Şimdi Ara

LG OLED 55EG920 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
9
Favori
33.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Abicim al fullhd oled bak keyfine görüntü zaten 4k gibi cillop 1-2 aya bunlarda bulunamayacak piyasada yeni modeller 10k dan başlıyor bizdeki vergiler maşallah zaten 2 tv parası verip 1 tv alıyoruz 4k led filan takılmayın bence fhd oled ler sizi 4-5 sene götürür zaten o arada oled de çeşit yayılır içerik artar tv lerde bir ihtimal 4k kanallar artar vs vs..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jackbauer J kullanıcısına yanıt
    ARKADAŞIM GÜZEL SÖYLÜYORSUN PEKİ ALALIM OLED TV DE LOGO YAPIŞMALARI 2 GÜN SONRA BAŞLARSA FİRMADA DEĞİŞTİRMEZSE ( ZATEN DEĞİŞTİRMİYOR) O TELEVİZYONU NE YAPACAKSIN ONUDA BİR AÇIKLADA BERABER GİDİP OLED TV ALALIM. 10.000 TL VERİP EVDE TV TAKLİDİ YAPSIN DİYE SALONDAMI SERGİLİYECEZ.
  • hzb H kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim senin tv de oldu diye hepsinde olacak değil zaten hepsinde olsa bu yapışma kıyamet kopar lg bunları toplatır piyasadan çeker artı senin panelinde gariplik var logo yapışması plazmalardan beridir bilinen bir olay ancak ondada uzun süre kalması gerekli seninle aynı model tv si olan murat123 ün de loğo yapışması oldu ki senin panelin yanında çok çok daha azdı anında iade aldılar değişim bile yapılmadı ben 2 gece açık unuttum hiçbirşey olmadı ha elektronik bu sen alırsın 10 sene bişi olmaz ali veli alır 2 nci gün bozulur geçen sene ben 17 led tv değiştirdim 70000 tl maliyeti oldu bana toplasan 60000 i ancak geri kurtarmışımdır arada 4k oled parası zarar etmişim şimdi millete gidip nasıl diyim led tv alın diye imkanı varmı kötünün iyisi oled şuanda...

• @hzb

1-ben çok fazla kişiye Oled aldırıyorum,bunu da yazmıştım ve bana hergün bir dünya insan "panel sorunları" ile dönüyor ama en az sorun yaşadığım kişiler de Oled çiler oluyor
    %10 sorun çıkan oluyor dersem abartmış olurum!

birileri sallıyor,birileri foruma muhabbet için girdiğinden dolayı yine sallıyor,hele bir kaç tana sallamacı var,adamın teknik bilgisi sıfırın da altında! ama onu al bunu alma diyor!
    kısaca sallayan sallayana! üğstelik bu tiplerin hiç birisi de bu işlerde çalışmış(üretim olarak)değildir! ama herkes kendini uzman sanıyor bu forumda yaw

Oled işi TR de tutmadı ama buna sebeb DH faktörüdür! burasını iyi okuyun ltf,biz millet olarak acaip abartıyoruz her bir şeyi! bilenlerin değilde sallamacıların yani teknik olarak
    hiç bir bok bilemeyen adamları yazdıklarına daha çok rağbet ederiz bir de abartmayı da çok sevdiğimiz için pireyi deve yaparız

Oled dışarı da bazı ileri pazarlar da ise bizim tam aksine çok tutmuş ve fazla satılmaktadır!(USA/Canada/UK/Almanya)

2-%3-5 sorun çok normaldir panel işinde Samy de bu oran %20 üstündedir! Sony de sadece kronik bleed&homojenite sorunları min.20/25 dir!

Sadece Pio da sıfırdır! diğer eski bazı "capon"" lar da çok düşüktü ama genel olarak hepsi yüksek tir,Oled de buna bağlı olarak yüksek değil ama sorun tabiki vardır,LGE gibi her devirde
    kalitesiz panel üreten üreticiden de daha iyisi beklenmez! burada Oled sorunlu derken bunun üreticisi de öneli,şimdi TPV Oled çıktı bir de buna bakmak gerekiyor! belki bu konuda
    daha sıkıntısız olacaktır ama her türlü "retention" zaten her zaman Garanti dışı olmuştur!! hatta LGE nin dandik bir serisi var TFT-LCD 8507 ve ondan bile LCD olmasına rağmen retention sorunu var
    normalde LCD lerde de bu sorun vardır ama ciddi düşük iken bu panel de normalin 10 katın yüksektir

3-Oled de retention hem PDP tabanlı olması sebebiyle normal dir! hem de sistem olarak sweeping işlemini iyi yapamıyor olmasıdır!(Pio bunu aştı diğerleri yerinde sayıyor hala!)
    Pany de benzer bir sistem yaptı ama tam iş görmüyor dolayısıyla Oled ya almayacaksınız ya da alırsanız buna katlanacaksınız!

sürekli bir abartma ile olay çarpıtılıyor! retention var ama anlatıldığı gibi kesinlikle değildir!

4-"Logo" ya gelirsem,bana göre screen/image-retention olacağına logo izi kalsın daha iyidir,çünkü birisi(örneğin sen deki durum çok ekstrem idi ve kabul edilebilir seviye değildi
    zaten bilirkişi de bunu gördü ve dava da sürpriz olmazsa kesin senin lehine sonuçlanacaktır!) logaya gelirsem;pratik olarak biraz düşünmek gerekiyor olayı "trajediye" çevirme den
    şöyle ki;diyelim ki logo kaldı,zaten hangi kanalı açsak logosu var! normal de logosuz kanal yok ki hata bazı kanallar da sağda logo solda bilmen ne yazar alt solda bilmem ne yazar
    gibisinden illet olduğum banner/adv. v.s tarzı yazılar v.s durur netice de "logo" kaçınılmaz olarak orada öyle durur,senin panel de diyelim li ATV yapıştı(kalıcı olarak)
    iyi de onun üstüne zaten bir başka logo binecek,biri gidiyor birisi geliyor v.s şeklinde logolar ile yaşıyoruz gidip gitmemesi de çok önemli değildir!

ama şöyle bir durum da vardır;diyelim ki çok fazla FILM izliyorsun(full ekran veya cinematic-video ölçülerinde ve bunlarda da logo filan olmaz!) Bluray/DVD/veya netten indirilen filimler v.s
    logo olmadığı için haliyle sırıtacak yapışan logo o zaman ama yine pratik düşünürsen;diyelim ki BD den değilde ATV den FILM izliyorsun!!! ama üstelik 1080p/24fps içerik veya panel UHD ise
    2160p60fps izliyorsun yani görüntü süper o zaman da logoya takılmayacaksın! zaten bir süre sonra mecburen alışıyorsun! ama öyle insanlar varki hayatlarında bu bahsettiğim tarz da
    içerikler de izlemezler paso TV kanalalrı izlerler ve sürekli logo görürler!

5-her türlü "screen retention" olayına gelirsem;örneğin sendeki durumun başka benzerleri gibi! bak bunlar sıkıntı verir ve gözü de kötü etkiler ve ciddi can sıkar! sendeki örnek "uç" nokta gibiydi
    çok kötüydü ve LGE buna nasıl normal dedi orasını anlamadım ama inşaallah DAVA bunu çözecektir çünkü o panel de üretim hatası vardır! bilirkişinin yadıklarını bana eMail den gönder bir okuyayım
    bakalım ne kadar teknik veya ne kadar rahat anlaşılır lisanla yazmışlar! yazım da önemli dir(ifade tarzı) zira Hakim anlamaz bu işler den dolayısıyla anlatım yazımı çok önemlidir! neyseki bu davalar da
    yüksek oran da tüketici lehine karar veriyorlar!(ancak Hakim işi teknik olarak anlasa- bu kadar rahat tüketici lehine karar veremez,iyiki anlamıyorlar işi bilirkişiye atarak çoğunlukla da
    tüketici lehine karar veriyorlar!)

6-Oled/Amoled paneller "yeni teknoloji" dir ama sıfır sorun değildir millet sanıırm yeni diye gördüğü her şeyi sıfır sorunlu sanıyor yaw sürekli olarak bazı kişiler hiç anlamadıkları
    konular hakkında teknololji ilerliyor-geri gitmez ileri gider diye adeta zırvalıyor!(paneller konusu olarak) halbuki gerçek hayat tam tersine gidiyor panellerle ilgili olarak!

Oled ler böyle panellerdir;gözü korkan veya macera diye görenler hiç bulamasınlar! ben bunları daha Oled ler çıkmadan çok çok önce TF/DH de sürekli yazdım(kendim de üretimler de
    çalıştım Samy ve LGE de!!) bizim zamanımız da prototip üretiliyordu,çünkü nihai ürünler piyasaya verilecek pazar durumu yoktu yoksa Amoled/Oled 2000 lerin başında çıkmıştır
    teknoloji olarak! uzun zaman unutuldu sonra akla yeniden geldi

bana göre asıl sorun üreticisinin "sakatlığı"!! ben Pany leri de görmek istiyorum bakalım bunlar nasıl çıkacak bu konular da ama Modül LGD olduğu için benzer sorunlara Pany de aday dır!
    ancak white-wash+orbiter tarzı işlemler de başarılı olursa bu sorun sıfıra düşmese bile oldukça azalır!

bütün bunları toparlarsam bir Oled riski günümüz TFT-LCD lerin sorunlarına nazaran çok daha az dır! zaten yukarıda yazdım çok fazla kişiye Oled aldırdım ama başımı da ağrıtmadılar!
    LCD ler ise tam baş ağrısı yaw

7-Logo lar hiç bir zaman üretici tarafından garantiye sokulmazlar,tek çare DAVA açmak tır,ancak PDP/Oled için bu Davalar genelde sonuçsuz kalıyor! senin durumun özel olduğu için
    kazanma şansın çok fazla hatta bana göre %100 dür! çok aksine bir sürpriz olmazsa!! çünkü LGE/TR bu davayı kaybederse ileri de "emsal teşkil etme" durumu söz konusu olacaktır!
    bu da LGE nin hiç işine gelmeyecektir,ileri de böyle bir dava geldiğin de davacı hemen "emsal karar var" diyerek örnek gösterecektir mahkemeye!
    bundan dolayı LGE temyize gidebilir hatta kesin gidecektir!! bence bu şansını deneyecektir! yoksa LGE için bir tane panelin fiyatı onun dişinin kovuğuna bile girecek bir şey değildir!
    şimdi tek sıkıntısı "emsal teşkil etmeme" üzerine olacaktır!

ama normal bir logo yapışması olsaydı,kafadan davayı kaybederdin! gerçi bununla iligi kararlar da var ama tüketici burada fazla şans bulamıyor!

8-Oled ler hk.ya kullanıcıları yada işi bilenler ahkam kessinler ltf!! bir sürü Oled kullanıcı vardır TR de,bunlar onbinlerce değil tabiki ama bir kaç bin gibi sayıları da oldu,bana bir çok kişi
    ulaşıyor yazılanların abartı veya ciddi can sıkıcı veya bazı tiplerişn yazdıkjları ise tamamen sallama veya kasıtlı olduklarını da çok iyi biliyorlar,ben ısrarla bu kişilere ya "takılmayın"
    yada okumayın veya sallayın geçin diyorum sürekli,çünkü gerçek hayat da Oled hk.yazılanların çoğu sallamadır arkadaşlar

bir bilgi daha vereyim "içeri den" LGE özellikle Canada/USA/Rusya/China da tahminlerinin üzerin de Oled satışı yapmaktadır! on un için de özellikle USA için "özel fiyat" yapıyor
    ve bu sene daha da güzel rakamlar sunacak oraya! bize gelirsek,hikaye pazar Oled için,ama Avrupa da fazla parlak değil! gördüğüm kadarıyla bir tek UK bu konuda çok iyi
    ve çok satıyor onun haricinde Almanya bile hikaye!

++

CAN

• yukarıda yazdıklarım aslında salt bu arkadaşa değildir "genele hitaben" bunları yazdım!!!

bir diğer konu da şudur;forumdan bana ulaşan veya foruma üye olmasa da takip eden bir dünya insanla muhatap olurum senelerdir!
    çok fazla fake elemanlar,satıcılar,çaktırma dan yönlendirme yapanlar veya aleni yapanlar,firma elemanları v.s v.s bir dolu "çakal" vardır
    bu tipler özellikle "KASITLI" yorumlar yazıyorlar! bir başlığa geliyorlar,"yemi" atıyorlar,sonra diğer üyelerin de bir çoğu da bunu aynen yutuyor!
    böylece o çakalın attığı yem yerini fazlasıyla buluyor,gerek "sürü psikolojisi" gerekse de millet olarak abartmayı sevmemiz sebebiyle,konu
    konu olmaktan çıkıyor!! zatne bu tiplerin hiç birisinin "teknik bilgileri" de yoktur

dolayısıyla ltf uyanık olun diye sürekli yazıyorum! bu tiplerin bazılarının profilleri de gizlidir her bir şeyi de gizlidir! adları telefonları v.s bilinmezler!
    kimse bunlara ulaşamasın diye,hele bir arıza vardı geçen sene şutlanmıştır,adam kaçmak için "yurtdışı" yaşıyorum diye profilini gösterirdi
    forum forumluktan çıkmış durumda maalesef! bilgi yerine sallamaların geçerli olduğu mekan olmuştur!

++

Oled hk.yeri geldikçe bilgilendirme yapıyorum daha fazlasını ise yapamıyorum,"bilenler" değil de bilmeyenler yazdıkça hem sinir oluyorum hemde daha fazla muhatap olmak istemiyorum!
    Oled kullanıcıları da zaten gelmiyorlar kafaları bozulmasın diye zira adam geliyor bir şey yazıyor millet veriyor odunu yaw adma da geldiğine bin-pişman oluyor! bende ısrarla
    bana ulaşanlara aman gelmeyin kardeşim diyorum yaw ben böyle forum görmedim,aslında DH böyle değildi ama TV bölümünün içine sıçıldı artık

• ben şunu anladımki bütün tv lerde markalarda sorun var. Müşteri olarak özellikle benim sıkıntım şu. Tv şu yada bu farketmez. aldığım üründe sorun çıktığı an satıcı firma bunun değişim garantisini versin. müşteriyi mağdur etmesin. gözüm kapalı istediğim ürünü alayım bileyimki sıkıntılı durumda firma malına sahip çıkar. LG OLED DE BUNU YAPMADI YAPAMADI. GÖZ GÖRE GÖRE LADES DENMEZKİ. ALIPTA ÇÖPE ATILACAK BİR ŞEY DEĞİL. LG OLEDDE LOGO YAPIŞMALARINI AYIPLI MAL OLARAK GÖRÜR SE GÖZÜN KAPALI ALINIR. BENDE ALMAYI DÜŞÜNÜRÜM. GÖRMEDİĞİ SÜRECE BÜYÜK BİR RİSK. MESELE ARIZALI ÇIKIYOR YADA ÇIKMIYOR MESELESİ DEĞİL MESELE SATTIĞI ÜRÜNE SAHİPLENME MESELESİ. LG BU KONUDA EN KÖTÜSÜ. ALBANİ HOCANIN DEDİĞİ GİBİ ŞU AN SORUNSUZ MARKA YADA TV YOK. BÜTÜN KONUŞMALARIN SON NOKTASI MÜŞTERİ HİZMETLERİNİN SERVİSLERİN EN İYİSİ HANGİSİ KONUSU. BİRAZDA BUNA ODAKLANMAK LAZIM.

• albani kullanıcısına yanıt
    HOCAM LOGO YAPIŞMASINDA GÖZDEN KAÇAN ŞU SORUN VAR 1 LOGO OLSA DEDİĞİNİZ HAKLI ÜSTÜNE SEYRETTİĞİN KANAL LOGOSU GELİR KAPATIR. FARKETMEZSİN. AMA BANLAR HEM ALTTA HEM ÜSTTE HEM YANLARDA BUNLAR ÇOK ABES KAPANMA ŞANSI YOK. LOGOLARDAN ÇOK BANT ŞERİTLER ÇOK KÖTÜ BÜTÜN ALT TARAFI BOYDAN BOYA KAPLIYOR. ŞİMDİ BENİM TV DE ÜST KISMINDADA ŞERİT BANT DURUYOR. SOL TARAFTA AŞAĞIDAN YUKARI SON DAKİKA YAZILI ŞERİT BANT. BUNLARIN HEPSİNİ BİR ARAYA GETİRDİĞN ZAMAN GÖZÜNDE CANLANDIR NASIL BİR DURUM. BİR ÖLÜ PİKSEL RAHATSIZLIK VERİCİ OLARAK HESAPLARSA BUNDA BİNLERCE ÖLÜ PİKSEL SAYILIR. GÖRÜNTÜYÜDE KALİTEYİDE BOZUYOR. LG NİN YAPACAĞI TEK ŞEY VAR BU SORUNU KABULLENMELİ %10 SORUN ÇIKIYORSA KABULLENİP ANINDA DEĞİŞTİRECEK. OZMAN GÜVEN KAZANIR.
  • hzb H kullanıcısına yanıt
    Adamlar banding i sorun kabul etmiyor geçen sene aldığım 65ub980v de orta leğen büyüklüğünde banding vardı öbek öbek servis geldi premium servis bide mahalle serviside değil baktı etti izlemeye engel durum yok diye rapor yazdı fabrika bunları hata kabul etmiyor dedi çekti gitti zor bela avukat tanıdık sayesinde aldığım yere iade edebildim tanıdık olmasa bende senin gibi mahkemelerde uğraşacaktım aynı şey samsung da oldu gelen servis 1 dk içinde değişim yazdı değişimden gelende bozuk çıkınca anında para iadesi yazıldı bu konuda samsung çok çok üstün şuanda bakın benim yazdıklarıma lg için daha önceki konularda bir tane müspet yazım yoktur sony sharp philips bunlarda çok çok amatör hepsiyle muhattap oldum samsung dan başkası insanı delirtir son senelerde tv teknolojisi tamamen geri gitmiş öyle böyle değil ben tv almadan önce buraları okumuş olsam hayatta eski tv mi vermezdim (samsung 40c7000)..

• quote:

Orijinalden alıntı: hzb

HOCAM LOGO YAPIŞMASINDA GÖZDEN KAÇAN ŞU SORUN VAR 1 LOGO OLSA DEDİĞİNİZ HAKLI ÜSTÜNE SEYRETTİĞİN KANAL LOGOSU GELİR KAPATIR. FARKETMEZSİN. AMA BANLAR HEM ALTTA HEM ÜSTTE HEM YANLARDA BUNLAR ÇOK ABES KAPANMA ŞANSI YOK. LOGOLARDAN ÇOK BANT ŞERİTLER ÇOK KÖTÜ BÜTÜN ALT TARAFI BOYDAN BOYA KAPLIYOR. ŞİMDİ BENİM TV DE ÜST KISMINDADA ŞERİT BANT DURUYOR. SOL TARAFTA AŞAĞIDAN YUKARI SON DAKİKA YAZILI ŞERİT BANT. BUNLARIN HEPSİNİ BİR ARAYA GETİRDİĞN ZAMAN GÖZÜNDE CANLANDIR NASIL BİR DURUM. BİR ÖLÜ PİKSEL RAHATSIZLIK VERİCİ OLARAK HESAPLARSA BUNDA BİNLERCE ÖLÜ PİKSEL SAYILIR. GÖRÜNTÜYÜDE KALİTEYİDE BOZUYOR. LG NİN YAPACAĞI TEK ŞEY VAR BU SORUNU KABULLENMELİ %10 SORUN ÇIKIYORSA KABULLENİP ANINDA DEĞİŞTİRECEK. OZMAN GÜVEN KAZANIR.

dostum senin panele göre değil benim bahsettiğim durum,sen kendi panelini unut öncelikle! o panel de komple herşey bu analmda sakat idi!
    kısaca panel de ne ararsan var yaw ancak sende ki durum aşırı fazla olan ve tek tük(TR de ben görmedi,m ama dışarıda vardır)
    çıkan sıkıntıdır,dolayısıyla sen,senin panele göre olayı anlama++

şu eMail den gönder raporu canozy@yahoo.com

CAN++

• quote:

Orijinalden alıntı: jackbauer

Adamlar banding i sorun kabul etmiyor geçen sene aldığım 65ub980v de orta leğen büyüklüğünde banding vardı öbek öbek servis geldi premium servis bide mahalle serviside değil baktı etti izlemeye engel durum yok diye rapor yazdı fabrika bunları hata kabul etmiyor dedi çekti gitti zor bela avukat tanıdık sayesinde aldığım yere iade edebildim tanıdık olmasa bende senin gibi mahkemelerde uğraşacaktım aynı şey samsung da oldu gelen servis 1 dk içinde değişim yazdı değişimden gelende bozuk çıkınca anında para iadesi yazıldı bu konuda samsung çok çok üstün şuanda bakın benim yazdıklarıma lg için daha önceki konularda bir tane müspet yazım yoktur sony sharp philips bunlarda çok çok amatör hepsiyle muhattap oldum samsung dan başkası insanı delirtir son senelerde tv teknolojisi tamamen geri gitmiş öyle böyle değil ben tv almadan önce buraları okumuş olsam hayatta eski tv mi vermezdim (samsung 40c7000)..

video-band veya panel-band v.s bunlar için LGE yine tanımaz ve normal abi derler!
    ancak TFT-LCD lerin de bu olay aşırı ise kabul ediyorlar az ise normal diyorlar! zaten yaptıkları da tamir/değişim v.s

IPS ler de band efektleri VA lara göre çok daha fazla oran da ve şiddet de olur!!!

diğer bahsettiğin ise kötü homojenite sorunudur IPS ler de daha fazla çıkar! ama herifler kafa dan "normal" diya olaya giriyorlar
    "yersen" taktiği! bunlar bilirkişiye gittiği zaman sorun kabul ediliyor!

Samy/TR içinde sürekli yazıyorum;sorun çıkma yüzdeleri çok fazla ama adamlar servis+hizmet v.s olarak şu anda TR de kesinlikle en iyisi oldular

Sharp Dükkan kapattı ama Digicom da kötü!
    TPV de kötü!
    Sony daha da kötü onlara göre her sorun "normal" dir!

kısaca iyi olan Vestel ve Samy bu durumlar da

ama asıl kötü olan ise mevcut panellerin HW+SW ve diğer durumlar sebebiyle çok kötü olmaları dır! ciddi bir total kalite sorunları vardır hepsinin de!

Hocam bilirkişi raporunu gönderdim. görüşlerinizi yazarsanız memnun olurum.
  • Selam

Raporu inceledim,güzel hazırlanmış,özellikle kalın siyah boldla belirtilmiş yerler de zaten işin ana teması olarak güzel açıklanmış!

bazı yerleri ise tam benim istediğim veya zaman zaman yeri geldikçe anlattığım hem pratik hem de teknik açıklamaları da yeterince yazmışlar!
    teknik terimlere fazla boğulma dan daha çok karar merciine hitaben ve kararı da davacı lehine getirecek ama bunu yaparken de bir takım
    önemli açıklamaları da yazmışlar ki en önemlisi de budur!

Ben şimdilik bazı pasajları ve gerekli teknik veya pratik durumları bir kez daha yazmıyorum,ama rapor da her şeyi bence çok güzel hatta bazı
    pasajlar da çok çarpıcı ifadeler ki bunlar da tamamen "doğrudur" yine çok güzel anlatmışlar

örneğin "çakal üreticilerin" panel tip TV ler de(PDP/TFT-LCD/Oled gibi) bir çok şeyi kullanıcı hatasına bağlamaları veya "teknolojisi böyledire" getirmeleri
    tamamen bir çakallık ifedesi dir ve adeta kullanıcıyı riske davet etmek veya böyle riskli bir ürünü teknolojisi budur iye geçiştirmek ve sonuçta adeta
    kullanıcıyı eziyete sokan durumlar tüketici açısından asla kabul edilemez durumladır ki raporun da "özü" aslın da tam buna yöneliktir

tabiri caizse adamlar hem dövüyorlar hemde malı zorla satıyorlar hemde istediği parayı alıyorlar bunun Türkçesi budur! bunu belki tek kurtaran
    şöyle bir şey olabilir örneğin bu panelleri "çok ucuza satsalar" ve çakallık da yapmadan satsalar o zaman kabul edilebilir! hem bir çuval para al
    hem buna "teknoloji" de hemde çıkan her sorunuda tüketiciye bindir,yaw varmı böyle bir tezgah arkadaşlar! 25 sene bu işte çalıştım,önüne gelen
    "teknoloji" diye "zırvalıyor" adeta,kaldıki adamın tekno.nedir teknik nedir bunu da bilmiyor her gördüğüne teknoloji diyor!

panel de sorun çıkıyor;çakal üretici ...abi bunun teknolojisi budur,kısaca normaldir veya kullanıcı hatası dır.... diyor yaw sonra bu teknoloji manyağı
    tipler forumlara gelip ahkam kesip teknoloji ilerliyor geriye gitmez hep ilerler diye saçmalıyor ve maalesef de çoğu insanlar bunları "yiyor"!

bu teknoloji hastalarına sormak lazım acaba hanginiz girip de üretimde çalıştınız veya panelin nesini biliyorsunuz elemanları nedir nasıldır nasıl çalışır v.s v.s
    diye sorsak hiç birisi zerre kadar bu işlerin için de değildir ama lafa gelince hepsi teknoloji gurusudur yaw

yaw arkadaşlar böyle bilmediğiniz veya hiç alakanız olmadığı konular da veya çalışmadığınız paneller hk.ileri geri laflar etmeyin ltf!!! herkesin işi neyse onun hk.da
    yorum yapabilirsiniz! vatandaşın aklı zaten paneller konusu için tamamen karışmış bir de siz vurmayın böyle "derin yorumlar" yaparak

DH yi bütün TR değil neredeyse dünya okuyor yaw özellikle "TV Bölümünü"!! herkes ne yazdığını ona göre düşünüsn ltf,bilmediği konular da ahkam kesmesin
    bu tip yazılar bu işleri bilmeyenler üzerin de ciddi olumsuz etkiler yapmaktadır veya yalnış bilgiler edinmesine sebeb oluyor v.s forumlar dan etkilenme çok
    fazla olmaktadır! bilen yazsın ama bilmeyen okusun geçsin veya bir panel almışsa bari onun hk. da kendi kullanıcı tecbürebelerine göçre yazsın,adam daha panel görmemiş bile
    veya "mağazaya" gitmiş incelemiş ve kendisini "uzman" gibi görerek "yorum" yapıyor abi yaramaz bu panel diyor veya süper diyor

OLED ler hk.yazılmadık saçmalıklar kalmadı ve aynen de devam etmektedir! sonra enden Oled ler TR de fazla satılamıyor deniyor,nasıl satılsın ki???
    ayrıca fiyat da "pahalı" bu bir sebeb dir ama TR de ki aktif panel pazarı Fransa ve Italya veya İspanya veya Hollanda v.s gibi ülkeler den ciro olarak çok çok daha fazla dır!!
    Rusyayı saymazsam UK/Almanya ilk iki ülke sonra TR geliyor artık! ama Oled için baştan kötü girildi gelen giden verdi odunu bu pazar hala bizde tutmadı!

Oled ler de sütten çıkmış ak kaşık değil ama,o yazılan söylenenler gibi de hiç değil! biz iki uçta yaşayan milletiz ya öldürürüz ya göklere çıkarırız kısaca sürekli abartırız her bir şeyi!

Oled ler de yeni "nesil dediğimiz" paneller "için de" en ucuz maliyetli,üretimi de kolay olduğu için ilk önce bunu ürettiler! tarihsel gidişatını bilmeyenler Oled leri görünce
    bir şey sandılar! bir şey olduğu kesin ama asıl "esas oğlan" denen ....LED panelleri henüz görmediniz bile veya bazılarını da belki okudunuz veya duydunuz

Oled leri neden LGE ilk olarak çıkardı sorusuna bile %90 insan net cevap veremez bile,halbuki cevap da çok çok basit az düşünün bakalım günün sorusu olarak???

hep aklıma çok eski dostumuz caution nick li arkadaşın imzası geliyor .....panel dünyası yalan dolanla yürür..... bence "hala" aynen bu düzeydeyiz! bu arkadaşın
    imzası da yaklaşık bir kaç sene durduktan sonra "imzanız kurallara uygun değildir" denilerek silinmiştir bu da size çok basit bir özet olarak sanırım
    hemen herşeyi anlatıyor!

++

Hocam o rapora göre Hakim kesin davacı lehine karar vermesi gerekiyor! ama burası TR ve karşı tarafı da dinleyecek tabiki ve bu raporu da külliyen yalnış
    diyerek kabul etmeme gibi bir şeyi ben kesinlikle düşünemiyorum ama hep bir "acaba" diye de düşünmekten kendimi alamıyorum,zaten sen "bahtsız bedevi"
    misali gibi oldun o panelinle bari bu defa şansın yaver gitsin!

Bir diğer anlamadığım ise(senin Avukatın daha iyi bilir bunu) neden dava,Teknosa aleyhine açıldı acaba???? ben asıl buna takıldım! burası sadece "satıcı" bahsedilen
    konunun da bunlarla zerre kadar alakası yoktur! LGE yi ilgilendiren bir durum bu! (ben olaya "teknik-üretim" olarak baktığım için böyle düşündüm,yalnış da olabilir tabiki)
    veya ilk muhatap ticari olarak malı satan gözüken Teknosa olduğu için THK ilgili hükmü gereği böyle olması gerekiyordu,buna şunun için takıldım,şimdi Teknosa da
    kalkar itiraz eder ve ben "satıcıyım" ve üretici değilim bunlar da "teknik konular" (hangisi kullanıcı hatası hangisi üretim hatası ben bilmem ve ilgilendirmez diyebilir ve de doğrudur!!)
    ve beni hiç ilgilendirmez derse,bu sefer dava Teknosa dan düşer(alınır) yeniden muhatap olarak üretici aleyhine LGE ye dava açılır buda 1 seneyi bulur yaw

Tekno Avukatları ile LGE nin Avukatları da zaten bu davayı görüşmüşlerdir bile!! yaw TR de davalar öyle Batı da ileri gitmiş medeni ülkelerde ki gibi filan değildir sürekli
    uzatmalar oynanır araya tatiler v.s girer bir de bu bahsetitğim durum gibi bir şey olursa uzatmalar ciddi uzar yaw

Şimdi Tekno ve LGE nin Avukatları,için bunlar "hikaye" işler dir! burada üzülen,gerilen zaman kaybeden v.s sen oluyorsun,onların umurunda bile olmazsın,zaten karara da itiraz edip
    "Temyiz" etmeleri de mümkün hatta duruma göre onlar açısın dan "şart" çünkü daha önce de yazmıştım adamların derdi sen değilsin,dertleri işlerine gelmeyen bir karar çıkarsa
    bunun da "emsal teşkil etme" durumu kesin olacağı için adamların tek derdi budur! bunu hiç istemezler,zaten bizde "panel davaları" her ne kadar dava sayıcı aşırı fazla olduğu için
    çok zaman alsa da davanın bitmesi,davaların da büyük çoğunlukla hatta tamamına yakını da tüketici lehine sonuçlanması hep bu "emsal teşkil" üzerinden gitmektedir!

Hakim de işi otomatiğe bağlayıp her kararı tüketici lehine veriyor

valla Hakimler bile artıkk panel uzmanları oldular yaw,zaten adamın evinde de bir kaç tane panel vardır bir de tüketiciyi seven adamsa ilk celse de onun lehine
    karar veriyor ki dikkat ederseniz bu davalar da genel de tek celse de bitmektedir! ama bizde bürokrasi,tatiller ve uzatmalarında çok oynanması ardın dan dava sayıları da
    aşırı fazla olması sebebiyle tek celselik dava bile 6/8 ayda bitebiliyor

++

HOCAM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. BİLİRKİŞİNİN RAPAORU TARAFSIZ VE ÇOK NET. AYRICA ONADA TEŞEKKÜR EDERİM. EN GÜZEL KONULARINDAN BİRİDE LOGO YAPIŞMA SORUNUN TÜRKÇE KULLANIM KLAVUZUNDA BÖYLE BİR KONUNUN OLABİLECEĞİNİ ZATEN BELİRTMİŞSİN DİYOR. YANİ TÜRKÇESİ BU BEKLENEN BİR DURUM TÜKETİCİYLE İLGİSİ YOK. TÜKETİCİYİ BUNDAN SORUMLU TUTAMAZSIN. SONUÇTA BUDA GİZLİ AYIP. MAHKEME KONUSUNA GELİNCE BÜTÜN İŞLEMLERİ BEN HAZIRLADIM VE BEN TAKİP EDİYORUM. YASAL OLARAK TV DE BİR SORUN ÇIKMASI DURUMUNDA SERVİSLE İRTİBATA GEÇİYORSUN. SERVİSLE KONUYU ÇÖZEMEDİĞİN TAKDİRDE ALDIĞIN YANİ ASİL OLAN FATURAYI DÜZENLEYEN FİRMAYA KONUYU AÇIKÇA YAZIP DEĞİŞTİRMESİ İÇİN NOTERDEN İHTARNAME ÇEKİYORSUN. DEĞİŞMEZSE (büyük ihtimal değiştirmeyecek) ALDIĞIN FİRMAYI MAHKEMEYE VERİYORSUN. FİRMAYI MAHKEMEYE VERMEN MÜTESELSİLEN LG FİRMASINIDA BUNA DAHİL EDİYOR. MAHKEMEYE LG DE DAHİL OLMUŞ OLUYOR. BİLİRKİŞİ RAPORLARI TEKNOSA VE LG FİRMALARINA BİRER ADET GÖNDERİLDİ. YANİ BAŞLANGIÇ TEKNOSA DEVAMI TEKNOSA VE LG OLARAK YÜRÜYOR. TEKNOSA NORMAL OLARAK MAHKEME SONUÇLANINCA MAHKEME KARARINA GÖRE GEREKLİ İŞLEMİ YAPIYOR. ODA MÜTESELSİLEN SORUMLU OLAN ÜRETİCİ FİRMADAN BUNU KARŞILIYOR. 26.05.2016 TARİHİNDE DURUŞMADA SONUÇLANACAK. BUGÜNE KADAR MAHKEMEYE KATILAN OLMADI SAVUNMA VERENDE OLMADI BELKİ BİLİRKİŞİ RAPORUNDAN SONRA SAVUNACAK TARAFLARI VARSA SAVUNURLAR. MAHKEME OLAYLA İLGİLİ BENİM TV İLE İLGİLİ SERVİSTEN TÜM BİLGİ BELGE VE YAPILAN İŞLEMLERİ İSTEDİ. LG SERVİSİDE BUNLARI TARİH VE SAAT OLARAK MAHKEMEYE SUNDU. SERVİS RAPORUNDA ARIZANIN TESPİT EDİLDİĞİ VE GENEL MERKEZE BİLDİRDİĞİNİ YAZIYOR. NEYSE HAYIRLI OLSUN BEKLEYİP GÖRECEZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hzb -- 10 Nisan 2016; 19:04:53 >

• Hocam inş her şey istediğin gibi olur. Benim anlamadığım şu : Madem logo ekranda kalıyor , neden yayınların logosunu silen bi yazılım yapılamıyor ? Müzikten insan sesini ayıramadığımız gibi tv yayınından logolar ayrılamıyormu ? Sanırım oled tv almam için bu teknolojiyi beklemem gerek..Ha bu arada tv aldım.. vestel 9300 modeli...
  • ya_meraktan Y kullanıcısına yanıt
    Yazılım vardır ama kesin çözüm değil temizlersin 10 dk sonra tekrar yapışıyor. tv hayırlı olsun en iyisini yaptın. çok para verip iyisini almıyorsun. OLED ler bu sorun çözülmediği sürece alınmaz hem parası çok hem sorunlu. ilerde sorunlar giderilirse alınabilir. 10.000 tl tv ye verdiğin zaman hiç bir sorun yaşamaman gerekir. maalesef çok para çok sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hzb -- 11 Nisan 2016; 9:15:00 >
  • ok anladım+

biliyorsun bizde hukuki boşluklar çok vardır ve işi bilenler de buraları sürekli doldururlar

bende muhatap olarak ilk etap da Teknosayı görünce aklıma hemen uzatmalar ile işi yokuşa sürerler fikri gelmişti,ancak yazdığın gibi bir durum söz konusu olunca
    LGE "müteselsilen" olaya girdiği ve bilirkişi raporu da tevdi edildiği için ki zaten üretici vasfıyla asıl ana muhatap da onlar dır! sonuç için ben olumlu çıkacağına eminim
    zaten rapor da bazı yerler çok açık-net ve adeta DERS verir gibi yazılmış bunu da Hakim çok rahat anlayacaktır!

hayırlısı diyelim artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: ya_meraktan

Hocam inş her şey istediğin gibi olur. Benim anlamadığım şu : Madem logo ekranda kalıyor , neden yayınların logosunu silen bi yazılım yapılamıyor ? Müzikten insan sesini ayıramadığımız gibi tv yayınından logolar ayrılamıyormu ? Sanırım oled tv almam için bu teknolojiyi beklemem gerek..Ha bu arada tv aldım.. vestel 9300 modeli...

hocam ne kadara aldın kısa bir inceleme yapar mısın burada nasıldır neyi var neyi yok
    Sağol inşallah hayırlısı olur. bu rapora göre değişmeme şansı yok. hakim beyde tv yi gördü. bekliyelim bakalım. zamanı gelince paylaşırız.
  • MAS207 M kullanıcısına yanıt
    Bugün kurulum yapıldı....AH KAFAM AH pişmanım.... ..Televizyon harika...görüntü süper.. panel süper .kısaca bir tek şey hariç..MKV uzantılı filmde ses yok .....Yazılımla dts desteği varmı yokmu sevisten isteyeceğim...yada iade ...
  • ya_meraktan Y kullanıcısına yanıt
    güncellemeyle dts desteği gelecek diyebilirler...tamamen oyalamadır...dts ses formatı donanımsal destek gerektiren bir formattır.donanımsal destek yoksa yazılımsal destekle gelmesi mümkün değildir.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.