Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mckork

quote:

Orjinalden alıntı: ardak

video hack olayı nedirki?

bide menüde yazılım güncelleme gibi bişey var ama herhangi network girişi yok, nasıl yapıcaz bu güncellemeyi?

video hack olayı; LG, LH4000 serisini "video, divx vs. oynatır" diye satmıyor. Resmi olarak TV'de bu özellik yok. Ancak tvnin servis menusunden gerekli ayarları yaptığınızda LH4000 vifeo,divx vs oynatmaya başlıyor.

yazılım güncelleme, usb flash bellek yoluyla oluyor. Bunun için internetten tvnizin güncellenen firmware'ini indirip, flashınıza atıp TV ye takıyorsunuz. Ancak ben LH serisi herhangi bir TV için bir firmware göremedim şuana kadar.

teşekkürler

peki lh5000 içinde servis ayarlarından ayarlanabilecek, bunun gibi avantaj sağlayan bişeyler var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardak -- 15 Haziran 2009; 16:52:37 >

• arkadaşlar bende 47 lh 4000 kullanıyorum. bende şuna dikkat ettim bazı sd yayınlarda ve bazı filmlerde sanki görüntü birkaç frame atlayarak gidiyormuş gibi geliyor! ayarlardan 100hz' i kapattım, bakalım birde böyle deneyip yorumumu paylaşacağım.

birde arada bir uydunun kumandasından sesi açıp kapattıkdan sonra tv nin kumandasından sesi açtığımda aynı anda ekrana uydununda ses grafiği geliyor! bunun neden olabileceği hakkında bilgisi veya tahmini olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: up-link

arkadaşlar bende 47 lh 4000 kullanıyorum. bende şuna dikkat ettim bazı sd yayınlarda ve bazı filmlerde sanki görüntü birkaç frame atlayarak gidiyormuş gibi geliyor! ayarlardan 100hz' i kapattım, bakalım birde böyle deneyip yorumumu paylaşacağım.

birde arada bir uydunun kumandasından sesi açıp kapattıkdan sonra tv nin kumandasından sesi açtığımda aynı anda ekrana uydununda ses grafiği geliyor! bunun neden olabileceği hakkında bilgisi veya tahmini olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim...

Enteresan bir olay :) Şöyle birşey olabilir mi acaba, artık yeni çıkan kumandalı bir cihaz aldığınızda diğer cihazları da aynı kumandadan yönetebilmeniz için bir özellik oluyor bazı ürünlerde. Örneğin ben dvd player'ın kumandasıyla hem player'ı hem TV'nin temel fonksiyonlarını kumanda edebiliyorum. LH serisinde bu özelliğin adı Simplink. Bu özellikle diğer cihaz da destekliyorsa tek kumandayla ikisini birden yönetebiliyorsunuz. Bu özellik bir şekilde aktif olduysa bir karışıklık olmuş olabilir.

• bende simplink açık ama digiturk'ün kumandasını televizyon için kullanamıyorum.

bu kötü oldu, önceden tek kumandadan işi hallediyoduk, şimdi lg'nin o kötü kumandasını da kullanmak zorunda kalıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: up-link

arkadaşlar bende 47 lh 4000 kullanıyorum. bende şuna dikkat ettim bazı sd yayınlarda ve bazı filmlerde sanki görüntü birkaç frame atlayarak gidiyormuş gibi geliyor! ayarlardan 100hz' i kapattım, bakalım birde böyle deneyip yorumumu paylaşacağım.

Aynı sorun bende de var. Filmlerde frame atlatması çok var. USB'den film izlerkende devamlı atlamalar oluyor. Benim anlamadığım bu 100 Hz
    teknolojisi ne işe yarıyor? Açıyosun filmi atlaya atlaya gösteriyo. Ben hiç bir yararını görmedim. DVD film izliyorsun görüntü felaket derecede kötü. Frame atlamaları, görüntüde birbirine girmeler. LH5000 bende tam hayal kırıklığı yarattı.

Doğru düzgün bir film izlemiyorsun...

Birde servis menüsüne nerden giriyoruz?

• Valla LH7000 geldiği günden şu ana kadar dünyalar kadar 720p, 1080p ve divx film izledim. Dediğiniz şekilde frame atlaması en fazla 3-4 defa olmuştur ki PC'den direk izlediğim filmlerde de arada bir oluyor. Ancak SD yayında ise böyle birşey kesinlikle yok.

Bir de bu 100hz ne işe yarar diyen arkadaşlar aradaki farkı anlayamıyorlarsa gözlerini bir doktora göstersinler. Çünkü ben 100hz özelliği olmayan bir TV'de kesinlikle bir daha film falan izleyeceğimi sanmıyorum. Fark o derece yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wylc3w

Bugün Electroworld'de ayaküstü satış yetkilisiyle konuştuğumda yakında 4010 modelinin geleceğini söyledi.
    Farkı ne olabilir diye sorduğumda genelde hemen herşeyin aynı olduğunu fakat kasa tasarımının farklı olabileceğini söyledi.
    Bir ihtimal, LH4000'deki usb'den video izleme hack olayını engellemiş olabilir LG.

İsviçre'deki bir online dükkan'da şu özet bilgiler var lh4010 için:

LG ELECTRONICS 42LH4010
    16:9, 42" (107cm), Full-HD (1920x1080), 100Hz, 24p Cinema Mode, 50000:1, 500 cd/m², 5ms, DVB-C HD, DVB-T HD, 3x HDMI, Ethernet/LAN, USB 2.0, HD ready 1080p

Bu durumda yukarıdaki bilgilere göre en önemli farkı network bağlantısı oluyor...

Dostum LH 4020 kullanıyorum. Kasada ufak tefek değişikler hariç 4000 ile aynı..
    Yani aynı yöntemle mkv oynatabiliyor.

• arkadaşlar bende dün akşam saatlerinde gelen 47lh4000 kullanıcısı oldum.genelde ses sistemine bağlı olarak dvd ve ps3 kullanıcam. dün akşam kurcaladığımda ps3 de pes2009 oynadım gayet iyi bir görüntü verdi aynı zamanda yine ps3 den dvd seyrettin görüntü çok iyidi.ama anfiyi kurcalamaktan tv ye fazla zaman ayıramadım. sizce en iyi görüntü ayarı nasıl yapılır? yapan veya bilen anlatırsa sevinirim
  • Usb den görüntü alırken optik çıkış ile sesi ses sisteminize 5.1 olarak verebildiniz mi?
  • optik girişin kablosunu sonradan mı aldınız, yoksa kutudan çıktı mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ardak

optik girişin kablosunu sonradan mı aldınız, yoksa kutudan çıktı mı?

optik kablo vermiyorlar sadece usb uzatma kablosu veriliyor ekstradan...
  • quote:

Valla LH7000 geldiği günden şu ana kadar dünyalar kadar 720p, 1080p ve divx film izledim. Dediğiniz şekilde frame atlaması en fazla 3-4 defa olmuştur ki PC'den direk izlediğim filmlerde de arada bir oluyor. Ancak SD yayında ise böyle birşey kesinlikle yok.

Bir de bu 100hz ne işe yarar diyen arkadaşlar aradaki farkı anlayamıyorlarsa gözlerini bir doktora göstersinler. Çünkü ben 100hz özelliği olmayan bir TV'de kesinlikle bir daha film falan izleyeceğimi sanmıyorum. Fark o derece yani.

100 HZ açtığımda filmde inanılmaz derece frame atlamaları, filmde hızlandırmalar oluyor. Yani film keyfinin içine ediyor. Kapatıyorsun film düzgün bir şekilde akıp gidiyor. Ama USB'de yine frame atlamaları çok var. Servise bi göstercem artık.

Bende Sony P3000 vardı. Onda böyle bir problem yaşamadım. LH5000 aldığımdan beri film izleyemiyorum. Hem normal SD yayında hemde USB'De dewamlı frame atlamaları, birden hızlanmalar.

• slm arkadaşlar

lh4000 için 3.15 firmware update inin linki aşağıdadır.

kullanımdan kesinlikle sorumluluk kabul edilmez. zip dosyasının içinde gerekli açıklamalar var.

http://www.2shared.com/file/6026424/25c108e6/LH4000_V31500_EU_ALL_015097_flash.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: blugat

slm arkadaşlar

lh4000 için 3.15 firmware update inin linki aşağıdadır.

kullanımdan kesinlikle sorumluluk kabul edilmez. zip dosyasının içinde gerekli açıklamalar var.

http://www.2shared.com/file/6026424/25c108e6/LH4000_V31500_EU_ALL_015097_flash.htm

Arkadaşım 32LH5000 modeli içinde var mı? Bildiğin adres?
  • quote:

Orjinalden alıntı: eserguzel

quote:

Valla LH7000 geldiği günden şu ana kadar dünyalar kadar 720p, 1080p ve divx film izledim. Dediğiniz şekilde frame atlaması en fazla 3-4 defa olmuştur ki PC'den direk izlediğim filmlerde de arada bir oluyor. Ancak SD yayında ise böyle birşey kesinlikle yok.

100 HZ açtığımda filmde inanılmaz derece frame atlamaları, filmde hızlandırmalar oluyor. Yani film keyfinin içine ediyor. Kapatıyorsun film düzgün bir şekilde akıp gidiyor. Ama USB'de yine frame atlamaları çok var. Servise bi göstercem artık.

Bende Sony P3000 vardı. Onda böyle bir problem yaşamadım. LH5000 aldığımdan beri film izleyemiyorum. Hem normal SD yayında hemde USB'De dewamlı frame atlamaları, birden hızlanmalar.

Bendede 42LH5000 var böyle bir sorun yok çok şükür.
    Sizin cihazda bir sorun olabilir servise bir gösterin.

• LG 42LH7000 de kullanmak için yan odaya digitürk alınadı alınacaktı ki,vazgeçtim.Çünkü deneme sırasında gördüm ki görüntü kalitesi çok da üst düzeyde değil.

Hiremco x3 aldım ve hdmi üzerinden bağladım.Asıl digitürk pakedim cryptoworks kullandığı için kartı hiremco x3 taktığım gibi sıkıntısızca hem turksatı hem digitürk seyreder hale geldim.

SD yayınlarda hdmi üzerinden bağlantının yarattığı fark muazzam.

HD receiver alınmayacaksa bu televizyonun yanına hiremco x3 iyi gidiyor.Kablo olarak da yine hiremco altın uçlu fakat 25-30 tl civarında bir kablo kullandım.Neredeyse 100 tl verdiğim profigold altın uçlu scartın 40 fırın ekmek

yemesi lazım hdmi ucuz kabloya yanaşması için.

Hdmi bağlantıdan sonra bu televizyonun güzelliği daha da ortaya çıktı,enery saverı da aktif olarak kullanmaya başladım.Bu özellik ekranı karartmakla birlikte,orta düzeyde kullanıldığında plazmanın methiyeler düzdüğümüz

doğallığına yaklaştırıyor televizyonu.

Arkadaşlar frame atlamadan bahsetmişler ama ben hiç denk gelmedim.

100 mhz işini test etmenin en kolay yolu akan yazılar galiba.Bir haber kanalında bunu hissedebilirsiniz sanırım.

Hiremco x3 ile ses işi bir acayip oldu.TV sesi 50-60 seviyesindeyken hiremcoda 2.nci çizgiye gelirseniz sesten durulmuyor.Bir ses sistemi yakışır bu tvye lakin evde dün akşam "bitti mi?" sorusu soruldu,o sebepten şimdilik

durakladım.Onu mu alsam bunu mu diye geçirdiğim günlerin tadını çıkarayım azıcık.Selamlar.

• Bulunduğum yerde (Zonguldak - Ereğli) sadece Teknosa var. 42LH5000 fiyatı peşin ortalama 2900 Tl. Net üstünden, İstanbul Bilişim harici peşin olarak, nerden kaça alabilirm?
  • quote:

Orjinalden alıntı: crossfire

Bulunduğum yerde (Zonguldak - Ereğli) sadece Teknosa var. 42LH5000 fiyatı peşin ortalama 2900 Tl. Net üstünden, İstanbul Bilişim harici peşin olarak, nerden kaça alabilirm?

Mavi bilgisayarda var ve peşin olarak baya indirimli.Birçokta taksit seçenegi var.
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/13563
  • arkadaşlar hdmi üzerinden bağlantı yaptığım zaman ses hala bilgisayardan geliyor
    sesin televizyondan gelmesini ayarlayamadım
    aslında ilk amacım 5+1i bağlamak ama optik kablo almadan onu yapmak mümkün değil heralde?
    en azından sesin televizyondan gelmesi için ne yapmak lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardak -- 16 Haziran 2009; 19:38:26 >
  • @loko
    Mavi'de peşin 2700 tl.'ye geliyor. Mavi, 2 yıl distrübütör garantisi veriyor mu? Yoksa İst.Bil. gibi kendi garantisini kendisi mi veriyor?
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.