Şimdi Ara

+....LG..L1960TR -BF 19' ON NUMARA (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
0
Favori
21.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dün vatan bilgisayar elmadağ şubesinden uzun araştırmalar sonucu bu monitörü aldım, 5000:1 olanından :)

pes oynarken sayfada dalganlama olabiliyor sebep nedir sizce ? monitörü pc ye tanıttım yalnız ayalrını nasıl yapıyoruz monitörün bir programmı kurmamız lazım başka modellerde f-engine , forte manager gibi programlar kullanılıyor sanırım ama benim cd nin içinden çıkmadı ? nerden ve hangi programı indirmem gerekiyor ?

yardımcı olursanız çok sevinirim..
  • 1960TR-BF yi aldım,10 gün sonra açtığımda ekranda bembeyaz bir görüntü vardı,ne yaptıysam olmadı, denemeler sonucunda monitörün arızalandığını anladım.

Garantiye gönderildi.Ağustos ayının ortalarıydı.LG'nin teknik servisini Fufitsu-Siemens diye sorumsuz kişilerden oluşan bir yer üstlenmiş;o dönemden itibaren.Panel siparişi geçmişler,30 iş günü bekledim ama gelmedi,yeni ürün istedim hakkım olarak,onu da geçtiler. Defalarca arayıp, onlarında bana size hemen döneceğiz demelerine rağmen ne arayan oldu ne soran. Sonuç olarak oyalamaktan başka bişey yapmadılar.

Monitör hala gelmedi. Bilgisayarcım ve ben illallah ettik en sonunda. Yerine yaklaşık 100$ daha düşük bir modelini göndermeye kalkışabilen bu sorumsuz insanlar yüzünden çok çektik. Para iadesi istedim,bilgisayarcım bereket anlayışlı bir adamdı,bana verdiğim parayı aynen iade etti hemde zarar etmesine rağmen.

Netice de,LG Türkiye teknik desteği , görevini olması gerektiği gibi yapmaktan çok uzak.

Umarım kullanan arkadaşların da başına böyle bir sorun gelmez,bundan sonra bedava da verseler LG almam !

• quote:

Orjinalden alıntı: X2

1960TR-BF yi aldım,10 gün sonra açtığımda ekranda bembeyaz bir görüntü vardı,ne yaptıysam olmadı, denemeler sonucunda monitörün arızalandığını anladım.

Garantiye gönderildi.Ağustos ayının ortalarıydı.LG'nin teknik servisini Fufitsu-Siemens diye sorumsuz kişilerden oluşan bir yer üstlenmiş;o dönemden itibaren.Panel siparişi geçmişler,30 iş günü bekledim ama gelmedi,yeni ürün istedim hakkım olarak,onu da geçtiler. Defalarca arayıp, onlarında bana size hemen döneceğiz demelerine rağmen ne arayan oldu ne soran. Sonuç olarak oyalamaktan başka bişey yapmadılar.

Monitör hala gelmedi. Bilgisayarcım ve ben illallah ettik en sonunda. Yerine yaklaşık 100$ daha düşük bir modelini göndermeye kalkışabilen bu sorumsuz insanlar yüzünden çok çektik. Para iadesi istedim,bilgisayarcım bereket anlayışlı bir adamdı,bana verdiğim parayı aynen iade etti hemde zarar etmesine rağmen.

Netice de,LG Türkiye teknik desteği , görevini olması gerektiği gibi yapmaktan çok uzak.

Umarım kullanan arkadaşların da başına böyle bir sorun gelmez,bundan sonra bedava da verseler LG almam !

30gün geçtiğinde direk tüketici heyetine başvurabilirsiniz...çekinmeden gidip hakkınızı aramak gerekirki böyle işgüzar servisler dersini alsın..gerçi bilgisayarcınız gerekeni yapmış ama herkes bu kadar şanslı olmayabiliyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: REthink

arkadaşlar merhaba,

dün vatan bilgisayar elmadağ şubesinden uzun araştırmalar sonucu bu monitörü aldım, 5000:1 olanından :)

pes oynarken sayfada dalganlama olabiliyor sebep nedir sizce ? monitörü pc ye tanıttım yalnız ayalrını nasıl yapıyoruz monitörün bir programmı kurmamız lazım başka modellerde f-engine , forte manager gibi programlar kullanılıyor sanırım ama benim cd nin içinden çıkmadı ? nerden ve hangi programı indirmem gerekiyor ?

yardımcı olursanız çok sevinirim..
  • Bugün aldım vatandan 473 ytl ye cash
    eve geldim kurdum büyük hevesle ama 1280 1024 te sadece 60htz var ve gözü acayip yoruyor ayrıca parlaklık contrast onlarda yüksek olabilir ama ilk geldiginde parlaklık 100 dü. şimdi 25 e indirdim.
    1024 768 de 75 htz oluyor ama onda kullanmak saçma bitaz 19" i.
    ne yapmamı öneriyorsunuz ?

ayrıca ölü pixel test için bi film açıp siyah karesinde durdurup bakmaktan başka bi program vs var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evoo -- 4 Aralık 2007; 17:38:52 >
  • parlaklığı nasıl kıstın ?
  • OSD den kıstım
  • Arkadaşlar bu monitörü almayı düşünüyorum, Samsung 932b+ ile LG 1960tr-bf arasında kaldım. Tercihimi hangisinden yana kullanmalıyım? (19", 4:3)
  • quote:

Orjinalden alıntı: doralak

Arkadaşlar bu monitörü almayı düşünüyorum, Samsung 932b+ ile LG 1960tr-bf arasında kaldım. Tercihimi hangisinden yana kullanmalıyım? (19", 4:3)

bende 2si arasında kalmıştım ne tesadüf :D ... son kararı MUTLAKA ama mutlaka 2sinide yanyana görerek ve test ederek sen KENDİN ver... burada her 2 monitörüde kullanıp memnun olan arkadaşlar var yada olmayan...alacagin magazada birebir kendi gözlemlerin ve göz zevkine hitaben secimini yap..

tabi dış görünüşüne bakıp degil hızlı animasyon ve karanlık alanı bol divx testleri ile (satıcı izin verirse flash belleginle sen götürürsün) 2 sini bizzat karşılaştırman, monitör gibi uzun yıllar kullanacagin bir ürünü içine sinerek almanı sağlayacaktır...

sen hangisini tercih ettin dersende ,samsung almaya gidip lg le eve dönenlerdenim divx te ve nadirde olsa ara ara gözlemledigim ghosting (5ms olmasina bagliyorum) beni uzaklaştırdı...tabi kullanım olarak farklı amaçlar olacaksa samsung sana daha uygun olabilir tekrar diyorum son kararı bizzat yanyaya görerek ver....

kolay gelsin

• vatan tarzı büyük mağazalarda , Monitorlerde çoklayıcı sistem kullanıldığından gerçek performansı anlayamıyorsunuz ve böyleliklede sağlıklı bi seçim yapılamıyor. O yüzden kullana arkadaşların yorumlarına bakarak seçim yaparsan daha iyi olur.
    ya da varsa test yapabileceğin bi mağaza tabi kebap olur
  • Ben bu köşedeki çıt çıt seslerine taktım hangi LG modelinin başlıklarını okusam kullananlar bundan şikayet ediyo üstüne bendeki dvd-rw de kendi kendine çalışıp pc yi kitleyince şuandan itibaren LG den vazgeçtim samsung un da durumu parlak diil gerek ghosting gerekse backlight olayıdan dolayı geriye BenQ ile Asus kaldı LS201 hoşuma gidio süper bişi ama 680lira vereyimmi 20'' bi monitöre bilmiyom
  • quote:

Orjinalden alıntı: Evoo

vatan tarzı büyük mağazalarda , Monitorlerde çoklayıcı sistem kullanıldığından gerçek performansı anlayamıyorsunuz ve böyleliklede sağlıklı bi seçim yapılamıyor. O yüzden kullana arkadaşların yorumlarına bakarak seçim yaparsan daha iyi olur.
    ya da varsa test yapabileceğin bi mağaza tabi kebap olur

çoklayıcı sistem tüm monitörlere takıldığı için bir kalite düşüşü söz konusu ise hepsinde eşit düzeyde bir düşüş olur..bu durumda total kalitede yine farklı olan ortaya çıkar....asıl demek istedigim ghosting gibi olaylarda çoklayıcı kullanılmasının etkisi yok, bu yüzden oyun oynayan birinin ilk dikkat etmesi gereken şey budur diye düşünüyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: Promity

Ben bu köşedeki çıt çıt seslerine taktım hangi LG modelinin başlıklarını okusam kullananlar bundan şikayet ediyo üstüne bendeki dvd-rw de kendi kendine çalışıp pc yi kitleyince şuandan itibaren LG den vazgeçtim samsung un da durumu parlak diil gerek ghosting gerekse backlight olayıdan dolayı geriye BenQ ile Asus kaldı LS201 hoşuma gidio süper bişi ama 680lira vereyimmi 20'' bi monitöre bilmiyom

çıt çıt sesini arada bende duyuyorum evet, ama 5dk da bir diyen arkadaşlar var öyle degil (en azından bende), 5 saatlik kullanım sonucu birkac kez oda bariz şekilde genleşme yada yoğuşma sesi diye tahmin ediyorum.

ama işin en ilginc yanı, bu monitörü alınca emekliye ayırdığım 15inc efsane vestel crt monitör 50 cm arkamda bir masanın üzerinde çalışmadan duruyor. Soğuk günlerde odada sobayı çalıştırdığım andan itibaren bu vestel in plastigi monitör çalışmasada ortam ısınıp soğudukça çıt çıt değil çat çut ötmeye başlıyor yani abartılacak bir durum söz konusu degil diye düşünüyorum.tabi son karar yine senin ghosting mutlaka dikkat ederek seçimini yapmalısın, çıt çıt a özen gösteren biri olduguna göre ghosting e asla tahammülün yoktur diye tahmin ediyorum...

• Samsung 961BF
    Samsung 932B+
    LG L1960TR-BF
    LG L1970HP-BF

modellerinde kararsız kaldım oyun oynamayı film izlemeyi seven birisi olarak kararsız kaldım.hangisini alsam acaba LG L1960TR-BF modeline daha sıcak bakıyorum ama yine tam karar vermiş değilim.yardım edersiniz sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sabri_16

Samsung 961BF
    Samsung 932B+
    LG L1960TR-BF
    LG L1970HP-BF

modellerinde kararsız kaldım oyun oynamayı film izlemeyi seven birisi olarak kararsız kaldım.hangisini alsam acaba LG L1960TR-BF modeline daha sıcak bakıyorum ama yine tam karar vermiş değilim.yardım edersiniz sevinirim.

Samsung 961BF
    LG L1960TR-BF
    LG L1970HP-BF

HP degilde HR olacak sanırım son yazdigin, 3üde 2ms, secenekleri 3 indirdik bunların arasında secimini yapabilirsin, ama plastik kalitesi samsung un daha iyi onuda söyleyim.Fakat ghosting ve divx performanslari icin birebir gözlemlemen daha iyi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: revenger11

quote:

Orjinalden alıntı: Sabri_16

Samsung 961BF
    Samsung 932B+
    LG L1960TR-BF
    LG L1970HP-BF

Samsung 961BF
    LG L1960TR-BF
    LG L1970HP-BF

HP degilde HR olacak sanırım son yazdigin, 3üde 2ms, secenekleri 3 indirdik bunların arasında secimini yapabilirsin, ama plastik kalitesi samsung un daha iyi onuda söyleyim.Fakat ghosting ve divx performanslari icin birebir gözlemlemen daha iyi olur.

yorumun için teşekkürler arkadaşım

• Ben de gecen hafta sonu L1960TR-BF 5000:1 aldim. cok hos ve artistik bir alet. Buarayi okuyup kararimi vermistim. memnunum arkadaslar.
    Sagolun.
    bende piksel sorunu cikmadi ama aldigim yer 1 ay boyunca garanti veriyodu. neresi oldugunu anlamissinizdir siz :) finansbank'la anlasmasi olan yer.
  • Selamlar,

Bende bugün 1960 cıların arasına katıldım. Ayarlar bana da parlak geldi. Monitör ve grafik kartı driverlarını yüklemek dışında yapılacak tavsiye ettğiğniz birşey var mı? Bu arada karar vermem de bu forum çok faydalı oldu ancak arkadaşlar LG lerimize MAAŞALLAH diyelim nazar değecek hep pozitif yorumlar var...

:)
  • Merhaba arkadaşlar bende Lg nin 1760TR olan modelini almayı düşünüyorum net cafe için 15 tane sizce bu 17" monitör nasıl yada diğer markalaramı yöneleyim ?

Yardımcı olursanız sevinirim saygılar...
  • artık bende ..L1960TR -BF 19" sahibi oldum çok şükür memnunum vatan bilgisayardan aldım alırken ölü piksel kontorolü yaptım sonra eve getirip kurdum çok memnunum herkese tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.