İşin şakası bir yana PC ekranı + PS5'te oyun oynama + çeşitli platformlarda dizi/film izleme şeklinde kullandığım için evde bulunduğum süre boyunca panel açık olduğundan kullanım sürem biraz yüksek durumda hocam. |
LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu (311. sayfa)
-
-
PC bu TV de nasıl oluyor -
Gayet güzel oluyor hocam, 120Hz yenileme hızı ve düşük gecikme süresi sayesinde oyuncu monitörlerine benzer performans sergilemekte.
-
LG ve Samsung'lar 2019'dan beri monitör gibi input lag veriyor. 2021'den itibaren, 60 hz gecikmesi de birebir eşitlendi.
Bu sebeple, online oyunlar dışında, monitörlerin bir anlamı kalmadı. Çünkü TV'lerin panel ve görüntü işlemcisi daha iyi. Özellikle, HDR modundayken, parlaklığı sahnenin geneline yayma konusunda fark atıyorlar. F/P olarak da TV'ler daha iyi.
Online oyunlarda monitörlerin yüksek Hz ve küçük boyutu avantaj yaratır. Gerçi yüksek Hz (165+) de her oyunda gerekli değil. Ama boyut önemli olabilir. Mesela BF oynadığım zamanlarda, jetle yer hedeflerine saldırırken ekranın dibine girerdim. Piyade olunca, alan hakimiyeti sağlamak için uzaklaşırdım. Ekran küçük olunca, kafa mesafesiyle boyutu kontrol edebiliyoruz
-
C3 Ler 120 Hz den program ile yükselmiyor mu? -
Merhabalar. G2 kullanıcısıyım. Son zamanlarda bluetooth kulaklık bağlı iken bir süre sonra kopma oluyor ve bağlanmıyor? Babamda da nanocell serisi var onda da durum aynı. Siz var mıdır böyle bir sıkıntı?
-
Nasıl ulaşıyoruz bu veriye?
-
@Castle Bravo hocamın aşağıdaki linkte paylaştığı mini rehberden ulaşabilirsiniz.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158964437
Alıntı
metni:- Kullanım saatini, servis menüsüne girmeden görmek: USB'ye flash bellek takın. Kumandadaki mavi tuşa art arda 10 kere basın. TV belleğe iki dosya atacak. İkinci dosyada kullanım süresi, dk cinsinden yazıyor. -
Nasıl bir programdan bahsediyorsunuz hocam?
-
Teşekkürler bilgi için.
Ben de epey fazla kullanmışım, 3.5 ay önce aldığım C3'ün kullanım verisi;
Panel Usage Time : 61060 [min] 1000 saati geçmişim.
Ayrıca verdiğiniz konu linkinde uygulama kısayol ayarları da epey işime yaradı her seferinde uygulama açmak zor oluyordu. @Castle Bravo hocama da teşekkür ederim verdiği bilgiler nedeniyle.
Bu arada size webos 24 güncellemesi geldi mi güncelleme yaptınız mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 21 Ekim 2024; 16:8:34 > -
Kendine göre çözünürlük ayarlayabilecegin bı program var ismini unuttum onunla bazı monitör ve TV lerde Hz yi yukseltebiliyorlardi.internete baktım hiç C3 ile ilgili yazı gormedim Hz ile ilgili demek ki 120 Hz den yukarı çıkmıyor düşündüğüm kadariyla -
2021 yılında aldığım C1 görüntüsü çok iyidi.Görüntüden kastım ulusal kanallar olarak.
1 ay önce C3 aldım,Görüntü inanılmaz kötü C1 göre.Yani bu yapay zeka işi bana göre bok etmiş.
Bence C3 ün kanal upscale işlemesi ve renk doygunluğu C1 e göre berbat denecek kadar kötü.
Bi çok ayar denedim ama içime sinen bir görüntü yakalayamadım.Ama dediğim gibi ulusal kanallarda.
Digitürk kullanıyorum.Cihaz DT61440UHD.
-
G4'te son FW ile parlaklık artmış: Link
Diğer modellerde de, fw'le teknik gelişme yapılmış olabilir. (Özellikle WebOS 24 alan yeni modeller). Zira fw ile bu şekilde direkt parlaklık artışı, pek yapılan bir şey değil.
@donanımcı123 Sağol hocam👍
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 21 Ekim 2024; 21:21:43 > -
Üstad benim C3 televizyona webos 24 23.20.50 güncellemesi gelmiş, g4'e 23.20.40 versiyonu gelmiş seriye göre versiyon farklı mı yoksa onlar eski versiyon ile mi test etmişler?
-
G4'teki versiyon kodu farklı hocam.
-
Sesli komut vererek YouTube’dan bir video açtım dün ama videoyu radyo gibi açtı, yani sadece ses var, görüntü ise bir lg teması. Sonrasında manuel olarak denediğim tüm videolar aynı şekilde açıldı, programı silip kurarak hallettim. Atladığım ne var burada ? -
Üstad lg c3'de biss key nasıl girebiliriz? Trt'nin 2 farklı frekansı mevcut birinde yayın açık ama çok kırılma var, diğer frekansda kırılma yok ama maçlarda şifreleniyor biss key ile açmak istiyorum ama nereye girilecek bulamadım.
-
Biss key girilmiyor.
Uydu yayınından izleyemiyorsanız alternatif olarak Tabii uygulamasını indirip internet üzerinden izleyin.
-
Arkadaşlar LG OLED TV için bir sorum olacak. TV yayınlarında en iyi görüntü kalitesini almak için uydu yayından mı izlemeliyiz yoksa Tivibu ip tv veya Turkcell tv plus gibi internetten yayın yapan bir platform dan izlesek de aynı sonucu alır mıyız? Çünkü bildiğim kadarıyla bizim yeni nesil OLED TV lerin görüntü iyileştirme teknolojisi var. Dusuk bitrate ile gelen internet tv yayınını belki uydu yayini ile aynı kaliteye getiriyor olabilir.
Bir sorum da şu olacak Dsmart modül kullanıp da memnun var mı? Bir hafta TV izlemesem her şeyi şifreleniyor. D Smart’ı arayıp sinyal yenilenmek durumunda kalıyorum -
20 saniye gecikme var orada üstad gol olduğunda en son bizim haberimiz oluyor, mecburen digitürk frekansındaki trt üzerinden izleyeceğim orada da 3 saniyelik gecikme var ama hiç yoktan iyidir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X