Şimdi Ara

LG UH850v Kullanıcı Klübü (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.138
Cevap
44
Favori
83.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vampirelf

Bu tvde banding malesef var ve servis kabul etmez bunu sorun olarak.Kenar led aydınlatmalı tvde bu hep mevcut diyorlar. Banding için bu vidyoyla birde bakınhttps://m.youtube.com/watch?v=NxWeH-M3O6M.

3d icinde bunu denermisiniz. Tek gözü kapadığınızda tavşanı görmemeniz gerekiyor.Bu da bu Tvdeki kronik hatalardan biri malesef.

https://m.youtube.com/watch?v=MqpXQVkiJic

@BOB_FARUK06

Sizin söylediğiniz banding videosunda trumotion pürüSüz ve berrak yaptim.. videoda ara yerlerde takılarak etlayarak gidiyor.. Banding de ne görmem lazım.. 3d video testinde tek gözle beyaz gri ve siyah tavşanı gördüm. servis kurulum yaptı bazı testleri zamansız hızlı hızlı yaptım. Tv yi gittigidiyordan aldım. Ben ürünü onaylasammı. Tv bana 3250 civarina geldi. Geri gönderirsem kampanya iyi denk geldi. Sonuçta sorunlar artık servisle alakalı mağazalık bir durum yok gibi. Ne yapayim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende ayni düşüncedeyim versem ucuza geldi gerçi magzada başka lg uh850v tvde denedim gene yakın sonuçlar verdi...
    bandingde hizli sahnede ekranda siyahliklar (bulutlanmalar) görmemek lazım. 3D de ise o tavşanı hiç görmemek en iyisi ama flu görmek yeterli.

• quote:

bende ayni düşüncedeyim versem ucuza geldi gerçi magzada başka lg uh850v tvde denedim gene yakın sonuçlar verdi...
    bandingde hizli sahnede ekranda siyahliklar (bulutlanmalar) görmemek lazım. 3D de ise o tavşanı hiç görmemek en iyisi ama flu görmek yeterli.

Banding vidonuzda bende siyahlıklar olmadı yada ben fark edemedim.. Işık sızması ile ilgili Bende simsiyah ekrandayken tv nin imleci sağ sola oynatınca çok hafif seviyede arkada ışık süzmesi oluyor. onuda şimdi fark ettim. 3d filmler denedim efekler felan güzel gözümü yormadı. Ama tavşan videosunda 1 gözümü kapayınca orta derecede tavşanı flu gördüm. Biz normal 3d film izlerken bize nasıl bir ters etki yapar onu bilmiyorum. Ve şunu tahmin ediyorum 850v lerin çoğunluğunda banding ışık süzmesi ve 3d kronik problemi var.. ben bi video çekip koyayim. banding ve ışık süzmesi olarak bir değerlendirme yapın. sizin tv nin durumu nedir. ışık süzmesi çokmu. hafifmi. TV yi mağazaya geri göndersem kargosu iadesi kampamya indirmi felan herşey sarpa sarcak firma iade kabul etmeyecek.. En iyisi biraz kullanıp LG servis ile bu işi çözmek. 3250 civarına bu tv yi zor bulurum. Teknosa bile 3999 TL demiş 400 tl hediye çeki ole 3600 veriyor. Pasif 3d seviyorum aktif 3d sevmiyorum... Daha önceki tv 42LA660s Işık sızması ölü piksel yoktu ama banding testi hiç yapmadım.. uh850V görüntü kalitesine ve WEB OS 3.0 hayran kaldım... Arkadaşım Geçen hafta 5000 Tl civarına samsung aldı ışık sızması banding ölü piksel var samsungla başım belada diyordu.. Led T lerin kaderi artık bazı sorunları kabul edip en az seviyede olanı görmezlikten gelmek lazım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOB_FARUK06 -- 1 Ekim 2016; 21:12:19 >

• Bu banding maçta ve kayan görüntülerde sıkıntı olur onun dışında farkedilmez.Hareketli ekranda dikey soluk çizgiler varmış gibi gelir.
    Işık sızması minimum olarak zaten standart bu panelde fazlası zarar imlecin etrafında olmasi normal yani. 3D de ise youtubeda evo 3D works isimli videolarda görüntü dışarı çıkıyormuş gibiyken durdurunca görüntülerin sağında solunda gölgesi(izi) gözüküyor eğer hafif flu beli belirsiz ise normal, daha büyük sıkıntı ise bu dışarı çıkma efektlerinin hiç net gözukmemesi. yani çift görüntü olmasi en uç halinde.

Bende 3250ye aldım geri versem bidaha zor alırım.ilk 3600e aldım ölü pixel çıktı geri verdim bunu daha ucuza aldım.Ama ne alsan dert sony philips androidle başı dertte, samsungda ölü pixel riski ve fiyat yüksek.Ayrica 3D onlarda 2016da yok olanda pahalı.
    Yani şuan bence f/p tv bu. 10 bit,Hdr 3D ve 4K + harman kadron ses 49" 3300 liraya alınır derim.Ama 3D si çok keyif vermez derinlik dışında,eski Lm ve La serileri gibi efekleri göremezsiniz.Bunu bilerek alsın insanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vampirelf -- 1 Ekim 2016; 21:17:53 >

• Banding
    Bu mesaja eklenen görseller:

LG UH850v Kullanıcı Klübü

• 3D crosstalk
    adamın saati ve kolu çift mesela

• quote:

Bu banding maçta ve kayan görüntülerde sıkıntı olur onun dışında farkedilmez.Hareketli ekranda dikey soluk çizgiler varmış gibi gelir.
    Işık sızması minimum olarak zaten standart bu panelde fazlası zarar imlecin etrafında olmasi normal yani. 3D de ise youtubeda evo 3D works isimli videolarda görüntü dışarı çıkıyormuş gibiyken durdurunca görüntülerin sağında solunda gölgesi(izi) gözüküyor eğer hafif flu beli belirsiz ise normal, daha büyük sıkıntı ise bu dışarı çıkma efektlerinin hiç net gözukmemesi. yani çift görüntü olmasi en uç halinde.

Bende 3250ye aldım geri versem bidaha zor alırım.ilk 3600e aldım ölü pixel çıktı geri verdim bunu daha ucuza aldım.Ama ne alsan dert sony philips androidle başı dertte, samsungda ölü pixel riski ve fiyat yüksek.Ayrica 3D onlarda 2016da yok olanda pahalı.
    Yani şuan bence f/p tv bu. 10 bit,Hdr 3D ve 4K + harman kadron ses 49" 3300 liraya alınır derim.Ama 3D si çok keyif vermez derinlik dışında,eski Lm ve La serileri gibi efekleri göremezsiniz.Bunu bilerek alsın insanlar.

Şimdi youtubeden 3d video testleri yaptım aşırı derece ghosting var. 3d videoda sağda siyah solda grimsi yansıma var... hiç zevkde vermedi.

Işık sızma Testlerim aşağıda

Yerel karartma düşük seviyede ışık sızma testi

Yerel karartma yüksek seviyede ışık sızma testi

Trumotion berrak ve pürüzsüz modda banding test edildi.

Birde arkada bulutlanma var açık renklerde belli oluyor.. Bu durumlar normalmi servislikmi Yorumlarınız bekliyorum. TV bugün kurulum yaptırdım. Gittigidiyor satıcısına onay vereyim. LG Servislemi işi çözeyim. 3D de görüntü çifti bırak 3 lü.

• quote:

Orijinalden alıntı: BOB_FARUK06

quote:

Bu banding maçta ve kayan görüntülerde sıkıntı olur onun dışında farkedilmez.Hareketli ekranda dikey soluk çizgiler varmış gibi gelir.

Şimdi youtubeden 3d video testleri yaptım aşırı derece ghosting var. 3d videoda sağda siyah solda grimsi yansıma var... hiç zevkde vermedi.

Işık sızma Testlerim aşağıda

Yerel karartma düşük seviyede ışık sızma testi

Yerel karartma yüksek seviyede ışık sızma testi

Trumotion berrak ve pürüzsüz modda banding test edildi.

Birde arkada bulutlanma var açık renklerde belli oluyor.. Bu durumlar normalmi servislikmi Yorumlarınız bekliyorum. TV bugün kurulum yaptırdım. Gittigidiyor satıcısına onay vereyim. LG Servislemi işi çözeyim. 3D de görüntü çifti bırak 3 lü.

Merhaba.Ben geçtiğimiz hafta gitti gidiyor satıcısından almış olduğum tv yi ışık sızması sorunu için iade ettim.Şimdi samsung 49KS8500 sipariş ettim.400 TL FAZLA VERDİM AMA,değeceğini düşünüyorum

• BOB_FARUK06 B kullanıcısına yanıt
    Servis bunların hiçbirine rapor vermez, hepsi için normal der.
    İçinize sinmediyse iade edin.
    Yalnız şu var, yeni alacağınız her tvde ama az ama çok bu sorunları göreceksiniz.
    Siz şanslısınız 3 bin küsür tl ile kurtarmışsınız ve iade şansınız var. Ben 7 bin tl verdim. Yine sorunlu.

• Evet hocam banding var sendede bende de var mağazada baktım 55" modele ondada var başka mağazaya gittim 49" ondada var. Yani bu televizyonda var servis veya değişim kurtarmaz. Işık sızmas ıda herkeste var dozu farklı. 3d de mağzada baktım ondakinde de var sende de var bende de var demek ki buda kronik. Buda benden ışık sızması yerel karartma kapalı ve yüksek ayarda videoda karanlık çıkıyor belli olmuyor fotoda daha net sende foto olarak koyabilirmisin led karartma yüksek ayarda iken daha net anlaşılır.

Kısaca bu TV de görüntü konusunda kronik sıkıntılar mevcut servis asla kabul etmez bunları. Ya iade etcez başka tv alcaz yada bunlarla kullanacaz. Ben 3d olan bir model bakıyorum ve 3500 TL bandında smartı hızlı olan bi bu var. Başka bulan varsa önersin iade edelim onu alalım.

• Benim tv 3187 tl ye gelmişti bana.Yine de iade ettim.Akşam olunca tv mi izliyorum yoksa karşımda lamba mı izliyorum belli değildi.Gerçekten sorunlu seri bu.
    Arkadaşım geçen yıl 7787 modelini almıştı.Hiç sızma filan yok onda.1900 tl ye amıştı 43".
  • quote:

Evet hocam banding var sendede bende de var mağazada baktım 55" modele ondada var başka mağazaya gittim 49" ondada var. Yani bu televizyonda var servis veya değişim kurtarmaz. Işık sızmas ıda herkeste var dozu farklı. 3d de mağzada baktım ondakinde de var sende de var bende de var demek ki buda kronik. Buda benden ışık sızması yerel karartma kapalı ve yüksek ayarda videoda karanlık çıkıyor belli olmuyor fotoda daha net sende foto olarak koyabilirmisin led karartma yüksek ayarda iken daha net anlaşılır.

Kısaca bu TV de görüntü konusunda kronik sıkıntılar mevcut servis asla kabul etmez bunları. Ya iade etcez başka tv alcaz yada bunlarla kullanacaz. Ben 3d olan bir model bakıyorum ve 3500 TL bandında smartı hızlı olan bi bu var. Başka bulan varsa önersin iade edelim onu alalım.

Yerel karartma yüksek iken ışık sızması hafif sağda var solda pek yok gibi. Yerel karartmayı düşük ve orta yapınca çok daha belirgin oluyor..Resimler aşağıda yorumlar sizin.

LG UH850v Kullanıcı Klübü LG UH850v Kullanıcı Klübü LG UH850v Kullanıcı Klübü

Buda yerel karartma kapali iken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOB_FARUK06 -- 2 Ekim 2016; 1:30:09 >

• Bu arada youtube deki 3d videolarda ghosting veya görüntünün ikiz üçüz yansimali gorunme oluyor.. Ama internetten indirdigim lg orjinal demo 3d videoda imax deep see 3d belgeselinde ikiz ghost olayi yok.. Banding olayina gelince maç izleyen biri değilim yoğunluk olarak film izlerim filmlerde bu banding trumotion sıkıntısı olurmu.
  • olmaz hocam sadece bulutlu, denizli , çimli hareketli yerlerde farkedersin sende başkada farkeden olmaz.

3D LG demosunda be imaxte dışarı cikma efektleri olan sahnelerde durdurunca gözüküyor bende çift görüntü, genelde derinlik ağırlıklı olduğu için pek dikkat çekmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LED yerwl karartma kapalı iken böyle ama yüksek iken imleç hizası böyle ne dersiniz iade etmeli mi acaba

• quote:

LED yerwl karartma kapalı iken böyle ama yüksek iken imleç hizası böyle ne dersiniz iade etmeli mi acaba

Bende kararsız kaldım. İadeden çok değişim yapıp şansımızı denemek lazım. Benim TV de 2 ölü piksel buldum...bandig ve 3d ghost sorunu var... ışık sızması çok az belli bile olmuyor. Aynı TV den değişim yapmak istiyorum. Servisimi çağırayim.. yoksa direk gittigidiyora geri gönderip değişimmi talep edeyim. servis raporu isterlermi.

• Bu vertical banding (dikey siyah çizgi şeklinde lekeler) maçı berbat ediyor, bunun bi iade edebilme gerekçesi olması gerekir, tüketici mahkemesine gidelim!
  • Arkadaşlar 10 bit ve HDR desteğini görmeniz için şu videoyu öneririm.

Işık sızmasına sıkıntı olmaz ne olacak diyen arkadaşlar bunun sonradan nasıl bir sıkıntı olacağını,ışık sızması olanlar 16. saniyede tünelde araba sürülürken anlayacaklardır.

http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=150
  • Bu videoyu kesinlikle izleyin derim. UH850v lerin hepsi aynı problem görüğümüz bazı şeyler üretimde normal olan birşey gibi geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOB_FARUK06 -- 4 Ekim 2016; 1:24:32 >
  • Led yerel karartma kapalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vampirelf -- 5 Ekim 2016; 5:35:54 >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.