Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Durumu anladıkta bu 5.1 nasıl 4.1 yapılır bunu anlamaya çalışıyorum ama şu ana kadar nafile...
  • forumun tamamını okudum 15 sayfayı sabırla ve 42 lh 4000 almak bana mantıklı geldi. i.b den 2033 tl ye nakit aldım bugün eve teslim edildi. Diğerleriyle bir fark olmadığını düşnüyorum yani lh 5000 ve lh 7000' le bu arad film izleme özlelliğinibulan arkadaşlarada teşekkür.
  • Arkadaşlar bu tv lerde dahaili tuner var mı? LH4000 için soruyorum. Bunu aldığım zaman teledünya yayınlarını setup box olmadan izeleyebilecekmiyim? Daha önceden de sormuştum cevap veren olmadı.
  • Daha önce bir arkadaş konulardan birinde, setup box almadan sadece kartını alarak TV izleyebildiğini söylemişti. Ancak bunu LH7000 için söylemişti diye hatırlıyorum. LH4000'de de CI slot varsa, onda da izlemek muhtemeldir diye düşünüyorum. Dahili Tuner zaten var.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZvAnA -- 10 Haziran 2009; 10:31:19 >
  • Diğer bir konuda da yazmıştım ancak burada da sormak istiyorum.

LH7000 ile PC'yi HDMI kablo ile birbirine bağladım. Ekran kartı çözünürlüğünü 1920x1080 yapıyorum. Buraya kadar normal. Ancak ekran kartı ayarlarında 23,24,25,29,30,50,59,60hz. seçenekleri mevcut. 30hz.'e kadar bir sıkıntı yok ancak 30HZ.'den yukarı değerleri seçtiğimde ekranda genel olarak kırmızı, yer yer de mavi noktacıklar oluşmaya başlıyor. Bu neden kaynaklanıyor olabilir? PC, imzadaki sistem ve ayrıca x-fi ile ekran kartı birbirine audio kablosuyla bağlı. Kullandığım HDMI kaliteli, altın kaplama ve uzunluğu 10m.

Saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mckork

Daha önce bir arkadaş konulardan birinde, setup box almadan sadece kartını alarak TV izleyebildiğini söylemişti. Ancak bunu LH7000 için söylemişti diye hatırlıyorum. LH4000'de de CI slot varsa, onda da izlemek muhtemeldir diye düşünüyorum. Dahili Tuner zaten var.

Saygılar.

CI slot dedeğiniz nasıl birşey acaba? Nerden anlayacağım onun olup olmadığını veya nasıl öğrenebilirim.?
  • CI slot dediğim; Modul giriş yuvası. LH4000'de de varmış. Kabloluda abonelik gerektiren kanallar için bu slota modul takılıyor ve öyle izliyorsun yayınları.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mckork

Diğer bir konuda da yazmıştım ancak burada da sormak istiyorum.

LH7000 ile PC'yi HDMI kablo ile birbirine bağladım. Ekran kartı çözünürlüğünü 1920x1080 yapıyorum. Buraya kadar normal. Ancak ekran kartı ayarlarında 23,24,25,29,30,50,59,60hz. seçenekleri mevcut. 30hz.'e kadar bir sıkıntı yok ancak 30HZ.'den yukarı değerleri seçtiğimde ekranda genel olarak kırmızı, yer yer de mavi noktacıklar oluşmaya başlıyor. Bu neden kaynaklanıyor olabilir? PC, imzadaki sistem ve ayrıca x-fi ile ekran kartı birbirine audio kablosuyla bağlı. Kullandığım HDMI kaliteli, altın kaplama ve uzunluğu 10m.

Saygılar.

Merhaba ben de çok da pahalı olmayan 5 mt lik hdmi dvi kablo aldım... kabloyu bağladım görüntüyü hiç uğraşmadan 1920x1080 60 hz olarak aldım...görüntü çok ta net daha yüksek hz e çıkmayı deniycem geçen denedim pek başarılı olamadım.... Bu arada bende 32 lh 7000 var pc de ekran kartı 8800 gt.. bu arada bende de xfi ses kartı var şu an için evdeki sony müzik setine bağladım...Bu arada daha tam karar veremedim ama sanki film izlerken pc den giden görüntü lg nin kendi playerından daha iyi gibi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamyak -- 10 Haziran 2009; 14:16:38 >

• Arkadaşlar şu ÖTV indirimi bitmeden 42LH5000 almayı düşünüyorum.
    İst. da LG garantili olarak en uygun LG Altunizade mağazasında buldum. (2720TL. nakit ödeme)
    Bu TV yi alıp kullanan varsa deneyimlerini burada paylaşırsa çok makbule geçer.

Hayırlı Günler
  • quote:

Orjinalden alıntı: supersin

quote:

Orjinalden alıntı: Witchdoktor

quote:

Orjinalden alıntı: blugat

42 lh 4000 tv sahibiyim.
    tv ile gelen cd de user manuel var.
    tv ye sahip arkadaslar .pdf fomatındaki manueli okursa sorularına gerekli cevapları bulabilirler.

tv DTS yi desteklemiyor.
    usb modunda goruntu ayarlarıyla oynanamıyor. sadece tam ve original goruntu secenekleri var.
    .mpg lerde 16:9 formatı desteklenmiyor.
    film orijinal nasıl kayıtlıysa o sekilde gosteriyor.

benim sorunum:
    "usb cıkar" seceneği etkin değil. yani usb aygıtı güvenle kaldır seceneği aktif değil.

deneyen arkadaşlar varmı?

Güvenli kaldırmaya gerek yok, çünkü TV diske herhangi bir yazma işlemi gerektirmiyor.

Bu arada kılavuzda LH4000'in video oynattığı mı belirtilmiş, merak ettim de. Normalde desteklenmiyor çünkü.

DTS desteklemiyor derken ne kastedilmiş anlamadım. DTS'yi optik çıkıştan pass-thru gönderip göndermediği önemli, desteklememesi değil. Örneğin Samsung B650 serilerinde de DTS dekode edilmiyor ama optik çıkıştan pass-thru ile amfiye (5+1 ses sistemi vb) gönderip sesi almak mümkün oluyor.

B650'nin DTS codec leri pass-thru ile gönderdiğine emin misin?
    eğer öyleyse çok büyük bir avantaj olur.
    LG LH5000 almayı planlıyordum ama Samsung'da bu özellik varsa B650 alırım.

Ben de geçen hafta Samsung LE 47B750 aldım ve ses olayını Teknosada denedim. LCD'nin optik çıkışından optik kabloyu Philips HTS3568'in optikgirişine bağladık ve sesi mükemmel şekilde alabildik.

• LH4000 de usb bellekteki mkv film için altyazıları nasıl gördürüyoruz arkadaşlar ??

Bir de bir LCD TV nin yerden yüksekliği ne olmalı sizce
    İdeal olanı nedir ??
  • Arkadaşlar ben 32LH5000 LG aldım... İzlenimlerim ve problemlerim. Yardımcı olacak tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum...

- 500 GB Toshiba Fat 32 2.5 İnch hardisk ile uyumlu çalışıyor.
    - 4 GB Adata marka Flash Bellek'i görüyor.

Problemler.

- Usb'den ve Hardiskten film izlerken film çok hızlı geçiyor. Yani 1 kaç kare hızlanmış gibi. Hızlı çekim modunda gibi. Hareketler çok hızlı. Bende Philips DVD oynatıcıda var. Onda normalken LG'de hareketler çok hızlı. Bu problemi yaşayan arkadaş var mı?

- Bir tane MKV filmim vardı. Onu açtı ama sesler birbirine girmiş, video donuyor oynuyor. Çok problemli.

- Yazılım güncelleme diye bir seçenek var? Yeni yazılımı nerden buluruz veya nasıl güncelleriz?

- HDRip 2 filmimi hiç görmedi.

Şimdilik bu kadar arkadaşlar. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Şu hızlı film oynatma olayını bir çözebilsem.

• arkadaşlar, 32 veya 37 inc LH7000 almaya karar verdim. Bu ikisinin fiyat hariç bir farkı varmı arkadaşlar? ( Tabiki birde boyut hariç)

Televizyonu yaklaşık 2.5 metreden seyredebilecem
  • Dün LG bayisinde LG LH5000 modelini test ettim
    Kişisel görüşüm: Ağzım açık kaldı.
    Cebimden çıkardığım 16GB'lık USb Belleğimi sol tarafındaki USB yuvasına takar takmaz ekrana flash bellek yazısı geldi. Ardından 3 adet seçenek belirdi.
    Video, müzik ve resim.
    Hemen videoyu seçtim. Bir windows ekranı gibi bellek içindeki tüm klasörleri gösterdi.
    Oradan HD filmin olduğu klasörü seçtim. Klasörde film ve alt yazı dosyaları vardı. Film dosyasını seçtiğimizde şipşak film altyazısı ile birlikte açıldı.
    vaaaay dedim
    altyazıyı seçmeden gösterdi. görüntüler çok güzeldi.
    sonra çıkıp resim klasöründen resimlere baktım. Onların ebatı küçük olduğu için çok kaliteli değillerdi.

LH 4000 modeli 100HZ ve 3ms tepkime süresine sahip ayrıca MKV oynatmıyor. Farkı bu bilmeyen için yazıyorum. SAğdan soldan baktım, görüntü gayet başarılı idi. Param olsaydı hemen alıp çıkacaktım. Bana 3200'e yakın bi fiyat çektiler 12 taksit. Peşin 2700 civarı..
    Hiç LG düşünmeyen biri olarak beğendiğimi söyleyeyim. Ya B650 ya da LH5000 derim.

Saygılar

• Forumun önceki sayfalarına bakarsanız mkv uzantılı filmleri açtığı anlatılıyor. Ama dts ses sistemi var ise ses gelmiyor diğer dosyalar için bir problem yok. Sanırım lh5000'de dts'yi desteklemiyor.
  • ekran kartı driverını güncelleyin.
    Bende pil 5604 var 1920*1080 60 hz. i çok net sorunsuz veriyor. ancak siyahlar göz yanılmasından dolayı hafif yeşilimsi gibi görünüyordu. Halbuki siyah mış yakından bakınca anlıyorsunuz.
    30 hz de tam net görüntüyü alırsınız. Ancak bu seferde 1080p olarak info da gözükmez.

Bu arada, Pc den tabiki mkv leri daha iyi izlersiniz. Lg nin playeri ile şu an pc ye özgü playerlerı karşılaştırmayın bile.

Bs player son sürümü çok başarılı ekran çöz ve görüntü oturtmada baya başarılı 16:9 vs..
    Saygılar.
  • 32lh7000 siparisi verdim , ancak IB nin stokları tükenmiş. Sizce 32 lh 5000 mi yoksa 37 lh 5000 mi alayım . Sanırım 37'' olanı 200hz?

Sagolun
  • Arkadaslar merhaba,

Bende 42LH5000 aldım. Philips yada Samsung derken LG alıp çıktım Electroworld ten. Ancak benim PC performansı ile ilgili sorunum var. HDMI çıkışlı Toshiba (U400-138) laptop kullanıyorum. PC görüntüsünü VGA dan aktarınca sol tarafta boşluk kalıyor ve bunu kaydırma yada düzeltme şansını ne bilgisayarda ne de TV de bulamadım.
    İkinci problemim ise asıl önem verdiğim konu: HDMI kablo ile çıkış verdiğimde 1920 x 1080 görüntü tam istediğim yani VGA görüntüsü gibi net olmuyor. Şöyle şöyleyeyim: LCD monitör yada laptoplarda ekranı full çözünürlük açmadığınız zaman bir bulanıklık pixel lerin tam net olmama durumu olur aynı ona benzer bir durumla karşı karşıyayım. Sesi de taşıdığından HDMI kabloyu kullanmak istiyorum. 2m kablo ve bu kablo ile başka monitörlere net çıkış almıştım. XP - Vista 2sini de denedim olmadı. Görüntü halen istediğim netlikte değil. PS3 ü aynı kablo ile bağladım gayet net, PS3 menülerinde pixellerde problem yok. Önerisi olan yada PC performansını daha önce test etmiş arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler.

• Muhtemelen 1:1 Pixel Mapping ile ilgili probleminiz var. Aldığınız TV 1:1 PM yapabilir. TV ve bilgisayarınızdaki ayarlarla overscan yapmamasını sağlamalısınız. Ben ATI 4670 grafik kartı olan PC ile nasıl yaptığımı önceki mesajlarımda yazdım, belki faydası olur.

http://forum.donanimhaber.com/m_30808102/mpage_12/key_/tm.htm#31812748

ve

http://forum.donanimhaber.com/m_30808102/mpage_12/key_/tm.htm#31820969

quote:

Orjinalden alıntı: Knowledge
    HDMI kablo ile çıkış verdiğimde 1920 x 1080 görüntü tam istediğim yani VGA görüntüsü gibi net olmuyor. Şöyle şöyleyeyim: LCD monitör yada laptoplarda ekranı full çözünürlük açmadığınız zaman bir bulanıklık pixel lerin tam net olmama durumu olur aynı ona benzer bir durumla karşı karşıyayım.

• Arkadaşlar LH5000 modeli filmi sizdede çok mu hızlı oynatıyor mu?

Bende film çok hızlı bir şekilde gösteriyor. Sanki film 35 fps gibi oynuyor. Dikkatini çeken oldumu?
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.