Şimdi Ara

LG 47LB652V mi yoksa 47LB670V mi ? Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
2
Favori
4.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun süren arızalı Philips 47PFL6198 K/12 iade süreci sonrasında yeniden TV arayışı içerisine girdim. Önce dedim olmuşken 4K olsun geleceğe yatırım olsun dedim LG 49UB830 alayım dedim. Bir de ne göreyim, alet 4k diye satılıyor (tamam eyvallah 4k video oynatıyor) ama 4k yayınları uydudan çözemiyor. E 49ub850 ye de 3000 TL den fazla para bağlamak gerekiyor..(47PFL6198 'e 2600 tl bağladıktan sonra yaşanan pişmanlık) Dedim ki 4K, sonraya kalsın, yaygınlaştığında alırız.. Samsung UE48H6470 den de aktif gözlükler ve onların göze verdikleri zarardan dolayı vazgeçtik. FullHD çözünürlükte kaldık LG nin iki modeli arasında. Bunlar LG 47LB652V ve 47LB670V.

* 652v 500 hz iken 670 700 hz
    * 652v 2.0 hoparlör sistemi varken 670 de 2.1 (yani subwooferlı)
    * 652V nin yıllık enerji tüketimi 80 kWh iken 670V nin 70 kWh
    * Diğer yandan Dijital yayında LG nin kendi sitesinde 652 de DVB-T/T2/C/S/S2 var derken 670 de hiç birşey yazmıyor.
    * 652V nin kasası çarçeveliyken 670V nin kasasında yan çerçeveler yok.

TV linkleri;

http://www.lg.com/tr/televizyon/lg-47LB652V
    http://www.lg.com/tr/televizyon/lg-47LB670V
    http://www.lg.com/tr/compare/compare.lg?category=/tr/televizyon

**Teknosa da 652 nin yanında da sihirli kumandayı ve 4 adet gözlüğü hediye ediyorlar. Yani 652V modelinde 670V den eksik kalan sihirli kumanda meselesi de ortadan kalkıyor. İkiside çift çekirdek, ikisi de webos işletim sistemi kullanıyor.

Bu ürünlerden 47LB652V 2199 TL ye satılırken 47LB670V 2399 TL ye satılıyor. (turuncu indirimle) Sizce aradaki fark için (200 Hz farkı+ ses farkı+ enerji tüketimi farkı) 200 TL fazla fara vermeye değer mi? Ses ve kasa farkının çok can alıcı olduğunu düşünmemekteyim, siz ne dersiniz?

Karar vermekte zorlanıyorum, yarın son gün,alıp kurtulmak istiyorum bu dertten. Bu modellerin kronik bir problemi var mı? Siz ne öneririsiniz bana? Acil cevaplarınızı bekler, okuyan ve cevap verip fikir paylaşanlara şimdiden çok teşekkür ederim.

• Hocam guzel bir arastirma ve kiyaslama yapmissiniz.bende iki model arasinda kaldim ve 47lb670 aldim.sinamapol ve 720pizle sitelerinden yetersiz bellek hatasi almadan sonuna kadar filmi izliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seydiekici

Hocam guzel bir arastirma ve kiyaslama yapmissiniz.bende iki model arasinda kaldim ve 47lb670 aldim.sinamapol ve 720pizle sitelerinden yetersiz bellek hatasi almadan sonuna kadar filmi izliyorum.
    bende yaklaşık 2 haftadır takipteyim hangisi kallafi bir indirime girerse onu alıcam tabi aksesuarlarda önemli.Hz olayı bence çok önemli değil çünkü türkiyede zaten 50-70 hz yayın var o yüzden kasmaya gerek yok en iyi indirim hangisinde olursa onu alıcam.Yarın son gün gibi birşeye aldanma diğer mağazalarda da aynı para.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ey35

bende yaklaşık 2 haftadır takipteyim hangisi kallafi bir indirime girerse onu alıcam tabi aksesuarlarda önemli.Hz olayı bence çok önemli değil çünkü türkiyede zaten 50-70 hz yayın var o yüzden kasmaya gerek yok en iyi indirim hangisinde olursa onu alıcam.Yarın son gün gibi birşeye aldanma diğer mağazalarda da aynı para.

Alıntıları Göster
    55lb652v kullanıcısıyım.Aralık 2014 de aldım.hiçbir bulutlanma ya da ışık sızması gibi sorunlarla karşılaşmadım.
    Ancak lb670 v ile aradaki farkları çok iyi ölçmüşsünüz.
    Hz olayına tkaılmayın deirm.her ikiside aynı panel kullanıyor.Biri 500 diğeri 700hz bunlar hep balon şişirme rakamlar.Ama görüntü kalitesi oldukça doğal ve güzel.Sansung gibi pastel renkelre hakim değil yani.
    Bne pc monıtoru olarak da kullanıyorum.Gayet memnunum.
    Ancak ses olayında daha öncesinde LG 3531-A 2.1 soundbar almış olmamdan ötürü 670v ye pek yanaşmadım.Ayırca 652v nin metal çerçeve durumu beni birz da görsel yönden almaya teşvik de etti.3 aralık 2014 de 55'' LB652V yi(140 ekran) 2499TL ye akıllı kumanda hediyesiyle almıştım.
    Cihazdan çok memnunum.Hatta imkanınız varsa birazdaha ekleyip minimum 55 inch almanızı öneririm.3d ve full hd film keyfi buyuk ekranda çok daha iyi.Ben salonda kullanıyorum yaklaşık 3-4 metre izleme mesafesinden kullanıyorum.Gelen her misafirimiz televizyon modelini soruyor.Beğenmeyen daha olmadı.
    Ben bir de tv arkasına şerit gün ışığı led uygulaması yapıp duvara astım.Tv ünitesinde duvara asılı şekilde ambilight teknolojisine sahip oldu.göz yorulmaısnı ve tv den aldıgın keyfi daha da artırıyor.Muhakak denemelisiniz.
    Şayet ses sistemi önemsiz diyorsanız 652v alın ancak bana göre ses sistemi çok önemli filmlerden hatta reklamlardan bile ayrı bir keyif alıyorsunuz.bu sebeple 670v tercihiniz olaiblir.Fakat ben ayrı soundbar alırım diyorsanız 652v yi alaiblirsiniz.
    Kısaca her 2 tv de çok çok iyi..şimdiden alacagınız tv hayırlı olsun diyeyim.

Ayrıca bunlarda yapmış oldugum şerit led fotoları:

LG 47LB652V mi yoksa 47LB670V mi ? Acil  Yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ewarrr -- 16 Şubat 2015; 9:01:30 >

• darker55 D kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınızın dışında bir konuya değinmek istiyorum. Bakın bu yılki modeller ile geçen yılki hatta ondan önceki yılda satışı gerçekleşen modeller arasında sadece isim değişikliği var. Yani illaki yeni model almanıza gerek yok. Bizzat satıcısı olduğum için söylüyorum. Model seçimine gelecek olursak ürünü aldığınızda sanırım 300 TL karşılığında sigorta saçmalığından bahsedeceklerdir ancak size tavsiyem aldırış etmeyin. Çünkü LG nin kendi garantisi yeterlidir. Tabi tercih size kalmış. Bunun dışında arada çok yüksek var meblağ olmadığını görüyorum. Bence 652V yi alabilirsiniz. Zaten görüntü kalitesi aşırı derecede fark etmiyor.

• Seydiekici S kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkürler. Bu sitelerden film izlerken cihaza takılı olan bir usb bellek var mıydı? Bazı kaynaklarda, internet üzerinden film izlerken 15 dk sonra sayfayı kapatan TV lere 1 nolu USB den 16 yada 32 gb lik flash bellek takıldığında cihazın bu belleği yedek hafıza olarak görüp dahili depolama birimi gibi kullandığından ve internet üzerinden film izlerken artık siteden atmadığından ve sonuna kadar filmi izlettiğinden bahsetmişler. Ben sütten ağzı yanan biri olarak yoğurdu üfleyerek yiyorum,ve aklım iki cihaz arasında bu kadar fark olmadıktan sonra 200 tl az para bağlayıp 652V yi almaktan yana kayıyor.
  • Ewarrr kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumunuz ve paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Zaten 47PFL6198 almama sebep olan şey ambilight özelliğiydi. Philipsin gerçek görüntü kalitesinin yanında birde ambilight özelliği mest etmişti beni. Ancak cihaz arızalı çıktı ve geri iadesi için 3 ay süren zahmetli bir uğraş verdim. Başıma böyle birşey geldiği içinde bir elektronik cihaza bu kadar para bağlamamak lazım dedim kendimce. Çünkü servis cihazın arızalı olduğunu kabul etmiyordu. "Benim dükkanımda çatır çatır çalışıyor senin evinde çalışmıyor abi" diyordu. Ben gerçi arızayı başka televizyon servisi raporu, elektrik voltaj ölçümü, videolu belgeler vs. aracılığyıla kanıtladım ve mahkeme yoluna başvuracağımı söyledim ki, tabi bu 3 ay içerisinde televizyonu kullanamıyorum, cihazın iade raporu düzenlendi. Bu sebeple yeniden 2600 tl civarında para bağlamak istemiyorum televizyona. Elimde 2600 tl lik teknosa çeki var. Bunu kullanarak alabileceğim en iyisini alayım istiyorum. 55" almak isteyince 2700 tl (652 modeli için) 3000 tl de (670 modeli için) para bağlıycam ki, bir problem olduğunda arkasından ağlıyacağım para yüksek olacak.. Eski ama elimde Jazz 9940B model 5.1 ses sistemim var. Bu sistemin bağlantısını yapabilirsem onu kullanmak istiyorum televizyonla. O sebeple ses çok da önemli değil diyorum. Zaten kendi müstakil evim olursa ilerde, ses sistemini de ona göre birşeyler düşünürüm diyorum. Ama sizin gibi 2499 tl ye alma imkanım olsa onu tercih ederdim :) Mutfağa küçük bir televizyon almak istiyordum, teknosadaki kampanyayı da değerlendirip 22" SEG televizyonu da yanında 99 TL ye alıp bir televizyon iadesiyle iki televizyon almayı planlıyorum. Sizin televizyonunuzda analog 5.1 ses çıkışı var mı peki? yoksa dijital çıkış mı direk? diğer türlü benim ses sistemi kulaklık jakından bağlanacak 2.1 olacak demek oluyor :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ey35 E kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için çok teşekkürler. Ben el mahkum teknosadan almak zorundayım. Çünkü ürün iadesinden dolayı teknosa çeki var elimde. Televizyonsuzluk ve bu arayış üreci de canıma tak etti. Bugün SEG 22" tv kampanyasıyla birlikte TV yi alıp kurtulmak istiyorum. O yüzden bugün benim için son gün :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: darker55

Değerli yorumunuz ve paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Zaten 47PFL6198 almama sebep olan şey ambilight özelliğiydi. Philipsin gerçek görüntü kalitesinin yanında birde ambilight özelliği mest etmişti beni. Ancak cihaz arızalı çıktı ve geri iadesi için 3 ay süren zahmetli bir uğraş verdim. Başıma böyle birşey geldiği içinde bir elektronik cihaza bu kadar para bağlamamak lazım dedim kendimce. Çünkü servis cihazın arızalı olduğunu kabul etmiyordu. "Benim dükkanımda çatır çatır çalışıyor senin evinde çalışmıyor abi" diyordu. Ben gerçi arızayı başka televizyon servisi raporu, elektrik voltaj ölçümü, videolu belgeler vs. aracılığyıla kanıtladım ve mahkeme yoluna başvuracağımı söyledim ki, tabi bu 3 ay içerisinde televizyonu kullanamıyorum, cihazın iade raporu düzenlendi. Bu sebeple yeniden 2600 tl civarında para bağlamak istemiyorum televizyona. Elimde 2600 tl lik teknosa çeki var. Bunu kullanarak alabileceğim en iyisini alayım istiyorum. 55" almak isteyince 2700 tl (652 modeli için) 3000 tl de (670 modeli için) para bağlıycam ki, bir problem olduğunda arkasından ağlıyacağım para yüksek olacak.. Eski ama elimde Jazz 9940B model 5.1 ses sistemim var. Bu sistemin bağlantısını yapabilirsem onu kullanmak istiyorum televizyonla. O sebeple ses çok da önemli değil diyorum. Zaten kendi müstakil evim olursa ilerde, ses sistemini de ona göre birşeyler düşünürüm diyorum. Ama sizin gibi 2499 tl ye alma imkanım olsa onu tercih ederdim :) Mutfağa küçük bir televizyon almak istiyordum, teknosadaki kampanyayı da değerlendirip 22" SEG televizyonu da yanında 99 TL ye alıp bir televizyon iadesiyle iki televizyon almayı planlıyorum. Sizin televizyonunuzda analog 5.1 ses çıkışı var mı peki? yoksa dijital çıkış mı direk? diğer türlü benim ses sistemi kulaklık jakından bağlanacak 2.1 olacak demek oluyor :D

Hocam Lg nin sitesinden tam çıkışlarına bakabilirsiniz.Açıkcası şuan duvara monteli oldugundan bakamıyorum :)
    Benim soundbar optik çıkışı ile bağlı oldugundan hiç merak edip analog ses çıkışı varmı diye bakmadım açıkçası..
    Saygılar.

• Darker55 hangi cihazi alirsaniz tecrubelerinizi burada paylasirsaniz sevinirim.bende beklemedeyim uygun kampanyaya almayi düşünüyorum ama bugün webos 2 yi gördüm biraz kafam karismadi değil. Bi yandan da philips android tv aklimda vatan da 2499 tl bu tv alma olayi iyice zorlaştı. Bende sizin gibi samsung 6470 serisini iade ettim.3d gozlerimizi mahvetti.Karmaşık düşünceler içinde beklemedeyim.androidli philips mi yoksa webos 2 li lg leri beklemek mi :)

• 50w815 alıp cık hocam emin ol o iki lg dende cok daha kalitelidir

• quote:

Orijinalden alıntı: gently weeps

50w815 alıp cık hocam emin ol o iki lg dende cok daha kalitelidir
    hocam vatan bilgisayardan gecen hafta pazar günü, 1750 tl'ye 652v aldık. sihirli kumanda ve 2 tane gözlüğü de yanında hediye. şu an kadar görüntü netliği muazzzam webos işletim sistemi de baya iyi. kanal listesi menüsü çok hızlı degil, normal hızda. 3D'si de şu ana kadar izledigim en iyi 3D diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nolimitt-

hocam vatan bilgisayardan gecen hafta pazar günü, 1750 tl'ye 652v aldık. sihirli kumanda ve 2 tane gözlüğü de yanında hediye. şu an kadar görüntü netliği muazzzam webos işletim sistemi de baya iyi. kanal listesi menüsü çok hızlı degil, normal hızda. 3D'si de şu ana kadar izledigim en iyi 3D diyebilirim.

Alıntıları Göster
    2 cihazın da 55 olanı var ben de
    biri salonda biri oturma odasında duruyor
    ikisinden de memnunum hangisini alırsan al sıkıntı olmaz bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaanoute

2 cihazın da 55 olanı var ben de
    biri salonda biri oturma odasında duruyor
    ikisinden de memnunum hangisini alırsan al sıkıntı olmaz bence

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar,

Tercihimi 47LB652V modelinden yana yaptım. Çok da memnunum, Allah bozmasın! :) Samsung un 2014-2015 modellerinin smart özelliğini mağazalar dışında denemedim o yüzden birşey söyleyemeyeceğim ama Philips ve LG yi kullanmış olan birisi olarak diyorum ki, smart kesinlikle LG'nin işi. Ben philips 47PFL6198K/12 modelini kullanırken "smart özelliği kesinlikle boş bir özellik, olasa da olurmuş, hiç bir şey açılmıyor" derken LG 47LB652V yi kullanırken" kapa laptobu kapa" modundayım TV karşısındayken. Gerçekten tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki philipsle olan smart tv deneyiminden sonra böyle bir performans beklemiyordum.Küçük bir not; dahili uydu alıcısı kullanımdayken kanal geçişleri philipsden daha hızlı. İlk izlenimler olarak, smart tv özelliği, görüntü kalitesi, 3D görüntü kalitesi çok başarılı. TV hakkındaki daha ayrıntılı fikirlerimi bir inceleme yazısıyla sizlerle paylaşmak için hazırlık yapacağım. Ancak bunu akıllı kumandayı teslim aldıktan sonra gerçekleştireceğim. TV yi aldığım mağazada kapalı kutuda akıllı kumanda kalmamıştı, birkaç gün sonra teslim edecekler.

İlgi gösterip değerli fikirlerini paylaşan herkese tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darker55 -- 17 Şubat 2015; 23:34:05 >

Oncelikle hayirli olsun güle güle kullanın. Yorumlarınızin devamini bekliyoruz. Hangi mağazadan kaça aldınız Ve aksesuar neler verdiler.Teşekkürler.

• ey35 E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

*LG 47LB652V modelini 2199 TL ye Teknosadan Turuncu indirimle;
    + kutu içerisinde 2 adet 3D pasif gözlük ve klasik kumanda
    + kampanya dahilinde 4 adet ilave 3D pasif gözlük ve akıllı kumanda
    = toplamda; klasik kumanda, akıllı kumanda, 6 adet 3D pasif gözlük.

Kısa bir dip not: 47LB670V modeli turuncu indirimdeyken 2299 TL oluyor ama sadece akıllı kumanda ve 2 adet 3D pasif gözlük çıkıyor kutudan. Eğer isterseniz klasik kumandayı ve 4 adet 3D pasif ilave gözlükleri satın almanız gerekiyor.

*2000 tl üzeri TV alışverişi kampanyasından yararlanarak 99 TL'ye (normal satışı teknosada 499 tl olarak görünüyor) 22" SEG LE22SAT227-B PLUS FullHD Led TV

*45 TL kurulum ücreti ödemek kaydıyla (aylık ödeme yok) 3 aylık dijitürk deneme paketi (1 aylık Lig TV aboneliği dahil)

Şeklinde alışverişimi tamamladım. Philips 47PFL6198K/12 modelinin iadesi karşılığı aldığım 2599 TL lik çek karşılığında;

2199+99=2298 TL ye 2 adet TV (sihirli kumanda ve 4 adet 3D gözlük hediyesi) ve 3 ay dijitürk deneme paketi (45 TL kurulum ücreti ayrıca dijitürke ödenecek) şeklinde bir alışveriş yapmış ve 301 TL daha kullanılabilir çekim kalmış oldu.

Bence karlı bir alışveriş oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darker55 -- 18 Şubat 2015; 11:59:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darker55

Teşekkür ederim.

*LG 47LB652V modelini 2199 TL ye Teknosadan Turuncu indirimle;
    + kutu içerisinde 2 adet 3D pasif gözlük ve klasik kumanda
    + kampanya dahilinde 4 adet ilave 3D pasif gözlük ve akıllı kumanda
    = toplamda; klasik kumanda, akıllı kumanda, 6 adet 3D pasif gözlük.

Kısa bir dip not: 47LB670V modeli turuncu indirimdeyken 2299 TL oluyor ama sadece akıllı kumanda ve 2 adet 3D pasif gözlük çıkıyor kutudan. Eğer isterseniz klasik kumandayı ve 4 adet 3D pasif ilave gözlükleri satın almanız gerekiyor.

*2000 tl üzeri TV alışverişi kampanyasından yararlanarak 99 TL'ye (normal satışı teknosada 499 tl olarak görünüyor) 22" SEG LE22SAT227-B PLUS FullHD Led TV

*45 TL kurulum ücreti ödemek kaydıyla (aylık ödeme yok) 3 aylık dijitürk deneme paketi (1 aylık Lig TV aboneliği dahil)

Şeklinde alışverişimi tamamladım. Philips 47PFL6198K/12 modelinin iadesi karşılığı aldığım 2599 TL lik çek karşılığında;

2199+99=2298 TL ye 2 adet TV (sihirli kumanda ve 4 adet 3D gözlük hediyesi) ve 3 ay dijitürk deneme paketi (45 TL kurulum ücreti ayrıca dijitürke ödenecek) şeklinde bir alışveriş yapmış ve 301 TL daha kullanılabilir çekim kalmış oldu.

Bence karlı bir alışveriş oldu
    merhabalr
    ben de led tv alıcam ama karar veremiyorum pek de anlamıyrum samsung un ue48h6470 modelini mi ?
    lg nin 47lb670v yada 47lb652 v modelini mi tavsiye edersiniz?
    ya da başka model de olabilir o ayarda
    tşkler....

• akkoc_ismail A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar bende samsung 40h6470 aldim teknosa dan 10 gün sonra iade ettim.3d senin için önemliyse tavsiye etmem samsung lar aktif yani pilli gözlük kullanıyor Ve müthiş göz yoruyor.

Darker55 bugün bende vatan dan 47lb652 yi 1999 tl ye aldim.Kurulum yarin olcak insallah.akilli kumandayida yari fiyatina aldim.58 tl toplam 2058 tl 2 gözlük arti akilli kumanda.kampanya bekledim bekledim denk getiremedim.Sıkıldım ve bunu aldim artik.kurulum yapilsin değerlendirmeleri yapariz artik.

• Tekler yorumlarnz için TV kurulduktan snra yorum bekliyrz

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.