Şimdi Ara

LG Cinema 3D TV / 2011 only LW770S - LW9500 // Full Led Nano.. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.091
Cevap
5
Favori
73.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: engin_cakir

quote:

Orijinalden alıntı: xanty

ZL2 nin fiyatı 15.000 den aşağı olmaz. Ayrıca şu an için o 3840 X 2160 ne işe yarıyacak ? Ne blu-ray nede başka bir medya yok o çözünürlükte. Çözünürlüğün bukadar yüksek olması günlük kullanımda sorunlarıda beraberinde getirir. SD performansını kötü yönde etkiler.Şöyle düşünün eski bir oyun açtığınızda atıyorum 800*600 oyun olsun.15 inç monitörlerimizle çokta güzel görüntü alırdık.Sonra LCD monitörlere geçince aynı oyun çamur gibi olmuştu.Çünkü 1080p lik panelde 800*600 görüntü gevrer gider . Eee şimdi ne olacak sen en iyi ihtimal blu-ray izleyeceksin 1080p.Hadi onu geçtim normal sd kanallarda o görüntünün nasıl olacağını az çok tahmin edebiliyorum.Çook çok erken bu ultra hd lere felan.

Üstadım, bu teknoloji sürecinde "çok erken" gibi bir ifadeyi kabul etmediğimi bilmeni isterim. Global rekabetin hat safhaya ulaştığı ve günden güne farklılaşma politikası nedeniyle, bazı süreçler çok ama çok hızlı gelişmekte.. Piyasanın bazı teknolojiler konusunda doyum noktasına ulaşması mantığını anlıyorum. Ancak; düşünün, geçen yıl bu zamanlarda Avatar' ın sonrasında başlayan 3d kasırgası döneminde, forumlarda sizin gibi çoğu kimse, 3D film mi var? Bu şekilde yayın yapan kanal mı var? Ne yapacaksınız der dururdu.. Pixar' dan tutun birçok büyük firma artık çekimlerin %90 3D olarak yapılacağını beyan ettiler. Evet, Full HD üstü kanal yayını şu an sadece Japonya da var.. Ama virüs gibi yayılması çok zaman almayacak.. Bahsi geçen TV 10.000 TL nin üzerinde olursa, yanından bile geçmem lakin ben bu rakamın altında olacağını düşünüyor, Sony, Sharp gibi markaların lansmanı ile birlikte hızla fiyat indirimine gideceğini, yakın gelecekte de 1 en fazla 2 yıl içinde gözlüklü 3D TV satışlarının yapılmayacağını düşünüyorum.

Evet geçen sene ve ondan öncesi filmmi var yayınmı var diyenler haklıydı.Düşünsen ozaman aldığın 10.000 TL lik panelle evirip çevirip avatar izledin.Şimdi yaygınlaşmaya başladı 3d ve senin 1.5 sene once 10 bin e aldığın tv nin çok daha iyileri şu anda 3.000 tl.

3800 bilmemne pixel tv yi şimdi alırsan daha vahim duruma düşersin. 15-20 bin e alırsın tv yi.Sonra o çözünürlükte fotoğraf çeker slayt yapar izlersin

2 sene sonrada 3800 küsür pixellik filmler boy gösterirken 3000 tl ye ben gider senin tv nin çok daha özelliklisini 12 takside alır koyarım salona

Kullanmıyacağım bir özelliğe asla para vermem.

Tamam gözlüksüz 3d bir süre sonra standart olacak.Ancak olacak diyede 15-20 bin parayı şimdi bayılacağıma 3-4 bin e frp gozluklu bir model alıp 3-4 sene sonra önüme bakarım.

• Arkadaşlar
    950s
    980s
    bu televizyonlar aynı mı, farklı mı, yoksa farkları ülkelere göre mi değişiyor.
  • Arkadaşlar artık kafam karışmıyor
    Ne istediğimi biliyorum

Başta xanty arkadaşımız olmak üzere bu forumda bilgilerini paylaşan bütün arkadaşlara
    çok teşekkür ederim. Umarım yazdıklarımızla birçok arkadaşın da kararsızlığını yenmelerine
    yardımcı olabiliriz.

Televizyon seyretmek zahmetli bir iş olmamalı,
    Sg aktif gözlük kullanmanın sakıncaları, sadece sağlığa zarar vermesiyle bitmiyor.
    Pasif gözlükle, farklı açılardan, rahatlıkla ve uzun süre 3d keyfini yaşamak varken
    aktif gözlükle, televizyonun karşısında, doğru bir açıyla izlemeye çalışmak, şarjı ne zaman biter
    endişesiyle seyretmek ve gözlüğü tv ile eşleştirmeye çalışmak gibi zahmetli işlerle uğraşmak istemiyorum.

Ben Tv'nin 3d özelliğini sadece 3d çekilmiş filmlerde değil, ayrıca hd yayınlarda, 1080p filmlerde de
    kullanmak istiyorum.

Bir örnek vermek gerekirse, bende ps1-ps2 ve ps3 var
    ps2 ve ps3'ü lcd tv'me bağladığımda mükemmel bir kalite alıyorum ama ps1'i mi lcd'ye bağladığımda
    sonuç iyi olmuyor.
    Ps1 tüplü tv'de çok çok iyi.
    Ps2 iki tarafta da iyi ama lcd'de daha iyi oluyor.
    ps3 tüplü tv'de, ps2'den farkı olmuyor ama lcd'de harika oluyor.

Yani işin özü uyum çok önemli

Teknoloji ne kadar hızlı gelişirse gelişsin. Üretilen bir cihaz çevresindeki diğer cihazlarla
    uyumlu olmadıkça çok bir anlam ifade etmiyor.

Mesela ben şu anda hd-smart kullanıyorum. Abone olalı yaklaşık birbuçuk sene oldu ama
    bu süre zarfında hd yayınların sayısı 3 katına yaklaştı.

Almak istediğim tv yeni nesil lg lw980s sinema 3d tv

Bazı arkadaşlar 3d için henüz erken 3d teknolojisi yeterince olgunlaşmadı diyor bende onlara
    hayat kısa diyorum ve fpr gözlük teknolojili 3d keyfini nano 3d'lerin bir üst seviyeye taşıyacağını
    düşünüyorum.
    Pratikliği yüzünden eş, dost, akrabalardan olumlu not alacağımızı düşünüyorum.
    Bu gözlüklerle, herşeye meraklı çocuklarımızın da sağlığından fazla endişe etmeyeceğimizi
    düşünüyorum.
    2d-3d çevirisinin hd yayınlar ve 1080p filmlere katacağı derinlik ile tv izlemenin daha keyifli
    bir hal alacağını düşünüyorum.

Evet uyumdan bahsediyorduk ve şu anda bakıyorum 3d içerik olarak geçen seneye nazaran herşey çok farklı
    neredeyse her hafta bir 3d film gösterime giriyor ve bununda internete düşmesi uzun sürmüyor
    3d halfsbs filmler çok yaygınlaştı ve 3d yayınlarında başladığını duyuyoruz
    Manchester&Barcelona Şampiyonlar ligi finali, Fb&Gs maçı ile başlayan bu heyecan daha zengin içeriklerle
    devam edeceğe benziyor.

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

LW 980s nin özellik olarak LW 650s den çokta bir farkını göremedim,nano led olmasının dışında.normal ledlerde ilk çıktığında panellerde devrim olarak yazılıp çiziliyordu.ama hiçte öyle olmadığı kısa sürede ortaya çıktı.şimdi led'e birde nano ekleyip yeniden piyasaya sürdüler.bekleyip göreceğiz.bakalım klasik ledlerden ne kadar iyi gösterecek.

Hocam sen test mi ettin peki ikisinide
  • LW950s diye bir cihaz olmayacak. Yeni gelecek modelin numarası LW980s olacak. LW770s' in üretimi ise durduruldu. NANO Full Led için opsiyonlar 47LW980s ve 55LW980s olacak.
  • Üretiminin durduğuna sevindim aslında kasası hiç hoşuma gitmemişti ama yeni teknoloji ve
    ilk o modelin çıkacağını duyduğumda içime sinmese de almayı düşünmüştüm.

Bu arada bunları nerden duydunuz kaynak verebilirmisiniz.

980s'nin ne zaman satışa sunulacağını biliyormusunuz.

Teşekkürler.
  • Ne yani LW770S daha ülkemize gelmeden üretimden kalktı mı?
    O zaman bu model gelmeyecek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: smallville

Üretiminin durduğuna sevindim aslında kasası hiç hoşuma gitmemişti ama yeni teknoloji ve
    ilk o modelin çıkacağını duyduğumda içime sinmese de almayı düşünmüştüm.

Bu arada bunları nerden duydunuz kaynak verebilirmisiniz.

980s'nin ne zaman satışa sunulacağını biliyormusunuz.

Teşekkürler.

Bu duyumları avforums gibi yabancı forumlardan ya da yabancı teknoloji sitelerinden eriştim. Ayrıca IFA 2011 Berlin'de LG sadece LW980 serisini tanıttı LW770'i tanıtmadı. 980T-S için ingiltere, italya ve almanya LG siteleri "çok yakında" diye yazmaya başladı. Eylül sonunda Avrupa'da satışa sunulacak gibi gözüküyor. Forumdan bir arkadaş da LG Türkiye'ye mail atmış, cevap olarak ona da Eylül sonu Türkiye'de olacağı söylenmiş. İngiltere satış fiyatı 47" için 1799 pound, 55" için 2499 pound olarak belirlendi.

http://www.lg.com/uk/tv-audio-video/televisions/LG-3d-tv-47LW980T.jsp

http://www.lg.com/de/tv-heimkino-blu-ray/tv/LG-3d-tv-47LW980S.jsp

• bizdeki S olanlar onlarda T olarak geçiyor.
    47LW980 in fiyatı poundu tl ye çevirirsek yaklaşık 5000 tl yapıyor.tabii tr de açılış fiyatı çok daha fazla olur.bu durumda 650s almak daha mantıklı.
  • bugün d7000'e öyle yaklaştım ki ama nasip değilmiş alamadım, sanırım 55lw980 alıcaz bu gidişle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smallville

Arkadaşlar artık kafam karışmıyor
    Ne istediğimi biliyorum

Başta xanty arkadaşımız olmak üzere bu forumda bilgilerini paylaşan bütün arkadaşlara
    çok teşekkür ederim. Umarım yazdıklarımızla birçok arkadaşın da kararsızlığını yenmelerine
    yardımcı olabiliriz.

Televizyon seyretmek zahmetli bir iş olmamalı,
    Sg aktif gözlük kullanmanın sakıncaları, sadece sağlığa zarar vermesiyle bitmiyor.
    Pasif gözlükle, farklı açılardan, rahatlıkla ve uzun süre 3d keyfini yaşamak varken
    aktif gözlükle, televizyonun karşısında, doğru bir açıyla izlemeye çalışmak, şarjı ne zaman biter
    endişesiyle seyretmek ve gözlüğü tv ile eşleştirmeye çalışmak gibi zahmetli işlerle uğraşmak istemiyorum.

Ben Tv'nin 3d özelliğini sadece 3d çekilmiş filmlerde değil, ayrıca hd yayınlarda, 1080p filmlerde de
    kullanmak istiyorum.

Bir örnek vermek gerekirse, bende ps1-ps2 ve ps3 var
    ps2 ve ps3'ü lcd tv'me bağladığımda mükemmel bir kalite alıyorum ama ps1'i mi lcd'ye bağladığımda
    sonuç iyi olmuyor.
    Ps1 tüplü tv'de çok çok iyi.
    Ps2 iki tarafta da iyi ama lcd'de daha iyi oluyor.
    ps3 tüplü tv'de, ps2'den farkı olmuyor ama lcd'de harika oluyor.

Yani işin özü uyum çok önemli

Teknoloji ne kadar hızlı gelişirse gelişsin. Üretilen bir cihaz çevresindeki diğer cihazlarla
    uyumlu olmadıkça çok bir anlam ifade etmiyor.

Mesela ben şu anda hd-smart kullanıyorum. Abone olalı yaklaşık birbuçuk sene oldu ama
    bu süre zarfında hd yayınların sayısı 3 katına yaklaştı.

Almak istediğim tv yeni nesil lg lw980s sinema 3d tv

Bazı arkadaşlar 3d için henüz erken 3d teknolojisi yeterince olgunlaşmadı diyor bende onlara
    hayat kısa diyorum ve fpr gözlük teknolojili 3d keyfini nano 3d'lerin bir üst seviyeye taşıyacağını
    düşünüyorum.
    Pratikliği yüzünden eş, dost, akrabalardan olumlu not alacağımızı düşünüyorum.
    Bu gözlüklerle, herşeye meraklı çocuklarımızın da sağlığından fazla endişe etmeyeceğimizi
    düşünüyorum.
    2d-3d çevirisinin hd yayınlar ve 1080p filmlere katacağı derinlik ile tv izlemenin daha keyifli
    bir hal alacağını düşünüyorum.

Evet uyumdan bahsediyorduk ve şu anda bakıyorum 3d içerik olarak geçen seneye nazaran herşey çok farklı
    neredeyse her hafta bir 3d film gösterime giriyor ve bununda internete düşmesi uzun sürmüyor
    3d halfsbs filmler çok yaygınlaştı ve 3d yayınlarında başladığını duyuyoruz
    Manchester&Barcelona Şampiyonlar ligi finali, Fb&Gs maçı ile başlayan bu heyecan daha zengin içeriklerle
    devam edeceğe benziyor.

Teşekkürler.

Yorum budur diyorum ve sonuna kadar destekliyorum. İlk çıkan Vestel Millenium LCD TV mi hala kullanıyorum. Emektar oldu ve değişme zamanı çoktan geldi. Fakat bugüne kadar türlü beklentiler ile araştırıp girişimde bulunmadım. Samsung ile ilgili yakın takiplerim sürerken Pasif 3D gözlük ile tercihim değişti. Samsung' un 1 seneden önce bu tarz bir değişikliğe gitmeyecek olması da, tuzu biberi oldu. Şimdi LW serisinin 650s gibi bir modeli ile ilgilenirken, baktım yazışmalara, herşey güzel ama o öyle olsa bu böyle olsa, yok ses sorunu, yok full led olmama sorunu yazılınca, dedim ki "bekle arkadaş" çok uzamaz yeni modellerin gelmesi.. Şimdilerde evdeki PC min upgrade işlemini tamamlarken, salonum için güzel bir TV standı ayarlama telaşına giriyorum. Çünkü mevcut Standımın içine, 50 ya da 55 inç ölçülerinde bir TV sığmayacak. Bşr yandan 3D film arşivlerimi yaparken zaman usulca geçecek. Sonrasında sevgili Smallville ile başlayacağız kampanya araştırmaya..en uygununu elbette bularak temin edeceğiz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_cakir -- 7 Eylül 2011; 16:33:27 >

• Yani bu nano led lerin 42 inç olanı çıkmayacak mı? Doğru mu anladım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arokh

Yani bu nano led lerin 42 inç olanı çıkmayacak mı? Doğru mu anladım?

şimdilik öyle görünüyor,42 yerine 47 almak büyüklük açısından daha iyidir.çünkü zamanla insanın gözü alışınca daha büyüğünü istiyor.
  • quote:

LW 980s nin özellik olarak LW 650s den çokta bir farkını göremedim,nano led olmasının dışında.normal ledlerde ilk çıktığında panellerde devrim olarak yazılıp çiziliyordu.ama hiçte öyle olmadığı kısa sürede ortaya çıktı.şimdi led'e birde nano ekleyip yeniden piyasaya sürdüler.bekleyip göreceğiz.bakalım klasik ledlerden ne kadar iyi gösterecek.

hocam 980s i nerede denedin, beklemeye değmezmi diyosun.

lg'nin gelecek olan serisi belli iken, samsung'un yeni modelleri belli oldumu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: krm_group

quote:

Arkadaş bekleyip göreceğiz dediğine göre denemediğini anlamış olmanız lazım.

Özellik olarak 650s ile eşdeğer ne duydunuz bende merak ettim. Aralarında çok fark olacak.Birkere çalışma prensipleri çok farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanty -- 8 Eylül 2011; 0:28:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xanty

quote:

Orijinalden alıntı: krm_group

quote:

Arkadaş bekleyip göreceğiz dediğine göre denemediğini anlamış olmanız lazım.

Özellik olarak 650s ile eşdeğer ne duydunuz bende merak ettim. Aralarında çok fark olacak.Birkere çalışma prensipleri çok farklı.

Arkadaşımız 650s almış olabilir. Yeni gelecek modeller ile ilgili bu yorum da ön yargıdan ibaret olabilir çünkü farklılıklar bariz..

• Gözlüksüz çıkacak panellerin önünde; kamera, yüz algılayıcı, göz teması kuran sensör gibi bir
    teknoloji kullanılacak zannedersem.
    Tabi ki bu benim tahminim veya asıl olayı biliyorsanız anlatabilirmisiniz

Ama benim düşündüğüm gibi bir şey ise izleme açısı fazla geniş olmayacaktır herhalde ve
    aynı anda izleyici sayısı nasıl olur bilemiyorum ama 60"'ten bahsettiklerine göre
    bu kadar kısıtlı ve sınırlayıcı da olmamalı ama dediğim gibi benimkisi sadece bir tahmin
    bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar olabilir. Doğru bilgilendirilirsek ona göre karar veririz.
    Teşekkürler.
  • Albani usta sen buralara pek uğramıyordun,şaşırdım doğrusuşu nano led meselesiyle ilgili bilgiler havada uçuşuyor.sanırım ne zaman tr ye gelipte birisi denerse o zaman anlayacağız.ilk kurban kim olacak acaba
    ben teknik verileri karşılaştırarak 980s nano led le 650s arasında ciddi bir fark yok demiştim,sence yanılıyormuyum?alında umarım yanılmışımdır.çünkü bende burdaki birçok üye gibi 980s tr ye gelmeden panel tv almayı düşünmüyorum.şimdilik 32 inç eski lcdyle idare ediyorum.
    en çok merak edilen konu nano led in normal ledlerden yapısal/teknik özellik olarak ne kadar farklı olduğu.karşımızda yine eski teknolojinin makyajlanmış bir hali mi var(umarım öyle değildir)yoksa yepyeni bir panel teknolojisiylemi karşıkarşıyayız?nano led panel tv lerde yılların kronikleşmiş sorunlarını yok edebilecek mi?

• 55" 6.000 TL'yi geçmezse ilk kurban ben olabilirim
  • quote:

55" 6.000 TL'yi geçmezse ilk kurban ben olabilirim

bence 6000'den fazla olur, eğer düşük olursa kaliteli bir tv beklemiyorum açıkcası. Samsung d7000 bile 7300 civarında şuan.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.