Şimdi Ara

LG Ultragear 27GL83A-B Kullananlar Klubü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
14
Favori
13.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynen bana gelende rev02 üretim tarihi 08/2021

• Monitörü biraz daha kullanma fırsatım oldu,aux girişi kötü,malesef ses kalitesini düşürüyor.Görüntü kalitesi gayet iyi,blb rahatsız etmedi,özellikle renklerin doğal görünümü hoşuma gitti.Hdr kullanımında input lag oluşuyor gibi geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar. Ben de bugün teslim aldım bu monitörü. Sormak istediğim bir şey var. Response ayarı FASTER olduğunda, koyu gri arka fonlu bölümlerde görebileceğiniz gibi iz kalıyor, ghosting gibi. Response ayarını FAST ve daha altı yapınca düzeliyor, sadece FASTER'da var. Bu nedendir? Düşürmeden düzeltme çözümü var mı acaba?

• Arkadaşlar, usulca monitörün yeni fiyatına bakın...

• Geçen hafta LG Ultragear 27GL83A-B modelini almıştım ce sol altta ışık sızması vardı, bu sebeple iade etmiştim. Fiyatı makul olduğu için yeniden aldım ama bu sefer alt orta ile sağ köşe arası ışık sızması mevcut.

Macbook ile birlikte kingston usbc hub kullanıyorum. Monitörü ilkinde 75 Hz görüntü alıyordum ama yeni gelenle 60 Hz alıyorum. İkisinde de orjinal kabloyu kullandım. Ayrıca, freesync kapalı, hdr açık. Hdr açık olmasına rağmen Hdr off yazıyor. Sanırım ilkinde açık olunca "on" yazıyordu.

Bir de; paugge hdmi usbc çıkışlı kablo aldım, onda da aşağıdaki gibi hatalar alıyorum ilk taktığımda. Freesync dolayısyla öyle yapıyor sanırım. Monitör otomatik LG seçili olduğunda da 2. resimdeki gibi çıkıyor ve renkler monitörün hdmi kablosuna göre kötü gösteriyor. 2. resimde de o var. Renk profilinden değişiklik yapınca kötü bulanıklık geçiyor ama renk solukluğu devam ediyor. Kablo ile ilgili en büyük sıkıntı görüntüleri soluk göstermesi.

Bozuk gösteren kablo şu: https://www.hepsiburada.com/paugge-4k-60hz-hdr-hdcp-2-2-destekli-usb-c-to-hdmi-2-0b-kablo-p-HBV000007ZCT8?magaza=Hepsiburada

Kullandığım ürünlerde sorun olabilir mi yoksa bir şeyleri yanlış mı yapıyorum?

LG Ultragear 27GL83A-B Kullananlar Klubü

• sıcak fırsatlar konusuna yazmıştık ana konu buradaymış burayada yazalım.

26.11.2021 Cuma günü monitör elime ulaştı

testlerini yaptım ışık sızması ölü pixel vs. sorun gözlemlemedim çok şükür.

monitör gelmeden yorumlarda kablonun 1.2 çıktığı ve 144 hz de 10 bit desteklemediği 120 hz de 10 bit desteklediği ile ilgili yorumlar okuyunca vesa sertifikalı 1.4 kablo alacaktım ama önce gelsin bi deneyelim çok masraf yaptık çalışmassa gelince mecburen alırız dedim.

içinden çıkan kablo display port 1.4 tü açar açmaz 144.000 hz 10 bit diye otomatik tanıdı kabloya gerek kalmadı iyiki almamışım sıcak fırsatlar konusunda monitör içinden çıkan kabloların kaliteli olmadığını söylemişler 1.4 sertifikalı alın demişler ama şimdilik gerek yok belki ilerde alırım. ayrıca sertifikalı kablo alanlarda 143.973 hz diye çımış bende direk 144.000 hz yazıyor sebebi kablo mu bilmiyorum.

monitörün arkasından baktım rev 01 - 06.2021 üretimi. (rev 02 08.2021 üretim olduğunu söyleyenler var ama benim için sorun çıkmaması önemli eski üretim olmadıkça önemi yok.)

eski monitörüm ASUS 23.6" VN247H 1MS 60 HZ di ikisini yan yana kurdum ama yeni monitörde bir cansızlık olmamışlık vardı sanki böyle bir perde çekmişler üzerine bende renkleri doygun severim biraz uğraştım ama olmadı en iyi ayarları mı yaptım bu sefer oldu sanki desemde yan yana olduğunda bir solukluk olmamışlık vardı 3-4 kez uğraştım olmadı. dün gece yine biraz uğraştım jurasic world falling kingdom filmini iki monitöre de açtım birazda ekran kartından uğraştım ekran kartından doygunluk oranını artırıp parlaklığı kısınca gerçekten istediğim seviyeye geldi tatmin oldum eski monitörümden de daha iyi gösterdi gerçi monitörde film izlemiyorum masaüstünde de biraz fazla doygun olmuş olabilir ama bir 1-2 ay lık kullanımda istediğim ayarları tamamen çözerim gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19yusuf05 -- 2 Aralık 2021; 14:33:46 >

• MSI MAG274QRF-QD ile kıyaslansa hangi monitör tercih edilmeli?

• benim monitörümde çok fazla ips glow mevcut. iade konusunda kararsızım. heralde fiyatını bahane edip iade etmeyecek gibiyim.

• Merhaba arkadaşlar, benim monitörde de sanırım sağ alt kısımda biraz IPS glow ve sol alt kısımda bir miktar BLB var, ama kafamı kurcalayan sağ alt kısımdaki hafif beyazlık (zaten sadece full karanlık ortamda full siyah bi ekran olursa görünüyor, ki genelde ışıklı oluyor ortam) tam karşıdan bakınca %80-90 yok oluyor ve açı değiştirdikçe değişmeye devam ediyor bu yüzden onun da IPS glow olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak sizlerin de fikrini almak istedim, ama %90 ihtimal hiç rahatsız etmediği ve bilerek bakmadığım sürece dikkatimi çekmediği + karanlık ortamda kullanmadığım için hazır az çıkmışken ve ölü piksel vb. yokken iade/değişim riskine girmek istemiyorum. Fotoğrafları aşağı koyuyorum yorum yapmak isteyenler için.

Bu %15-18 brightness ayarıyla çekilmiş fotoğraf.

Bu %30 brightness, olduğundan biraz fazla gösteriyor fotoğraf olduğu için.

Bu ise %30 brightnesstaki fotonun farklı açıdan (neredeyse tam karşıdan) çekilmiş hali, öncekine göre daha az gözüktüğü için BLB değilde IPS glow olduğu şüphesini doğurdu bende.

• Bu arada yeni fark ettiğim bir özellik oyun anında GSYNC aktif olup olmadığını öğrenmek isterseniz

Nvidia Denetim Masasından aşağıda ki ayarları etkinleştirin 2. adımda gsync uyumlu göstergesi tikli olsun oyun anında ekranın sağ üst köşesinde Gsync aktifse yazı beliriyor aktif değilse normal yazıyor.

• Arkadaşlar bu monitörü kullanırken, bilgisayarı kapattığınızda yada geçici bilgisayarın başından kalktığınız zamanlarda düğmeden mi kapatıyorsunuz yoksa kendi haline bırakıp güç tasarrufu yapıp kendini standby konuma almasını bekleyerek mi kullanıyorsunuz? Düğmeden kapatmak mı daha sağlıklı sizce?

• kenny5 kullanıcısına yanıt
    Ben PC’yi kapattıysam monitörü de kapatıyorum. Stand By konumunda dahi elektrik tüketiyor bu cihazlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben monitörü beğenmedim. Çok fazla ips glow var. Renk tonlarını da çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. iade sürecini başlatıyorum. amazon ucuza aldık diye başka monitörleri kaçırdık. hepsi zam yedi. neyse fhd bişe bakarım artık.

• burki_rock kullanıcısına yanıt
    Bende aynı düşüncedeydim yine de bir sorayım dedim teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Siyah ekranda mause'u hareket ettirince (yuvarlak çiziyormuş gibi) arkasında onu takip eden gölge oluşuyor mu? 5 ila 10 cm arasında uzunluğu olan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phen -- 6 Aralık 2021; 17:52:28 >
  • renk konusunda haklısınız monitörün kendi renk ayarları yetersiz ama ekran kartı üzerinden ayar yapınca tatmin ediyor. amd ekran kartından parlaklığı -18 doygunluğu 120-130 seviyesine getirin gamer 1 üzerinde brightnes i biraz düşürün tam ayarları bakınca atarım onun üzerinden kendi ayarınızı yaparsanız daha memnun kalırsınız sanırım.

• Bu glow sizce nasıl? Iade edip şansımı yeni bir panelle denemeye değer mi? Yoksa gelen gideni aratabilir mi? Sağdaki sarı glow daha çok rahatsız ediyor.

• Neden hiçbir yerde satılmıyor şuan?

• şu glow normal ama sen ne görüyorsun önemli olan o, misal benim monitörde full siyah arkaplanda sol altta ışık sızması görüyorum ama rahatsız edici seviyede değil değiştirme riskine girermiyim açıkcası girmem ölü pikselsiz olması benim için önemli glow'a çok takılmıyorum bir de IPS monitörlerin hepsinde var bu durum İPS Panel'in glow olayına takan varsa siz baştan hata yapmışsınız almanız gereken ya TN panel ya VA panel, Va Panelde minimal düzeyde ışık sızmaları olabiliyor. malesef monitör dünyasında kanayan yara bu

iade edip etmeme durumu sana bağlı ama piyasada hiçbir yerde stok yok bunun bilincinde olman gerek amazon stok yok deyip para iadesi de yapabilir

anlaşılan LG son stokların hepsini amazon'a ayırmış o da indirim döneminde satmış.

şu saatten sonra stoğa yeni girecek modellerin fiyatları uçuk olacaktır.

@oberst17

tüm stokları tükenmiş olabilir indirim döneminde uzun süredir çok satanlarda ilk 2 de idi çokca satıldı

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.