|
LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu (313. sayfa)
-
-
Hay Allah razı olsun hocam ara sıra bende de oluyordu bu sıkıntı kafasına göre bir şeyler arıyordu kapattım sayenizde.
-
Eyv hocam :)
-
65c1'i çocuk sebebiyle duvara asmam gerekiyor, biraz piyasaya baktım ama hep merdiven altı markalar mevcut.
ileri, geri, sağa, sola hareket edebilen çift kollu sağlam askı aparatı önerisi olan ya da kullanıp memnun kalanlardan tavsiyelerini bekliyorum.
-
ben de 65c1 kullanıyorum hocam. linkteki ürünü satın aldım. gayet başarılı ve kaliteli bir ürün. amazon ara ara stok açıyor takip edebilirsiniz.
-
Merhaba arkadaşlar. Bende 48C1 var. İnternete wifi üzerinden bağlıyım. Fakat haftada bir kez internet şifresini unutuyor. Sebebi nedir ? Bir ayarı mi var acaba ? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. -
lg c3 48 sahibiyim. gtx 1080 ekran kartım var. monitörü bilgisayara bağlayıp oyun oynamak istiyorum. ayarlar nasıl olmalı yardımcı olur musunuz?
-
Üstat @tayaydin hazır developer mod'a geçmişken eğer tarayıcı sürümünüz uygunsa Better xCloud on LG TV test eder misiniz? Ben tarayıcıda direkt olarak da kullandım ama router'dan VPN vs uğraşmamak adına direkt uygulama ile girmek daha kolay olur.
better-xcloud.github.ioHow to install Better xCloud on LG TV (webOS) - Better xCloudhttps://better-xcloud.github.io/lg-webos/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 4 Kasım 2024; 13:3:37 > -
xCloud için WebOS 22 ve üstü diyor üstad. Zaten bizdeki (webos 4) en büyük handikap Xbox 8 ve 9. nesil gamepadlerini tanımaması (bluetooth veya kablo farketmiyor)... Xbox 360 veya Logitech gamepadlerini tanıyor. Bluetooth bağlantısının sadece kulaklık ve ses sistemi desteği var; saçma bi şekilde klavye, fare, gamepad gibi donanımları tanımıyor. Kablosuz klavye diye LG'nin bir klavyesini destekliyor, büyük ihtimal bluetooth standartında bağlanıyordur ama o klavyeyi de ne gören var, ne duyan... -
Kendini Xbox360 gamepad gibi göstermesini sağlayan USB dongle'lar ile Xbox 8. ve 9.nesil hatta Dualsense bile kullanabilirsiniz. Bende Brook Wingman XB 2 var ama fiyatı biraz pahalı. Benzer işi gören daha ucuz yollu bir çevirici ile istediğiniz gamepad'i kullanabilirsiniz. Ben Xbox'da Dualsense kullanmak için almıştım. En son ban geliyor haberlerinden sonra bir daha kullanmadım.
-
İyi günler arkadaşlar. 55 g1 televizyonumdaki ekran logo yanığından dolayı panel değişimi yaptırmıştım servise. takılan ekranda da ölü piksel çıkmıştı. Tüketici hakem heyetine gittim. Gelen bilirkişi 6 adet ölü piksel tespit etti ve lehime ekran değişimi, yoksa eğer misli ile değişim kararı verildi. Ama firma tüketici mahkemesine gitti. Bu süreci yaşayan var mıdır? Ne yapmak lazım?
-
beyler selam.
OLED55C14LB model LG tv sahibiyim, bu TV için LG marka soundbar tavsiye eder misiniz?
konuya uzak oldugum için yazıyorum, belki tüm LG soundbar'lar bu şekildedir ama ilk önceliğim soundbar'ın televizyona açıldığında otomatik bağlanması, TV kapandığında kapanması.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kvadankpakalbeyler selam.
OLED55C14LB model LG tv sahibiyim, bu TV için LG marka soundbar tavsiye eder misiniz?
konuya uzak oldugum için yazıyorum, belki tüm LG soundbar'lar bu şekildedir ama ilk önceliğim soundbar'ın televizyona açıldığında otomatik bağlanması, TV kapandığında kapanması.
Aynı televizyonu SK10Y ve ilave olarak SPJ4 arka hoparlör seti ile kullanıyorum. HDMI ARC bağlantısı yapınca tüm set tv ile açılıp tv ile kapanıyor. Optik bağlantı yada kablosuz bağlantıda bu çalışmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 6 Kasım 2024; 13:6:22 > -
Forumda benimde takip ettiğim aktif soundbar sayfası mevcuttur. Sayfa oldukça eskidir, son üç-beş aylık mesajları incelemenizi tavsiye ederim. Soundbarlar ergonomik, minimal olmaları ve teknolojileri de çok hızlı mesafe kaydettiğinden ilgili sayfa sürekli güncel kalmıştır. Ses konusunda uç çözüm olan AVR sistemleri de kullanmış deneyimli arkadaşlar sayfayı takip etmektedir:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/83289199
Sorduğunuz soruya gelecek olursak TV'lerde artık standart özellik olan HDMI-CEC sayesinde marka farketmezsizin tüm soundbarların güç açma/kapama, ses kısma/artırma, sessize alma gibi temel işlevleri otomatik ve TV kumandası ile yapılmaktadır. Hatta oyun konsollarında bile konsolu açınca TV'nin açılması, ilgili HDMI girişine otomatik geçilmesi gibi kolaylık sağlayan pek çok işlev HDMI-CEC sayesinde olmaktadır. HDMI-CEC'i üreticiler kendilerine göre isimlendirebilirler. Örnek Samsung Aynet+ derken LG Simplink diye isimlendiriyor.
Soundbar önerisi için ilgili sayfaya bütçenize göre detaylıca bakabilir, sorabilirsiniz. Soundbarların kullanım önceliği film ve diziler içindir, müzik için beklenen performansı veremeyebilirler. Film, dizide çevresel ses etkisi (surround) önemlidir, o sebebten arka kiti olanlar önerilir. Arka kitsiz alıp ayrıca tamamlama ülkemiz için zor bir seçenektir. Resmi sayış kanalları ile arka kitler getirtilmiyor, ithalatçı garantili ürünler ve yurtdışı alışlarında ise pahalıya geliyor; arka kitli ürün fiyatını buluyor. Samsung ve LG soundbarlarda yerel fiyatlandırma uyguluyor, yurtdışına göre ülkemizde daha uygun fiyata satılıyor. Örneğin Samsung'un 2024 serisi premium soundbarı hw-q990d yurtdışında 1.800 $/€ satılırken ülkemizde yarı fiyatına 30.000 ₺ ye satılmaktadır. LG'nin aynı klasmandaki soundbarı s95tr dir. Ses testlerinde hw-q990d s95tr üstün gözükmektedir:rtings.comSamsung HW-Q990D vs LG S95TR Side-by-Side Soundbar Comparisonhttps://www.rtings.com/soundbar/tools/compare/samsung-hw-q990d-vs-lg-s95tr/49714/49693
Samsung pekçok ses markasına bünyesine katmış özellikle Harman Kardon'un tecrübelerini ürünlerinde kullanarak kalitesini oldukça artırmış iken LG'de ses sistemlerini geliştirirken Meridian'dan destek almıştır. Meridian kayıpsız TrueHD Atmos (MLP-Meridian Lossless Packing FBA)'un geliştiricisidir. Ses sistemlerinden tam performansı almak için kayıpsız sesli (Dolby TrueHD Atmos, DTS-HD MA, DTS-X gibi) içerikler tüketmek gerekir. Bunu TV'nin dahili oynatıcısı oynatamıyor, harici oynatıcı almak gerek. Bu konu çok uzun, merakınız varsa ilk sayfada "TV dahili oynatıcısından optimum istifade etmek için..." diye mesajımın linki var, orayı okuyun isterseniz: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/152839127
Ben LG B9 OLED TV ile Samsung hw-q990d kullanıyorum, memnunum. Bütçenize uygun ise karar vermeden önce hw-q990d ve s95tr'yi test edin, kulağınıza hangisi daha uyumlu geliyorsa onu tercih edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 6 Kasım 2024; 13:46:14 >
-
teşekkür ediyorum biraderim bilgilendirmen için.
-
eline koluna sağlık, bir tane gri nokta bırakmadan herşeyi anladım yazdıklarınla. saolasın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X