Şimdi Ara

LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu (314. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
6.303
Cevap
253
Favori
335.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 312313314315316
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LG TV'yle LG Soundbar kullanmanın tek avantajı Wow Orchestra özelliği olur. Yani TV hoparlörü ve soundbar aynı anda kullanılabilir. Bir de soundbar'ın detaylı kontrolü ve equalizer ayarı TV menüsünden yapılabilir.

Ses kalitesinde bir fark olmaz. eARC ve gerekli formatları destekleyen tüm TV'lerde aynı ses alınır👍

Zaten Wow Orchestra da, soundbar'da uydu ve dikey hoparlörler olunca, pek katkı sağlamaz. O tür soundbar'ların ses sahnesi zaten geniş ve detaylı oluyor. Yani, TV hoparlörünün katkısı, ses kalitesine vereceği zarara değmez.

Dolayısıyla, Samsung Q990 serisi daha doğru tercih olur. (@tayaydin'ın dediği gibi, ses kalitesi LG S95'ten biraz daha iyi.)

Ben de LG G1 ve G4'le Q990C kullandım. Sorunsuz çalışıyordu. (G1'de bazen, TV'yi direkt Netflix'le vb açınca, TV hoparlörüyle başlama sorunu oluyordu. G4'te o sorun da yok.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 8 Kasım 2024; 6:20:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkese merhaba.

LG OLED EVO 55C24LA kullanıyorum. Yazılım versiyonu: 13.30.85

LG Soundbar S95TR satın alıp TV’ye WOW Orkestra olarak bağlamak istiyorum.

LG’nin web sayfasından kontrol ettiğimde C2 TV’lerin WOW Orkestra uyumlu olduğu yazıyor.

Evde ayrıca LG S75Q soundar kullandığım için bu soundbarı C2’ye bağladım ama TV’nin arayüzünde WOW Orkestra ile ilgili bir menü açılmıyor.

Acaba C2 WOW Orkestra uyumlu derken tüm C2’ler uyumlu olmayabilir mi?

Bu konuda bilgisi olan varmıdır?

• hdblack35 H kullanıcısına yanıt
    LG'de WOW Orkestra, Samsung'da Q-Symphony aynı mantıkla çalışan ekstra özelliklerdir. Forumlarda karşılaştığım yorumlara göre deneyen kullanıcılar ses kalitesine katkı sağlamadığı söylüyor hatta dengesizlik oluşturduğu için bu özelliği kapatıyor, kullanmıyor. Her iki markanın TV'sinin yanında aynı marka ses sistemi alınması için geliştirilen bir satış stratejisi olduğu kanısı hakim. Elinizde zaten varken tabiki bizzat deneyerek test etmelisiniz. Forumda Soundbar Kullanıcıları Ana Sayfası mevcut, orada benzer setup'a sahip kullanıcılara sorabilirsiniz:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/83289199

Ayrıca soundbar için WOW Orkestra özelliği önceliğiniz değilse Samsung'un hw-q990d ürünü fiyat/performans ürünüdür, ona da bakabilirsiniz. Ses testlerinde s95tr'den daha iyi puanlar almıştır. Bir kaç mesaj üstte bununla ilgili paylaşım yapmıştım...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• tayaydin kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkür ediyorum.

Evdeki S75Q soundbarı LG QNED TV ile kullanıyorum. TV’nin hoparlörleri yetersiz olduğu için.

Ben S95TR soundbarı özellikle arka uydu hoparlörleri için tercih edeceğim. Tabi AI oda kalbirasyonuda ilgi çekici. Fakat, TV LG marka olunca nedense soundbarıda aynı marka alma fikri çok ağır basıyor.

Sizin yorumlarınızı okudum. Sonrasındada Samsung HW-Q990D modelini incelemeye başladım. Açıkçası bu modelde hiç fena değil. Hatta benim yanlış bildiğim bir konu varmış. Samsung TV modellerinde Dolby Vision desteğini sunmuyor. Ve bende Samsung markasının soundbarlarında da Dolby Vision desteği olmadığını düşünüyordum. Hatta ürün web sayfasındaki teknik açıklamalarda desteklediğine dair bir bilgide yok. Ama yabancı inceleme sitelerinde bu model soundbarın Dolby Vision desteği olduğu belirtilmiş. Sizin bu konuda bir bilginiz varmı? Hiç Dolby Vision özelliğini test etme şansınız oldumu?

Bu arada, soundbar konusunada bakayım.

Sağolun.

Bu arada gönül isterki dünyanın en iyi soundbarı olan Nakamichi Dragon alalım. Ama zaten Türkiye’de satılmıyor ve fiyatıda bir hayli yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdblack35 -- 9 Kasım 2024; 21:33:7 >

Soundbar Doly Atmos desteği verir. Dolby vision görüntü ile alakalı bir teknoloji. Soundbar HDMI üzerinden Dolby Vision içerikleri passthrough yapabiliyorsa özellik listesine ekleniyor.

• mcgoktug kullanıcısına yanıt

Evet bunu biliyorum. Ama desteklediği halde neden teknik speklerde belirtilmemiş?

Ben soundbara PS5 ve media player bağlayıp eARC üzerinden TV'ye iletiyorum. Bu nedenle Dolby Vision desteği önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdblack35 -- 9 Kasım 2024; 21:17:0 >
    LG B9 OLED TV, Samsung hw-q990d soundbar, medya player olarak Nvidia Shield TV Pro 2019, oyun konsolu olarak Xbox Series X kullanıyorum. Soundbarın Dolby Vision aktarmasında herhangi bir sorun yok. Samsung kasıtlı olarak belirtmiyor, reklamı olmasın diye. Çünkü rakip görüntü teknolojisi olan HDR10+ ın kurucu geliştiricisidir Samsung.
    LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu

rtings'in LG s95tr ile Samsung hw-q990d karşılaştırma sayfasını mutlaka okuyun. Soundbar sayfasında her ikisini alıp değerlendiren arkadaşlar var, onların yorumlarına da bakın, örnek: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159801779

hw-q990d'nin HDMI IN versiyonu 2.1'dir, s95tr'nin değil. Oyun konsollarını soundbar üzerinden bağlanınca önem arzediyor. LG OLED TV'lerinde tüm HDMI versiyonları 2.1 olduğundan çok sorun olmaz belki ama daha düşük profilli TV'lerde HDMI 2.1 ya yoktur veya bir iki tanedir:
    rtings.com
    Samsung HW-Q990D vs LG S95TR Side-by-Side Soundbar Comparison
    https://www.rtings.com/soundbar/tools/compare/samsung-hw-q990d-vs-lg-s95tr/49714/49693

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 9 Kasım 2024; 22:17:14 >

Bende medya player olarak Nvidia Shield TV Pro 2019 ve oyun konsolu olarakta PS5 kullanıyorum. Donanımlarımız birbirine yakın.

Ritings web sayfasını inceliyorum şuan. Hatta kendime LG ve Samsung teknik özellikleri için bir excel tablo oluşturuyorum. Samsung teknik spek olarak LG'den daha iyi görünüyor.

Hatta en basiti, LG S95TR yeni ve en üst model olmasına rağmen HDMI input sadece 1 tane. Ama Samsung'ta 2 tane. Bu bile benim için çok önemli bir ayrıntı.

Ayrıca, Samsung'ta 4K@120Hz@10-Bit desteği varken LG'de malesef yok.

Bu gidişle herhalde Samsung soundbar satın alacağım.

SpaceFit Sound Pro özelliğini deneme şansınız oldumu? Gerçekten işe yarıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdblack35 -- 9 Kasım 2024; 23:6:23 >
    SpaceFit özelliği LG'deki AI Oda Kalibrasyonun karşılığıdır. Üzerindeki mikrofon marifeti ile odanın ve eşyaların konumuna göre kalibrasyon yapıyor. Açık/kapalı modu var, mutlaka etkisi vardır ama nasıl bi etkisi olduğunu tam anlamanız zor. Diğer ekstra özellikleri kullanmıyor. Çoğunlukla kayıpsız ses formatlı içerikler tükettiğimden ses ustaları ekstra özellikleri kapatmayı, standart modda izlemeyi tavsiye ediyor. Oysa Samsung'un Adaptive modu bayağı başarılı, önceki hw-q70r'de sürekli o modda kullanıyordum. Standart'ta 8.1 kanal kullanırken Adaptive modda 11.1 kanal kullanılıyor (atmos kanalları saymadım). Kayıpsız sesler 8.1 kanal olarak kodlanmıştır, aslına sadık kalınmış olunuyor; Adaptive modda diğer kanallar sanallaştırılıyor. Bu mod normal uydu yayını izlerken (yani stereo) oldukça başarılı mesela...

Gelişmiş Ses Seçenekleri olarak: Ses geliştirme, Bas geliştirme, Gece modu, Sanal diye seçenekler var; dediğim gibi kullanmadığım özellikler bunlar...

Nvidia Shield TV Pro 2019'u soundbar üzerinden bağladım. Ağa bağlı depolamayı direkt görmesi en çok sevdiğim özelliği. Modeme takılı USB3.0 HDD'den arşiv içeriklerimi sanki direkt Shield'e bağlıymış gibi izleyebiliyorum. Shield'i en ince özelliklerine kadar masaüstü PC gibi kullanıyorum, takıldığınız bir nokta olursa o konuda da yardımcı olurum.

• Arkadaşlar Merhaba

2 yilini doldurmak üzere olan LG OLED EVO 55C24LA cihazimi incelemek istedim yakıindan sol alt kisimdan ölü bölgeler var.Daha farkli noktalarda tespitlerde bulundum özellikle mavi ekran seçtimde hemen kayit olusturdum. Garanti bitmesine 13 gün var.LG servis ile maceramiz başliyor..

• black87 B kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Sıkıntı çıkarmadan paneli yenilerler, dolayısıyla TV'yi yenilemiş gibi olursunuz 👍🏻...

Benim de 10 gün sonra garantimiz bitiyor yukarıdaki arkadaşın postunu görünce ben de bir kontrol yapayım dedim. Bir sorun gözükmüyor şimdilik.

• Arkadaşlar çok garip bi sorunum var, bu sorun sadece hdmi1 girişine bağlı cihazda oluyor. Hdmi1 e bağlı olan pc mi açmak istediğimde ekrana signal yok uyarısı verip görüntü gelmiyordu. Hdmi1 den pc yi çıkarıp oyun konsolunu taktım sorun yine aynı, Sonra biraz kurcalarken hdmi geçişi yaptığımız home hub kısmına girdiğimde aslında ekrana görüntü geldiğini gördüm home hub kısmında ekran var ama tam ekrana geçince signal yok uyarısı alıyorum. ekran görüntüsünü ekliyorum;

Ama hdmi1 e basıp tam ekrana geçtiğimde no signal uyarısı alıyorum.

Çok saçma bir sorun. Bu konuda ne yapmam gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnavS -- 10 Kasım 2024; 21:28:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 24 saat dolmadan lg servis (kafkas elektronik bahcelievler) evimde panel değişimi yaparak cihazi sifir gibi yaptilar.LG teknik servis benden 10 puan aldi...LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu 

• SnavS kullanıcısına yanıt

Home hub sağ üst taraftaki noktalara basıp oradan Düzenle- girişleri düzenle kısmından HDMI ayarlarına girin. Yazıların sol tarafındaki simgeye basıp HDMI 1 olarak seçin. HDMI 1 olarak seçiliyse oyun konsolu olarak seçin.

Ayarlar - Genel - Aygıtlar- HDMI ayarları kısmında HDMI deep colour açık olsun (Bu 4k desteğini de açıyor)

• TV'nin Netflix uygulamasında altyazı ve ses seçenekleri sınırlı, Her hangi bir android, tel veya tab uygulamasında daha fazla seçenek var, örneğin tablet netfliz uygulamasında Rusça ses seçeneği varsa seçip görüntüyü lgtv ye aktarırsam, lgtv de Netflix uygulamasını açıyor ve ses Rusça devam ediyor, keza altyazı da aynı.

Ben bu durumu yeni farkettim benim gibi daha fazla dil seçeneğine ihtiyacı olan bu şekilde değiştire bilir ve LGTV'den deha fazla dil desteğine sahip olur.

• stremio da torrentio eklentisi çalışmıyor şuan.Bir engelleme mi var yoksa farklı bir durum mu?

"Bazı şikayetler nedeniyle Torrentio'nun VPS'i engellendi ve yeni bir hosting sağlayıcısı bulunana kadar eklenti kapalı kalacak."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @BJK@ -- 13 Kasım 2024; 21:20:55 >
  • @BJK@ kullanıcısına yanıt

Eklenti düzelene kadar izlemek istediğiniz içeriği ilgili sitelerden bulup magnet url'yi kullanarak izleyebilirsiniz.

magnet url'yi bilgisayar yada telefonda bir kez açınca sonrasında tv'de "kaldığınız yerden devam et" kısmına basıp izleyebilirsiniz.

Alternatif olarak knightcrawler ve mediafusion eklentileri de iş görür.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

Eklenti düzelene kadar izlemek istediğiniz içeriği ilgili sitelerden bulup magnet url'yi kullanarak izleyebilirsiniz.

magnet url'yi bilgisayar yada telefonda bir kez açınca sonrasında tv'de "kaldığınız yerden devam et" kısmına basıp izleyebilirsiniz.

Alternatif olarak knightcrawler ve mediafusion eklentileri de iş görür.

Sağolasın hocam,mediafusion a real debrid tanımladım ama yinede oynatmadı.Neyse beklicez artık.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Bu yöntem sadece telefon uygulamasında işe yarıyor. TV'de açmıyor. Telefonda başlatsan bile TV'ye geçip filme TV'den devam edemiyorsun.

• 
Sayfa: önceki 312313314315316
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.