Şimdi Ara

★★★ LG G6 ANA KONU ★★★ (413. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.578
Cevap
53
Favori
466.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 411412413414415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni anakart aldım ama android 7 suan lg bride ile android 9 yapamıyorum hata veriyor neden olduğunu bilen var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. G6 2.ci el cihaz almayı planlıyorum halihazırda g5 kullanıcısıyım. G5 aşırı ısınıyor pubg oynayamıyorum g6 ya geçicem imkanımın el verdiği bi cihaz buldum.

Size sorum şu uzun pubg kullanımında kasma yapıyormu cihaz bilgi verirmisiniz yardımcı olursanız cidden çok sevinirim

• ersinkaya1903 E kullanıcısına yanıt
    pubg oynamadım ancak teknik olarak bakarsak 821 ile 820 arasında inanılmaz büyük fark yok oyunlarda da çok fark olmayacaktır bence G6 azıcık daha pürüzsüz oynatır sadece.Bir de cam kasa durumundan dolayı ısı hissedilmez elinizle ha çok detay bakacaksak G6daki bakır borular yüzünden ısınma bi miktar düşecek o yüzden throttle yani güç kısmayı bi tık daha geç yapacağı için belki fazladan 5 10 dakka daha kazandırır oyun keyfine ama pubg oynamalık telefon değil açıkçası yeni nesil orta üstler size iyi gelecektir onlar da pahalı eğer bütçeniz G6 ya el veriyorsa (G5 i satmadan) almak mantıksız oyun oynamak için.G5 in üzerine para koyup 835 işlemciye ya da yeni nesil orta telefonlara bakmanız daha iyi olur benim görüşüm.

Root talebin yoksa iyi telefon ısınmıyor şarjı da uzun gidiyor ayrıca qc 3 desteği var. Ben de ikinci el aldım geçen sene memnunum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • forever58 kullanıcısına yanıt
    Ne hata veriyor

• filozof07 kullanıcısına yanıt
    Saçma salak telefonlar kullanıp andrıide bok atma. Iphone ile kıyaslayacaksan ona rakip androidlerden birisini al nasıl 10a katlıyor iphone'u. Fanboy..

• quote:

Orijinalden alıntı: Sonklavyebükücü

pubg oynamadım ancak teknik olarak bakarsak 821 ile 820 arasında inanılmaz büyük fark yok oyunlarda da çok fark olmayacaktır bence G6 azıcık daha pürüzsüz oynatır sadece.Bir de cam kasa durumundan dolayı ısı hissedilmez elinizle ha çok detay bakacaksak G6daki bakır borular yüzünden ısınma bi miktar düşecek o yüzden throttle yani güç kısmayı bi tık daha geç yapacağı için belki fazladan 5 10 dakka daha kazandırır oyun keyfine ama pubg oynamalık telefon değil açıkçası yeni nesil orta üstler size iyi gelecektir onlar da pahalı eğer bütçeniz G6 ya el veriyorsa (G5 i satmadan) almak mantıksız oyun oynamak için.G5 in üzerine para koyup 835 işlemciye ya da yeni nesil orta telefonlara bakmanız daha iyi olur benim görüşüm.
    Açıkçası takas yapıyorum g5 in üstüne 500 tl verip alacağım. Şimdi xioami note 7 işlemcisi snapdragon 660 g6 da ise 821 var. Malum g5 te 820 vardı.

İşlemci karşılaştırmasına bakıyorum puan bilgileri şu şekilde :
    Snapdragon 660 : 74 puan ( redmi note 7 )
    Snapdragon 820 : 72 puan ( g5 )
    Snapdragon 821 : 81 puan ( g6 )

Telefon karşılaştırmasına baktığımda ise ise puanlar epey üzerinden şu şekilde belirlenmiş :
    Snapdragon 660 : 64 puan ( redmi note 7 )
    Snapdragon 820 : 57 puan ( g5)
    Snapdragon 821 : 65 puan ( g6 )

Şimdi benim arkadaşımda xioami redmi note 7 var. Pubg kasmadan rahat rahat oynuyor tamam üst düzey bi performans yok 60fps oynamasada en azından kasmıyor anlatabildimmi.ama ben lg g5 te mümkün değil oynayamıyorum. Kışın iyi kötü oynuyordum hava ısınması ile son 1 haftadır o kadar kasıyorki girmiyorum bile düşünün. Birde benim g5 2 yıllık cihaz. İşlemci biraz yorgun.

Şimdi bu tabloyu yazdım buraya gerçi siz biliyorsunuzdur ama genede eklemek istedim. Düşündüğüm zaman redmi kasmıyorsa ve g6 hem işlemci bazında hem genel performansta redmi den üstte kalıyorsa g6 neden kassın ki. G5 ikisininde oldukça altında. Teknik bilginizin iyi olduğunu düşünüyorum tavsiyenize güveniyorum belki bu yazdıklarım farklı bir fikir oluşturabilir sizde. Düşünceniz nedir ?

Sıfır cihaz alma şansım bu durumda malesef yok ileriki zamanlarda inşallah ama g5 i takasa koyarak üstüne 500 vererek henüz garantisinin bitmesine 3 4 ay kalmış yorulmamış bir g6 almak mantıklı geldi bilmiyorum kararımı değiştirebilirsinizde düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: JustNaggy

Root talebin yoksa iyi telefon ısınmıyor şarjı da uzun gidiyor ayrıca qc 3 desteği var. Ben de ikinci el aldım geçen sene memnunum
    Malum hava çok ısındı bu hafada kesintisiz kasma donma olmadan 2 3 saat oynatırmı dersiniz. E sporcuyum 1 vs 4 video vs çekiyorum soğutucu fanımda var mobil için

G6 ile pubg oynanmıyor. Alıpda paranı ziyan etme. Ekran çözünürlüğü yüksek olduğundan kaldırmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JustNaggy kullanıcısına yanıt
    hocam lg up ile hallettim hassasiyetiniz için teşekkürler
    hocam teknik konuya takık biriyim açıkçası ama malum ekonomik sebeplerle 821 de kaldım önceki telefonum 636ydı işlemci olarak antutu gibi testlerde çok yakın puanlar alıyorlar ama gpu da orta seviye cihazlar gerçekten sentetik testlerde mi öyle bilemiyorum eski amiral gemilerine kıyasla daha düşük puan alıyorlar.Ancak gpu eskidikçe optimizasyon düşüyor openGL sürümü vs derken daha iyi bile olsa testlerde , gerçek hayatta daha farklı sonuçlar verebiliyor.660 zaten 835 in kırpılmış hali 821e en yakın orta seviye işlemci denebilir.G6 ya Android piedan önce var mıydı hatırlamıyorum ama oyun optimize uygulaması geldi zaten oyunları 2k çözünürlükte oynamak zorunda değilsiniz , biraz adb bilginiz varsa zaten dpi düşürerek ekranı fhd+ yapabilirsiniz.Bütçeniz sadece redmi 7 ve G6 ya el veriyorsa performans olarak çok büyük fark olmaz bence günlük kullanımda redmi 7 Android 10 aldıysa belki ufak farklar görülebilir.Benim bloatware kaldırılmış G6ım ile şu an performans konusunda şikayetim yok.Ancak alacağınız G6 nın da işlemcisi yorulmuş olacak sonuçta eğer telefonu çok fazla ısıtıp sonra buzdolabına koyup lehim attırmaya çalışıp iletkenlere zarar veren bir kullanıcısı yoksa çok da sorun olmaz bence.G6 günlük kullanımda daha zevkli olabilir ekranı çok zevkli açıkçası ve hoparlörü de gayet net inanılmaz yüksek değil ama net gerçekten.Ha şu sorun olabilir LG throttle konusunda çok katı 820 de orta ayarlarda ucu ucuna oynatabilir belki gfx tool ile birkaç ayar daha yapılsa daha akıcı bile oynayabilir.Benim G6 da yoğun kullanımda ısınınca performans düşürüyor hissedilir derecede , 660 ile 821 arasında inanılmaz fark yok ancak throttle değerlerine bakmak lazım G6 Note 7 ile aynı zamanda çıktığı için throttle konusunda çok katı davrandı LG.Forumda paylaşıldı throttle değerleri bakabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Sonklavyebükücü

hocam teknik konuya takık biriyim açıkçası ama malum ekonomik sebeplerle 821 de kaldım önceki telefonum 636ydı işlemci olarak antutu gibi testlerde çok yakın puanlar alıyorlar ama gpu da orta seviye cihazlar gerçekten sentetik testlerde mi öyle bilemiyorum eski amiral gemilerine kıyasla daha düşük puan alıyorlar.Ancak gpu eskidikçe optimizasyon düşüyor openGL sürümü vs derken daha iyi bile olsa testlerde , gerçek hayatta daha farklı sonuçlar verebiliyor.660 zaten 835 in kırpılmış hali 821e en yakın orta seviye işlemci denebilir.G6 ya Android piedan önce var mıydı hatırlamıyorum ama oyun optimize uygulaması geldi zaten oyunları 2k çözünürlükte oynamak zorunda değilsiniz , biraz adb bilginiz varsa zaten dpi düşürerek ekranı fhd+ yapabilirsiniz.Bütçeniz sadece redmi 7 ve G6 ya el veriyorsa performans olarak çok büyük fark olmaz bence günlük kullanımda redmi 7 Android 10 aldıysa belki ufak farklar görülebilir.Benim bloatware kaldırılmış G6ım ile şu an performans konusunda şikayetim yok.Ancak alacağınız G6 nın da işlemcisi yorulmuş olacak sonuçta eğer telefonu çok fazla ısıtıp sonra buzdolabına koyup lehim attırmaya çalışıp iletkenlere zarar veren bir kullanıcısı yoksa çok da sorun olmaz bence.G6 günlük kullanımda daha zevkli olabilir ekranı çok zevkli açıkçası ve hoparlörü de gayet net inanılmaz yüksek değil ama net gerçekten.Ha şu sorun olabilir LG throttle konusunda çok katı 820 de orta ayarlarda ucu ucuna oynatabilir belki gfx tool ile birkaç ayar daha yapılsa daha akıcı bile oynayabilir.Benim G6 da yoğun kullanımda ısınınca performans düşürüyor hissedilir derecede , 660 ile 821 arasında inanılmaz fark yok ancak throttle değerlerine bakmak lazım G6 Note 7 ile aynı zamanda çıktığı için throttle konusunda çok katı davrandı LG.Forumda paylaşıldı throttle değerleri bakabilirsiniz
    Selam, dpi düşürmek dediğiniz nasıl yapılıyor genel bir düşürme mi yoksa sadece Oyunda mı düşürüyor. Oyun ayarları var yüksek görüntü kalitesi yüksek fps gib. Dpi için belli bir anlatım sayfası olan faydalandığınız site varsa yönlendirir misin. Ben bakındım anca Geliştirici Seçenekleri "en küçük genişlik" diye bir yer çıktı oraya 320 340 360 gibi değerler yazıyorsun ama sanırım sadece normal görünüm boyutunu düşürüyor.

• alperd82 A kullanıcısına yanıt
    dpi yi çözünürlük gibi düşünün hocam hani Samsung özellik olarak bunu değiştirmeyi eklemişti modellerine fhd+ ve 2k arasında seçenek sunuyordu.Biz de onunla manuel olarak oynuyoruz.Ben açıkçası 2k ekranı sevdiğim ve geçişlerde sorun yaşamadığım için değiştirme gereği duymadım xda nın sitesinde yapılışını anlatan bir çok rehber var.Fhd+ için dpi değerlerini internette paylaşmış olmaları lazım ama genelde deneyerek bulunan bir şey bu cihazdan cihaza değişiyor ama batarya ve akıcılık fhd de daha iyi olur çok farketmese de

• Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt
    Biraz bakındım Dba Usb sürücü yükleme işlerine ama bana pek kolay bir iş gibi gelmedi çok uğraşmadım.
    Yapan varsa en pratik yolunu paylaşırsa seviniriz.
    Ekranı 2k yerine 1080p yapabiliyormuşuz bu baya fark ettirir bence.

Ben LG G4'te de bu 2K'dan şikayetçiydim ne gerek var yani 1080p telefonlara bakınca anlamıyorsun farkı, performans ve batarya ömrü bence daha önemli, keşke 2K olmasaydı.

• ekranı 1080p yapamıyorsun. Panel 4k panel. Sadece downscale ediyorsun. Ben denedim hiç bir fark yok.
    Ayrıca bu cpu governor ile 845 işlemci bile olsa işiniz zor. Yani telefon o kadar kasıyor ki anlamsız. En kötü telefonlar tercihlerime ikinci sıradan giriş yaptı bu lg g6.
  • incubus İ kullanıcısına yanıt
    Sağol boşuna uğraşmayalım madem.

• alperd82 A kullanıcısına yanıt
    hocam zaten 2k paneli nasıl 1080 yapalım keşke 821 işlemciyi de 835e çevirsek aslında kolay iş hocam telefon zaten usb tarafından tanındıysa özel bir sürücü yüklemenize gerek yok diye biliyorum.Ben yakın zamanda satıp ip7 gibi bi cihaza geçmeyi düşünüyorum çünkü adb ile cihaza verilecek komutlar sınırlı türkiye cihazlara da root atılamıyor malum en iyisi değiştirmek artık
  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt
    İphone 7 tavsiye etmem. İş telefonu olarak kullanıyorum. Yazı yazmak klavye işkence olabiliyor, ekran çok küçük ve dar, keyifsiz bir cihaz.

• kaderin cilvesi bu olacak ki ben iphone 7 satıp lg g6ya geçtim. iphone 7'yi 2100 liraya satmıştım. Şimdi zamanı geri sarabilsem heralde iphone 7'ye sarılıp okşardım:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersinkaya1903

Açıkçası takas yapıyorum g5 in üstüne 500 tl verip alacağım. Şimdi xioami note 7 işlemcisi snapdragon 660 g6 da ise 821 var. Malum g5 te 820 vardı.

İşlemci karşılaştırmasına bakıyorum puan bilgileri şu şekilde :
    Snapdragon 660 : 74 puan ( redmi note 7 )
    Snapdragon 820 : 72 puan ( g5 )
    Snapdragon 821 : 81 puan ( g6 )

Telefon karşılaştırmasına baktığımda ise ise puanlar epey üzerinden şu şekilde belirlenmiş :
    Snapdragon 660 : 64 puan ( redmi note 7 )
    Snapdragon 820 : 57 puan ( g5)
    Snapdragon 821 : 65 puan ( g6 )

Şimdi benim arkadaşımda xioami redmi note 7 var. Pubg kasmadan rahat rahat oynuyor tamam üst düzey bi performans yok 60fps oynamasada en azından kasmıyor anlatabildimmi.ama ben lg g5 te mümkün değil oynayamıyorum. Kışın iyi kötü oynuyordum hava ısınması ile son 1 haftadır o kadar kasıyorki girmiyorum bile düşünün. Birde benim g5 2 yıllık cihaz. İşlemci biraz yorgun.

Şimdi bu tabloyu yazdım buraya gerçi siz biliyorsunuzdur ama genede eklemek istedim. Düşündüğüm zaman redmi kasmıyorsa ve g6 hem işlemci bazında hem genel performansta redmi den üstte kalıyorsa g6 neden kassın ki. G5 ikisininde oldukça altında. Teknik bilginizin iyi olduğunu düşünüyorum tavsiyenize güveniyorum belki bu yazdıklarım farklı bir fikir oluşturabilir sizde. Düşünceniz nedir ?

Sıfır cihaz alma şansım bu durumda malesef yok ileriki zamanlarda inşallah ama g5 i takasa koyarak üstüne 500 vererek henüz garantisinin bitmesine 3 4 ay kalmış yorulmamış bir g6 almak mantıklı geldi bilmiyorum kararımı değiştirebilirsinizde düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim

Alıntıları Göster
    Cihazı almadıysanız asla almayın. Lg nin yazılım olayı vasatın da altında. Haliyle g6 kasıyor. Paranızı yazık etmeyin. Şimdi oyun odaklı işlemciler daha iyi 660 720 vs. Parasal duruma birşey diyemem. Bem de bu cihaza saplanıp kaldım. Gerçi cihaz bana saplanmış oldu . pubgden asla zevk alamazsınız. G5 in performans olarak g6 dan bir farkı yoktur. 821 hızı biraz arttırılmış bir işlemci işte. Qualcoom niye yaptı zaten belli değil.

S821 kullanacağına mediatek in 835 muadili işlemcisini kullansa daha iyi olurdu. Malum s821 kullanan lg 835 li rakipleri karşısında geride kalmıştı. Bu cihazın enbüyğk artısı artık kompakt sayılabilmesi. Malum yeni cihazlar 6inç üzeri. S10e almaya niyetlendim.

• 
Sayfa: önceki 411412413414415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.