Şimdi Ara

LG KM900 ARENA [Firmware Update+SSS+Offline GPS+(S-Class Crack Rehberi Eklendi)] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
0
Favori
122.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oranj

Bugün gittim teknoloji mağazalarına tüm telefonları inceledimSamsung kesinlikle alınmaz star,jet,galaxy vs. hepsi çok kötü yani ekranlarının önünde ince plastikler varHepsinin kasası aynı gibi plastikten ve hiç kaliteli gelmedi bana hele galaxyi iyi sanardım ben ancak ana ekran grafikleri çok uydurma anlatamam oyuncak gibi duruyorYani sözün kısası samsung kesinlikle alınmaz hiç bir modeli hoşuma gitmedi yazılımlarıda yok yani en azından km900 de kaliteli ekran,kaliteli bir kasa var cidden kalitesini anlıyorsunuz ah bu telefona android yüklense yok satar vallaAma 5800 alıcam çok hoşuma gitti

5800 almamdaki nedenler

müzik
    uygulama
    int.
    ve en önemlisi navigasyon

Arkadaşım samsungun kasasını beğenmiyorsun 5800 a meylediyorsun. Bu nasıl iş anlamadım. Ayrıca arenanın ses kalitesi gayet güzel ve net ses veriyor. Kamera arenada kötü diyorsun 5800 daha kötü hatta 5 para etmez. 5800 dünya kadar sorunu olan bir telefon. Arenaya katlanamazken ona nasıl katlanacaksın anlamış değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ermeydan -- 10 Kasım 2009; 22:37:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ermeydan

quote:

Bugün gittim teknoloji mağazalarına tüm telefonları inceledimSamsung kesinlikle alınmaz star,jet,galaxy vs. hepsi çok kötü yani ekranlarının önünde ince plastikler varHepsinin kasası aynı gibi plastikten ve hiç kaliteli gelmedi bana hele galaxyi iyi sanardım ben ancak ana ekran grafikleri çok uydurma anlatamam oyuncak gibi duruyorYani sözün kısası samsung kesinlikle alınmaz hiç bir modeli hoşuma gitmedi yazılımlarıda yok yani en azından km900 de kaliteli ekran,kaliteli bir kasa var cidden kalitesini anlıyorsunuz ah bu telefona android yüklense yok satar vallaAma 5800 alıcam çok hoşuma gitti

5800 almamdaki nedenler

müzik
    uygulama
    int.
    ve en önemlisi navigasyon

Arkadaşım samsungun kasasını beğenmiyorsun 5800 a meylediyorsun. Bu nasıl iş anlamadım. Ayrıca arenanın ses kalitesi gayet güzel ve net ses veriyor. Kamera arenada kötü diyorsun 5800 daha kötü hatta 5 para etmez. 5800 dünya kadar sorunu olan bir telefon. Arenaya katlanamazken ona nasıl katlanacaksın anlamış değilim.

Hocam kamerası kötü demedim kamersı idare eder kafasına göre ayarlıyor bazen fotolar sarı çıkıyor bazen gayet güzel Ses kalitesi benim hoşuma gitmedi arkadasda n95 var çok çok daha iyi net ve yüksekKasa kalitesi 5800 da iyi değil ever ancak samsungların kasası bana göre berbat oyuncak gibi duruyorlar 5800 bile yani daha güzel zaten hepsinin tasarımı aynı fark yok5800 ın sorunları çözülmüş şuan binlerce kullanıcısı var hatta forumda msndeki gibi her dakika mesaj atılıyor herkes memnun

Blackberry storm ve n97 de kullandım n97 de berbat dokunmatik ekranı hiç iyi değil ancak blackberrynin ekranı güzel net ve büyük kasa kaliteside güzel ancak dokunmatiği resmen tuş gibi yapmışlar resmen tuşa basıyormus gibi oluyor birde benim kullandığım telefon baya kafayı yemişti çok takılıyordu bilmiyorum test ürünü oldugu iiçin mi öyle yoksa blackberrylermi öyle anlamadım çoğu telefonu kullanmış olarak bana göre en iyi dokunmatik ekranlı telefon sıralamam

5800
    iphone
    arena
    blackberry storm
    i7500
    jet

benim düşüncem böyle

• Bu tarz telefonlardan beklentileriniz nedir bilemiyorum ama arena'yı bu kadar kötülemeniz diğerlerini kulaktan dolma bilgilerle öğrendiğinizi gösteriyor.

Ben 3230,6630,n73,n82,n95,n95 8gb,5800,n97,lg renoir,iphone 3g-3gs,i8910 vs. birçok telefonu kullanmış biri olarak size kendi fikirlerimi yazayım.

Ses kalitesi konusunda
    eğer dış sesi, n95 veya 5800 ile kıyaslıyorsanız bu baştan saçma olur. Çünkü o telefonlar nokianın xpressmusic serisinde çıkardığı, yani kendini müziğiyle pazarlayan telefonları. Hepsinde ikişer üçer tane hoparlör var ve siz bunu arena ile kıyaslıyorsunuz. Evet ses yüksekliği konusunda 5800 ve n95 çok daha iyi ama tizlerin ve basların orantılı olması ve temiz duyulması konusunda arenayla pek kıyaslayamazsınız. Eğer ki kulaklık sesini kastediyorsanız şu anda belki se'nin walkman telefonları ile kıyaslanabilir. Kulaklık sesi konusunda piyasanın en kaliteli telefonlarındandır. Bu kadar iddialı söylüyorum. İlk üçte diyebiliriz.

Kamera konusunda şimdi önce telefon kamerasının sensörünü,lensini ve megapikselini ayrı kefelere koyalım. Telefonun sensörü gerçekten zayıf. Az ışıklı ortamlarda mahvoluyor.Çok zor algılıyor ve flaşı da zayıf ama buna rağmen ekrana dokunarak çekim yapabildiğiniz için tuşa basarken yaptığınız zorlmayla oluşan titreşimlerden korunmuş oluyorsunuz. Doğal olarak yine iyi sonuç elde edebiliyorsunuz.Bir de i8910 kullansaydınız da dediğim şeyi daha iyi anlasaydınız.Zifiri karanlıkta flaşı 1-1,5 metre arasında çok iyi etki ediyor. Buna da kimsenin itirazı olamaz. Işıklı ortamlara zaten değinmiyorum. Gelelim lens kalitesine. Schneider-Kreuznach lensleri zaten kendini ispatlamış durumda. Sony,panasonic ve hatta samsung bile yeni çıkardıkları, hd çekim yapabilen yeni nesil cihazlarında genelde bu lensi tercih ediyorlar. Lens kalitesini resmin köşeden köşeye ne kadar net olduğuna bakarak anlayabilirsiniz ve ayrıca resimde belli belirsiz bir buğulanma (noise efekti diyebiliriz) olmaması da lens kalitesinin bir diğer işareti.Megapikselin ise kaliteden çok resmin boyutuyla alakalı bir şey olduğunu söylememe gerek yok. Şimdi bu telefonun kamerasını beğenmeyen arkadaşları bir i8910,n97 ve iphone deneyimine davet ediyorum. Ayarsız kontrast değerleri, resmin sadece ortalarında bir yerlere odaklanıp diğer kısımların bulanık çıkması ve aşırı noise efektleri. Bahsettiğim telefonların sahipleri ya artık kameradan fazla bir şey beklemiyorlar ya da hala yazılımla düzelebileceği ümidini taşıyorlar, sorun aslında donanımsal olmasına rağmen. Bu sebeple elinizdeki telefonun kıymetini bilmenizi öneririm.

Yazılım konusuna gelelim.
    Bu konuda LG rezaaaleeet durumda. Kabul ediyorum. Apple OS ve Android OS bir kenara dursun da ,5800'dan yani dolayısıyla symbian'dan medet uman arkadaşıma çok üzüldüm. Symbian şu anda çok oyuncağı gibi. Eğer 1000 tane uygulama varsa bunların 20 tanesi işe yarar ve stabil bir şekilde kullanılabilir durumda. Kaldı ki symbian hala dokunmatiğe oturmuş değil. Yani madem kıyaslayacağız veya telefonuzumdan vazgeçeceğiz, o zaman daha iyisi bulup yorum yapalım. Oyun deseniz symbian kullanıcılarının da oynadıkları oyunların %90'ını java, kalan %10 luk kısmın da java versiyonu var.Ayrıca bildiğiniz üzere bu telefona android yüklemek mümkün,ki benim alma sebeplerimden biridir. Her ne kadar uzak bir hedef de olsa sürekli çalışma yapılıyor. Bunun için özel bir site bile kurulmuş vaziyette. Bunu da bir kenara bırakalım, telefonda bir işletim sistemi olmamasının aslında bir de faydası var. Kimse bu açıdan bakmıyor. Telefon çok akıcı çalışıyor, özellikle symbian telefonlara göre.Burada bir de sürekli telefona versiyona atıp stabilitesini bozan arkadaşlara söyleyeceğim iki çift laf var. Bu telefonda yeni yazılımlarla aşırı büyük değişimler olmayacağını bile bile ve tam olarak yükeleyen kişilerin yorumlarını okumadan sorunlarını öğrenmeden ne sebeple sürekli versiyon atıp stabilitesini bozuyorsunuz ve sonra da "reset atıyor, parça listesi olşturmuyor,aramada ekran kararıp geri gelmiyor" diye vesvese yapıyorsunuz.Yanlış anlamayın biraz sert bir üslup oldu biliyorum ama için için kızıyorum yazdıklarınızı okudukça. Ben aldığım günkü gibi kullanıyorum ve şimdiye kadar sadece bir kere reset attı, tek sorunu da bu oldu. He ben i8910 kullanırken "niye samsung Türkiye için yeni fw yayınlamıyor" diye az isyan etmemiştim. Hatta bu ilgisizlikten dolayı telefonu iade etmiştim ama o telefonun reklamlarında "var" diye gösterilen özelliklerin %50si ya telefonda yoktu veya yeni yazılımlarla sanki samsung bize lütfetmiş gibi, hediye ediyormuş gibi sunulacaktı.Devesini önce kaybedip, sonra tekrar bulduğunda yeni bir deve almış mutluluğu yaşayan bedevi misali . Bu telefonda ise zaten herşeyi maksimum koymuşlar.Daha fazla yeni ne eklenebilir de bu yazılım hevesi nedir ben anlayamıyorum. He tabi hak vermiyor da değilim MERAK.Ben de zamanında lg renoir'nın altını üstüne getirmiştim günde 2-3 kez telefona yeni fw atıyordum bir o kadar custom fw de cabası.Ama artık gerekmedikçe bu işlemleri yapıp telefonun stabilitesini bozmamak gerekir diye düşünüyorum.He ama s-class arayüzü ve işletim sistemi kırılır o zaman çıkacak yeni temalar, arayüzler için telefonu yormaya değebilir ama dediğim gibi henüz erken.

Kasa kalitesine gelince. Yani herşeye tamam da 5800'ı kasada konuşmayalım bile. Kasa açıklığı olmayan ya da sonradan oluşmayan cihazı yok gibi piyasada. Bir de bizim telefonu ele alın. Çok sade,ince, ekranı tek elle rahat bir şekilde kontrol edilebilecek boyutlarda.Ben siyah rengini kullanıyorum çok çok da memnunum.

Herşeyi bir yana bırakalım. Telefonu 800 liraya aldım ve hakkını veriyor diyebilirim rahatlıkla. Ama 1500 lira,2000 lira civarı fiyatı olup da beş para etmeyen cihazlar da kullandım ve diyebileceğim tek şey "Allah sizi o duruma düşürmesin". Yani o kadar para verip rezil olduğunuza mı yanarsınız, kağıt üzerinde mükemmel olan bir cihazı gerçekte o durumda gördüğünüze mi yanarsınız...

Velhasıl, LG arena piyasada bu fiyata en alınası telefonlardan. Heleki 5800, veya samsung telefonlarıyla kıyaslamayı hiç haketmeyen bir telefon.

5800'ın konusunda sürekli msn gibi mesaj atıldığını söylemişsiniz. Evet aynen öyle, hatta i8910'un konusuna da bir göz atın. O telefon toplamda 7-8 aylık bir telefon ama 2-3 yıllık telefonların konularını geride bıraktı sayfa sayısında. O sayfaları tek tek okuyun bakalım sorunsuz kaç sayfa bulacaksınız. Hatta nokia bölümünde bir de "5800 mağdurları derneği" başlıklı konuyu da okumanızı tavsiye ederim...

Saygılar, hayırlı geceler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KadirşinaS_ -- 11 Kasım 2009; 1:01:39 >

• @oranj diğer arkadaşlar da zaten az çok aynı konulara değinmişler ama ben de her nekadar farklı olmasa da kendi fikirlerimi belirteyim;

İlk olarak daha önce nekadar süre ile hangi telefonları kullandın bilmiyorum ama illaki java platformuna sahip bir model kullanmışsındır. Arena da yapamayıp da bundan önceki java modellerde yapabildiğin ne vardı? Arenayı alırken seni symbian, wm, android v.s. sahip diye mi kandırdılar? Yani bunca zaman sürekli şikayetlerinin temelini oluşturan işletim sistemi ile alakalı serbestlik derecesini bilmiyormuydun?

N95 in ses kalitesi Arena dan iyi ise ben senin dinlemek istediğin herşeyi ağzımla N95 den daha iyi çalarım (ses kalitesi deyince ben kulaklıktan başka birşey düşünmem, diğer türlü avuç kadar zıbığın dışa vereceği sesin kalitesinden ne olur, biri tısslar biri zırlar). Arena ses kalitesi olarak en iyi cihazlardan biri (5800 da en iyilerden biri).

Bunun haricinde Samsung Jet, Star, Preston v.s. (hatta biraz daha abartayım, Samsungların alayı) kasaları eğer 5800 dan dandik ise 5800 ın kasası da bizim çöpteki fıstık kabuklarından imal edilecek bir telefon kasasına göre daha dandik kalacaktır.

Ben senin dokunmatik telefonlar ile ilgili fazla bir deneyimin olmadığını düşünüyorum, yani diğerlerini enine boyuna incelemediğin için (bir cihazı denedim diyebilmek için en az 1-2 hafta gerekir sanırım) bu şekilde düşünüyorsun sanırım.
    Kısacası her modelin maalesef kusurları oluyor, mükemmel olacağını düşündüğümüz özelliklerinden bazıları can sıkabiliyor. Buradaki kullanıcıların basettiği sorunlara bakıldığında ve bunları diğer dokunmatik modellerin konularıyla kıyasladığımızda Arena için en az sorunlu modellerden biri diyebiliriz.
    Bana kalırsa senin yanlışın bu kadar telefonu kurcalama hevesin varken standart bir işletim sistemi seçmen olmuş maalesef. Ama sakın ha bu yanlışını da 5800 düşünerek ikinci bir yanlış ile çözmeye çalışma. Sadece ekran çöznürlüğü ve dokunmatik hassasiyeti Arenayı mumla aramana yetecektir emin ol.
    İşletim sistemi eksikliğinden dolayı Arenadan sonra alınabilecek alternatifler (seni tatmin edebilecek) iPhone, Hero, Leo, Pre v.s. gibi modellerdir. Bence değiştireceksen bu tarz kapasitif modellerin dışına çıkma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay555 -- 11 Kasım 2009; 2:32:50 >

• Haklısınız ama benim için navigasyon,int.,müzik önemli km900 de gps yazılımı yok,tarayıcı yok(opera vs. açılmıyor),müzik sesi konusunda dışarı ses vermesini söylemiyorum yeterli ancak kulaklık sesi cidden n95 in daha iyi denedimBen daha önce ku990 da kullandım javali ancak ona program yüklemeye gerek yoktu çünkü hiçbir özelliği mevcut değildi tarayıcı filanda yoktu aldıgıma pişman olmustumkm900 e kötü bir telefon demiyorum süper bir telefon böyle telefon piyasada cidden yok ne samsung,nokıa vs. yani bu kalitede telefon yok ancak yazılımı olmayınca dediğim gibi bana gereken özellikleri kullanılmıyor
  • quote:

Haklısınız ama benim için navigasyon,int.,müzik önemli km900 de gps yazılımı yok,tarayıcı yok(opera vs. açılmıyor),müzik sesi konusunda dışarı ses vermesini söylemiyorum yeterli ancak kulaklık sesi cidden n95 in daha iyi denedimBen daha önce ku990 da kullandım javali ancak ona program yüklemeye gerek yoktu çünkü hiçbir özelliği mevcut değildi tarayıcı filanda yoktu aldıgıma pişman olmustumkm900 e kötü bir telefon demiyorum süper bir telefon böyle telefon piyasada cidden yok ne samsung,nokıa vs. yani bu kalitede telefon yok ancak yazılımı olmayınca dediğim gibi bana gereken özellikleri kullanılmıyor

Sonuçta kimseyi illa bu telefonu kullan diye zorlayamayız tabiki eğer senin ihtiyaçlarını karşılamıyorsa bu telefon senin için yeterli değil demektir. Ama 5800 konusunda düşüncelerim hala aynı arena almadan önce baya inceledim o telefonuda hatta arenayı görmesem 5800 alacaktım ama arenayı görür görmez unuttum 5800 ü diyebilirim. İlk görüşte aşk gibi bişey yani Biliyorum eksikleri var baya telefonun. Benimde düşüncem bu telefonun daha uzun ömürlü olmasını sağlayacak tek şey android yazılımı. Ama bu ne kadar zaman alır yada yapılırsa ne kadar verimli çalışır o konuda bir bilgim yok açıkçası. S-Class kırılma işini büyük ölçüde başardılar aslında. Handy Forum a ve Mylgarenaya bakarsanız görürsünüz zaten insanlar artık menüdeki ikonları küpün üstündeki resimleri falan değiştiriyorlar ama daha yaptığı çalışmayı yayınlayan yok. İngilizce bir döküman bile var nasıl kırılıcağıyla ilgili hatta nereleri değiştirebileceğimizle ilgili ama biraz karmaşık bir işlem hex editor falan kullanmayı biliyor olmak gerekiyor sanrım en önemlisi iyi ingilizce bilmek gerekiyor bende de o yok. Yoksa cesaret edip deneyeceğim bende bir şeyler yapmayı ama önce o dökümanın düzgün bir Türkçe çevirisine ihtiyaç var. Belki bu sayede biraz daha telefondan zevk alabilir kendimize özel arenalar yapabiliriz. Ama genede Androidi beklemeye devam edicem ben.

• arkadaşlar..
    eskiden sony ericsson k790i kullanmıştım çok memnundum..taki cebimden denize düşünceye kadar..hele cyber shot kamerası yokmu harikaydı..
    şimdi km900 var..ama o telefonun çektiği fotoğrfları özlüyorum..
    içinizde sony ericsson kullanan varsa..km900 ün muadili sony ericsson hangisidir..

km900 ü bir sony ericcson ile takas edeceğim..ya bi cep telefoncudan yada netten ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melik1 -- 12 Kasım 2009; 13:23:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: melik1

arkadaşlar..
    eskiden sony ericsson k790i kullanmıştım çok memnundum..taki cebimden denize düşünceye kadar..hele cyber shot kamerası yokmu harikaydı..
    şimdi km900 var..ama o telefonun çektiği fotoğrfları özlüyorum..
    içinizde sony ericsson kullanan varsa..km900 ün muadili sony ericsson hangisidir..

km900 ü bir sony ericcson ile takas edeceğim..ya bi cep telefoncudan yada netten ..

SONY ERICSSON C902'ye bakabilirsin ...
    Tabii ki Sony telefonlardan KM900 arayüzünün albenisini ve görselliğini beklememen gerek ...
  • Herkese selam

Sonundawww.mylgarena.com da İngilizce,www.handy-faq.de/forum/ da Almanca vewww.forummobiles.com da Fransızca olarak anlatılan S-Class Crack işlemini google translate nin çevirebildiği kadarıyla anlayıp işletim sisteminin dosyalarına ulaştım. Yakında bu 3 sitede anlatılan rehberleri kendi anladığım kadarıyla Türkçeye çevirip buraya ekliycem.

Şimdilik kendi yazılımımda yapabildiğim değişiklikler aşağıda.

1-Menüdeki ikonların hepsini değiştirdim. Bazı ikonları iphone ikonlarıyla bazılarınıda internetten bulduğum ikon sitelerindeki ikonlarla değiştirdim.
    2-Küpün arka planını ve küpün üzerindeki resimleri değiştirdim.
    3-Tuş kilidini iphone tuş kilidi gibi sağa doğru kaydırarak açılacak şekilde değiştirdim. iphone tuş kilidi için mylgarena sitesinin admini The_King in yayınladığı resimleri kullandım ve anlattığı yöntemi kullandım.
    4-Şarz durumunu gösteren pilin rengini yeşil renkli bir pile çevirdim. Aynı işlem saat , radyo, alarm, telefonun çekim gücü , hafıza karıt göstergesi vb. olarak ekranın üst kısmında görülen tüm indikatörler için yapılabiliyor ama o kadar uğraşmadım.

Yaptığım değişiklikleri gösteren bir fotoğraf yada video koymaya çalışacağım ama elimde arenadan başka kaliteli fotoğraf çekecek yada kayıt yapacak cihaz yok o yüzden bişey gösteremiyorum şu anda

Yalnız şimdiden söyleyeyim biraz karışık gelebilir ilk başta. Hex editörü falan kullanmak gerekiyor çünkü telefondaki dosyaları dışarı çıkartabilmek için.

Neyse şimdilik bu kadar.

• Arkadaslar Trekbuddy gps programının kurulumunu ve harita yapımını LG Renoir incelememin son mesajında anlattım. Kullanım için ugrasamadim, tam olarak neler yapabiliyor bilmiyorum. Artık o kısım deneyenlerin tecrübeleri ile şekillenecek. Link ile paylaştığım Trekbuddy Renoir'nin ekranına göre boyutlandirilmis onu nasıl Arena'ya nasıl uyarlayacaginizi biliyorsunuz zaten. Hayırlı olsun:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah.dincer

Herkese selam

Sonundawww.mylgarena.com da İngilizce,www.handy-faq.de/forum/ da Almanca vewww.forummobiles.com da Fransızca olarak anlatılan S-Class Crack işlemini google translate nin çevirebildiği kadarıyla anlayıp işletim sisteminin dosyalarına ulaştım. Yakında bu 3 sitede anlatılan rehberleri kendi anladığım kadarıyla Türkçeye çevirip buraya ekliycem.

1-Menüdeki ikonların hepsini değiştirdim. Bazı ikonları iphone ikonlarıyla bazılarınıda internetten bulduğum ikon sitelerindeki ikonlarla değiştirdim.
    3-Tuş kilidini iphone tuş kilidi gibi sağa doğru kaydırarak açılacak şekilde değiştirdim. iphone tuş kilidi için mylgarena sitesinin admini The_King in yayınladığı resimleri kullandım ve anlattığı yöntemi kullandım.
    4-Şarz durumunu gösteren pilin rengini yeşil renkli bir pile çevirdim. Aynı işlem saat , radyo, alarm, telefonun çekim gücü , hafıza karıt göstergesi vb. olarak ekranın üst kısmında görülen tüm indikatörler için yapılabiliyor ama o kadar uğraşmadım.

Yaptığım değişiklikleri gösteren bir fotoğraf yada video koymaya çalışacağım ama elimde arenadan başka kaliteli fotoğraf çekecek yada kayıt yapacak cihaz yok o yüzden bişey gösteremiyorum şu anda

Yalnız şimdiden söyleyeyim biraz karışık gelebilir ilk başta. Hex editörü falan kullanmak gerekiyor çünkü telefondaki dosyaları dışarı çıkartabilmek için.

Neyse şimdilik bu kadar.

İngilizce konusunda yardımcı olurum hocam. Bulduklarını paylaşırsan buraya çevirisini yapabilirim.

• Hocam o zaman aşağıdaki 1. linkteki ingilizce anlatımı çevirebilirsen çok makbule geçer.

Ben çünkü sadece anlayabildiğim ve işime yarayıcak kısımlarını çevirecektim

1-http://xyphre.ipbfree.com/index.php?showtopic=100 İngilizce
    http://www.mylgarena.com/index.php?topic=973.0 İngilizce

2-http://www.handy-faq.de/forum/lg_km900_arena_forum/106119-lg_km900_arena_firmware_modifikation_methode_1_a.html Almanca

3-http://www.forummobiles.com/index.php?showtopic=212884 Fransızca

Almanca ve Fransızca olanlarıda ekledim. Belki bu dilleri bilenlerde yardımcı olmak ister diye.

Birinde olmayıp diğerinde olan bir şey olabilir çünkü.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah.dincer -- 16 Kasım 2009; 17:55:19 >

• Gerçekten çok heveslenmiştim almak için ama telefonun yaşadığı sıkıntılar resmen gözümü korkuttu .
    Ben de T-Mobile myTouch 3g aldım ve şu an kullanmaktayım .

Ama hala gözüm Arena'da :)
    Umarım bir firmware ile sorunları giderilir de ben de tekrar gündemime alabilirim ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Figure

Arkadaslar Trekbuddy gps programının kurulumunu ve harita yapımını LG Renoir incelememin son mesajında anlattım. Kullanım için ugrasamadim, tam olarak neler yapabiliyor bilmiyorum. Artık o kısım deneyenlerin tecrübeleri ile şekillenecek. Link ile paylaştığım Trekbuddy Renoir'nin ekranına göre boyutlandirilmis onu nasıl Arena'ya nasıl uyarlayacaginizi biliyorsunuz zaten. Hayırlı olsun:)

Peki hocam yol tarifi alabilecek miyiz yoksa mgmaps gibi sadece yerimizi mi gösteriyor program?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ermeydan

quote:

Orijinalden alıntı: Figure

Arkadaslar Trekbuddy gps programının kurulumunu ve harita yapımını LG Renoir incelememin son mesajında anlattım. Kullanım için ugrasamadim, tam olarak neler yapabiliyor bilmiyorum. Artık o kısım deneyenlerin tecrübeleri ile şekillenecek. Link ile paylaştığım Trekbuddy Renoir'nin ekranına göre boyutlandirilmis onu nasıl Arena'ya nasıl uyarlayacaginizi biliyorsunuz zaten. Hayırlı olsun:)

Peki hocam yol tarifi alabilecek miyiz yoksa mgmaps gibi sadece yerimizi mi gösteriyor program?

Az önce biraz kurcalama fırsatım oldu. Waypoint olarak noktaları kaydedip NavigateTo dedigimde iki nokta arasındaki yollar uzerinde çizgi oluşmadı ama mesela o noktaya giden yol üzerinde bir dönemeçten dönmeniz gerektiğinde ok o tarafa dönmeniz gerektiğini belirtiyor. Biraz garip ama ise yarayabilir, bir deneyin bence.

Aslında We Travel her türlü ihtiyacımızı karşılayacak bir program sesli yol tarifi, çok iyi olmasada 3 boyutlu görünüm vs. ama aylardır tester olarak denememe rağmen harita oluşturan program hatasız bir sekilde yapamadı Garmin haritasından harita oluşturmayı. Openstreet Map ise çok yetersiz ülkemiz için. Programı yazanlarla sürekli iletişim halindeyim, her türlü veriyi gönderiyorum ama bir türlü sorunsuz hale gelemedi.. Benim de sabrım tükendi gercekten

• Ben de deniycem vaktim oldugunda, daha guzel hale getirilebilir tel. S-Class Crack ile.
    Sanirim android isi yalan oldu sevgili emrah;http://www.androidarena.net/

quote:

Herkese selam

Neyse şimdilik bu kadar.

• Android işi yalan olmadı sadece o site ve bağış kampanyası bitti. Asıl çalışmalar şu sitede devam ediyor.
    http://androidarena.pytalhost.net/
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuuuuck

Ben de deniycem vaktim oldugunda, daha guzel hale getirilebilir tel. S-Class Crack ile.
    Sanirim android isi yalan oldu sevgili emrah;http://www.androidarena.net/

quote:

Herkese selam

Neyse şimdilik bu kadar.

Evet malesef o sitede uğraşanlar pes ettiler. Baya bişeyler yapmışlardı ama yeterli desteği göremedikleri için vazgeçtiler.

Şimdi aşağıdaki sitede çalşmalar var ama benimde umudum azalıyor android ile ilgili.

http://androidarena.pytalhost.net/index.php

S-Crack ile aslında değiştirilebilecek birçok şey var. Hangi dosyanın ne için nasıl çalıştığını anladıktan sonra bir sürü şey yapılabilir. Örneğin teorik olarak el yazısı desteği olmayan yazılımlara bu destek eklenebilir. Ya da T9 sorunu olmayan bir yazılımın dosyaları kullanılarak hem t9 sorunu olmayan hem el yazısı olan hem javası hızlı çalışan bir versiyon yapılabilir. Yapılabilecekler çok fazla ama içindeki dosyalarda öyle telefonun: her birini tek tek kurcalamak gerekiyor. Ama en azından kendimize özel lg arenalar yapabiliyor olmak bile oldukça keyifli.

• Arkadaslar android gelicektir ancak işletim sistemi değil teması gelicektir yani dıştan androide benziyorBu verdiğiniz site 5800 a android teması yapmış dışı aynı bayada hızlı ancak ben 5800 ın temasını daha çok beğeniyorum arenanın temasıda bence daha güzel

http://www.maxi-cep.com/symbian-v9-4-sistem-araclari/m1-android-kullanici-yuzunu-n97-ve-5800da-kullanin-android-gorunumu-ve-kullanimi-251195.html

tireyi kaldırın aradan

bakın burda programı var tam android yapmış adamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oranj001 -- 17 Kasım 2009; 18:13:30 >

• quote:

Arkadaslar android gelicektir ancak işletim sistemi değil teması gelicektir yani dıştan androide benziyorBu verdiğiniz site 5800 a android teması yapmış dışı aynı bayada hızlı ancak ben 5800 ın temasını daha çok beğeniyorum arenanın temasıda bence daha güzel

http://www.maxi-cep.com/symbian-v9-4-sistem-araclari/m1-android-kullanici-yuzunu-n97-ve-5800da-kullanin-android-gorunumu-ve-kullanimi-251195.html

tireyi kaldırın aradan

bakın burda programı var tam android yapmış adamlar

Bence "android işletim sistemi, java işletim sistemine sahip bir telefona yüklenemez." diye düşünüyorum. Ama imkansız değildir belkide.
    Renoir için Andronoir ismiyle tema olarak uyarlanmış zaten. Diğer telefonlar için de android temaları mevcut. Önemli olan bir işletim sistemi olarak telefonda kullanabilmek, android tabanlı uygulamaları telefona kurup kullanabilmek. Temennimiz inşallah yaparlar.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.