Şimdi Ara

LG E500 PİL SORUNU!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Herhalde 100 laptop kullanıcısının kafa kafaya verip 1'inin fikir yürütemeyeceği bir sorun başıma geldi.

Vatan'dan %25 indirimli kampanyadan bir LG E500 laptop aldım. Ancak henüz 10 günlük bilgisayar ama prize takınca şarj etmiyor. Vista'yı ilk kez kullanıyorum bu yüzden ne anlama geliyo tam bilmiyorum ama prize taktığım zaman %97 dolu, prize takılı, dolmuyor diyor.

Yeni alınmış bir laptop pili niye dolmaz ki? İşin en ilginç tarafı Vatan teknik servise götürdüğüm zaman orada fişe taktıklarında doluyor yazdı! Şimdi eve geldim ve yine dolmuyor diyor.. Vatandakiler ısrarla Vista'dan kaynaklanıyor olabilir dediler ama ben de ısrarla ihtimal vermiyorum.

Bu kadar muhteşem bir bilgisayar ve böyle bir problemle karşılaşacağımı hiç beklemezdim, herhangi bir fikri olan varsa lütfen yardımcı olabilir misiniz?
    Yarın anlaşmalı teknik servisleri de arayacağım, hiç sanmıyorum ama herhangi bir elle tutulur bilgi veren olursa sizinle de paylaşacağım.

• Bence direk vatana git değiştirsinler
    Hiç uğraşma
  • kutusunu atmış bulundum kutusuz değiştirmiyorlar. yoksa direk değiştirecektim.

ilginç olanı vatanda ve ofiste şarj olan bilgisayar evde olmuyor.
  • Lg notebooklarda fişte takılı kullanan kullanıcıların bataryayı daha uzun süre kullanmaları için i sistem var.

şarj etmeye başladığın zaman %100 e kadar doluyo. sonra fişi takılı kullanmaya devam ettiğin zaman %95 yada biraz altına kadar şarj etmiyor. %90 lara geldiğinde ise şarj etmeye başlıyor. yani senin notebook unda arıza yok. bu olması gereken ancak birçok noteobokta olmayan bi özellik.

diğer notebooklarda fişte takılı iken batarya %100 ün altına düştüğü an şarj etmeye başlıyor, ve bu şekilde kullanırken siz farkında olmadan defalarca şarj oluyor ve pilin ömründen gidiyor.
  • Öncelikle çok teşekkürler, Vatan teknik servisin bile bilmediği ya da nedendir bilinmez bilip söylemediği bir özellik bu.
    Ya tekrar dolmazsa diye korktuğumdan pili ciddi anlamda kullanmamıştım, şimdi %50'lere indirip tekrar deneyeceğim.

Ama şöyle de enteresan bir durum var, evin tüm fişlerine takıp da dolmuyor yanıtını aldığım bilgisayar, tuvaletteki fişte takınca doldurdu =)
    Ki bu da akıllara acaba bu sorun topraklama ile ilgili olabilir mi sorusunu getirdi.

quote:

Orjinalden alıntı: _KUZEY

Lg notebooklarda fişte takılı kullanan kullanıcıların bataryayı daha uzun süre kullanmaları için i sistem var.

şarj etmeye başladığın zaman %100 e kadar doluyo. sonra fişi takılı kullanmaya devam ettiğin zaman %95 yada biraz altına kadar şarj etmiyor. %90 lara geldiğinde ise şarj etmeye başlıyor. yani senin notebook unda arıza yok. bu olması gereken ancak birçok noteobokta olmayan bi özellik.

diğer notebooklarda fişte takılı iken batarya %100 ün altına düştüğü an şarj etmeye başlıyor, ve bu şekilde kullanırken siz farkında olmadan defalarca şarj oluyor ve pilin ömründen gidiyor.

• Kuzey kardeş/abi/amca :D bu pilin %90 olan süresini değiştirebileceğim bi program varmı acaba evde jenaratör var bu yüzden 2sn. lik elektrik kesintisi oluyo geçişlerde ben pili sürekli takılı bırakıp dolmamasını istiyorum
  • böyle bir ayar olup olmadığını bilmiyorum ama eğer varsa bile bununla oynaman çok da mantıklı olmaz.
    mesela sne bu değeri %50 yaptın. %51 e gelinceye kadar şarj olmadı. sonra dışarı çıkman gerekti. sonra elektrik olmayan biryerde açtın bilgisayarı , bi baktın 45 dk sonra şarjı bitmiş

sende eğer bu ayarı bulursan paylaşırsan öğrenmiş oluruz

quote:

Orjinalden alıntı: wolkan33

Kuzey kardeş/abi/amca :D bu pilin %90 olan süresini değiştirebileceğim bi program varmı acaba evde jenaratör var bu yüzden 2sn. lik elektrik kesintisi oluyo geçişlerde ben pili sürekli takılı bırakıp dolmamasını istiyorum

• adaptör çalışıyorsa topraklama ile ilgili birşey değildir, zaten noteobok ile elektrik arasında adaptör var, evet adaptörün fişi topraklıdır ama notebook a giren 15-20v luk 2 li girişte topraklama olduğunu zannetmiyorum. zaten akım da çok düşük.

quote:

Orjinalden alıntı: mills

Öncelikle çok teşekkürler, Vatan teknik servisin bile bilmediği ya da nedendir bilinmez bilip söylemediği bir özellik bu.
    Ya tekrar dolmazsa diye korktuğumdan pili ciddi anlamda kullanmamıştım, şimdi %50'lere indirip tekrar deneyeceğim.

Ama şöyle de enteresan bir durum var, evin tüm fişlerine takıp da dolmuyor yanıtını aldığım bilgisayar, tuvaletteki fişte takınca doldurdu =)
    Ki bu da akıllara acaba bu sorun topraklama ile ilgili olabilir mi sorusunu getirdi.

quote:

Orjinalden alıntı: _KUZEY

Lg notebooklarda fişte takılı kullanan kullanıcıların bataryayı daha uzun süre kullanmaları için i sistem var.

• quote:

Orjinalden alıntı: mills

Herkese merhaba!

Herhalde 100 laptop kullanıcısının kafa kafaya verip 1'inin fikir yürütemeyeceği bir sorun başıma geldi.

Vatan'dan %25 indirimli kampanyadan bir LG E500 laptop aldım. Ancak henüz 10 günlük bilgisayar ama prize takınca şarj etmiyor. Vista'yı ilk kez kullanıyorum bu yüzden ne anlama geliyo tam bilmiyorum ama prize taktığım zaman %97 dolu, prize takılı, dolmuyor diyor.

Yeni alınmış bir laptop pili niye dolmaz ki? İşin en ilginç tarafı Vatan teknik servise götürdüğüm zaman orada fişe taktıklarında doluyor yazdı! Şimdi eve geldim ve yine dolmuyor diyor.. Vatandakiler ısrarla Vista'dan kaynaklanıyor olabilir dediler ama ben de ısrarla ihtimal vermiyorum.

Bu kadar muhteşem bir bilgisayar ve böyle bir problemle karşılaşacağımı hiç beklemezdim, herhangi bir fikri olan varsa lütfen yardımcı olabilir misiniz?
    Yarın anlaşmalı teknik servisleri de arayacağım, hiç sanmıyorum ama herhangi bir elle tutulur bilgi veren olursa sizinle de paylaşacağım.

Aynı durum bende de söz konusu ama o kadar büyütülecek bir olay değil.Laptopu tamamen şarj ettiğin zaman %100 dolu yazıyor.Daha sonra kullanıma bağlı olarak şarj % 95'lere kadar düşüyor.Fişi çekip tekrar şarj edince gene %100 oluyor.Ya da çekmeden de bırakırsanız gene kendisi %100'e geliyor.Ben pek takamadım ama bu kasayı kullanan MSI M675 GO7600 ekran kartlı laptopumda da aynı şey oluyordu.XP veya VISTA fark etmiyor.Dert etme.Bu olay batarya için iyi bence. _KUZEY nickli arkadaşın da dediği gibi batarya ömrü için iyi birşey bence.

• Merhaba
    Aynı sorun ben de yaşadım. Daha doğrusu sorun değil e500 serisine has bir özellik dediler. Pilin ömrünün uzun süreli olması için tam dolu iken (%90 üzeri iken) batarya devre dışı kalıyor ve sürekli dolup boşalmıyor. Böylece pilin ömrü uzun oluyor.
    Servisle görüştüğümde makinayı sürkli şarjda kullanıyorsan pili çıkar elektrikle çalıştır dedi. Bende öyle yaptım. Pilsiz çalıştırıyorum.

Birkeresindede makina açılışında LG logosu dondu kaldı kapanmadı bataryayı söktüm geri taktım. Sanırım buda batarya ile ilgili. Bios batarya testi yapıyormuş bu seride.
  • ama unutulmaması gereken birşey ; LI-ION piller 30-40 gün hiç şarj edilmezler ise ölüyorlar. notebook unuzu pilsiz kullanıyorsanız 1-2 haftada bir şarj etmeniz yararınıza olur.

quote:

Orjinalden alıntı: anatoliaepic

Merhaba
    Aynı sorun ben de yaşadım. Daha doğrusu sorun değil e500 serisine has bir özellik dediler. Pilin ömrünün uzun süreli olması için tam dolu iken (%90 üzeri iken) batarya devre dışı kalıyor ve sürekli dolup boşalmıyor. Böylece pilin ömrü uzun oluyor.
    Servisle görüştüğümde makinayı sürkli şarjda kullanıyorsan pili çıkar elektrikle çalıştır dedi. Bende öyle yaptım. Pilsiz çalıştırıyorum.

Birkeresindede makina açılışında LG logosu dondu kaldı kapanmadı bataryayı söktüm geri taktım. Sanırım buda batarya ile ilgili. Bios batarya testi yapıyormuş bu seride.

• Ben sürekli olarak batarya takılı kullanıyorum.Elektrik kesilmelerinde veya voltaj dalgalanmalarında koruyucu görev yaptığı bir hakikat.Bu yüzden bataryasız kullanmak bana mantıksız geliyor.
  • aynı olay bende de var içiniz rahat olsun pili test ettim bir sorun yok. güvenlik açısından oldugunu düşünüyorum.
  • Bu modelde ısınma problemi yaşayan varmı aranızda... Yanlardan hiç eksoz koymamışlar sadece arka kısımda küçük bir yer var o kadar... Masaüstünden uzun süre kullanınca makina aşırı ısıdan kapanıyor...
  • Pil konusunda kendilerine has bir düzeyi var. O düzeyden aşağı inmeden şarj etmiyor. Pilinde ömrü artıyor. Güzel düşünmüşler.

Isınma problemi ben yaşamıyorum. Fanıyla ilgili bir problem olabilir. Çalışıyor mu fan?
  • fan çalışıyor fakat bu modelin yanlardan eksoz çıkışı yok hepsi alt kısımda o yüzden dışa sıcak hava veremiyor ve ısınıyor diye düşünüyorum... açıkçası ilk kez bir laptopta bu sorunu yaşıyorum ve aldığıma yavaş yavaş pişman olmaya başladım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbar -- 12 Mayıs 2009; 11:15:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.