Kocaman harflerle yazdığınız mesajlarınızı ben silmedim (öyle bir yetkim yok, şikayet de etmedim), ama silinmesi iyi olmuş. Siz gene kocaman harflerle yazmaya devam ediyorsunuz. Sebebini bir türlü anlayamadım. Ayrıca Hasan Durmaz 32lh7000 almış, sizin kocaman yazdığınız cümleyi, neden kocaman harflerle yazdığınız anlamadığım gibi, ne amaçla yazdığınızı da anlamadım.
Ayrıca haftasonu yazmış olduğum LH4000'in oynattığı filmlerin ayrıntılı codec analizleriyle ilgili mesajlarımın silinmiş olduğunu da yeni gördüm ve açıkcası UMURUMDA da değil! Neden? Çünkü bu forum bilgi paylaşım formu, sırf yazı karakterinden dolayı o mesajlar silinmişse yazıklar olsun o zavallıya. Zira o mesajı silmek yerine puntolarını küçültüp tekrar yayınlayabilirdi. Eğer milletin bilgi paylaşmasıysa amaç, bunu yapan elemanın IQ'sundan şüphe ederim paylaşılmış bilgiyi yoketmesinden dolayı. Umurumda değil, tekrar da yayınlamam, ama bu sayfayı sadece okuyarak ve yazılanlardan faydalanarak bilgiyi SÖMÜRMEYE devam ederim, madem bizden istenen o! ayrıca DTS ses çözümünü anlatacaktım ama maalesef böyle bir forumda anlatmaya değmeyeceğini düşünüyorum zira değerini bilmiyen yöneticiler var ve eminim yine silerler muhahahahaha yani yaaww...
Hocam Punto'ya takan olmaz da, mesajlarda standart boyutta punto kullanmak forum adabı gereğidir. Bunun için tepki görmüş olabilirsiniz.
DTS çözümü var ise çok ama çok makbule geçer. En merak ettiğim konuların başında geliyor. Bir de sorduğum bir soruya hala cevap alamadım. Lh4000 ile teledünya yayınlarını setupbox olmadan izleyebilecekmiyiz?
koca zonguldakta bir tane lh 4000 bulamadım...teknosada var dediler teşhir dediler getirttireceklerdi hala getirecekler... bu lh 4000 42 inc nerede bulabilirim...teşhir olursa birde teknosada fiat düşürebilirmiyim...
quote:
Orjinalden alıntı: EverQuesT
koca zonguldakta bir tane lh 4000 bulamadım...teknosada var dediler teşhir dediler getirttireceklerdi hala getirecekler... bu lh 4000 42 inc nerede bulabilirim...teşhir olursa birde teknosada fiat düşürebilirmiyim...
Teknosa stoklarında var (Samsun Yeşilyurt'ta 47" seyrettim ve denedim) Oranın mağaza müdürüyle temaa geçir merkezden getirttirebilirsin.
ben 42 alacam arkadaşım..
Bak canım benim ben bugün gittim Samsun Yeşilyurt Teknosa'ya, 47LH5000'in ne zaman geleceğini sormaya; mağaza sorumlusu Haziran'ın ilk haftasına kaldı, dedi. Bunun üzerine ben de SAMSUNG B750 var mı, dedim stoklarınızda? Arkadaş kendi özel ekranından baktı, Muğla'da 2 adet stokta var, dedi. Ben de getirttirin lütfen, dedim ve eleman da siparişi hemen verdi. Ben de LH5000'i iptal ettirdim ve SAMSUNG B750'yi getirttiriyom. Yani demem odur ki; isterse tüm Türkiye mağaza stoklarını görebilir ve varsa istediği şehirden getirttirebilir, anladınız mı?
sukrozum arkadaşım sen güzel bilgiler vermişsin ama şunu bir düşün herkes büyük puntolarla yazsa ya bu konu şimdiden 40 sayfaya ulaşmış olacaktı yada sayfayı kaydırmak için kullandığımız çubuğu aşşağı iki saatte indirecektik bunu bilmediğinden boşuna darılmışsın... codec analizleriyle ilgili ayrıntılı yazını gördüm baya bir ayrıntılı analiz yapmışsın ama inan senden sonraki kişinin yazdığı yazıyı bulmak için yandaki çubuğu uzun bir süre aşşağıya çektim sonra kaçırdımı senden sonraki kişinin yazısını diye yine bir kontrol çektim.. silinmesede olurdu ama herkesin böyle yaptığını bir düşünsene... keşke o codec analizlerini bir metin dosyasına yazsaysın ve o metin dosyasını rapide atsaydın ve sadece rapid linkini verseydin... alınmana gerek yok bildikleri varki silmişler yoksa tanımadığı bir insana neden kıllık yapsınlar... banada anlamsız gelirdi forumlarda büyük punto kullanılmaması ama sonradan anladımki bir anlamış varmış
arkadaslar, bana servis menusünün "tool option 3" bölümündeki orijinal fabrika ayar değerlerini verebilir misiniz? özellikle "audio amp" değeri lazım. teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: cekmece
sukrozum arkadaşım sen güzel bilgiler vermişsin ama şunu bir düşün herkes büyük puntolarla yazsa ya bu konu şimdiden 40 sayfaya ulaşmış olacaktı yada sayfayı kaydırmak için kullandığımız çubuğu aşşağı iki saatte indirecektik bunu bilmediğinden boşuna darılmışsın... codec analizleriyle ilgili ayrıntılı yazını gördüm baya bir ayrıntılı analiz yapmışsın ama inan senden sonraki kişinin yazdığı yazıyı bulmak için yandaki çubuğu uzun bir süre aşşağıya çektim sonra kaçırdımı senden sonraki kişinin yazısını diye yine bir kontrol çektim.. silinmesede olurdu ama herkesin böyle yaptığını bir düşünsene... keşke o codec analizlerini bir metin dosyasına yazsaysın ve o metin dosyasını rapide atsaydın ve sadece rapid linkini verseydin... alınmana gerek yok bildikleri varki silmişler yoksa tanımadığı bir insana neden kıllık yapsınlar... banada anlamsız gelirdi forumlarda büyük punto kullanılmaması ama sonradan anladımki bir anlamış varmış
Haklısın kardeş
usbden film izlerken menuye girememe olayı bendede mevcut.
arkadaşlar bugün LG 37" LH3000 serisi tv aldım biraz daha büyük ekran istediğim için. odaya 40"ler büyük gelceği için ara modeli tercih ettim, ama aklım LG 32" LH7000 de kaldı.
Sormak istediğim şey sizce hangisi daha iyi ileriye dönük olarak da hangisi daha kullanışlı olur? Aralarında çok fark varmı,tv görüntüsünde hangisi daha iyi gösterir,3000 serisi 50Hz 7000 serisi 100Hz bu görüntüyü çok fazla etkilermi etkilerse hangi durumlarda etkiler?
Bir de şu usb den film oynatma konusu.. Satışı yapan arkadaş bana 37 LH3000'de usb den her formatta (özellikle benim için mkv,Mp4,divx ve altyazılar önemli..) video oynatabilme özelliği olduğunu söyledi. Ama eve gelip internetten bi araştırma yapayım dedim usb den film oynatabildiğine dair pek birşey bulamadım bilen arkadaşlar warsa yardımcı olurlarsa sewinirim
çünkü tv pazartesi günü gelicek ve bende sizden gelecek yorumlara göre 32" LH7000 ile değiştircem kutu açılmadan,açıldıktan sonra değiştirme şansım kalmıyor çünkü. herkese teşekkür ederim...
LH3000 video oynatamıyor. 3000 ve 4000 arasında az fiyat farkı varsa 4000 almanızı öneririm, film syredersiniz. Bir de, aynı model de olsa 32 inch paneller ile 37 ve üzeri paneller aynı değil, bunun farkındasınızdır. Yani 32LH7000 aldığınızda, 47LH7000'in küçüğünü almış olmuyorsunuz. Ben 32" fullHD TV alınmasına karşıyım. Eğer bilgisayar monitörü gibi kullanmayacaksanız, yani sadece film izleyecekseniz, 32" bir televizyonda 720p ve 1080p arasında görüntü farkı olacağını düşünmüyorum. Ucuz bir plazma alın daha iyi.
quote:
Orjinalden alıntı: iceberg_1x Bir de şu usb den film oynatma konusu.. Satışı yapan arkadaş bana 37 LH3000'de usb den her formatta (özellikle benim için mkv,Mp4,divx ve altyazılar önemli..) video oynatabilme özelliği olduğunu söyledi. Ama eve gelip internetten bi araştırma yapayım dedim usb den film oynatabildiğine dair pek birşey bulamadım bilen arkadaşlar warsa yardımcı olurlarsa sewinirim
teşekkür ederim cvbınz için ewde sinema keyfi için daha büyük ekran tercih sebebim olmuştu ama usb den film oynatmama özelliği kötü oldu flash belleği tak bitir işi hepsini oynatsın olcaktı ama bu durumda her tür formatı destekleyen bir de dvd player aramam gerekecek şuan emin deiğilim ama 32" e yönelmek daha cazip gibi gelmeye başladı
quote:
Orjinalden alıntı: iceberg_1x
teşekkür ederim cvbınz için ewde sinema keyfi için daha büyük ekran tercih sebebim olmuştu ama usb den film oynatmama özelliği kötü oldu flash belleği tak bitir işi hepsini oynatsın olcaktı ama bu durumda her tür formatı destekleyen bir de dvd player aramam gerekecek şuan emin deiğilim ama 32" e yönelmek daha cazip gibi gelmeye başladı
Televizyonunuz hayırlı olsun. Arkadaşım kaça ve nerden aldınız ?
Her tür formatı destekleyen DVD - player yok. Söylediğiniz şeyi, aslında yeni çıkan bazı BD playerler yapıyor. DVD playerlar, 720 X 576 çözünürlükte film oynatıyor. HDMI çıkışlı bir player alırsanız, bunu 1920 X 1080 çözünürlükteki televizyonda seyretmeniz için up-scale yapılacak. Aslında az bir para farkıyla alacağınız LH4000 modeli, piyasadaki her tür DVD player'dan daha üstün olacaktır. Çünkü 1920 x 1080 çözünürlükteki divx ve mkv videoları seyredeceksiniz. Hiç bir DVD player, 720x576 üzerinde dvd ve divx film gösteremez. Ben 720p bir LCD televizyonumda Philips 5990 DVD player kullanıyorum (usb'den divx oynatıyor, hdmi çıkışı var), ama 1080p televizyonuma bunu bağlamazdım.
LH3000 alacaksanız, gerçek 1080p için, bir PC, popcorn hour, wd hd media player , ps3 veya BD - Player gibi, 1080p görüntü gönderecek bir kaynağa ihtiyacınız olacak. LH4000 alırsanız, bazı uyumsuz rip'ler dışında çoğu filmi seyredebileceksiniz, şu anda dts sesleri çözmediğini de bilmekte fayda var. Şu anda eve 37LH3000 gelirse, teknosa temsilcisi size video oynatır dediği için gelecek, bu numarayı yememenizi öneririm. Şu anda LH4000 bulmak zor, stoklar tükenmiş diyorlar, bu ayrı bir konu Alacağınız ürünü iyi günlerde kullanın.
quote:
Orjinalden alıntı: iceberg_1x
merhabalar,
bende 47 lh 4000 kullanıyorum. birşey farkettim sizinle paylaşmak istedim! tv nin paneli hafifce oynuyor! yani alttan ve yanlardan parmak ucuyla hafifce dokununca geri gidip geliyor! bu normal mi? yoksa panelin önünde bir koruyucu falan mı var?
yardımınız için çok teşekkür ederim...
Yorumlar için herkese teşekkürler...32 LH7000 de karar kıldım daha ileri teknoloji olması ve her formatta usb den film oynatma özelliği kararımda etkili oldu. akşam gelip bağladılar tv görüntüsü de gzl d-smart scart ile bağlı.
divx film deneme imkanım oldu şu an sadece oynatıyor guzel(imkanım olduğu zaman mkv de denicem hemen ve mp4 yaniflash yada harici diski elime geçirir geçirmez).
bu modele sahip arkadaşlara bi sorum olcak bazı filmler de filme bağlı olarak görüntü çok kısılıyor alttan ve üstten bu durumda görüntüyü bütün ekran yapma gibi bir seçenek warmı menü de aradım video formatları ama bulamadım??
Normalde zoom secenegi var(quick menude). Fakat simdilik bu ve video ayarlari ile ilgili ozelliklerin hicbirisi(hazir formatlar disinda:av tusuna basarak secebiliyorsunuz) video modunda calismiyor. Bu da zoom gibi veya ekran aydinlatmasini artirmak gibi ayarlarin acilmamasina sebep oluyor. Ayarlari daha onceden yapsaniz bile film oynamaya baslayinca ekran standart ayarlar donuyor. Fakat su ozellik kaybolmuyor:100Hz. Gercekten muhtesem bir ozellik. Sanki seyrettiginiz film degilmis te tiyatro onuyunuymus gibi his veriyor.
Tv elime cumartesi gunu gecti ve pazara kadar surekli test ettim. Dikkat ettigim belli basli hususlari aktarayim:
En basta su lh4000`de servis menusunde video ozelligini aktif ettigimiz yerde bir yerlede ekrarn test modulu var. Test et deyince ekran sirasiyla beyaz-sari-kirmizi-mavi-siyah renklerine burunup olu nokta varsa gormenizi sagliyor. Benim asi amacim oradan bir yerlerden dts ozelligini acmakti ama bunu buldum. Daha birsuru ayar var ama kisaltmalar ve kodlarla tanimlanmis. Lh7000`de de istersek tooloption3`sekmesine girerek video ozelligini kapatabiliyoruz.
Bu tv`yi(32lh7000) almadan once teknosa gidip 42lh4000`i yanimda getirdigim ornek videolarla test etmistim. FullHD filmlerde mukemmeldi fakat HDready`lerde cok fazla mozaik efekti vardi(ornek lost sez 5 sondan bir onceki bolum hdready). Ben de buna normal dedim, nede olsa tv`nin normal cozunurlugu daha yuksek. Ama sabah ayni videoyu 32lh7000`de test ettigimde goruntude hicbir bozulma yoktu. Sadece cozunurlugun dusuk olmasindan dolayi biraz bulaniklik vardi. Acaba aradaki fark tv`nin buyukluk farkindan mi yoksa model farkindan mi bilemedim.
Usb bellek veya usb hdd`si ana menuden girerek windowstaki gibi donanami guvenli kaldirmak istediginizde komut pasif oluyor. Bu yuzden quick menuden cikar diyorsunuz.
Vido performansi ve kalitesi benim hdmi kabloyla aktardigim goruntuden daha iyi. Sonucta ben bilgisayarda hd filmleri dxva ozelligi sayesinde seyredebiliyordum, ama ona ragmen herhalde ekran kartinin zayifligindan olsa gerek goruntu o kadar tatmin etmiyordu. Bu yuzden bu tvnin video oynatma ozelliginin olmasi cok iyi. Sonucta hali hazirda hd yayin ulkemizde daha yayginlasmadi. E bu yuzden zaten hd film indirip duruyoruz internetten. Ben bu sayede artik bilgisayi salondan kadirip eski yerine koydum.
Su meshur 100Hz ozelligine gelince: Ana menu resim ayarlarindan gelismise girdigimizde kapali-dusuk-yuksek seklinde 3 ayar var. Kapaliya getirince hani su magazalarda gordugumuz teshir urunu televizyonlardan hicbir farki kalmiyor. Duragan goruntulerde sorun yok ama goruntu hareket etmeye basladigi andan itibaren titreme ile birlikte goz ve bas agrisi:) Ayari dusuge getirince cok hizli goruntuler haricinde daha yavas akan goruntulerde akicilik super. Yuksege getirince cok az daha akicilik artiyor, yani cok hizli goruntulerde akicilik daha iyi olmuyor. Bununla birlikte hissedebilirseniz cok az goruntude bulaniklasma oluyor. Bu ozelligi tv seyrederken actiginizda gornutu neredeyse crt monitorle ayni. Bellekten video seyretmek istediginizde bu ozelliklerin coguna ulasamiyorsunuz ama emin olun 100hz ozelligi seyrettigim mkv filmlerde farkediliyordu.
Bu arada elimdeki videolarin dts seslerini ac3`e donusturmek icin popcorn video converter programini kullanmaya calistigimi soylemistim. Sorun megerse antivirusun engel olmasiymis. Onu devre disi birakinca rahat rahat program calisti.
Yukarida anlattiklarim genelde video oynatimiyla ilgili. Cunku genelde film seyretmeye seviyorum. Zaten tv agirlikli isteseydim elimdeki 55 ekran crt yeter de artardi bile. Forumda bazi yerlede 32" icin fullhd yerine hd fiyati bakimindan daha iyi olur deniyor. Aslinda benim de fikrim buydu. Fakat hem lg olup hem video oynatip hem 32" olup hem 100Hz olan hem de hdready olan tv yok arkadaslar. Plazma alin diyorsunuz ama goruntu akiciligi kotu ve ekran kontrasti resmen uzun farlari yakmis bir arabaya bakiyormussunuz hissi veriyor. Samsung`un B65X modelini de tavsiye ediyorlar-hic gorme firsatim olmadi-ama onun da ekrani parla oldugu icin yansima yapiyormus. Bu bendeki lg`nin paneli mat. Tv`nin dis cercevesi daha cok yansima yapiyor.
Daha da aklima gelen seyler olursa yazarim arkadaslar. Yaziyi buraya kadar okuyabilen arkadaslara da sabirlarindan oturu tesekkur ederim.
Aklima bir sey daha geldi: Usb hdd`ten film oynatirken beli belirsiz araliklarla anlik ses kesilip tekrar gelmeleri oluyor. Ama videoda kesilme yok. Benzer bir sey filmleri bilgisayarda seyrederken de oluyordu: filmde goruntu ve ses es zamanli baslayi ses zamanla gerilere dusmeye basliyordu. Bir sure sonra gecikme rahatsiz edici hale gelince ben de filmi pause yapip tekrar oynattigimde senkronizasyon tekrar saglaniyordu. Bazen de ac3 aracindan sese - gecikme uygulayip film icin toptan bir ayar yapiyordum. Herhalde bu mkv dosyalarindan kaynaklanan bir problem. Simdilik sorun cikmiyor, ama muzik konseri seyrederken sarkinin en heyecanli bolumunde sinir bozabiliyor(Shakira`nin teknosada oynatilan konseri).