Şimdi Ara

*** LG W2261VP-PF 21.5' 2ms (VGA+DVI+HDMI) FullHD Kullanıcı İncelemesi *** (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.392
Cevap
1
Favori
107.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar HDMI girişini test etmek için bana ne lazım ?

Ekran kartım palit 8800gt sonic. Arkasında iki DVI + SPDIF çıkışı var... SPDIF ses için...
    Bu durumda bir tarafı HDMI diğer ttarafı DVI+SPDIF olan bir kablo mu bulmam lazım .. Yoksa iki kablo mu lazım ?

Var mı böyle bir kablo ?
  • GüZel incelemE güzel ürün, teşekürler.
  • Sonunda monitörü almaya başardım :)) Bugün kadıköy golddan aldım ve orda sağolsunlar ölü piksel testi yaptık hiçbirşeyi yoktu..çok dikkatli inceledik 3 kişi :)..ancak eve gelip bağladığımda siyah rengi veremeyen bir adet piksel olduğunu gördüm..Bu sizce ölü piksel midir yoksa sadece siyahı veremiyormudur?..Bir de Lg firması ölü piksellerde nasıl poitika izliyor..bilgisi olan varsa ve açıklarsa sevinirm..Monitör gerçekten güzel..teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

o nedenle ayar yapmaya yarayan lg forte manger programini yuklemek kesinlikle sart.

LG Forte Manager!ı ben de kurdum ancak devre dışı, sadece information menu açılıyor, neden olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Arkadaşlar HDMI girişini test etmek için bana ne lazım ?

Ekran kartım palit 8800gt sonic. Arkasında iki DVI + SPDIF çıkışı var... SPDIF ses için...
    Bu durumda bir tarafı HDMI diğer ttarafı DVI+SPDIF olan bir kablo mu bulmam lazım .. Yoksa iki kablo mu lazım ?

Var mı böyle bir kablo ?

O konuda tam bilgim yok benimde, bende hdmi kablo alıp aradaki farkı test etmek istiyorum ama piyasada bir sürü hdmi kablo var. 10-15tl den neredeyse 100tlye kadar kablo var. Benimde aklım karıştı.

quote:

Orijinalden alıntı: sagopakey78

GüZel incelemE güzel ürün, teşekürler.

Teşekkür ederim, daha iyisi size olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: Fuzuli1

Sonunda monitörü almaya başardım :)) Bugün kadıköy golddan aldım ve orda sağolsunlar ölü piksel testi yaptık hiçbirşeyi yoktu..çok dikkatli inceledik 3 kişi :)..ancak eve gelip bağladığımda siyah rengi veremeyen bir adet piksel olduğunu gördüm..Bu sizce ölü piksel midir yoksa sadece siyahı veremiyormudur?..Bir de Lg firması ölü piksellerde nasıl poitika izliyor..bilgisi olan varsa ve açıklarsa sevinirm..Monitör gerçekten güzel..teşekkürler..

Öncelikle hayırlı olsun.

O bahsettiğiniz ölü pilkselin veya değilse ekran görüntüsünü paylaşırsanız yardımcı olabiliriz.

Ayrıca arka plan rengini kırmızı-sarı-beyaz-siyah-mavi-yeşil gibi renklerde tek tek deneyerek te bakabilirsiniz. Bunun için çok küçük basit bir program var, adı dead pixel buddy. internette bulup test edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: MegaWolt38

quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Arkadaşlar HDMI girişini test etmek için bana ne lazım ?

Var mı böyle bir kablo ?

O konuda tam bilgim yok benimde, bende hdmi kablo alıp aradaki farkı test etmek istiyorum ama piyasada bir sürü hdmi kablo var. 10-15tl den neredeyse 100tlye kadar kablo var. Benimde aklım karıştı.

Tecrübem yok ama kablonun HDCP lisanslı olması gerek onu biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: revani001

Teşekkür ederim bilgi için.
  • sayın MegaWolt38 zaten o programla denediğimde farkettim..monitörü ilk bağladığım da her taraf mavi-yeşil pikseller ile doluydu..bir anda şok oldum..ancak ekran kartı sürücüsünü kaldırıp kurduktan sonra bu durum düzeldi ve tekrar test ettğimde siyah kırmızı rengi veren pikseli görebildim..sadece siyahta tam kırmızı mavi de ise çok az gözüken kırmızı piksel olduğunu olduğunu farkettim..fotoğraf almaya çalışıyorum ama fotoğrafta tam olarak belli olmuyor..ve düne göre daha az kırmızı ışık veriyor bugün ilginç..:)
    Fotoğrafı aşağıdaki linkte mevcuttur..cep tel. ile çektiğim için kırmızı ton biraz dağınık gözüküyor..

http://img193.imageshack.us/img193/7018/yarlpiksel.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fuzuli1 -- 1 Ekim 2009; 13:09:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MegaWolt38

quote:

Teşekkür ederim bilgi için.

Ne demek kardeş sayende aldım ben bu monitörü :)

Aldım ölü piksellere bakıyorum, iki tane var hem de her renkte ölü. İnternete girdim. ı ların o ların üzerinde gereksiz bi nokta canım sıkılarak bakıyorum, sayfayı kaydırıyorum, sayfa iniyor, o sabit, daha bi canım sıkılıyor. kalakaldım izliyorum dertli dertli; baktım bizim piksel hareket ediyo :)) meğer böcekmiş :)) diğeri de tozmuş. Monitörümün temiz çıkmasıyla mutlu ve huzurlu bir şekilde PES kurdum :))

Ya MegaWolt38 kardeş, ben bu forte manager ı kurdum information menüsü dışındakiler pasif durumda. Sende de oldu mu öyle bişey?

• quote:

Ne demek kardeş sayende aldım ben bu monitörü :)

Aldım ölü piksellere bakıyorum, iki tane var hem de her renkte ölü. İnternete girdim. ı ların o ların üzerinde gereksiz bi nokta canım sıkılarak bakıyorum, sayfayı kaydırıyorum, sayfa iniyor, o sabit, daha bi canım sıkılıyor. kalakaldım izliyorum dertli dertli; baktım bizim piksel hareket ediyo :)) meğer böcekmiş :)) diğeri de tozmuş. Monitörümün temiz çıkmasıyla mutlu ve huzurlu bir şekilde PES kurdum :))

Ya MegaWolt38 kardeş, ben bu forte manager ı kurdum information menüsü dışındakiler pasif durumda. Sende de oldu mu öyle bişey?

Bazen ufacık böcekler olabiliyor, benim mp3 çaların ekranında da iki tane vardı geziyorlar öyle

Eğer vatan bilgisayardan almışsanız monitörü yanılmıyorsam 1 hafta içinde koşulsuz iade garantisi var. diğer firmalar için de geçerli sanırım çünkü tüketici haklarına göre 1 hafta deneme hakkın var.

Bende forte manager 3.15 sürümü var, eğer diğer menüler çıkmıyorsa oradaki information kısmından check update ile güncellemeyi dene veya tekrar kaldırıp yükle.

quote:

sayın MegaWolt38 zaten o programla denediğimde farkettim..monitörü ilk bağladığım da her taraf mavi-yeşil pikseller ile doluydu..bir anda şok oldum..ancak ekran kartı sürücüsünü kaldırıp kurduktan sonra bu durum düzeldi ve tekrar test ettğimde siyah kırmızı rengi veren pikseli görebildim..sadece siyahta tam kırmızı mavi de ise çok az gözüken kırmızı piksel olduğunu olduğunu farkettim..fotoğraf almaya çalışıyorum ama fotoğrafta tam olarak belli olmuyor..ve düne göre daha az kırmızı ışık veriyor bugün ilginç..:)
    Fotoğrafı aşağıdaki linkte mevcuttur..cep tel. ile çektiğim için kırmızı ton biraz dağınık gözüküyor..

http://img193.imageshack.us/img193/7018/yarlpiksel.jpg

Resimde o pikseli gördüm, eğer çok rahatsız etmiyorsa kafanıza takmayın, bazen ölü pikseller düzelebiliyor. Ben bir buçuk yıl ölü pikselli monitör kullanıp sonra düzelen arkadaşlarım var.

Bende çıksa bende kafaya takardım ne yalan söyleyeyim

Size de söyleyeyim, eğer alalı 1 hafta olmadıysa aldığınız yere durumu izah edin, kanunen iade etme hakkınızda var. Vatan bilgisayardan almışsanız onlar sorgusuz geri alıyorlar.

Ekran kartı sürücünüzü de güncellemenizi tavsiye ediyorum.

• cevap için teşekkürler.şuan için gözüme batmıyor..2 hafta içinde değişim yapılabilir dediler..ama gold da stok yok şuanda..kaldı ki ilginç tarafı yanıp sönmesi :):)
  • 1-Motitördeki HDMI port testi için;örneğin GCard çıkışınız 2 DVI portlu ise>>>DVI2HDMI kablo kullanınız!!!18+1pin veya 24+1pin li DVI soketler yeterlidir+
    Ses içinse yine Monitör Speaker larımı veya ext.Speaker her ne kullanacaksanız ona uygun bir kablo gerekiyor

S/PDIF>> ise MB nin DigitalAudio çıkış portudur

2-HDCP(yayıncı hakları içerik koruma);zaten yeni nesil bütün panellerdeki HDMI portlar HDCP desteklidir,takmayın buna kafanızı!

3-"Flatron" ile TN diye sormu bir arkadaş>>>TN bir Modül tipidir(sizin panel dediğiniz) TN/PVA/IPS v.s gibi;Flatron ise LGE nin kullandığı kendisinin
    tanımladığı bir ticari isim veya tanımla veya model gibi bir şeydir,kısaca bunun TN ile bir alakasıda yoktur!!! peki bir esprisi veya özelliği filanmı var
    derseniz;sadece "Pazarlama" işlerinden bir tanesidir,bunuda geçin bir kalem

4-2/3/5ms diye verilen RT değerleride aynen palavradır>>>zaten bunlar Grey2Grey diye verilsede 12ms/B2B nin epeyi üzerindedir!!!

Benim Monitör 5ms lik(hesapta) HP nin w2207h modelinden ama panel resmen çuvallıyor,aynı görüntüyü 8ms lik Salondaki panel TV me verince
    resmen durumu anlıyorum şimdi Beyonce un çok hızlı-danslı 720p clibini izliyorum,monitör çuvallıyor,ZF355 te tık yok bozulma olarak!

5-Bir arkadaş yukarıda sormuş>>>Backlight-Bleeding(veya TorchLight da olabilir)bunlar için üreticiler ve tabiki Satıcılar bir şey yapamazlar,ancak
    extrem bir durum yoksa tabiki!!!!kısaca bunlar normal olarak kabul edilir CCFL panellerde!! ama aşırı Bleeding+Clouding v.s varsa değişim sebebi olabilir!!
    veya "uneven-screen uniformity" dediğimiz homojenite yine düzgün değilse(aşırı bozuk ise ki bu durumu zaten Clouding te yapar)yine değişlim söz konusu olabilir!

Stuck-Dead-pixel hataları içinde her üreticinin genelde yaklaşık/benzer bir sayının üstünde olursa değişim söz konusu olur/olabilir!!!

ANCAK;Satıcı bazında örneğin Vatan gibi veya bazı başka yerler gibi>>Tüketici memnuniyeti bazından hareketle örneğin 1 hatalı pixel bile olsa değişim yapabiliyolar!!!
    ama bunu asla Üreticiler kabul etmez ve bu olay Satıcı ile Müşteri arasındadır ve bütün dünyada,Modül üreticilerinin kabul ettiği sayının altında ise bu değişimler
    sadece Satıcılar ile olabilmektedir>>genelde bu konu karıştırılmaktadır!!

Üretici bunları kabul etmez,onlar kurallar çerçevesinde ve Modülün sınıfına göre belirlenmiş pixel hatalı Modülleri geri alırlar!!
    Burada üretici derken;ben MODÜL üreticisinden bahsediyorum,TV yi yada Monitörü üretenlri değil!!

Genelde neredeyse bütün TN Monitörler Class-III/IV/V gibi çok düşük kalite Modüller üretirler(Maliyet meselesi tabiki!!)dolayısıyla özellikle
    çok fazla yüksek oranda hatalı pixel çıkar bu Monitörlerde!

6-Pixel testi için şunu kullanın;"Dead Pixel Budy"

DPBbyCAN.zip
    http://r apidshare.com/files/279192741/DPBbyCAN.zip
    Size:26 KB Downloads:218
    Status:Normal Download Last Download:30.09.2009 14:13:32

7-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 1 Ekim 2009; 15:34:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

2-HDCP(yayıncı hakları içerik koruma);zaten yeni nesil bütün panellerdeki HDMI portlar HDCP desteklidir,takmayın buna kafanızı!

Piyasada MegaWolt'un dediği gibi 15 den 100 TLye bi sürü kablo var onlarda HDCP aramaya gerek yok mu?
  • ilk yazımda bahsettiğim olayı film izlerken tekrar gördüm ve fotoğrafladım..bunun ne olduğu hakkında fikri olan var mıdır? yardımcı olursanız sevinirim..filmin ilk başladığı anda siyah ekranda her tarafta mavimsi noktacıklar parlamaya başlıyor..yaptığım testte ölü piksel olarak kabul edilebilecek bir durum gözükmezken yarı ölü piksel olan bir adet buldum..ben bunu dvi bağlantım-ekran kartım ve sürücüsünden birini bağlıyorum..inş. yrn arkadaşda deneyceğim monitörü.umarım monitörden değildir...bu parlayıp sönen noktacıları aşağıdaki linkte ögrebilirsiniz..yardımcı olursanız sevinirim..tşk..

http://img89.imageshack.us/img89/6650/grnt074.jpg

• quote:

quote:

Piyasada MegaWolt'un dediği gibi 15 den 100 TLye bi sürü kablo var onlarda HDCP aramaya gerek yok mu?

@revani

Kablo ile ne alakası var olayın!

HDMI ın zaten kendisi "Lisanslı" bir üründür!!!

Bu tür bir port kullanan cihaz üreticiside Lisans bedeli öder(veya bir şekilde Lisanssız kullanabilir;örnekleri vardır!)

Bir S/W yardımıyla bu HDCP devreye girer,ancak bunun çalışması için kaynak media/yayın v.s de o şekilde bir sinyal
    göndermesi icap eder ve bütün bunlar "kabloda" değil HDMI port ve ilgili Board ta olur!!!

HDMI kablo sadece Video&Audio sinyali iletir hepsi budur,sistemin açılıp-açılmaması v.s durumları kablo ile alakalı değildir!

Piyasada satılan bazı HDMI kablo kutulularının üzerinde şayet böyle bir HDCP desteklidir v.s varsa bunlar "palavradır"

Sizin HDMI porun S/W sistemi sadece destekli olmalıdır ve siz bunu arıyacaksınız vede bunlar genelde Monitörlerin
    teknik bilgilerinde,kılavuzlarında v.s yazar++

• quote:

ilk yazımda bahsettiğim olayı film izlerken tekrar gördüm ve fotoğrafladım..bunun ne olduğu hakkında fikri olan var mıdır? yardımcı olursanız sevinirim..filmin ilk başladığı anda siyah ekranda her tarafta mavimsi noktacıklar parlamaya başlıyor..yaptığım testte ölü piksel olarak kabul edilebilecek bir durum gözükmezken yarı ölü piksel olan bir adet buldum..ben bunu dvi bağlantım-ekran kartım ve sürücüsünden birini bağlıyorum..inş. yrn arkadaşda deneyceğim monitörü.umarım monitörden değildir...bu parlayıp sönen noktacıları aşağıdaki linkte ögrebilirsiniz..yardımcı olursanız sevinirim..tşk..

http://img89.imageshack.us/img89/6650/grnt074.jpg

Dostum epey varmış bence sen onu iade et, sonradan başına iş çıkarmasın.

quote:

HDMI kablo sadece Video&Audio sinyali iletir hepsi budur,sistemin açılıp-açılmaması v.s durumları kablo ile alakalı değildir!

Piyasada satılan bazı HDMI kablo kutulularının üzerinde şayet böyle bir HDCP desteklidir v.s varsa bunlar "palavradır"

Biraz araştırma yaptım ama mesela "ferit filtreli hdmi kablo" veya "altın kaplama hdmi kablo" lar var. Ne gibi farklar var bunlar arasında. Mesela philipsin vatanın mağazasında 15tlye de kablosu var 95tlye de. Bilgi verirseniz sevinirim.

• @Mega

Hepsi pazarlama hileleri

-Altın kaplama>>kim neyi ölçtü acaba!!yani hepsi altın kaplamamı gerçekten ve kaç mikron v.s!!
    -Ferrite filtre teknik olarak doğru ama buda ne kadar kaliteli veya işini yapıyor(parazit ve yalıtım için)!!
    -veya bunların 1.3 sertifikası varmıdır(Test)!! çünkü piyasadaki bütün kablolar 1.3 diye satılıyorda

v.s v.s

Ama adam gibi bir Marka alırsanız ki bunlar çok pahalıdır ve bunların bütün ürünleri Test onaylıdır!

Ferrite-magnet olması önemli değildir,çok iyi yalıtılmış vede ona göre malzemeden yapılmış bir kablo doğru olanıdır!
    çıplak kablo teli zaten sinyali iletir,ama bunun yalıtım ve üzerindeki tüm elemanların(malzeme olarak) kalitesi
    ile ilgilidir!

Kısaca kablonun telinde ziyade burada kullanılan tüm malzemelerin kalitesi ve bunun yarattığı yalıtım v.s esastır++

++

• @albani

cevap için teşekkürler

http://www.egerate-store.com/Default.aspx?_Args=ProductInfo,653&LNG=TR

bu linkteki veya

http://www.vatanbilgisayar.com/philips-swv2432t10-philips-swv2432t10-hdmi-kablo-1.5-m,-hangtag/productdetails.aspx?I_ID=35588

bu tür kabloları tavsiye eder misiniz?

Sonuçta bu monitörü bağlayacağız, herkesin de bilgisi olur.

• PC+Monitör arasında öyle çok pahalı kalite v.s filan bir kablo istemez,orta karar bir şey alın işinizi fazlasıyla görür

-DVD2HDMI veya HDMI2HDMI;hangisi sizin portlara uygun ise bunları alabilirsiniz+
  • bütün kabloları söküp tekrar taktım şuan için bir sorun gözükmüyor ama testlere devam ediyorum..umarım sadece kablo temassızlığındandır..:):)..yardımlarınız için teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.