Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizlerin şikayetlerini okudukça iyiki LH7000 almışım diyorum.
  • Ben bahsedilen problemleri hiç yaşamadım (ya da farketmedim).
  • Sevgili dostlar merhaba ;
    Yaklaşık üç aydır forumları takip ederek araştırdığım lcd tv lerden LG47LH7000 i sonunda aldım.
    Samsung 46b651 ile lg47lh7000 arasında çok gittim geldim ama sonunda bu kısmet oldu.Hayırlısı olmuştur inşallah.
    Tv yi fazla test etme şansım olmadı ama , ilk izlenimlerim :

Turksat yayınları SUNNY AT-10057 FTA HDMI PVR uydu ile , hdmi bağlantısı kullanarak izledim.Tatmin edici değildi.Hareketli görüntülerde sanki bocalıyor tv.100Hz turemotion özelliği kapalı / düşük/ yüksek olarak üç seçenek sunulmuş.kapalı ile düşük seçenek arası pek fark yok ama yüksek moduna getirdiğimde gözle farkedilir bi akıcılık sağlıyor.

Tv nin menüsü gerçekten kolay anlaşılabilir ve çok çabuk aşina olunuyor.Ben sadece kumandayı biraz düşük kalitede ve uşları hızlı kullanım anlamında ergonomik olmadığını düşünüyorum.

Usb den 720p bir mkv dosyası açtım, çabucak tanıdı ve gerçekten harika görüntü aldım.Herhangi bir takılma , titreme vs.. sorun yaşamadım.Çok keyifliydi. ("No time for nuts" 6 dakikalık bir animasyon filmi 308 mb).
    ancak aynı uzantılı(.mkv) başka bir animasyonu açmadı.

yine usb den dvdrip formatında daha yüksek sıkıştırmalı (ortalama 700mb ) filmler ise hiç keyif vermedi hatta moralim bozuldu (aynı filmi laptopumda izledim , tek kıyaslama verisi bu benim için ).Ama başka filmer de deneyeceğim...
    en üük hayal kırıklığımı ise hiç bir altyazıyı (çoğu .srt uzantılı) tanımadığında yaşadım.Sanırım ben beceremedim...(altyazılar aynı film klasöründe)

Beğendiğim ayrı bir özellik ise , usb den film klasörünü gezerken , seçtiğim filmin (alt klasörlerde) üzerine geldiğimde sol üst tarafta filmi küçük bir ekranda oynatmaya başlaması.

Bütün girişlerin arkada olması , tv nin bağlı olduğu yere göre göreceli olarak arka kısma el girmesini zorlaştırıyor.
    Usb den müzik ve mp3 dosyalarını da sorunsuz açtım.

Hdmi bağlantısı yaparak xbox 360 oyun konsoluyla gta4 oyununu test ettim.(menu ye ulaşamadım , dolayısıyla 100hz açıkmıydı değilmiydi bilmiyorum.sanırım bağlantıyı kurmadan , görüntü menüsünden oyun modunu konfigüre edip öyle bağlantıyı yapmalıydım.emin değilim.)ama oyundan görsel olarak tatmin oldum ve keyif aldım.Asıl denemek istediğim oyunlar ise , pes2009 ve mortal combat.onları da denediğimde , nacizane izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım.
    Sevgiler...

• Altyazı ile film isminin aynı olması gerekiyor mu bilemiyorum ama benimkilerin hepsi zaten aynı. Ve hiçbir filmde altyazıyı görmemezlik yapmadı. İsterseniz bir de öyle deneyin.

700 MB'lık filmler 47" Full HD bir ekranda asla tat vermez zaten, bu konuda TV'nin suçu yok. En az 4.3 GB 720p indirmenizi tavsiye ederim. Hele 8 GB üstü 1080p mkv'ler tadından yenmiyor :) Bi de DTS sesi amfiye aktarabilseydi :(
  • altyazıyı tanıması için filmin adıyla tamamen aynı olması gerekiyor. benimde başıma geldi birkaç filmde. ismini tamamen copy paste ile değiştirdim ve gördü...
  • arkadaşlar dün lg 42 lh 4020 aldım fakat pc den film izlerken 100hz trumotion seçeneğini aktif hale getiremiyorum bunun nedeni ne olabilir bir bilen varsa lütfen cevaplayabilirmi
  • Zaten kendi aktif oluyor, tam tersi kapatılmıyor.
  • AMA BENİMKİ AKTİF HALDE DEĞİL TRUMOTİON SEÇENEĞİ KAPALI VE AKTİF HALE GETİRİLEMİYOR
  • 47LH4000 kullanıyorum, True-Motion özelliğini low yaptım.
    Hiremco X3'ü HDMI arabirimiyle bağladım, Turksat yayınlarını bana göre sorunsuz izliyorum.

Dosya isimleri için, bu konunun ilk mesajında örneklerim var, ona bakabilirsiniz.

Divx kalitesi hakkında, mesela 650x350 çözünürlükte bir görüntüyü, ekrana oturtmak için, enine ve boyuna yaklaşık 3 kat büyütmek zorunda olduğuna dikkat etmek gerek. Bu da, görüntüdeki 1 noktaya karşılık, ekranda 9 noktayı tahmin ederek renk vermesi demek. Bu durumda söyleyeceğim şey, çok yakından seyretmemek gerek. Buna rağmen, ben divx filmleri beğenerek seyrediyorum.

LAPTOP ekranının küçük olduğunu düşünürsek kıyaslamak doğru değil, biliyorsunuz. Bendeki ASUS 1000HE netbookla seyredince (ekranı 10 inch) aynı filmlerde görüntüler harika.

Görüntü modlarını deniyorsunuz değil mi? SPOR, OYUN, FİLM, KAPALI gibi. SPOR seçildiğinde çok parlak oluyor. OYUN modu fena değil. FİLM olunca cilt renkleri biraz koyulaşıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: ironer

Turksat yayınları SUNNY AT-10057 FTA HDMI PVR uydu ile , hdmi bağlantısı kullanarak izledim.Tatmin edici değildi.
    en üük hayal kırıklığımı ise hiç bir altyazıyı (çoğu .srt uzantılı) tanımadığında yaşadım.Sanırım ben beceremedim...(altyazılar aynı film klasöründe)

yine usb den dvdrip formatında daha yüksek sıkıştırmalı (ortalama 700mb ) filmler ise hiç keyif vermedi hatta moralim bozuldu (aynı filmi laptopumda izledim , tek kıyaslama verisi bu benim için ).Ama başka filmer de deneyeceğim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 4 Temmuz 2009; 11:15:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: BLACK JACKAL

AMA BENİMKİ AKTİF HALDE DEĞİL TRUMOTİON SEÇENEĞİ KAPALI VE AKTİF HALE GETİRİLEMİYOR

bu sorun bendede var 42lh5000 kullanıcısıyım ve pc bağlantısını açtığımda 200hz göz koruma gerçek sinema gibi ayarlarla oynayamıyorum
    usb meselesine gelince mkv filmi usb den kırılma sorunu yaşamadan rahatça izledim sadece altyazı sorunu vardı
  • Merhaba;

Laptop'ıma HDMI to HDMI ile bağladığım 47LH4000'im NVidia'nın son sürücülerini yükledikten sonra PC'ye bağlıyken tv'yi her kapatıp açtığımda 1080p'den 1080i'ye dönüyor. NVidia kontrol panelde ve windows görüntü ayarlarında 60hz'i seçiyorum, ama sonraki açışımda tekrar 25 hz'e dönüyor. Bunun sebebi ne olabilir? Her türlü tv-pc açıp kapama kombinasyonunu da denedim :(

Edit: Eski driver'a dönüp sorunu çözdüm. Sorunu çözmek denir mi buna bilemem ama neyse, şimdilik idare edeceğim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre The Sorcerer -- 4 Temmuz 2009; 15:16:27 >
  • 42lh7000 sahibiyim
    500gb extarnal hdddeki avi filmlerinin %50 si 00:00:00 olarak gözüküyor..
    oynatmaya çalışınca invalid file msjı veriyor veya ana ekrana geri dönüyor..
    aynı filmler pcde sorunsuz!
    benzer hatayı alan varmı veya çözümü nedir?

dikkat:
    firmware 3.15e yükselttim sorun yarıyarıya düzeldi...bazı aviler gene 00:00:00 gözüküyor ama eskisi gibi değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siah2007 -- 18 Temmuz 2009; 4:42:19 >
  • Filmlerin uzantılarını ve Rip Gruplarını yazsaydın cvp yazmak daha kolay olurdu.

Avi, Mp4,MKV ?

Prodji, axxo ?
  • 42LH4020 kullanıyorum. Masaüstü pcmde True-Motion yüksek ayarlayabiliyorum. Bunun sebebi ekrankartımın iyi ve bağlantımın dvi olması diye düşünüyorum. Öte yandan laptopu vga ile bağladığımda True-Motion özelliğini değiştiremediğimi görüyorum...

Son olarak dts ses desteği ile ilgili bir gelişmeden haberi olan arkadaş var mı ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HD_maniac -- 5 Temmuz 2009; 14:51:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: eserguzel

Filmlerin uzantılarını ve Rip Gruplarını yazsaydın cvp yazmak daha kolay olurdu.

Avi, Mp4,MKV ?

Prodji, axxo ?

rip grubu çeşitli...2002den beri olan arşivim bunlar
    2002-2009 filmlerden çeşitli rip gruplarından uzantısı .avi olan divx veya xvid filmlerin %50sini
    okumuyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: siah2007

42lh7000 sahibiyim
    500gb extarnal hdddeki avi filmlerinin %50 si 00:00:00 olarak gözüküyor..
    oynatmaya çalışınca invalid file msjı veriyor veya ana ekrana geri dönüyor..
    aynı filmler pcde sorunsuz!
    benzer hatayı alan varmı veya çözümü nedir?

Bende yukarıdaki mesajımda belirtmiştim , iki farklı .mkv dosyası açmayı denedim , bir tanesini sorunsuz açtı , diğerini sizin de belirttiğiniz gibi 00:00:00 olarak görüyor ve oynatmıyor.

Diğer bir durum da ; usb den , harici hdd bağladığımda usb okunuyor ve hdd e ulaşabiliyorum.Oldu ya ; bir sebepten ötürü uydu yayınını açtım diyelim , tekrar hdd e dönemiyorum.hdd nin usb girişini çıkarıp tekrar takmam gerekiyor.Bu bir hata mı değil mi bilemiyorum.Kumanda dan "input" butonuna bastiğimda bütün bağlantıları listeliyor ama , usb bağlantısı çıkmıyor.

Zaman zaman ; tv ekranının her köşesinde bir miktar karanlık (normalden daha az parlak alan) bölümler görüyorum.Normalmidir bilmiyorum ?

• Menu tuşuna basınca hatırladığım kadarıyla sağ alt köşede USB sembolü çıkıyor, onu seçip tekrar USB'ye dönebilirsin.

quote:

Orjinalden alıntı: ironer

Diğer bir durum da ; usb den , harici hdd bağladığımda usb okunuyor ve hdd e ulaşabiliyorum.Oldu ya ; bir sebepten ötürü uydu yayınını açtım diyelim , tekrar hdd e dönemiyorum.hdd nin usb girişini çıkarıp tekrar takmam gerekiyor.Bu bir hata mı değil mi bilemiyorum.Kumanda dan "input" butonuna bastiğimda bütün bağlantıları listeliyor ama , usb bağlantısı çıkmıyor.

• beyler mağzaya gittim mkv oynatcaktım usb den ama ne yazık ki panelin arkasında kalmış

b620 ile üst üstelerdi ama bana b620 daha güzel geldi görüntü olarak
    adam bana panel farkı dedi

acaba almaya değer mi diye düşünüyorum 42 lh 7000 i çünkü karar verdim ama ne bilim kurt düştü içime
  • Arkadaşlar, USB'den film izlerken görüntüye müdahale edemiyoruz ya (trumotion, parlaklık vb), film izlerken kumandadaki av mode tuşuna basınca, sinema, sport vb hazır modlardan birini seçebiliyoruz. Bu modları USB olayına girmeden önce zevkimize göre düzenlesek sonra da USBden film izlerken ayarlarını yaptığımız o modu seçsek olmaz mı? (umarım yazdığım şey absürd olmamıştır, saçmaladıysam kusura bakmayın...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheSanitarium -- 7 Temmuz 2009; 16:31:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheSanitarium

Arkadaşlar, USB'den film izlerken görüntüye müdahale edemiyoruz ya (trumotion, parlaklık vb), film izlerken kumandadaki av mode tuşuna basınca, sinema, sport vb hazır modlardan birini seçebiliyoruz. Bu modları USB olayına girmeden önce zevkimize göre düzenlesek sonra da USBden film izlerken ayarlarını yaptığımız o modu seçsek olmaz mı? (umarım yazdığım şey absürd olmamıştır, saçmaladıysam kusura bakmayın...)

O şekilde denedim. Trumotion kapatıyon. Ama USB de aktif gibi aynen oynatıyor. Sadece parlaklık ws etkili oluyor. Trumotion müdahale edemiyon. Etsek zaten problem kalmıcak...

Doğru düzgün film izlicez.
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.