Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AYNI DERTTEN BENDE MUZDARİBİM . AYLAR DEĞİL ARTIK YILLAR OLDU DESEM ABARTMIŞ SAYILMAM. PANA İLE LG ARASINDA BU MU, ŞU MU ,FIRSAT BEKLE KAMPANYA OLUR DERKEN ÖMÜR GİDİYOR HALA FORUM SAYFALARINDAN KALKAMIYORUM...
    Orjinalden alıntı: GUNEY_97

keşke pm atmasaydın hocam bizde öğrenseydik neyin ne olduğunu.panasonic plazma ile lg arasına sıkışıp kaldım.hangisi alsam diye.yardımcı olsanız çok sevinirim.

PM attım hocam.

• olabilir. Özellikle mov. dosyası denememiştim ama bir tane dosyayı oynatmamıştı. Bir daha da denemedim zaten. Akşam tekrar deneyim bakayım.
    quote:

Orjinalden alıntı: madanci

quote:

Orjinalden alıntı: mckork

quote:

Orjinalden alıntı: crossfire

Arkadaşlar merhaba ,
    Bir arkadaşım "Samsung 40B620" almak istiyor. Diğer 2 Samsung topiğinde bu konuyu sordum. Off-topic olacak ama birde burdan sorayım. Biraz acil cevaba ihtiyacım var o yüzden. Şimdi Samsung B620'de bizim LH4000 'ler gibi gizli menülere girilip kapalı olan bir özellik açık hale getirilince usb girişinden video oynatabilir hale geliyormuş. Böyle birşey var mı? Duyan, okuyan , göreniniz var mı?

Ben böyle birşey şu ana kadar duymadım, iyice araştırmak lazım. Bu arada mov. dosyalarında aynı mkv'de olduğu gibi seçilik yapıyor demekki, çünkü benim denediğim mov uzantılı dosyaları oynatmamıştı. Gerçi ben LH7000'de denedim ama sonuçta player özelikleri büyük ihtimalle aynıdır.

bende lh7000 var ve mov oynatıor. senin denediğin dosyalarda sorun olmasın?

• Arkadaşlar bu tv ile teledünyayı setup box almadan hd kanalları ile izlemek nasıl mümkün acaba ? Bunu detaylı olarak anlatabilecek var mı acaba? Tv gelmeden önce teledünya aboneliğimi başlatmak istiyorum çünü. Hangi yolu izlemeliyim?
  • Arkadaşlar bu işi kısa zaman da çözmem gerekiyor. Yok mu rehber olabilecek birileri???
  • 42LH7000'de set top box olmadan sadece kartla nasıl izleyebileceğinizi anlatayım. Öncelikle Conax modül edinmeniz gerekiyor. Nerelerden edinebileceğinizi forumdan bulabilirsiniz. Teledünya'ya abone olurken sadece kart istediğinizi set top box cihazını istemediğinizi söyleyeceksiniz. Ben Ankara Balgat'taki bir bayiden hiç sorun olmadan bu şekilde abone oldum.

Conax modülün içine aldığınız kartı takıp TV'ye takıyorsunuz. TV'de ülke ayarı Türkiye ise kablo araması aktif hale gelmiyor. Ülkeyi Finlandiya seçerseniz kablo arama aktif hale geliyor. Bu ayarı yaptıktan sonra arama menüsünden kanalları bulduruyorsunuz. Bu arada sorunuzu "set top box olmadan HD kanalları izlemek" olarak yazmışsınız ancak teledünyada sadece 2 adet HD kanal var (Eurosport ve Nat. Geo.) diğerleri SD.

Kolay gelsin.
  • 2 adet hd yayın oluduğunu biliyorum. Ama onları izleyebilmek için bile hd setup box almak gerekiyor. İlerde yayın sayısı artınca bu hd setup boxlar lazım olacak. O yüzden bu işlemi kartla yapabilirmiyiz diye sordum. HD kanal sayısı artınca tekrar masraf yapmak istemiyorum çünkü. Bu arada benim aldığım tv LG LH4010. LH 7000 değil.
  • @amermer hocam daha önce bu başlıkta yazdığın mesajı gördüm de orada binandaki kablo tesisatından dolayı kanallardan sadece 24 tanesini görebildiğini, tesisatı yenileyince kanalların hepsinin çıktığını söylemişsin. Şimdi ben kiracıyım bu evde. O yüzden kablo yenilmekle falan uğraşmak istemiyorum. Eğer setup box alırsam gene bu yayın bulmama sorunu ile karşılabilirmiyim? Yoksa setup box alırsam kabloların önemi yok mu? Birde bu conax modül ve teledünyadan aınacak kart olayı ne kadara mal oluyor? Setup boxla fiyat karşılaştırması yapabilirmisiniz?
  • Selam,

Soruları yanıtlamaya çalışayım.

1. 4010 ile 7000 arasında bu konuda fark olacağını sanmıyorum. Set top box DVB-C tuneri olmayan televizyonlar için mutlakak gerekli bir kutu. Ama TV de DVB-C tuner olduğu için set top box almanıza gerek yok. Kanal sayısının artması TV'nin performansını etkilemez. Kart sadece sizin o servise aboneliğinizi elektronik olarak kanıtlayan bir bileşen. Zaten set top box alsanız da kartsız çalıştıramazsınız. Bence boşuna set top box'a para vermeyin derim.

2. Kablolar kötüyse ister Conax kullanın ister de set top box iyi kalitede izleyemezsiniz. Ben kabloları süpürgeliğin üstüne raptiyeleyerek tutturdum. Çok bir para tutmadı. Kabloları değiştirdikten sonra bariz bir iyileşme oldu. Ardından kablo tv yi arayıp yayın kalitesinin düşük olduğunu söyledim. Aynı gün gelip sinyal seviyesini ölçtüler ve bina girişinde yaptıkları ayarla kaliteyi daha da arttırdılar.

3. Conax modülü Ankara'da Kaya Center'dan 120 ya da 130 TL'ye aldım. Tam rakamı hatırlamıyorum şimdi. Karta para vermedim. Belki faturaya yansıtacaklardır, ama henüz fatura gelmediği için kesin bir şey söyleyemiyorum. Set top box bildiğim kadarıyla 220 TL. Yani yaklaşık 100 TL lik bir fark var.

İyi akşamlar,

• efenim iyi günler..biraz okudum forumu ve şunu sormak istiyorum:
    eğer LCD'nin işlemcisi iyise 100hz kendini daha bir gösteriyormuş..
    yani kötü işlemcili bir LCD'de 100hz işe yaramaz deniyor..

100hz olduğu için ve kırılıarak mp4 oynattığı için 42LH4000 almayı düşünüyordum..
    fakat WD'nin HD playeri arkadaşımdan hediye geldi..
    yani LCD'de film oynatm aözelliği benim için birşey ifade etmiyor artık..
    o yüzden ya 100HZ olduğu için LH4000 alıcam yada biraz daha az para vermek için LH3000..

arada biraz fiyar farkı var, sadece 100hz var diye LH4000 alıyım mı?
    yada başka benim bilmediğim +'ları var mı?

bu durumda olsanız ne alırdınız, lütfen açık ve net olarak yazarsanız çok sevinirim..

şimdiden teşekkür ederim...
  • dvix ayarını yaptım.
    ama usb den sd kartı kayduktan sonra ,dosyaları yada fılm dosyalarını nasıl goruyorsunuz.

3. cu secenekte hem hd hemde sd secenegini denemistim.

daha acık olarak sorarsam ayarı yaptıktan sonra fılmı nasıl oynatıyoruz?
  • @hakandag
    Benim Teknosa'da yaptığım deneme şöyle idi. Önce menüden gerekli ayarı yaptım. (divx seçeneğini "hd" olarak değiştirdim.) Sonra tv'nin usb girişine 16 gb'lık Sony marka flash diskimi taktım. Tv ekranında
    hemen flash diskim algılandı ve diskin içindeki videolar göründü. Tek tek seçerek izledim.
  • lg42lh5000 model bir tv aldım fakat pc me bağlayamadım rgb ın den bağlamayı deniyorum lakin nvdia kontrol panelde tv gözükmüyor

ekran kartım palit in 8600gt si 2 tane dvi 1 tane s-video girişi var tv de s-video girişi malesef yok (bildiğim kadarıyla) onun için dvi dan bağlıyacağım dvi to vga kablom var dvi ucunu bilgisayardaki dvi a, vga ucunu tv deki rgb in e takıyorum fakat panelde tv gözükmüyor

bir şey daha denedim s videodan yeşil mavi kırmızı ya çeviren bi kablo buldum sarı kırmızı siyah 3lü kabloyo bunların girişlerine taktım diğer uçlarınıda tv ye tv gözüktü clone yaptım ama görüntü gelmedi (bu konularda biraz acemiyim kusura bakmayın)
  • quote:

Orjinalden alıntı: tigger_agc

Arkadaşlar bu tv ile teledünyayı setup box almadan hd kanalları ile izlemek nasıl mümkün acaba ? Bunu detaylı olarak anlatabilecek var mı acaba? Tv gelmeden önce teledünya aboneliğimi başlatmak istiyorum çünü. Hangi yolu izlemeliyim?

Arkadaşlar LH4000 Tv si olupta conax modül alıp teledünya izleyen var mı? Bir tek amermer buna cevap vermiş onun yorumuna bakarsak hemen bir conax modül almak gerekiyor ama satır aralarında amermerin TVsi LH 7000 oldujğu çıkıyor, LG sitesinde LH 4000 ün DVB-T tuneri olduğunu söylüyor DVB-C yok gözüküyor. Ülke ayarından DVB-C ye geçiş mantıken bana doğru değil gibi gözüküyor. Bu nedenle birebir bu işi yapan var mı yoksa Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım. Lütfen uygulayan biri cevap versin yanlış bilgilendirme olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tek_Türk -- 27 Haziran 2009; 14:29:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: _mta_

lg42lh5000 model bir tv aldım fakat pc me bağlayamadım rgb ın den bağlamayı deniyorum lakin nvdia kontrol panelde tv gözükmüyor

ekran kartım palit in 8600gt si 2 tane dvi 1 tane s-video girişi var tv de s-video girişi malesef yok (bildiğim kadarıyla) onun için dvi dan bağlıyacağım dvi to vga kablom var dvi ucunu bilgisayardaki dvi a, vga ucunu tv deki rgb in e takıyorum fakat panelde tv gözükmüyor

bir şey daha denedim s videodan yeşil mavi kırmızı ya çeviren bi kablo buldum sarı kırmızı siyah 3lü kabloyo bunların girişlerine taktım diğer uçlarınıda tv ye tv gözüktü clone yaptım ama görüntü gelmedi (bu konularda biraz acemiyim kusura bakmayın)

Bende de 42LH5000 var Ekran kartı 9600GT direk HDMI çıkışı var ordan bağladım. Nvidia panelde clone üzerine gelince seçenekler çıkıyor
    monitör + LG Tv olanı seç. TV kumandasından menüye bas giriş ayarlarından hangi bağlantıyı kullandıysan onu seç. Ben HDMI 4 e bağlayıp
    onu seçiyorum görüntü geliyor.
    DVI to HDMI kablo alıp kullanmanı öneririm. Bu arada TV hayırlı olsun güle güle kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybektas55 -- 28 Haziran 2009; 10:24:21 >

• Merhaba arkadaşlar;

Ben de umarım salı günü 47LH4000'im ile aranıza katılacağım.
  • Eserguzel birebir aynı problemi yaşıyoruz. Bende LH475000 var, ve USB'den film izlerken filmin FPS'si, normalde olacağından daha hızlı, daha akıcı oluyor...sanki amatör kamerayla çekilmiş gibi.. Ben önce bunun 200Hz TruMotion'dan kaynaklandığını tahmin ettim - fakat 200Hz'i kapatınca hiçbir değişiklik olmadı.

Tahminim 200Hz açık/kapalı ayarlarının USB'de değil, diğer input'larda işe yaradığı, USB'de ne yaparsan yap 200Hz'in kapanamadığı yönünde... Benim normal TV yayınım ya da bilgisayar vb. harici cihazla bağlantım henüz olmadığı için diğer inputlardan TV'yi şu an test edemiyorum - ama sen sanırım normal TV'de 200Hz'i kapatıp güzel film seyredebildiğini söylemiştin??

LG TV'SİNDE AYNI PROBLEMİ YAŞAYAN VAR MI ARKADAŞLAR? USB'DEN FİLM İZLERKEN FPS (FRAME PER SECOND - filmin akış hızı) SİZDE TAMAMEN NORMAL Mİ GÖZÜKÜYOR?

Bu problemden (yüksek FPS) ayrı olarak bir kere de frame atlama problemi yaşadım - ama sadece bir kere oldu, aynı dosyayı tekrar açtığımda düzeldi..

• kusura bakmayın tekrar yazıyorum;

eğer LCD'nin işlemcisi iyise 100hz kendini daha bir gösteriyormuş..
    yani kötü işlemcili bir LCD'de 100hz işe yaramaz deniyor..

100hz olduğu için ve kırılıarak mp4 oynattığı için 42LH4000 almayı düşünüyordum..
    fakat WD'nin HD playeri arkadaşımdan hediye geldi..
    yani LCD'de film oynatm aözelliği benim için birşey ifade etmiyor artık..
    o yüzden ya 100HZ olduğu için LH4000 alıcam yada biraz daha az para vermek için LH3000..

arada biraz fiyar farkı var, sadece 100hz var diye LH4000 alıyım mı?
    yada başka benim bilmediğim +'ları var mı?

bu durumda olsanız ne alırdınız, lütfen açık ve net olarak yazarsanız çok sevinirim..

şimdiden teşekkür ederim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Habalaloplop

Eserguzel birebir aynı problemi yaşıyoruz. Bende LH475000 var, ve USB'den film izlerken filmin FPS'si, normalde olacağından daha hızlı, daha akıcı oluyor...sanki amatör kamerayla çekilmiş gibi.. Ben önce bunun 200Hz TruMotion'dan kaynaklandığını tahmin ettim - fakat 200Hz'i kapatınca hiçbir değişiklik olmadı.

Tahminim 200Hz açık/kapalı ayarlarının USB'de değil, diğer input'larda işe yaradığı, USB'de ne yaparsan yap 200Hz'in kapanamadığı yönünde... Benim normal TV yayınım ya da bilgisayar vb. harici cihazla bağlantım henüz olmadığı için diğer inputlardan TV'yi şu an test edemiyorum - ama sen sanırım normal TV'de 200Hz'i kapatıp güzel film seyredebildiğini söylemiştin??

LG TV'SİNDE AYNI PROBLEMİ YAŞAYAN VAR MI ARKADAŞLAR? USB'DEN FİLM İZLERKEN FPS (FRAME PER SECOND - filmin akış hızı) SİZDE TAMAMEN NORMAL Mİ GÖZÜKÜYOR?

Bu problemden (yüksek FPS) ayrı olarak bir kere de frame atlama problemi yaşadım - ama sadece bir kere oldu, aynı dosyayı tekrar açtığımda düzeldi..

USB'den maalesef bu özelliği kapatamıyoruz. Ve resmen film zevkinin içine ediyor. Birden hızlanmalar, Görüntüde kırılmalar. Philips DVD ile izlerken 100 MHZ kapalı ise bir problem yok. Ama aktif yapınca görüntü birden hızlanıyor ve görüntü kırılmalar birbirine girmeler oluyor...! Bu 100 HZ Teknolojisi tam bir fiyasko olmuş!

Sağlam ve düzgün bir yazılım gelirse USB'de 100 HZ pasif hale gelirse daha iyi olur. Yoksa USB'de film izlemek rezalet....!

• Merhaba.

Artık benim de bir 47LH4000'im var :)

2-3 saattir çeşit çeşit şey denedim.

Önce SD yayın, tabi normalden iyi ama yine de SD yayın kötü görünüyor bi iki blu-ray izledikten sonra. Kanal geçişleri biraz yavaş gibi geldi sanki. Neyse, SD yayın seyretmediğim için çok kafaya takmıyorum.
    HDMI-HDMI ile PC: Herşey sorunsuz çalıştı. 720p ve 1080p filmleri acaip zevkle izledim. Yalnız normal desktop'taki yazılar gölgeli gibi görünüyor. Bu sorun VGA ile bağlayınca yok, HDMI'da tuhaf bi şekilde var. Ama 1080p filan film izlerken HDMI daha avantajlı bariz bi şekilde.
    PS3: Dark Knight Blu-Ray'i beni kendimden geçirdi :) Oyunları deneyemedim henüz.
    USB: USB Divx modunu açtım, 16 GB NTFS USB bellekten 720p ve 1080p mkv filmleri sorunsuz oynattı, altyazılarıyla birlikte. Sesi optik çıkıştan sorunsuz aktardı (Dolby Digital). DTS sesli mkv'de desteklenmeyen ses dedi ve ses aktarmadı anfiye. Ayrıca maalesef sizin de belirttiğiniz gibi motion plus kapanmıyor USB filmlerde :(

Neyse, farklı şeyler dikkatimi çekerse yine yazacağım buraya.

Ama genel olarak bu televizyonu çok sevdim...

• Bu konuda 1:1 Pixel Mapping ile ilgili, resimli mesajıma bakınız
    quote:

Orjinalden alıntı: Emre The Sorcerer
    Yalnız normal desktop'taki yazılar gölgeli gibi görünüyor. Bu sorun VGA ile bağlayınca yok, HDMI'da tuhaf bi şekilde var. Ama 1080p filan film izlerken HDMI daha avantajlı bariz bi şekilde.
    PS3: Dark Knight Blu-Ray'i beni kendimden geçirdi :) Oyunları deneyemedim henüz.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.