Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mckork hocam selam, sizinle daha öncede yazışmıştık bir konuda.. benim derdim halen 5.1 profilli mkv filmlerin bir kısmını oynatamamak. bunula ilgili bir ayar vs varmıdır acaba diye bir bakmak istiyorum. gerçi sanmıyorumda...:) birde firmware update sormuştum..?
  • quote:

Orjinalden alıntı: semihm

Mckork hocam selam, sizinle daha öncede yazışmıştık bir konuda.. benim derdim halen 5.1 profilli mkv filmlerin bir kısmını oynatamamak. bunula ilgili bir ayar vs varmıdır acaba diye bir bakmak istiyorum. gerçi sanmıyorumda...:) birde firmware update sormuştum..?

Şahsen kendim servis menüsünde bahsettiğiniz konuyla ilgili bir ayar göremedim ve firmware bulamadım henüz.
  • Arkadaşlar merak edenler vardır :
    LH4000 usb ile bağlanan harici harddiskten mkv film okuyorrrr.
    usb bellek ile usb harddiski aynı şekilde görüyor.
    İlgililerin bilgilerine
  • arkadaşlar yaklaşık 1.5 ay araştırma ve gezinmeden sonra forumumuzda sizlerin sayesinde yerinde teyit ederek (mkv olayını) 1 hafta önce 42 lh4000 siparişi verdim ve yaklaşık 2 saat önce de teslim aldım tabiki hemen de kurdum :) şu an nemi yapıyorum ağzım açık seyrediyorum :) aslında 7000 alacakken mkv olayını çözen sizler sayesinde 4000 aldım ve ilk önce sizlere teşekkür etmek istedim hepinize teşekkür ederim :)
  • Arkadaşlar LH4000 kullanıcısı olarak sizin engin bilgilerinize ihtiyacım var.100HZ tvyi aldığımızdan buyana aktif mi yoksa menüden girip bizmi açıyoruz.Menide baya bi aradım 100HZ ile ilgili 1ayara veya bilgiye bile rastlamadım.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman600rr -- 19 Haziran 2009; 23:04:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: osman600rr

Arkadaşlar LH4000 kullanıcısı olarak sizin engin bilgilerinize ihtiyacım var.100HZ tvyi aldığımızdan buyana aktif mi yoksa menüden girip bizmi açıyoruz.Menide baya bi aradım 100HZ ile ilgili 1ayara veya bilgiye bile rastlamadım.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

menüde ekran ayarlarında "treumotion karşısında düşük,orta, yüksek, seçenekleri var yüksek seçildiğinde 100hz oluyor sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ybektas55

PC den HDMI bağlantısını bende denedim ses gitmiyor.
    Bunun sebebi PC nin görütüyü ekran kartından, sesi anakart veya ses kartından veriyor olması olabilir.
    Bu durumda ses çıkışından TV nin ses girişine ayrı bir bağlantı gerekiyor sanırım. Bendeki LH5000 de böyle bir giriş var.
    HDMI çıkışlı Hiremco X3 ile bağladığımda bir sorun yok. Ses ve görütü HDMI den gidiyor.

bende de lh5000 var fakat hdmi üzerinden bilgisayarı televizyona bağladığımda ses hala bilgisayardan geliyor
    normalde tv'den gelmesi gerekmiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardak -- 20 Haziran 2009; 20:17:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ardak

quote:

Bunun sebebi PC nin görütüyü ekran kartından, sesi anakart veya ses kartından veriyor olması olabilir.
    Bu durumda ses çıkışından TV nin ses girişine ayrı bir bağlantı gerekiyor sanırım. Bendeki LH5000 de böyle bir giriş var.
    HDMI çıkışlı Hiremco X3 ile bağladığımda bir sorun yok. Ses ve görütü HDMI den gidiyor.

bende de lh5000 var fakat hdmi üzerinden bilgisayarı televizyona bağladığımda ses hala bilgisayardan geliyor

Bu konuyu önceki sayfalarda defalarca yazdım bir daha yazayım; ekran kartınıza ses kartı ya da anakarttan gelen sesi iletmesi için bir audio girişi olması lazım. Eğer ekran kartınızda böyle bir giriş yoksa, kartınız ses aktarımını desteklemiyordur ve sesi iletemezsiniz.

• Ben de defalarca aksini yazdım, mesela:http://forum.donanimhaber.com/m_30808102/mpage_17/tm.htm#32436617
    Başkası da yazdı:http://forum.donanimhaber.com/m_30808102/mpage_17/tm.htm#32409903

google arayacağınız kelimeler: audio over hdmi
    meraklısı için:http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1029603

bir daha yazayım, yeni ses kartlarinda (bendeki ATI 4670 mesela), ekran kartının bir AUDIO IN bağlantısı olmasına gerek yok. Çünkü grafik karti uzerinde ses çipi var. Hem de 7.1 destekli

quote:

Orjinalden alıntı: mckork
    Bu konuyu önceki sayfalarda defalarca yazdım bir daha yazayım; ekran kartınıza ses kartı ya da anakarttan gelen sesi iletmesi için bir audio girişi olması lazım. Eğer ekran kartınızda böyle bir giriş yoksa, kartınız ses aktarımını desteklemiyordur ve sesi iletemezsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: ardak

quote:

Ben sorunu biraz çetrefilli olsada çözdüm.
    Bendeki ekran kartına (Nvidia Palit 9600GT Sonic) Anakart'tan (Gigabyte GA-MA78G) 2 pinli bir kablo ile bağlantı yapılması gerekiyormuş.
    Bu kablo ekran kartının kutusunda var ekran kartı üzerinde 2 pin giriş var bir ucu oraya bağlanıyor. Gelgörki anakart üzerinde olan ses çıkışı
    5 pinli ve 2 pinli kablonun hangi uçlara takılacağı belli olmadığı için biraz uğraştırdı. Bununlada bitmiyor ses kartı kontrol panelinden dijital çıkış ayarlarının yapılması gerekiyor.

http://www.hardwaremania.com/forum/donanim/ekran-kartlari/palit-9600gt-sonic-hakkinda-yardim-99734.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybektas55 -- 21 Haziran 2009; 22:18:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Asus535

Ben de defalarca aksini yazdım, mesela:http://forum.donanimhaber.com/m_30808102/mpage_17/tm.htm#32436617
    Başkası da yazdı:http://forum.donanimhaber.com/m_30808102/mpage_17/tm.htm#32409903

google arayacağınız kelimeler: audio over hdmi
    meraklısı için:http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1029603

bir daha yazayım, yeni ses kartlarinda (bendeki ATI 4670 mesela), ekran kartının bir AUDIO IN bağlantısı olmasına gerek yok. Çünkü grafik karti uzerinde ses çipi var. Hem de 7.1 destekli

quote:

Arkadaşın kartına göre konuştum yoksa ATI'nin bazı modellerinde senin dediğin gibi bir durum var tabi.

• Cumartesi günü Teknosa'da sorumlu arkadaş, 47LH4000 'i bana %5 indirimle 2850 tl. ye verebileceğini söylemişti. Bugün (pazar) usb belleğimi de alıp Teknosa'ya gittim. Önce, tv'de usb 'den video gösterme olayını açtım. Mkv, divx, mov uzantılı 3 farklı dosya açtım. 3'ünü de sorunsuz gösterdi. Sonra kasaya gittim, 2850 tl'ye tv'yi almak için. Görevli arkadaş , %5 inidirim yapamayacağını söyleyip, yanlış verdiği için özür dileyince moralim bozuldu. Tv'yi ancak 2999 tl. 'ye peşin alabilirmişim. Şimdilik bekleme moduna girdim. %5 yada %10 fiyatı düşünce hemen alıcam.
  • Usb den izlenen filmlerde optik çıkışı ses sistemine bağlayıp 5.1 ses alan var mı aranızda?
  • quote:

Orjinalden alıntı: crossfire

Cumartesi günü Teknosa'da sorumlu arkadaş, 47LH4000 'i bana %5 indirimle 2850 tl. ye verebileceğini söylemişti. Bugün (pazar) usb belleğimi de alıp Teknosa'ya gittim. Önce, tv'de usb 'den video gösterme olayını açtım. Mkv, divx, mov uzantılı 3 farklı dosya açtım. 3'ünü de sorunsuz gösterdi. Sonra kasaya gittim, 2850 tl'ye tv'yi almak için. Görevli arkadaş , %5 inidirim yapamayacağını söyleyip, yanlış verdiği için özür dileyince moralim bozuldu. Tv'yi ancak 2999 tl. 'ye peşin alabilirmişim. Şimdilik bekleme moduna girdim. %5 yada %10 fiyatı düşünce hemen alıcam.

mov. uzantılı dosyaları oynattığına emin misin?
  • Evet eminim. 2012 filminin mov uzantılı trailer'ı vardı belleğimde. Şıkır şıkır oynattı. Dosyanın ismi "2012_Trailer_720p.mov"
  • KMPlayer ile "media info" yaptığımda çıkan bilgiler şu şekilde :

G:\Fragmanlar\2012_Trailer_720p.mov
    General
    Complete name : G:\Fragmanlar\2012_Trailer_720p.mov
    Format : QuickTime
    Format/Info : Quictime movie
    Format/Family : MPEG-4
    File size : 145 MiB
    PlayTime : 2mn 59s
    Bit rate : 6780 Kbps
    StreamSize : 118 KiB
    Movie name : "2012" Trailer #3
    Performer : Yahoo! Movies
    Encoded date : UTC 2009-06-18 16:57:42
    Tagged date : UTC 2009-06-18 16:57:46
    Copyright : © 2009, Columbia Pictures
    Video #2
    Codec : H.264
    Codec/Info : H.264 (3GPP)
    Bit rate : 6583 Kbps
    Width : 1280 pixels
    Height : 720 pixels
    Display Aspect ratio : 16/9
    Frame rate : 23.976 fps
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.292
    StreamSize : 141 MiB
    Encoded date : UTC 2009-06-18 16:28:31
    Audio #1
    Codec : AAC LC
    Codec/Info : AAC Low Complexity
    Bit rate : 191 Kbps
    Bit rate mode : CBR
    Channel(s) : 2 channels
    Channel positions : L R
    Sampling rate : 48 KHz
    Resolution : 16 bits
    StreamSize : 4.08 MiB
    Encoded date : UTC 2009-06-18 16:28:31

• Arkadaşlar merhaba ,
    Bir arkadaşım "Samsung 40B620" almak istiyor. Diğer 2 Samsung topiğinde bu konuyu sordum. Off-topic olacak ama birde burdan sorayım. Biraz acil cevaba ihtiyacım var o yüzden. Şimdi Samsung B620'de bizim LH4000 'ler gibi gizli menülere girilip kapalı olan bir özellik açık hale getirilince usb girişinden video oynatabilir hale geliyormuş. Böyle birşey var mı? Duyan, okuyan , göreniniz var mı?
  • quote:

Arkadaşlar merhaba ,
    Bir arkadaşım "Samsung 40B620" almak istiyor. Diğer 2 Samsung topiğinde bu konuyu sordum. Off-topic olacak ama birde burdan sorayım. Biraz acil cevaba ihtiyacım var o yüzden. Şimdi Samsung B620'de bizim LH4000 'ler gibi gizli menülere girilip kapalı olan bir özellik açık hale getirilince usb girişinden video oynatabilir hale geliyormuş. Böyle birşey var mı? Duyan, okuyan , göreniniz var mı?

Ben böyle birşey şu ana kadar duymadım, iyice araştırmak lazım. Bu arada mov. dosyalarında aynı mkv'de olduğu gibi seçilik yapıyor demekki, çünkü benim denediğim mov uzantılı dosyaları oynatmamıştı. Gerçi ben LH7000'de denedim ama sonuçta player özelikleri büyük ihtimalle aynıdır.
  • USB'den film izlerken Trumotion'ı nasıl kapatırız. USB'den film izlerken görüntülerde frame atlamaları ve hızlı geçişler oluyo. Normal Uydu yayınında film izlerken Trumotion açık oldumu aynı problem var. Kapattımı frame atlamaları olmuyor? Peki bu özellik yarardan çok zarar getiriyor.

USB'de frame atlama ve hızlandırmaları bir türlü çözemedim. Trumotion'u kapatamadım. Bilgisi olan var mı bu konuda veya aynı problemi yaşayan?
  • quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba ,

Ben böyle birşey şu ana kadar duymadım, iyice araştırmak lazım. Bu arada mov. dosyalarında aynı mkv'de olduğu gibi seçilik yapıyor demekki, çünkü benim denediğim mov uzantılı dosyaları oynatmamıştı. Gerçi ben LH7000'de denedim ama sonuçta player özelikleri büyük ihtimalle aynıdır.

bende lh7000 var ve mov oynatıor. senin denediğin dosyalarda sorun olmasın?

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.