Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    LH 4000 de usb den (.ts) uzantılı film izleyeniniz var mı? (.ts) uzantılı filmleri usb den nasıl izleyebiliriz?
  • Arkadaşlar "42LH7000" almak istiyorum fakat en uygun fiyatı electro world de ve 3250 lira daha uygun fiyata nerede war.Acil bilgiye ihtiyacı var yardımcı olan arkadaşlara şimdiden tesekkurler

not:lütefn istanbul bililişimin fiyatını söylemeyin
  • Arkadaşlar 42LH4020'yi bugün USB bellek ile test ettim. Önce tv ve kumandadaki OK tuşlarına basarak gizli menüyü açtım gerisini biliyorsunuz.
    LH4000 serisi ts formatındaki videoları da destekliyor.

Öte yandan bendeki usb bellek fat32 imiş yaw
    Büyük boyutlu filmleri belleğe atamıyorum.
    Yarın harici hdd ile bir deneme yapacağım.
  • @Romeo37
    Fiyat acayip uygun. Bir bit yeniği varmıdır acaba? Arkadaşlar sizde @Romeo37 arkadaşın verdiği link'e bakıp fikirlerinizi bildirirmisiniz?
  • kesin bir bit yemeği vardır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: amermer

Arkadaşlar selam,

Black Hawk Down filmini indirdim. Toplamda 15 GB'lık bir film. Dosyanın uzantısı TS (MPEG2 Transport Stream) Mediainfo programında ilk sesin DTS, ikinci sesin AC3 olduğunu görüyorum.

1. Ses: 1510 Kbps 48 Khz. 6 kanal DTS
    2. Ses: 448 Kbps 48 Khz. 6 kanal AC3

Filmi 42LH7000'de oynattığımda her iki seside hem TV hoparlöründen hem de ses sisteminden sorunsuz dinleyebiliyorum. TV her iki sesi de AC3 olarak gösteriyor.

Bunun iki anlamı olabilir.
    1. Filmin içindeki her iki ses AC3 olmasına rağmen mediainfo programı hatalı bilgi veriyor.
    2. TV, TS tipindeki dosyaların içerisindeki DTS sesi AC3 olarak algılıyor ve çözüyor.

Bu arada her iki sesin kalitesi kulağıma aynı geliyor. Normalde DVD seyrederken, DTS ve AC3 arasında geçiş yaptığımda DTS'te bariz kalite farkı algılayabiliyorum. Hele biri 1510 Kbps diğeri 448 Kbps olduğunu düşünürsek arada bariz fark olması gerekir diye düşünüyorum.

Test etmek için başka bir TS dosyası bulamadım. TS dosyası içerisindeki ses streamlerini demuz edip inceleyemedim. (Daha doğrusu bunu nasıl yapacağımı bilemiyorum).

Paylaşmak istedim.

İyi geceler.

Ben de verdiğiniz linkten örnek dosyayı indirip denedim. Gerçekten iki ses de hoparlörden duyluyor. Sesler arasında geçiş yapıp iki sesi de duyabildim. Ben de elimdeki mkv uzantılı filmin adını ts olarak değiştirip kandırmaya çalıştım ama yemedi.

• quote:

Orjinalden alıntı: mckork

Evet arkadaşlar çok şükür bu akşam 6'dan sonra LCD'me kavuşuyorum.

Hocam 2 gün oldu nerelerdesin???
  • Selam

ts uzantılı film içerisindeki 2 ayrı sesi görmesine ve menüden istediğiniz sesi seçmesine rağmen sadece AC3'ü gösterdiğini anladım. Yani DTS ses seçilse bile aslında AC3 sesi oynatıyor. Bu da sanki DTS'i oynatıyormuş hissi veriyor.

• Evet fiyat çok cazip gözüküyor ama açık artırma kapanmış...

Sevgili Mckork televizyon geldimi?izlenimlerini bekliyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romeo37 -- 4 Haziran 2009; 10:04:10 >
  • 42lh4000 modelini aldım tv sd yayınlarda kusursuz diyebilirim bende şu anda normal anten var ona rağmen düzgün çeken kanallarda görüntü ctr tüplü tv gibi neredeyse yanlız aklıma takılan bir nokta var kanal geçişleri yavaş bir kanaldan diğerine geçiş 3 sn buluyor(önce görüntü sonra ses geliyor sankı pc oyunu gibi kanal yükleniyor gibi bir hisse kapıldım) bu biraz aklıma takıldı acaba bana gelen tvde bir sorunmu var ? yoksa normal antende tüplü bir tvde kanal geçişleri çok hızlı olur bende öyle olmasını beklerdim ... tecrübeleriniz paylaşırsanız sevinirim alalı 1 gün oldu eğer bu normal değilse hemen iade düşünüyorum.
  • mccork arkadaşın başka bir başlıkta sağlıkla ilgili problemler yaşadıklarını okudum sanırım yanlış hatırlamıyorsam arkadaşlar, işleri yoluna koysun gelir, bende izlenimlerini bekliyorum ama nede olsa önce sağlık..
  • tv yi ilk kullanmaya başladığımda bende de öyle olmuştu ama şimdi hızlandı gibi en azından dikkatimi çekmiyor,geçişler 1 sn falan sürüyor bunda reciverin etkisi var mı bilmiyorum normal dsmart kullanıyorum.Yeri gelmişken bende birşey sorayım,altın uçlu scart aldım bauhaustan ama görüntü eskisi gibi,sorun scartın dandik(14 tl lik) olmasından mı yoksa benim beklentilerimde mi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eri -- 6 Haziran 2009; 3:02:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknikhergele

mccork arkadaşın başka bir başlıkta sağlıkla ilgili problemler yaşadıklarını okudum sanırım yanlış hatırlamıyorsam arkadaşlar, işleri yoluna koysun gelir, bende izlenimlerini bekliyorum ama nede olsa önce sağlık..

hadi ya geçmiş olsun, bu forum da sanki bir aile oldu gitti...hangi konudan öğrendin hocam hasta olduğunu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: panzer_8888

42lh4000 modelini aldım tv sd yayınlarda kusursuz diyebilirim bende şu anda normal anten var ona rağmen düzgün çeken kanallarda görüntü ctr tüplü tv gibi neredeyse yanlız aklıma takılan bir nokta var kanal geçişleri yavaş bir kanaldan diğerine geçiş 3 sn buluyor(önce görüntü sonra ses geliyor sankı pc oyunu gibi kanal yükleniyor gibi bir hisse kapıldım) bu biraz aklıma takıldı acaba bana gelen tvde bir sorunmu var ? yoksa normal antende tüplü bir tvde kanal geçişleri çok hızlı olur bende öyle olmasını beklerdim ... tecrübeleriniz paylaşırsanız sevinirim alalı 1 gün oldu eğer bu normal değilse hemen iade düşünüyorum.

42LH4020 aldım dediğin gibi kanal geçişleri epey yavaş.
    Uydu receivler kullananlarda kanal geçişleri nasıl acaba ?

• metbey, hocam kendi değil bir yakını diye hatırlıyorum ama benim berbat bir hafızam vardır maalesef inşallah doğru hatırlıyorumdur, başlığıda bulamadım Bu arada o mesajda ne devrik cümle kurmuşum yaw, utandım bak
  • Herkese selam dostlar;

Kusura bakmayın epey süre foruma giremedim. 82 yaşındaki babaannemizin beyninde tümör çıktı, hastanelerdeydim kaç gündür, bir de iş gezisi çıkınca hiç vakit bulamadım buraya yazmaya.

Daha henüz çok detaylı inceleyemedim tabi ama LCD konusundaki ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşayım. (Seyahatten dönünce daha detaylı ve resimli incelerim zaten)

**** Öncelikle SD performansını merak edenler için söylüyorum, bende D-Smart receiver'ı var ve altın uçlu kaliteli bir scartla LCD'ye bağlı. Şunu söyleyebilirim ki SD yayında kanalın yayın kalitesi çok farkediyor. Bazı kanallarda gayet net ve gözümü hiç rahatsız etmeyen bir görüntü aldım, bazıları resmen çamura döndü. Tabii LCD'nin 47" olmasının da büyük rolu var bunda. Bir de LCD'nin 2-2,5m'den izlendiğini düşünürseniz normal gibi geldi bana. Çünkü uydudan kaliteli yayın yapan yabancı kanallarda nerdeyse "HD yayın yapıyoruz deseler" inanacağım görüntülere denk geldim. Dolayısıyla bu konuda bence bir sıkıntı yok.

**** Kusursuz bir HD görüntüsü var. İzlediğim 720p, 1080p ve çeşitli çözünürlükteki filmlerde zevkten dört köşe oldum. Daha öncede bir çok kez söylediğim gibi benim TV'yi alma nedenim HD filmlerin keyfini yaşamaktı ve bu konudaki performansını çok merak ediyordum. Lakin LH7000 bu konuda kesinlikle beni çok memnun etti. Trumotion 100hz, tam anlamıyla alışık olduğunuzdan farklı bir deneyim yaşatıyor. Filmleri, sanki yönetmen filmi çekerken siz de kamera arkasında durmuşsunuzda öyle izliyormuşsunuz etkisinde izliyorsunuz. Gerçekten çok iyi. Hatta SD yayınlardaki filmlerde, dizilerde, reklamlarda bile bunun etkisini görüyorsunuz. Yalnız anladığım kadarıyla maçlarda bu etkiyi yaşayabilmeniz için HD yayın şart gibi. Çünkü bir kez TRT'de milli maçı seyretme şansım oldu ve onda da yayın kalitesi zaten iyi olmadığından bir fark hissedemedim. Gerçi yakın çekime geçince az da olsa yine bir fark hissettim.

**** Gelelim media player özelliğine. LH7000'in bu özelliğinden yararlanabilmek için Tv gelmeden 3,5" lik bir Akasa harici hdd kutusu ve Seagate 1TB'lık hdd. almıştım. 1TB'lik diskin yarısını uzantısı mkv,tp,ts,divx, xvid,wmf, mov olan film ve jpeg vs.resimlerle doldurmuştum. LCD hiç bir sorun çıkarmadan hdd'yi ve içindeki tüm dosyaları görüyor. 4gb'lik falsh bellekle de bir sorun yok. Ancak sıra bu dosyaları oynatmaya geldiğinde wmf, mov dosyalarının hiç birini oynatamadı. divx, dvd clone, xvid'lerde hiç bir sorun yok. Sıra mkv'lere gelince gördüm ki, DTS içeren filmler önceden de söylendiği gibi oynuyor fakat ses maalesef gelmiyor. LCD'nin digital çıkışını home theater'a optik kablo ile bağladığım halde hiç bir ses alamadım. TV ses menusunden de tüm ayarları kurcalayıp, tüm kombinasyonları denediğim halde DTS ses işitmeyi beceremedim. Durum böyle olunca popcorn audio converter kullanarak DTS'li video dosyalarını AC3'e dönüştürerek denedim ve ancak bu yolla ses alabildim ve bu ses 5.1'di. Ancak kalitesi asla DTS gibi olamaz.

Yalnız pc'de sorunsuz olan bir iki 1080p mkv filmi hiç oynatamadı. Yani bu filmlerde LCD dosyayı görüyor ancak film süresini 00:00 olarak görüyor ve açmıyor. Bunun sebebini kurcalayacak çok vaktim olmadı maalesef.

Alt yazıda hiç bir problem yok. Türkçe karakter sorunu yok. İsterseniz alt yazıları +/- senkron yapabiliyor ve ekrandaki yerini yukarı aşağı kaydırabiliyorsunuz.

Media player'da 2x,3x,4x... şeklinde ileri ve geri sarma olduğu gibi kumandadaki sağ ve sol ok tuşunu kullanarak belirli aralıklarla atlaya atlaya ileri/geri gidebiliyorsunuz. Filmi izlerken menuye çıkarsanız tekrar kaldığınız yerden devam edememek sıkıntı yaratıyor. Ayrıca film oynarken resim ve ses ayarı yapmak isterseniz tek yapabildiğiniz; AV Mode'daki Canlı/Sinema/Sport/Oyun/... gibi otomatik olarak tanımlı olan ayarlardan birini seçmek. Bunlar arasında geçiş yaparak gözünüze en hoş gelen seçeneği seçebilirsiniz.

**** Ses için fazla bir şey söylemeyeceğim çünkü sony'nin birkaç subwoofer'li modeli dışında şimdiye kadar hiç bir TV'de sağlam bir ses duyamadım. Çoğu LCD'de olduğu gibi ses zayıf kalıyor ancak TV için gayet yeterli ve normal.

**** Panel yüzeyi kesinlikle parlamıyor ve ekranda oynatılan görüntü dışında ışık, odadaki cisimlerin yansıması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Yalnız bulutlanma efekti gibi olmasa da tam siyah ekranda, bendeki TV'de özellikle sağ ve sol köşelerden florasan ışıklar fazla vuruyor ve siyah kalitesini olumsuz etkiliyor. Sanırım LCD'deki en büyük sıkıntı bu. Ayrıca izleme açısı öyle yazdığı gibi 178 derece falan değil. En fazla 90-100 olur. Çünkü daha fazla yana gittiğinizde ekranın beyazlamaya başladığını görüyorsunuz. Ancak oturma odamda bir tekli koltuk panele 2,5m mesafeden tam karşıdan, diğer tekli koltuk 2m meafeden LCD'nin sağından ve 3'lü kanepede yine 2m mesafeden LCD'nin solundan bakacak şekilde konumlu ve hiç bir sıkıntı yok.

Şimdilik sadece aklımda kalan ve deneme fırsatı bulduğum özelliklerinin performansı hakkında biraz uzun olsada düşüncelerimi sizlerle paylaşabildim. Ankara'ya dönünce PC performansını, DTS konusunu aşmak için düşündüklerimi ve çekeceğim fotoğrafları sizinle paylaşacağım.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZvAnA -- 6 Haziran 2009; 18:40:52 >

• Geçmiş olsun mckork ve inceleme için emeğine sağlık.

Ilave olarak medya oynatma konusunda av tusuna bastığımızda goze en hos gorunen sinema modu. Ama onda da arka ısıklılar %50'ye dusuyor malesef. Ozellikle karanlık fılmlerde rahatsız edıcı oluyor, mecburen ısıkları kapatmak gerekıyor. Ama eğer bu moddayken energy tusuna basıp "kapalı" konumdan "mınımum" konumuna getırırsenız arka ısıklar %73'e kadar cıkıyor, fakat %100 olmuyor. Eğer "sınema" modunu kapatırsanız arka ıskılar %77 oluyor, fakat "sınema" modundakı yumusak goruntu gıdıyor. "Spor" moduna alırsanız arka ısıklar %100 olmasına ragmen keskınlık artıp renk tonu dustugu ıcın gozlerı rahatsız edıyor.

Herkese ıyı seyırler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan Durmaz -- 6 Haziran 2009; 20:16:04 >
  • merhaba arkadaşlar,

47 lh 4000 de usb den bağladığım harddisk teki uzantısı (.ts) olan filmleri izliyemiyorum! lh 4000 bu uzantıyı tanımıyor mu? yardımcı olup bilgi verirseniz çok sevinirim.

teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: up-link

merhaba arkadaşlar,

47 lh 4000 de usb den bağladığım harddisk teki uzantısı (.ts) olan filmleri izliyemiyorum! lh 4000 bu uzantıyı tanımıyor mu? yardımcı olup bilgi verirseniz çok sevinirim.

teşekkürler..

Hocam LH7000'de sadece birkaç tp, ts dosyası denedim. ts uzantılı olarak 1080p, 25fps'lik bir dosyayı hem gördü, hem açtı. tp uzantılı olarak da 1080i bir HD demo vardı, onu da sorunsuz açtı.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.