Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

LG G2 ve LG G3 karşı karşıya: Geçiş yapmaya değer mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
0
Favori
3.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • G2 veya muadili bir cihaza sahip olan insan telefon arayışındaysa aklına şaşarım. Tüketim çılgınlığından, masanın üstüne telefon-araba anahtarı-malboro paketi koyarak kendini birşey hissetme manyaklığından başka birşey değildir.

Bu telefonların yapabildiği herşeyi s400'lü cihazlar da yapabiliyor! 4G'li, 2K ekranlı cihazı kullanabilecek teknoloji altyapısı yok be hey!

• DownClock01 kullanıcısına yanıt
    Pert olmasaydı bende hâlâ rokr e6 kullanıyor olacaktım. :)
    Şimdi telefon ararken kafayı üşüme üzereyim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temasini kurdum klavyesini yukledim problem kalmadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar hep amarihanın oyunnarı.

• g2 kullananlar g3 düşünmesin hiç,ama yeni telefon alacaklar g3 ün fiyatını beklemeli.gerçi g2nin fiyatı çok düştü 1200tl civarı alınabiliyor.1000 liraya düşse hiç g3 e filan bakılmaz.

• g3 arayüzü g2 ye gelir mi ?

• g2 zaten alt fiyattaki telefon ihtiyacini hala karsiliyor.en üst segmentte telefonu yoktu lg nin onlarda g3 ü en üst düzey yaptilar.bunlar birbirinin açğını kapatan iki model.rakip degiller

• S4 den s5 e gecmek ne kadar gereksizse buda o kadar gereksiz.

• Sayın Erdi Özüağ,
    İncelemenizde lg3 de 2k ve lg2 de 1080p video oynattınız ve lg3 daha iyi dediniz. Bende size şimdi yazdığım 1366*768 çözünürlükteki ekranımla test ettiğim aynı videodaki görsel deneyimimi aktaracağım. 240p den 1440p(2k) ye kadar her seferinde gördüğüm video güzelleşti. Yani ekranım desteklemese de izlediğim içerik kalitesi arttıkça görüntü daha da güzelleşti. Buradan çıkardığım sonuç sizin yanıldığınız. lg2 de ve lg3 de 2k izlemeniz gerekirdi.
    Ayrıca bu çözünürlük yarışı içinde söylemek istediğim şeyler var. Samsung s2 telimden izlenimlerimde benzer. Yani içerik kalitesi arttıkça benim izlediğim görüntü kalitesi de artıyor. Ekranın kalitesinden çok içerik önemli bence. Çünkü şuan ki içerikler ekranların hakkını veremiyor. 2k kalitesinde bir içeriği hd monitörde de izleseniz fhd monitörde izleseniz aynı kalitede izliyorsunuz. Bunu aynı inç, farklı çözünürlükteki bilgisayar monitöründen kendi testlerimde fark ettim. Bu konuda sizden inceleme bekliyorum. Örneğin 720p, 1080p, ve 1440 p ekranlı 3 telde 2k video oynatın sizde bir fark olmadığını göreceksiniz. Tabiki ekran boyutları(inç) ve ekranlar(amoled,lcd,vs) aynı olmak koşuluyla.
    Çözünürlüğün belirli noktadan sonra önemi yok bence ve şuan 720p ideal. Çünkü içerikler 2k veya 4k da olsa şuan 720p pikseli dolduramıyor. Sadece inç olarak ekran boyutları artarsa yakından izlenilebilirlik olarak etkiliyor.(Tvler için) Yorumumu okuyan herkese ve incelemenizden dolayı size teşekkür ederim.

• G3 tasarım dışında artı bişey sunmuyor zaten.G2 kullanan biri cihazını değiştirmemeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkanku42

quote:

Orijinalden alıntı: mementopolis

Lg2 incelendi ve karsilastirildi vay be

Hani o dönemki Iphone 5s incelemsi ?

( vidoyu izlemedim baslik herseyi acikliyor)

Senin o begenmedigin lg kullanicilar bilgilensin diye donanimhabere test cihazi gonderdi ama apple farkettiysen kac jenerasyondur bir test ornegi bile gondermedi. Elestireceksen donanimhaber editorlerini degil apple yi elestir

Erdi bey bir inceleme video su hazirlayacakdi güya bir videoda elinde İphone 5s olupta. Birde dediği ; iphone çok oldu çıkalı onun için daha farklı bişeyler biseyler inceleme yapacağız diyordu. Yani sitenin kurucusu bile apple cihazları taşıyor burdaki biraz da apple ajansı ile ilgili değil. Site aşırı reklamcı o yüzden ajanlar ile anlaşma yapmak .( diye düşünüyorum).

• G2 yeni aldim z2 alicaktim kamera berbat,agir,ekrani g2 den iyi degil g2 fiyatta performansda iyiydi.2gb ram 32gb sikinti olmaz gibime geliyor.arka tuslar sorun olur dedim telefonu daha iyi kavramasini sagliyor iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcankb -- 12 Haziran 2014; 1:10:06 >
  • Geçen sene olduğu gibi LG samsung, HTC ve sony den iyi iş çıkarmış. Ama g2 den geçilmez. Sonuçta hepsi aynı işi yapıyor.

• antutu da benim htc one 28190 çıktı. Videoda g2 26272 görünüyor.G2 nin işlemci one dan daha iyi. Bu skorlar nasıl oldu ki şimdi?

• quote:

Orijinalden alıntı: zasipahi

Sayın Erdi Özüağ,
    İncelemenizde lg3 de 2k ve lg2 de 1080p video oynattınız ve lg3 daha iyi dediniz. Bende size şimdi yazdığım 1366*768 çözünürlükteki ekranımla test ettiğim aynı videodaki görsel deneyimimi aktaracağım. 240p den 1440p(2k) ye kadar her seferinde gördüğüm video güzelleşti. Yani ekranım desteklemese de izlediğim içerik kalitesi arttıkça görüntü daha da güzelleşti. Buradan çıkardığım sonuç sizin yanıldığınız. lg2 de ve lg3 de 2k izlemeniz gerekirdi.
    Ayrıca bu çözünürlük yarışı içinde söylemek istediğim şeyler var. Samsung s2 telimden izlenimlerimde benzer. Yani içerik kalitesi arttıkça benim izlediğim görüntü kalitesi de artıyor. Ekranın kalitesinden çok içerik önemli bence. Çünkü şuan ki içerikler ekranların hakkını veremiyor. 2k kalitesinde bir içeriği hd monitörde de izleseniz fhd monitörde izleseniz aynı kalitede izliyorsunuz. Bunu aynı inç, farklı çözünürlükteki bilgisayar monitöründen kendi testlerimde fark ettim. Bu konuda sizden inceleme bekliyorum. Örneğin 720p, 1080p, ve 1440 p ekranlı 3 telde 2k video oynatın sizde bir fark olmadığını göreceksiniz. Tabiki ekran boyutları(inç) ve ekranlar(amoled,lcd,vs) aynı olmak koşuluyla.
    Çözünürlüğün belirli noktadan sonra önemi yok bence ve şuan 720p ideal. Çünkü içerikler 2k veya 4k da olsa şuan 720p pikseli dolduramıyor. Sadece inç olarak ekran boyutları artarsa yakından izlenilebilirlik olarak etkiliyor.(Tvler için) Yorumumu okuyan herkese ve incelemenizden dolayı size teşekkür ederim.

Merhaba,

Merak etmeyin LG G3 üzerinde 720p'den 4K'ya kadar her çözünürlükte video izledim.

Ekranın renk üretim kalitesi için belki ayrıca değerlendirme yapılabilir ancak keskinlik söz konusu olduğunda G3'ün muhteşem bir ekranı var, bunu söyleyebilirim.

En nihayetinde LG G3'ün fark yaratan "donanımsal özelliği" nedir diye sorulduğunda, cevap 2K ekranı zira diğer özelliklerinin benzeri, biraz daha kötüsü ya da biraz daha iyisi rakiplerinde de var.

Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: theaozturk

antutu da benim htc one 28190 çıktı. Videoda g2 26272 görünüyor.G2 nin işlemci one dan daha iyi. Bu skorlar nasıl oldu ki şimdi?

Merhaba,

İşte bu yüzden diyoruz ki, sadece test sonuçlarına bakarak telefon tercihinde bulunmayın.

AnTuTu'ya gelince, genel skordan ziyade bizim orada asıl göstermek istediğimiz detay, 2D ve 3D grafik alt skorlarının yüksek çözünürlüğe bağlı olarak LG G3'te daha düşük çıkması.

Teşekkürler.
  • Bence değmez.

• Erdi'nin mobilitelerden birinde g3 ün(yada galaxy s5 in) 2k ekran ile gelmesi durumunda oyun deneyimi konusunda pek bir şey beklememiz gerektiğini söylediğini çok net hatırlıyorum. Nasıl oldu da bu cihazı performans canavarı gibi tanıtıyorsunuz bilmiyorum. g3 ve g2'nin aşağı yukarı aynı performansta olduğunu söylüyorsunuz. O zaman neden s805 platformu çıkıyor?

Ayrıca video ve resim karşılaştırılması iki cihaza da 1080p video yükleyerek yapılmalı. Hatta belkide en mantıklı seçenek 720p de karşılaştırmak.Çünkü en çok tüketilen içerik bu çözünürlükte. Bu internet hızlarında kim g3'te 2k video izleyebilecek ki?

Videoda objektif olunmadığına inanıyorum.
    kamera dışındaki özelliklerin artı değil eksi olduğunu düşünüyorum. Elimde g3 olsa g2'ye geçerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdf_13 -- 12 Haziran 2014; 1:44:29 >
  • Bana kalırsa tabikide G2 olanlar geçmesin. Ama eski bir telefonu olanlar G3 düşünüyor ise bence geçebilirler. Gayet güzel bir telefon diyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: asdf_13

Erdi'nin mobilitelerden birinde g3 ün 2k ekran ile gelmesi durumunda oyun deneyimi konusunda pek bir şey beklememiz gerektiğini söylediğini çok net hatırlıyorum. Nasıl oldu da bu cihazı performans canavarı gibi tanıtıyorsunuz bilmiyorum. g3 ve g2'nin aşağı yukarı aynı performansta olduğunu söylüyorsunuz. O zaman neden s805 platformu çıkıyor?

Ayrıca video ve resim karşılaştırılması iki cihaza da 1080p video yükleyerek yapılmalı. Hatta belkide en mantıklı seçenek 720p de karşılaştırmak.Çünkü en çok tüketilen içerik bu çözünürlükte. Bu internet hızlarında kim g3'te 2k video izleyebilecek ki?

Videoda objektif olunmadığına inanıyorum.
    kamera dışındaki özelliklerin artı değil eksi olduğunu düşünüyorum. Elimde g3 olsa g2'ye geçerdim.

Merhaba,

Oyunlar, 1080p çözünürlüğünde çalıştırılabildiği sürece yüksek çözünürlüklü ekranda performans anlamında düşünülen kayıplar olmaz çünkü yine videoda da belirttiğim gibi bu cihazda, LG G2'den daha hızlı bir SoC platformu var; Snapdragon 801AC.

Ancak söz konusu 2K çözünürlüğünde oyun olduğu zaman ise, Mobilite'de ifade ettiğimiz gibi bu cihazın donanımı yeterli gelmez. AnTuTu'nun grafik alt testlerinde LG G3'ün G2'den geri kalması da bunun bir göstergesi.

Yani cihaz 2K ekrana sahip fakat bunun asıl keyif yarattığı nokta çoklu ortam içerikleri. Cihazın ekranını 2K video ile test etmemiz gayet doğal. Biz burada internet hızına göre ekran ölçümlemesi yapmıyoruz, 2K ekranın ne avantaj sunduğunu gösteriyoruz ve bunu da yine videoda söylediğimiz gibi çözünürlüğe uygun içerik gösterimiyle ciddi anlamda hissedebileceğini ifade ediyoruz.

Teşekkür ederim.

İyi geceler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.