Şimdi Ara

*** LG W2261VP-PF 21.5' 2ms (VGA+DVI+HDMI) FullHD Kullanıcı İncelemesi ***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.392
Cevap
1
Favori
107.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar monitörü 31 Ağustos'ta Vatan Kayseri şubesinden 358tl'ye aldım (5 taksit). Ürünü alınca ölü piksel testi yaptırdım maşallah temiz çıktı. Aslında daha önce incelemeyi yapacaktım ama kısmet olmadı, kusura bakmayın.

Daha önce Philips 107é crt monitörüm vardı ve bunu alınca aslında yıllardır gözüme yazık ettiğimi anladım. Gerçektende çok net ve kaliteli bir ekranı var.

Öncelikle Samsung p2250 ile bu monitör arasında kalmıştım hatta p2250'yi alacaktım ancak bazı değerlerin p2250'den daha iyi olduğunu gördüm. Açıkçası LG'nin ürünlerine eskiden kalma bir "aman uzak kalsın" düşüncesi vardı ama monitör gerçekten çok kaliteli olmuş.

P2250'den farkları; nokta aralığı samsung-lg(0,282-0,248) ve HDMI girişi benim bildiklerim.

Ek bilgi : Çoğu sitede monitörlerin görüş açısı 170>160 falan yazar ama bu oran CR>5 ise yanıltmacadır, asıl değeri CR>10 gösterir. Yani alırken CR>10 değerine bakın.

Arka paneli gösteren resimde HDMI'ın sağında kulaklık işareti ile ses girişi de mevcut. Eğer HDMI ile bağlantı yaparsanız kulaklık veya hoparlör bağlayabilirsiniz. Ben şimdilik DVI ile bağladım.

NOT: Fotoğraf makinesinin gece kalitesini tam ayarlayamadım, bazı resimler bozuk gibi görünürse yanlış anlamayın tüm görüntüler gayet net

NOT 2 : Oyunları 1920*1080 çözünürlükte oynuyorum, masaüstü ve oyun görüntüleri de 1920*1080'dir.

Kısaca özellikleri;

Model: W2261VP-PF

Ekran Boyutu: 21.5" Geniş Ekran
    Renk: Parlak Siyah
    Tepki Süresi: 2 ms
    Maximum Çözünürlük: 1920 x1080 Full HD
    Kontrast Oranı Tipik: 1000:1
    Kontrast Oranı Dinamik: 50.000:1

Nokta Aralığı: 0.248 (mm)
    Parlaklık Oranı: 300 (cd/m2)
    Renk Derinliği: 16.7 M
    Görüş Açısı Y:D (derece): 170 - 160 (CR>10)
    Bağlantı Şekli: Analog D-Sub , Dijital DVI , HDMI
    Dikey Tarama: 56 - 75 (Hz)
    Yatay Tarama: 30 - 83 (kHz)
    Yükseklik Ayarı: Yok
    Dönebilme Özelliği (Pivot): Yok
    Hoparlör: Yok
    Vesa Özelliği: Yok
    LG Flatron f Engine Teknolojisi, Logitech ez Zooming, Photo Effect teknolojileri

PAKET İÇERİĞİ
    Power kablo: Var
    D-Sub Analog kablo: Var
    DVI-D Dijital kablo: Var
    Kullanma klavuzu
    Install CD si
    -----------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------

Artıları:
    * Full HD 1920*1080 çözünürlükte olması
    * 2ms tepkime süresi
    * 50000:1 kontrast oranı
    * VGA+DVI+HDMI girişlerinin bulunması
    * 0,248 nokta aralığı
    * Ödüllü şık tasarımı
    * Dokunmatik açma/kapatma tuşu

Eksileri:
    * Yükseklik ayarı yok
    * Duvara montaj yok

-----------------------------

En sevdiğim özelliği de açma/kapatma tuşu. Resimdeki kulak memesi gibi görünen kısmı tutunca açılıp kapanıyor Etrafımdaki herkes çok beğendi monitörü, sizin de görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar, eksik birşeyler varsa şimdiden kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWolt38 -- 10 Eylül 2009; 13:11:59 >

• hepsiburada'dan aldim, hic olu piksel cikmadi. acer laptop ile hdmi baglantisi ile kullaniyorum. ayrica vga ile eee pc'den full hd goruntu alabildim. gayet kaliteliydi bence bilgisayarinda vga cikis olanlarin tercih etmemesi icin bir sebep yok.
    kutunun icinden bir de temizleme bezi cikiyor.
    yandaki tuslarin her menude fonksiyonu degistigi icin elle ayar yapmak zor. kendi programi windows 7 64 bit ile calismadi. 32bit sistemde calisacagimdan suphem yok. internet, user ve movie gibi ayar modlari var. movie modunda ayarlar resme bagli, dinamik olarak degisiyor. mesela karanlik bir sahnede kontrast ve parlaklik artiyor. gece nasil ki hepimiz simsiyah gormuyoruz, az da olsa gorme duyumuz calisiyor bu da ayni sekilde sahneleri simsiyah degil ayrintilari ile gostermeye yariyor. tabi eger film kalitesi kotuyse gren ve noise gorundugu icin dezavantaji olabiliyor. gercekten guzel dusunulmus bir ayar. masaustune gore yaptigimiz ayar filmlerde kotu sonuc verebilirdi. bunun onune gecilmis. masaustu icin de movie pek iyi degil cunku bir internet sayfasini gezerken bile ayarlari degistirip dikkat dagitiyor. internet modu da bana dogal gelmedi. bazi renkleri abartiyor gibi. o nedenle ayar yapmaya yarayan lg forte manger programini yuklemek kesinlikle sart. bunlarin disinda sports ve game diye iki ayar daha cikiyor. ama galiba hdcp korumasi olan film ve oyunlarda cikiyor olabilir. mesela call of duty oynarken game modu calisiyor fakat open gl oyunlar oynarken bunu goremedim.
    bazi eski oyunlar disinda full hd cozunurluge cikamiyorum cunku ekran kartim yeterli degil fakat hd ready oynadaigim oyunlar gozume hic rahatsiz edici gorunmedi. laptop ekraninda bile 1280x800 yerine 1280x768 de oynayinca rahatsiz olurken full hd yerine hd ready cozunurlukte oyun oynarken hic ama hic yuksek cozunurlugu aramadim. bunun en buyuk nedenlerinden biri 21.5'' ekrana full hd cozunurlugu dusuk nokta araligi ile s1kistirmis olmalari. ayrica 2 ms tepski suresinin ne kadar onemli oldugunu gordum. 8 ms laptop ekraninda veya lcd tvde oynadigim oyunlarda ghosting sebebiyle gozlerim kamasirken 2 ms ile oyunlardan gercekten zevk almaya basladim. bir cok oyunu yeniden oynama istegi dogdu diyebilirim.
    sasirtici bir de kucuk ayrinti var. cihaz polonyada uretilmis. malzeme de iscilik kusurlarini kapatacak kalitede.

bildiginiz gibi lg ve philip ortaklasa panel ureten firmalar. mesela asus monitor aldiginizda asus panel yerine samguns, lg philips vs gibi firmalarin panelleri kullaniliyor. dogal olarak lg monitorde lg philips panel kullanilmasi gerekir. yabanci bir sitede bu modelde lg philip yerine auo panel kullanildigi tespit edilmis.monitorle ilgili en buyuk sorun bu olabilir diye dusunuyorum. servis menusune nasil girilir bilmiyoruma ama bunu ogrenmek icin servis menusune girmek yeterli.

• HDMI bağlantı ile bağlanyınca forteManager programından game ve sport özellikleri açılıyor, bu kullanım kılavuzunda da yazıyor.

Ama bende temizleme bezi çıkmadı vatandan almıştım, acaba gidip istesem mi adamlardan
  • ithalatcilar farkiysa kutu icerigi de degisebilir.. bir yorumda hdmi kablo ciktigi yaziyordu mesela.
  • Neyse sorun değil mikrofiber bez 6-7tl en büyüğü, kablo da 15-20tl bu da yeter.
  • çok güzel göüzküyorr ellerine saqlık inceleme için
    bu monitörün 1 in büyüqü warmı ?
  • çözünürlüğü 1280x1024 e çekince oyunlarda problem oluyormu görüntüde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

çözünürlüğü 1280x1024 e çekince oyunlarda problem oluyormu görüntüde

Hiçbir sorun olmuyor sadece geniş ekran formatına uygun bir çözünürlük olmadığı için hafif yataya genişliyor ekran o da tüm geniş ekran monitörlerin sıkıntısıdır yani.
  • bazılarında o çözünürlüğü net verebilmek için yanlardan siyah boşluk bırakıyor diye biliyorum
  • Hayırlı ve uğurlu olsun.. ve LG nin görüntüsüne gelince internet amaçlı kullanacağım ve net ve sağlam olmasını isterim o zaman hangi modu kullanmam gerekecek.. ve bir kaç birşey sormak istiyorum..
    Gözü yoruyormu ve kullanımı nasıldır?
    Nokta aralığı samsung 0,248 di aynı bildiğime göre.. ama samsung ile nokta aralığı aynı gibi bu parlak olarak geçyiordu adı tam blimiyorum ve kullanan arkadaş bu monitörü yorumlayabilirmisiniz.. yazılarda netliği vs nasıl,renkleri vs dinamik kontrast ayarı vs internette gezinirken hangi ayarı kullanmamız gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

bazılarında o çözünürlüğü net verebilmek için yanlardan siyah boşluk bırakıyor diye biliyorum

o da oyundan oyuna değişiyor. mesela gta4 'te 4:3 , 16:9 veya 16:10 olarak seçebiliyorsunuz. İsterseniz panel üzerindeki tuşlardan görüntüyü ayarlayabilirsin.

Mesela ben eski atari salonu oyunlarını da oynuyorum onlarda ekran genişlemiyor kendisi ayarlıyor 4:3 formatında.

quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Hayırlı ve uğurlu olsun.. ve LG nin görüntüsüne gelince internet amaçlı kullanacağım ve net ve sağlam olmasını isterim o zaman hangi modu kullanmam gerekecek.. ve bir kaç birşey sormak istiyorum..
    Gözü yoruyormu ve kullanımı nasıldır?
    Nokta aralığı samsung 0,248 di aynı bildiğime göre.. ama samsung ile nokta aralığı aynı gibi bu parlak olarak geçyiordu adı tam blimiyorum ve kullanan arkadaş bu monitörü yorumlayabilirmisiniz.. yazılarda netliği vs nasıl,renkleri vs dinamik kontrast ayarı vs internette gezinirken hangi ayarı kullanmamız gerekiyor.

Teşekkür ederim darısı sizlere...

Kendi programı ve panel üzerindeki tuşlardan film, internet, oyun, spor gibi durumlara göre ekran seçeneğini tercih edebilirsiniz.

Ben internet modunda renklerin biraz fazla olduğunu gördüm o yüzden kendi programından manuel ayar yapmak daha iyi oluyor. Parlaklık olarak gayet tatmin edici geldi bana hatta ben biraz kıstım %85te kullanıyorum, gözü yormuyor yani.
    Şu an normal modda kullanıyorum, internet ve film moduna göre daha kısık parlaklığı var. Yazıların netliği çok güzel. Keskinlik oranı 0-10 arası. ben şu an 6 da kullanıyorum ona rağmen çok net.

samsungta nokta aralığı 0,282 heryerde öyle yazıyor...görüntüde de yanyana bakınca belli oluyor.

• bu çözünürlük değişimlerinde herhangi bir görüntü bozukluğğu olmuyor değilmi
  • Arkadaşlar dün bu monitörü almak üzere Vatan Bilgisayarın Ankara söğütözündeki mağazasına gittim.
    Hiç bir mağazalarında kalmadığını söylediler. İthalatçıda stok sıkıntısı varmış.
    Bu monitörü Ankara'da uygun fiyata başka nerden bulabilirim bir bilgisi olan var mı?
  • Öncelikle hayırlı olsun.

Bende sizin gibi samsung P serisi düşünüyordum fakat nokta aralığı 0.28 o yüzden başka model bakarken bunu gördüm.

Nokta aralığı çok iyi. Eğer bu monitör gerçekten 75Hz ise kesin alacağım. Çünkü uzun süre pc başında kalıyorum.

Monitör 1920x1080 çözünürlükte 75 hz verebiliyormu ?

Saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShaDoW_17

Öncelikle hayırlı olsun.

Bende sizin gibi samsung P serisi düşünüyordum fakat nokta aralığı 0.28 o yüzden başka model bakarken bunu gördüm.

Nokta aralığı çok iyi. Eğer bu monitör gerçekten 75Hz ise kesin alacağım. Çünkü uzun süre pc başında kalıyorum.

Monitör 1920x1080 çözünürlükte 75 hz verebiliyormu ?

Saygılar..

Teşekkürler, daha iyisi size olsun.

1920*1080 de 75hz vermiyor malesef, Ati Catalyst ekranından baktım en son ayarda 60hz oluyor. Görüntü kalitesi çok net, eğer karşılaştırma imkanınız varsa p2250 ile kıyaslayın derim.

• sanirim benim cihaz sorunlu. tam ustte cizgi halinda yogun bir backlight bleeding sorunu var. simdi servise gondersem sagini solunu cizip sorunsuz diyerek geri gondermelerinden korkuyorum.
    resimlerden fazla belli olmuyor ama bu normal midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: positroN

sanirim benim cihaz sorunlu. tam ustte cizgi halinda yogun bir backlight bleeding sorunu var. simdi servise gondersem sagini solunu cizip sorunsuz diyerek geri gondermelerinden korkuyorum.
    resimlerden fazla belli olmuyor ama bu normal midir?

zaten sıfır backlight olması çok zor ama aşırı derecede rahatsız edecek kadarsa gönderin yok o kadar değilse bence hiç bozmayın.
  • orada cok yogunlasmis o rahatsiz edici ama sanirim boyle birakicam. galiba sizde boyle bir sorun yok.
  • @MegaWolt38

Cevabın için teşekkür ederim.

Ben biraz daha araştırayım sanırım 75 hz son çözünürlükte bulmak imkansız

Tekrar hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

orada cok yogunlasmis o rahatsiz edici ama sanirim boyle birakicam. galiba sizde boyle bir sorun yok.

Valla bende şimdi f.makinesinin gece çekimiyle denedim ama aynı görüntü çıktı. Şöyle diyeyim, bizim gözümüzün gördüğü ile f.makinesi bir değil. Yani beni film izlerken veya oyunlarda hiç rahatsız etmedi, çok kafanızı takmayın derim. Vah tüh denecek birşey değil bence.

quote:

Orijinalden alıntı: ShaDoW_17

@MegaWolt38

Cevabın için teşekkür ederim.

Ben biraz daha araştırayım sanırım 75 hz son çözünürlükte bulmak imkansız

Tekrar hayırlı olsun

Rica ederim, 75hz dediğiniz gibi bulmak zor, bu fiyat aralığında bu özellikte monitör bulmak ta zor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.