Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hasan hocam, deneyimini paylaştığın için teşekkür ederim. Benim 47LH7000 alırken özellikle beklentim; HD filmlerdeki 100Hz. performansıydı. Bunu gayet net açıklamışsın, eline sağlık. 10 Mayıs'ta aldığım TV hazirana girmemize rağmen gelmediğinden, senin gibi arkadaşların mesajlarıyla teselli buluyorum valla

Hafta sonu aradığımda; "Sizin gibi 20 müşterimizde aynı durumda ama p.tesi %100 sevkiyatlara başlıyoruz dendi" Bugün de bir gelişme olmazsa ne yapmalı sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZvAnA -- 1 Haziran 2009; 13:59:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Hasan Durmaz

Aklima bir sey daha geldi: Usb hdd`ten film oynatirken beli belirsiz araliklarla anlik ses kesilip tekrar gelmeleri oluyor. Ama videoda kesilme yok. Benzer bir sey filmleri bilgisayarda seyrederken de oluyordu: filmde goruntu ve ses es zamanli baslayi ses zamanla gerilere dusmeye basliyordu. Bir sure sonra gecikme rahatsiz edici hale gelince ben de filmi pause yapip tekrar oynattigimde senkronizasyon tekrar saglaniyordu. Bazen de ac3 aracindan sese - gecikme uygulayip film icin toptan bir ayar yapiyordum. Herhalde bu mkv dosyalarindan kaynaklanan bir problem. Simdilik sorun cikmiyor, ama muzik konseri seyrederken sarkinin en heyecanli bolumunde sinir bozabiliyor(Shakira`nin teknosada oynatilan konseri).

tesekur ederim bilgiler için bişey sorcaktım acaba hangi boyuta kadar usb okuyabiliyor biliyormsuunuz ona göre flash bellek veya harici disk almayı düsünüyorum bilgisayara indirdiğim filmleri hemen usb belleğe atip izlemek istiyorum lcd de.

bir de maç yayınlarında 100 Hz özelliğini açmak fayda getirirmi?

• quote:

Orjinalden alıntı: mckork

Hasan hocam, deneyimini paylaştığın için teşekkür ederim. Benim 47LH7000 alırken özellikle beklentim; HD filmlerdeki 100Hz. performansıydı. Bunu gayet net açıklamışsın, eline sağlık. 10 Mayıs'ta aldığım TV hazirana girmemize rağmen gelmediğinden, senin gibi arkadaşların mesajlarıyla teselli buluyorum valla

Hafta sonu aradığımda; "Sizin gibi 20 müşterimizde aynı durumda ama p.tesi %100 sevkiyatlara başlıyoruz dendi" Bugün de bir gelişme olmazsa ne yapmalı sizce?

Haber var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: iceberg_1x

quote:

Orjinalden alıntı: Hasan Durmaz

Aklima bir sey daha geldi: Usb hdd`ten film oynatirken beli belirsiz araliklarla anlik ses kesilip tekrar gelmeleri oluyor. Ama videoda kesilme yok. Benzer bir sey filmleri bilgisayarda seyrederken de oluyordu: filmde goruntu ve ses es zamanli baslayi ses zamanla gerilere dusmeye basliyordu. Bir sure sonra gecikme rahatsiz edici hale gelince ben de filmi pause yapip tekrar oynattigimde senkronizasyon tekrar saglaniyordu. Bazen de ac3 aracindan sese - gecikme uygulayip film icin toptan bir ayar yapiyordum. Herhalde bu mkv dosyalarindan kaynaklanan bir problem. Simdilik sorun cikmiyor, ama muzik konseri seyrederken sarkinin en heyecanli bolumunde sinir bozabiliyor(Shakira`nin teknosada oynatilan konseri).

tesekur ederim bilgiler için bişey sorcaktım acaba hangi boyuta kadar usb okuyabiliyor biliyormsuunuz ona göre flash bellek veya harici disk almayı düsünüyorum bilgisayara indirdiğim filmleri hemen usb belleğe atip izlemek istiyorum lcd de.

bir de maç yayınlarında 100 Hz özelliğini açmak fayda getirirmi?

Bellek konusunda elımdekıler 4gb sandısk bellek. Hdd ıse aslında tasınabılır degıl. Televızyon ıle bırlıkte Frısby marka harıcı bır dısk kutusu aldım. Bilgisayarımda kullandıgım eskı pata 80gb hdd'ı ıcıne koyarak televızyona bagladım. Her ıkı cıhaz da tv tarafından 3-5sn'de tanındı. Sorunsuz. Buna gore bu tv'ye pısayadakı hemen hemen butun usb dısk ve belleklerı sorunsuz bır sekılde takılabılecegını dusunuyorum.

Maç konusuna gelınce, bu tv'ye 100hz ayar ozellıgını sırf bız test ederken kapatıp acarak aradakı farkı gormemız ıcın koyduklarını inanıyorum. Cunku bır kere bu ozellıgı actıgınızda kapatmak ıcın sebep bulamayacaksınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: TheSanitarium

quote:

Hasan hocam, deneyimini paylaştığın için teşekkür ederim. Benim 47LH7000 alırken özellikle beklentim; HD filmlerdeki 100Hz. performansıydı. Bunu gayet net açıklamışsın, eline sağlık. 10 Mayıs'ta aldığım TV hazirana girmemize rağmen gelmediğinden, senin gibi arkadaşların mesajlarıyla teselli buluyorum valla

Haber var mı?

Kardes, kendımden ornek vereyım. Teknosa'dan teshır urunu getırttırecektım, gelmesıne 1-2 gun kala vatan bılgısayar stoklarında gorur gormez hemen ıptal ettırdım sıparısı. Tv'ın ucretının bır kısmını nakıt vermıstım, önce onu gerı aldım. Gerı kalan taksıtlerı kredı kartından odeyecektım. Onu da ıptal ettırdım. Ertesı gun nakıt param ve kredı kartı durumum eskı halıne gelmıstı. O gun aksamında telefonla vatan'dan sıparısı verdım, 2 gun sonra geldı. Hatta ben sabırsızlıgımdan kargoya gıdıp kendım almıstım Eger 20 gun beklemene degecek bır ındırım veya pazarlık yaptıysan bır 20 gun daha beklersın. Eger degılse ben senın yerınde olsam hıc durmaz olan bırınden alırdım, oyle soyleyım. Sımdı ben bılgısayarın karsınından kalkıp tv'yın yanına gıdıp hdd kutusunun on tusuna basarak hangı fılmı seyredecegıme karar verecegım. Bu tempoyla gıdersem 1 ayda butun fılmlerı seyredebılırım sanırım

• Yarın için umutluyum bakalım, yarını bekleyeceğim. Bu süre içinde Tv gelince hazır olsun diye arşivi zenginleştirdim. Ben de harici disk kutusu ile 1TB'lik hdd aldım. Bu şekilde kullanmayı düşünüyorum. Kablolar, ses sistemi falan herşey tam kadro. Ama as oyuncu TV ortada yok

LCD'yi özel bir indirimle falan da almadım. Full HD'leri adam gibi inceleyip, almaya karar vermeden önce 100hz.'in ne kadar farkedeceği hakkında hiç bir fikrim yoktu. Ancak bir gün mavi biilgisayara gittiğimde PS3'ten oynatılan Death Race blu-ray'in 100hz lcd'lerdeki görüntülerini görünce tam anlamıyla dibim düşmüştü. O Tv'ler arasında LH serisi yoktu maalesef, bu seri daha çıkmamıştı ama gerek sony'nin 200hz.'lik Z4500 serisi ve diğer 100hz'lik modelleri olsun, gerek diğer LG ve Samsung gibi markaların modelleri olsun hemen hemen hepsi 100hz'in kesinlikle şart olduğunu beynime kazıdı. Bu nedenle 100hz performansı hakkında kullanıcılardan bu kadar iyi yorum gelmese (benim daha önce linkini verdiğim television.com incelemesinde de 100hz. özelliği epey övülmüştü) bu kadar beklemezdim. Çünkü sırf blu-ray, mkv vs. HD filmleri layıkıyla izlemek için aldım bu LCD'yi. Zaten evde ayrıca projektörüm var. Maçları ve izlemeye değer diğer SD yayınları bir duvar büyüklüğünde izlemek ayrı bir keyifli oluyor. Ama HD keyfinin yeri ayrı tabi.

Umarım yarın TV gelir ve resimleriyle, hatta hd bir videoyla bir incelemede burada ben yayınlarım ve sizlerle paylaşırım.

• arkadaşlar bugün LG 32LH7000 lcd 'de video dosyalarını oynatmayı denedim 1gb lık eski bir usb 2.0 flashdisk kullanarak.

avi, Mp4, mkv formatlarını ve altyazıları sorunsuz şekilde açtım fakat;

mkv'de düşük çözünürlükteki veya 720p bir videoda sorun yok görüntüler akıcı ama 1080i bir görüntü denedim video bozuk göründü yani hiç oynatmadı
    aynı durum wmv bir dosyada da geçerli.

acaba 1080i ve 1080p görüntüleri usb den oynatamıyormu deneyen warmı? yoksa flashdisk eski model olduğu için ver aktarım hızı düşük olduğu için olabilirmi? daha hızlı bir flash diskte yada harici bellekte de aynı sorun olurmu?

Bu arada görüntü formatları mevcut geçen gün bulamadım demiştim full ekran yapma da var ancak usb den film izlerken bu özelliği kullanamadım bir türlü sanırım olmuyor sadece tv görüntüsünde oldu ama henüz divxplayerdan oynatırken bunu denemedim

• Arkadaşlar Mayısın son haftasında sipariş verdiğim LG 42LH4020 bugün eve geldi. LG servisi sağ olsunlar güzelce kurulumunu yaptılar. Yarın ilk işim bir Usb bellek alıp mkvleri denemek olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: HD_maniac

Arkadaşlar Mayısın son haftasında sipariş verdiğim LG 42LH4020 bugün eve geldi. LG servisi sağ olsunlar güzelce kurulumunu yaptılar. Yarın ilk işim bir Usb bellek alıp mkvleri denemek olacak

Hayırlı olsun

4020 yi nereden kaç aldınız bilgi verirseniz sevinirim.
    Buradan yazmak istemezseniz PM den de olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: coolidge
    ben de LH4000 modelli lcd'imde servis menüsüne girerek bahsedilen değişikliği yaptım. birkaç film denedim ve hepsini sorunsuz oynatıyor. altyazı ve türkçe karakterlerde de herhangi bir sorun yok. ancak usb'de film seyrederken kumandadan menu'ye giremedim. quick menu fonksiyonu da çalışmıyor. bu yüzden usb'den film seyrederken görüntü ayarlarını değiştiremedim. ayrıca menu tuşuna her basışımda usb modundan çıkıyor (yani izlenen film kapanıyor).

LH7000 ve LH5000 dede yukarda arkadaşın bahsettiği olumsuzluklar oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekmece -- 2 Haziran 2009; 2:52:38 >
  • Evet, bendeki lh7000`de de ayni kisitlamalar var.
  • Evet arkadaşlar çok şükür bu akşam 6'dan sonra LCD'me kavuşuyorum.
  • Hadi gozun aydin kardes.
  • Eyvallah hocam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iceberg_1x

arkadaşlar bugün LG 32LH7000 lcd 'de video dosyalarını oynatmayı denedim 1gb lık eski bir usb 2.0 flashdisk kullanarak.

avi, Mp4, mkv formatlarını ve altyazıları sorunsuz şekilde açtım fakat;

mkv'de düşük çözünürlükteki veya 720p bir videoda sorun yok görüntüler akıcı ama 1080i bir görüntü denedim video bozuk göründü yani hiç oynatmadı
    aynı durum wmv bir dosyada da geçerli.

acaba 1080i ve 1080p görüntüleri usb den oynatamıyormu deneyen warmı? yoksa flashdisk eski model olduğu için ver aktarım hızı düşük olduğu için olabilirmi? daha hızlı bir flash diskte yada harici bellekte de aynı sorun olurmu?

Bu arada görüntü formatları mevcut geçen gün bulamadım demiştim full ekran yapma da var ancak usb den film izlerken bu özelliği kullanamadım bir türlü sanırım olmuyor sadece tv görüntüsünde oldu ama henüz divxplayerdan oynatırken bunu denemedim

1080p film fragmanları izliyorum hiç bir sorun yok

• quote:

Orjinalden alıntı: ybektas55

quote:

Orjinalden alıntı: HD_maniac

Arkadaşlar Mayısın son haftasında sipariş verdiğim LG 42LH4020 bugün eve geldi. LG servisi sağ olsunlar güzelce kurulumunu yaptılar. Yarın ilk işim bir Usb bellek alıp mkvleri denemek olacak

Hayırlı olsun

4020 yi nereden kaç aldınız bilgi verirseniz sevinirim.
    Buradan yazmak istemezseniz PM den de olur.

Tşk. Antares'teki LG'den aldım. 2350 civarı filandı sanırım.
  • Geldi mi?

quote:

Evet arkadaşlar çok şükür bu akşam 6'dan sonra LCD'me kavuşuyorum.
  • Bugün, 1TB external hard-disk dolusu 93 adet 1080p film denedim.
    Film isimlerini buraya doğrudan yazmak çok doğru değil diye düşündüğümden tıklama linki veriyorum.
    Okuyacağınız yazıda format şu şekilde: Film ismi, yapım yılı, GB cinsinden Boyut, grup ismi, kaynak, ses

42 tanesinde videoyu tanıyamadı:
    http://freetexthost.com/ke3gh3ip6s
    iki tanesinde, süresini gösteriyor, ön izleme yapıyor, ancak film başlayınca grafik karışıp oynatamıyor, menüye geri dönüyor
    http://freetexthost.com/r5fo61oo3y

Yani 93 filmden, 44'ünü gösteremedi ( %47)

51 Filmde videoyu oynatabiliyor: (%53)
    http://freetexthost.com/xhjqzf2cad

Bu 51 filmin, 11 tanesinin sesi AC3 ve sorunsuz dinletiyor:
    http://freetexthost.com/znxkjzirbt
    Yani bilgisayarı açmadan koltuğuma yaslanıp seyredebileceğim film oranı 11/93= %12
    Henüz bu 11 filmden hiçbirini baştan sona seyretmedim. Takılma - zıplama varmı bakmadım.

Oynatmadığı filmlerin sebeplerini anlamaya çalışacağım. Dikkatimi çeken, isminde DXVA compatible yazan bir dosyayı da oynatmamşıtı.
    HTPC ile televizyon yan-yana. Bu mesajı, bu televizyona bakarak yazıyorum. Oynatmadığı filmleri HTPC'de %5-8 işlemci yüküyle seyredebiliyorum, benim için DTS de sorun değil. PC'ye bağlı, Logitech x540'dan 5.1 dinliyorum.
    Filmleri tamamen zevkime göre seçtim. Televizyon 47LH4000. Şahsi fikrim LH7000 serisinden farkı olmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 3 Haziran 2009; 0:08:45 >

• Arkadaşlar selam,

Black Hawk Down filmini indirdim. Toplamda 15 GB'lık bir film. Dosyanın uzantısı TS (MPEG2 Transport Stream) Mediainfo programında ilk sesin DTS, ikinci sesin AC3 olduğunu görüyorum.

1. Ses: 1510 Kbps 48 Khz. 6 kanal DTS
    2. Ses: 448 Kbps 48 Khz. 6 kanal AC3

Filmi 42LH7000'de oynattığımda her iki seside hem TV hoparlöründen hem de ses sisteminden sorunsuz dinleyebiliyorum. TV her iki sesi de AC3 olarak gösteriyor.

Bunun iki anlamı olabilir.
    1. Filmin içindeki her iki ses AC3 olmasına rağmen mediainfo programı hatalı bilgi veriyor.
    2. TV, TS tipindeki dosyaların içerisindeki DTS sesi AC3 olarak algılıyor ve çözüyor.

Bu arada her iki sesin kalitesi kulağıma aynı geliyor. Normalde DVD seyrederken, DTS ve AC3 arasında geçiş yaptığımda DTS'te bariz kalite farkı algılayabiliyorum. Hele biri 1510 Kbps diğeri 448 Kbps olduğunu düşünürsek arada bariz fark olması gerekir diye düşünüyorum.

Test etmek için başka bir TS dosyası bulamadım. TS dosyası içerisindeki ses streamlerini demuz edip inceleyemedim. (Daha doğrusu bunu nasıl yapacağımı bilemiyorum).

Paylaşmak istedim.

İyi geceler.

• Yukarıdaki mesajı düzenleyemediğim için burada veriyorum.
    Link vermeyş de beceremedim.

Filme ait sample dosyasını denemek için aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Başına r a p i d s h a r e . c o m yazmanız gerekiyor.

/files/240145839/Sample.ts.html
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.