixsel değerini vermiyormuş kimse sorsam öyle diyor.

Merhaba,

Siz model tercihinizi yaptınız mı? Ben de LG43UF7787 ile Samsung40UJ6470 arasında kaldım ve tercih yapmakta ciddi güçlük yaşıyorum.

Dün, Teknosa,Samsung ve Bimeks'i dolaştım. Hazır görüntüleri oynattıklarından emin olamadım. Farklı bir yayın istediğimde ise yok, olmaz ve yasak gibi yanıtlar aldım. Sadece Teknosa'daki yetkili arkadaş USB Stick bulmaya çalıştı ancak bulamadım. Dolayısıyla da izleyemedim.

LG 43UF7787'ye ait forumda bir video izlemiştim. TV'yi izlerken akan yazılardaki performans beni çok tatmin etmemişti. Samsung'ta bu durum nasıl bilmiyorum. Pek inceleme de göremedim.

Bir üst model Samsung 40UJ7000 ise sanırım Türkiye'ye gelmedi. Hatta 48" olarak bile bulamadım. 48"'de UJ7500 modeli var. O da curved TV.Çok sıcak bakmadım açıkçası. Öte yandan asacağım alana sığmaması ve izleme mesafesinin 2-2,5 metre civarı olması da 48"'e karşı beni temkinli yaklaştırdı. Belki HD görüntüde sorun olmaz ama SD yayınlarda rahatsız edici bir görüntü oluşturabilir mi bilmiyorum. Bu kapsamda TV Tavsiyesi forumunda Sn. Dallas'da LG 49UF8507 önermişti.

Bir de tüm TV'lerde gösterilen 4k maç yayını vardı. Bilmiyorum izleyen oldu mu ancak topun hareketleri,görüntüsü hiç hoşuma gitmedi. Hiç gerçekçi gelmedi. Bilemiyorum ben de mi sorun var

Selamlar

hocam ben samsung 40ju6470 veya 6570 almayı düşünüyorum.samsung daha başarılı bana göre tv konusunda 1 aydır araştırıyorum samsung diyor çoğu kişi.

• 3D olmaması sizin için bir etken değil sanırım. Bir kaç forumda 3d'nin laglere neden olduğunu da okumuştum. Belki de en güzeli bu.
  • Arkadaşlar merhaba yarın teknosa mağaZasından 1999tl ye almayı düşünüyorum..bin tane olumlu yorum yanında üç beş olumsuz yorum miğde bulandırdıysa da tv aşırı derecede içime sindi güzel yorumlarınız sayesinde inşallah yüzümü kara çıkarmaz..tek ikilemde kaldığım model hiç 3D tatmadığım için 42lf650v idi..halende kararsızım ama %75 7787de gönlüm..inşallah takılma makılma felan can sıkmaz..teknosada koşulsuz değişim var mı bir de bilgisi olan var mı?şu örnek takılma videosunda attım flaşsa deniycem bakalım mağAzada.. USB bin formatı önemli mi görmesi için tv nin?22" Samsung monitörden geçiş yapıcam her şekilde beni tatmin eskiceleri ama inşallah 2000 havaya gitmez kolay kaZanılmıyo para...umarım sabah 9:30 a kadar birilerinden yanıt gelir..

Edit : arkadaşlar unuttum bir de 4K tv şerde teknosanın sitesinde çoğu modelde onaylı yazıyor 4K ama bu modelde yaZmıyor gerçekten 4K dimi onaylı?
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srdrpeker -- 17 Ekim 2015; 1:23:00 >

• srdrpeker kullanıcısına yanıt
    Bu sabah tv yi aldım teknosadan iki saat içinde'de kurulumu yaptı lg servisi tv de ilk izlenimim oldukça güzel ve tatmin edici iki aylık araştırma ve inceleme sonucu aldım fp olarak tatmin edici ses ve görüntü konusunda pişmanlık yaşamazsınız benim fikrim bu

• arkadaşlar flash yüklenmediği için laptopu bağladım digiturk play maçı için ama tam ekran olmadı lütfen yardım...

birisi yalnızca tara demişti o da olmadı...ne yapmam lazım?
  • laptopu bağlayınca ses neden tvden gelmiyo ayarı nasıl arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AldincDogan

Arkadaşlar merhaba,

LG 43uf7787 ile Samsung 40JU6070 arasında kaldım performans ve teknik özellikler konusu daha önemli benim için, LG marka tv nin 4 çekirdekli olup olmadığı konusuna LG nin sitesinde veya herhangi bir yerde rastlamadım kullanıcı yorumları dışında, acil yardıma ihtiyacım var yardımncı olabilecek var mıdır ?

bu ikilemde olan o kadar çok kişi varki , fiyat yakınlığı yüzünden .
  • Televizyonu dün aldım daha kurulmadı. Öncelikle açık sorum su kanal silme yokmuş duyduğum kadarıyla. En azından taşıma işlemini gerçekleştirmek lazım. Çünkü peder baya bi kızar. Özetle anlatirsaniz sevinirim. Diğer sorum Digiturk play+ kodu gelcekmis. Sinema paketi lig TV falan. Bunları internetle mi izlemek zorundayız. İlk defa kullanacagimdan bilgim yok. Cevaplarını bekliyorum. Saygıdeğer DH uyeleri
  • heyidjitsbob H kullanıcısına yanıt
    Evet Digitürk Play üyeliği alıp kodu giriyorsun.İnternet gerekiyor.Lig TV de Süper Lig maçları hariç tüm maçlar oluyor.Kanal silme işlemi yok.Taşıma-Gizleme var.
  • berkay3454 B kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim. Gizleme daha kullanışlı gbi. Yöntemi nedir?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.