Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maalesef çok yetersiz bilgi veriyorsunuz. Hangi filmlerde sorun olduğunu belirtir misiniz?
    Mesela MKV filmlerde mi, divx filmlerde mi?
    Artık tüm divx filmleri LG 47LH4000'e takarak izliyorum. Türkçe altyazıları ile birlikte kusursuz oynatıyor.
    Kusursuz izlediğim üç divx filme örnek:

Farscape - s02e01 - Mind The Baby.dvd.ac3.amc.avi

Rome.S01E01.The.Stolen.Eagle.avi

Caprica.S01E00.Pilot.DVDRip.XviD-REWARD.avi

Siz hangi filmlerde sorun yaşadınız?

quote:

Orjinalden alıntı: eserguzel

USB'den maalesef bu özelliği kapatamıyoruz. Ve resmen film zevkinin içine ediyor. Birden hızlanmalar, Görüntüde kırılmalar. Philips DVD ile izlerken 100 MHZ kapalı ise bir problem yok. Ama aktif yapınca görüntü birden hızlanıyor ve görüntü kırılmalar birbirine girmeler oluyor...! Bu 100 HZ Teknolojisi tam bir fiyasko olmuş!

Sağlam ve düzgün bir yazılım gelirse USB'de 100 HZ pasif hale gelirse daha iyi olur. Yoksa USB'de film izlemek rezalet....!

• Orjinalden alıntı: Asus535

Maalesef çok yetersiz bilgi veriyorsunuz. Hangi filmlerde sorun olduğunu belirtir misiniz?
    Mesela MKV filmlerde mi, divx filmlerde mi?
    Artık tüm divx filmleri LG 47LH4000'e takarak izliyorum. Türkçe altyazıları ile birlikte kusursuz oynatıyor.
    Kusursuz izlediğim üç divx filme örnek:

Farscape - s02e01 - Mind The Baby.dvd.ac3.amc.avi

Rome.S01E01.The.Stolen.Eagle.avi

Caprica.S01E00.Pilot.DVDRip.XviD-REWARD.avi

Siz hangi filmlerde sorun yaşadınız?

USB'den maalesef bu özelliği kapatamıyoruz. Ve resmen film zevkinin içine ediyor. Birden hızlanmalar, Görüntüde kırılmalar. Philips DVD ile izlerken 100 MHZ kapalı ise bir problem yok. Ama aktif yapınca görüntü birden hızlanıyor ve görüntü kırılmalar birbirine girmeler oluyor...! Bu 100 HZ Teknolojisi tam bir fiyasko olmuş!

Sağlam ve düzgün bir yazılım gelirse USB'de 100 HZ pasif hale gelirse daha iyi olur. Yoksa USB'de film izlemek rezalet....!

USB'den tüm filmlerde... LOST DVDRipleri, Türkçe Ripleri.

MKV, Prodji, DZON, Devise, aXXo bildiğin tüm ripler. Sadece bir filmde değil. Tüm filmlerde hızlanmalar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eserguzel -- 30 Haziran 2009; 9:42:02 >

• Bana göre, 47LH4000 divx göstermesi açısından mükemmel. Bendeki Philips 5990 DVD oynatıcı emekli olabilir bu açıdan. Sizin model farklı, LH5000 serisi. Size önerim, size gelen televizyonda bir arıza olup olmadığını kanıtlayın. Benim yukarıda verdiğim divx dizilerden birisini indirerek deneyebilirsiniz. Maalesef şu anda bende LOST dizisi yok.
    Neyse, USB belleğinize, sizde kötü oynayan birkaç divx filmi koyup Teknosa, LG bayisi veya ürünü aldığınız dükkana götürüp LH5000 serisi başka bir televizyonda denemeniz. Hatta, LH7000 ve LH5000 ayrı ayrı denerseniz, 200Hz - 100Hz farkını da ortaya koymuş olursunuz.
    divx filmlerde sorun bildiren, benim gördüğüm tek kişisiniz.
    Bir de, V 3.15 firmware var. Ancak bunu sizin değil servisin denemesi gerek. Sonra bir aksilik olur, ürünü iade almayabilirler. Benim bir şikayetim olmadığı için firmware update yapmadım.
    Televizyonunuzda yazılımdan çok, elektronik bir arıza olabileceğini düşündüm. Hele 200HZ ile alakası olduğunu hiç sanmıyorum.
    Ayrı bir not: Ben external harddisk ile seyrediyorum. Mümkünse USB bellek yerine hard-diskle de deneyin. belki okuma hızından kaynaklı problemler oluyordur.

Umarım sorununuz çözülür.

quote:

MKV, Prodji, DZON, Devise, aXXo bildiğin tüm ripler. Sadece bir filmde değil. Tüm filmlerde hızlanmalar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 30 Haziran 2009; 10:55:13 >

• Bu hızlanmalar kesinlikle hertz ve motionplus ile ilgili. Özellikle divx'ten bahsetmemizin sebebi usb'de bu özelliğin kapanamıyor olması. Bu özellik açıkken diğer kaynaklarda da aynı rahatsızlığı hissediyorum ben. Ama bu olaydan herkes rahatsız olmayabiliyor. Umarım gelecekteki firmware'lerden birinde 100 hz'i USB'de kapatma özelliği de gelir. Yoksa ben laptop HDMI bağlantısıyla izlemeye devam edeceğim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ybektas55

quote:

Orjinalden alıntı: _mta_

lg42lh5000 model bir tv aldım fakat pc me bağlayamadım rgb ın den bağlamayı deniyorum lakin nvdia kontrol panelde tv gözükmüyor

ekran kartım palit in 8600gt si 2 tane dvi 1 tane s-video girişi var tv de s-video girişi malesef yok (bildiğim kadarıyla) onun için dvi dan bağlıyacağım dvi to vga kablom var dvi ucunu bilgisayardaki dvi a, vga ucunu tv deki rgb in e takıyorum fakat panelde tv gözükmüyor

bir şey daha denedim s videodan yeşil mavi kırmızı ya çeviren bi kablo buldum sarı kırmızı siyah 3lü kabloyo bunların girişlerine taktım diğer uçlarınıda tv ye tv gözüktü clone yaptım ama görüntü gelmedi (bu konularda biraz acemiyim kusura bakmayın)

Bende de 42LH5000 var Ekran kartı 9600GT direk HDMI çıkışı var ordan bağladım. Nvidia panelde clone üzerine gelince seçenekler çıkıyor
    monitör + LG Tv olanı seç. TV kumandasından menüye bas giriş ayarlarından hangi bağlantıyı kullandıysan onu seç. Ben HDMI 4 e bağlayıp
    onu seçiyorum görüntü geliyor.
    DVI to HDMI kablo alıp kullanmanı öneririm. Bu arada TV hayırlı olsun güle güle kullan.

teşekkürler hocam bir tane dvi to hdmi altın aldım işimi gördü. Fakat terslik bu ya bunu alırken görevli sesi aktarmam için bi kablo daha tutuşturdu elime bu kablonun bir ucunu hopörlör çıkışına diğer ucunuda (biri kırmızı biri siyah olmak üzere) tv nin arkasındaki component in deki audıo bölümüne bağladım ama ses gelmiyor bu konudada yardımcı olabilirmisiniz bir ayar mı yapmam lazım bu arada pc yi hdmi1den alıyorum

Bu arada arkadaşlar srt uzantılı altyazıları otamatik olarak filimde açamıyorum mkv uzantılı filimin olduğu dosya içinde srt altyazıyı görmüyor filmde de açmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mta_ -- 30 Haziran 2009; 14:47:48 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ybektas55

quote:

lg42lh5000 model bir tv aldım fakat pc me bağlayamadım rgb ın den bağlamayı deniyorum lakin nvdia kontrol panelde tv gözükmüyor

ekran kartım palit in 8600gt si 2 tane dvi 1 tane s-video girişi var tv de s-video girişi malesef yok (bildiğim kadarıyla) onun için dvi dan bağlıyacağım dvi to vga kablom var dvi ucunu bilgisayardaki dvi a, vga ucunu tv deki rgb in e takıyorum fakat panelde tv gözükmüyor

bir şey daha denedim s videodan yeşil mavi kırmızı ya çeviren bi kablo buldum sarı kırmızı siyah 3lü kabloyo bunların girişlerine taktım diğer uçlarınıda tv ye tv gözüktü clone yaptım ama görüntü gelmedi (bu konularda biraz acemiyim kusura bakmayın)

Bende de 42LH5000 var Ekran kartı 9600GT direk HDMI çıkışı var ordan bağladım. Nvidia panelde clone üzerine gelince seçenekler çıkıyor
    monitör + LG Tv olanı seç. TV kumandasından menüye bas giriş ayarlarından hangi bağlantıyı kullandıysan onu seç. Ben HDMI 4 e bağlayıp
    onu seçiyorum görüntü geliyor.
    DVI to HDMI kablo alıp kullanmanı öneririm. Bu arada TV hayırlı olsun güle güle kullan.

teşekkürler hocam bir tane dvi to hdmi altın aldım işimi gördü. Fakat terslik bu ya bunu alırken görevli sesi aktarmam için bi kablo daha tutuşturdu elime bu kablonun bir ucunu hopörlör çıkışına diğer ucunuda (biri kırmızı biri siyah olmak üzere) tv nin arkasındaki component in deki audıo bölümüne bağladım ama ses gelmiyor bu konudada yardımcı olabilirmisiniz bir ayar mı yapmam lazım bu arada pc yi hdmi1den alıyorum

Bu arada arkadaşlar srt uzantılı altyazıları otamatik olarak filimde açamıyorum mkv uzantılı filimin olduğu dosya içinde srt altyazıyı görmüyor filmde de açmıyor

DVI ses iletmeyeceği için yaptığınız ses bağlantısı normal göünüyor.
    TV deki ses ayarlarını karıştır biraz belki sorun ordadır. PC de ses için ayar gerektirecek bir durum olduğunu sanmıyorum.
    Kolay gelsin.

• arkadaşlar bende forumları ve fiyatları aylarca takip ettikten sonra i.b den 42 lh 4000 aldım tv gayet güzel sd yayın gördüklerimin en iyisi idi ancak 3 gün kullandıktan sonra bi gece ekranında dikey bir çizgi oluştu ertesi gün i.b. yi aradım tv yi aynı kargoyla paketleyip geri gönderdim. kargo parası vermeden tabi. 2 gün sonra yani bu akşam görüşmede tv nin değişeceğini muhtemelen yarın yeni tv nin gönderileceğini öğrendim. gelişmeleri size aktarıcam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Asus535

Bana göre, 47LH4000 divx göstermesi açısından mükemmel. Bendeki Philips 5990 DVD oynatıcı emekli olabilir bu açıdan. Sizin model farklı, LH5000 serisi. Size önerim, size gelen televizyonda bir arıza olup olmadığını kanıtlayın. Benim yukarıda verdiğim divx dizilerden birisini indirerek deneyebilirsiniz. Maalesef şu anda bende LOST dizisi yok.
    Neyse, USB belleğinize, sizde kötü oynayan birkaç divx filmi koyup Teknosa, LG bayisi veya ürünü aldığınız dükkana götürüp LH5000 serisi başka bir televizyonda denemeniz. Hatta, LH7000 ve LH5000 ayrı ayrı denerseniz, 200Hz - 100Hz farkını da ortaya koymuş olursunuz.
    Bir de, V 3.15 firmware var. Ancak bunu sizin değil servisin denemesi gerek. Sonra bir aksilik olur, ürünü iade almayabilirler. Benim bir şikayetim olmadığı için firmware update yapmadım.
    Televizyonunuzda yazılımdan çok, elektronik bir arıza olabileceğini düşündüm. Hele 200HZ ile alakası olduğunu hiç sanmıyorum.
    Ayrı bir not: Ben external harddisk ile seyrediyorum. Mümkünse USB bellek yerine hard-diskle de deneyin. belki okuma hızından kaynaklı problemler oluyordur.

Umarım sorununuz çözülür.

quote:

Bende 500 GB Toshiba 2,5 İnch hardisk ve 4 GB ADATA (En Hızlı USB) var. Sorun 100 HZ özelliğinin USB'de kapatılaması. Çünkü SD yayında Ve Philips DVD izlerken 100 HZ kapalı ise bir problem yok. Ama 100 Hz açıkken filmde inanılmaz derecede kırılmalar ve hızlanmalar oluyor...

• quote:

1'e 1 aynı sorunu benim gördüğüm kadarıyla 3 kişi (ben, eserguzel, emre the sorcerer) yaşıyor. USB'den film dosyası izlerken 100/200Hz motionplus kapatılamıyor ve bu film zevkini çok kötü etkiliyor. Bu gerçekten ciddi bir problem, zira benim laptop'ımın DVI/HDMI çıkışı yok, herhangi bir başka harici cihazım da yok :( Yazılım yaparken bu kadar temel birşeyi nasıl atlarlar inanması çok güç...

Fırsat bulunca teknik servisi arayıp problemi anlatacağım, bakalım firmware upgrade vb. bir çözüm önerecekler mi, onlar da farkındalar mı problemin.. Ayrıca önerdiğiniz gibi Darty'e gidip başka TV'lerde de aynı şeyi denemeyi düşünüyorum. Umarım çözülür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Habalaloplop -- 30 Haziran 2009; 22:05:44 >

• @Emre The Sorcerer
    LG 47LH4000 'ni nerden , kaça aldın ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: crossfire

@Emre The Sorcerer
    LG 47LH4000 'ni nerden , kaça aldın ?

Teknosa'dan aldım, 2999 tek çekim (3299 axess'e iki ay ertelemeli 10 taksit de var). Pazar akşamı altıda aldım, pazartesi akşamı 6'da teslimat yapıldı, 7de teknik servis gelip kurulum yaptı (Ankara Fourm Etlik Teknosa).
  • Herkese selamlar. Bugün istanbul bilişimden 42LH7000 ve 47LH7000 olmak üzere 2 tane LCD aldım. ikisi yaklaşık askı aparatlarıyla 5700 liraya gedi. cumartesi gelip kurucaklar. yanlız mağazada usdb den divx oynatmayı denediğimde altyazılarda türkçe karakter uyumsuzluğu vardı. ordaki arkadaş firmware usb den yükselterek düzeleceğini söyledi. bunu nasıl yapabilirim bu firmware nereden indiriliyor ve sonrası işlemleri anlatabilirseniz minnettar olurum. teşekkürler
  • yahu niye cevap vermiyor kimse, bilen yok mu koca topikte ???

kusura bakmayın tekrar yazıyorum;

eğer LCD'nin işlemcisi iyise 100hz kendini daha bir gösteriyormuş..
    yani kötü işlemcili bir LCD'de 100hz işe yaramaz deniyor..

100hz olduğu için ve kırılıarak mp4 oynattığı için 42LH4000 almayı düşünüyordum..
    fakat WD'nin HD playeri arkadaşımdan hediye geldi..
    yani LCD'de film oynatm aözelliği benim için birşey ifade etmiyor artık..
    o yüzden ya 100HZ olduğu için LH4000 alıcam yada biraz daha az para vermek için LH3000..

arada biraz fiyar farkı var, sadece 100hz var diye LH4000 alıyım mı?
    yada başka benim bilmediğim +'ları var mı?

bu durumda olsanız ne alırdınız, lütfen açık ve net olarak yazarsanız çok sevinirim..

şimdiden teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nekbey -- 1 Temmuz 2009; 1:07:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nekbey

yahu niye cevap vermiyor kimse, bilen yok mu koca topikte ???

kusura bakmayın tekrar yazıyorum;

eğer LCD'nin işlemcisi iyise 100hz kendini daha bir gösteriyormuş..
    yani kötü işlemcili bir LCD'de 100hz işe yaramaz deniyor..

100hz olduğu için ve kırılıarak mp4 oynattığı için 42LH4000 almayı düşünüyordum..
    fakat WD'nin HD playeri arkadaşımdan hediye geldi..
    yani LCD'de film oynatm aözelliği benim için birşey ifade etmiyor artık..
    o yüzden ya 100HZ olduğu için LH4000 alıcam yada biraz daha az para vermek için LH3000..

arada biraz fiyar farkı var, sadece 100hz var diye LH4000 alıyım mı?
    yada başka benim bilmediğim +'ları var mı?

bu durumda olsanız ne alırdınız, lütfen açık ve net olarak yazarsanız çok sevinirim..

şimdiden teşekkür ederim...

En az 100Hz al üstü olsun altı olmasın. LH4000-5000 veya Philips 8400 serisi olabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Habalaloplop

quote:

1'e 1 aynı sorunu benim gördüğüm kadarıyla 3 kişi (ben, eserguzel, emre the sorcerer) yaşıyor. USB'den film dosyası izlerken 100/200Hz motionplus kapatılamıyor ve bu film zevkini çok kötü etkiliyor. Bu gerçekten ciddi bir problem, zira benim laptop'ımın DVI/HDMI çıkışı yok, herhangi bir başka harici cihazım da yok :( Yazılım yaparken bu kadar temel birşeyi nasıl atlarlar inanması çok güç...

Fırsat bulunca teknik servisi arayıp problemi anlatacağım, bakalım firmware upgrade vb. bir çözüm önerecekler mi, onlar da farkındalar mı problemin.. Ayrıca önerdiğiniz gibi Darty'e gidip başka TV'lerde de aynı şeyi denemeyi düşünüyorum. Umarım çözülür...

Bugün bu problemin çözümü ile ilgili LG Call Center'ı aradım:

1) 444 6543 LG Call Center'ı aradım. Problemim için MTV Elektronik adlı İstanbul-Anadolu Yakası'nda bir şirketle görüşmemi söylediler. (365 5420)
    2) MTV Elektronik bu şikayeti daha önce de aldıklarını, fakat yazılımın dizaynı gereği böyle bir kısıt olduğunu ve birşey yapamayacaklarını söyledi. Aynı zamanda Samsung TV'lerde de aynı kısıtın bulunduğunu söyledi. Yurtdışı LG teknik destekle yazışmak istediğimi söylediğimde beni yeniden call center'a yönlendirdi.
    3) 444 6543'ü tekrar aradım. Bu kez farklı birisi çağrımı yanıtladı. Aynı şikayeti daha önce aldıklarını, ve yurtdışı teknik destek (Dubai) ile yazıştıklarını, fakat TV yazılımının dizaynı gereği USB'den medya izlenirken MotionPlus'ın kapatılamadığını aktardı. Firmware upgrade'in de bir işe yaramayacağını, aynı kısıtın sadece LG'de değil diğer TV'lerde de olduğunu söyledi.

Yurtdışı LG teknik destekle direkt yazışmak istediğimi söylediğimde beni global web sitelerine yönlendirdiler. Henüz yazışmayı denemedim, ama pek umutlu değilim, anlaşılan firmware upgrade'i ile de çözülecek gibi değil.. :((

Bu arada genel olarak call center operatörleri "idare eder" kalitede. Hem konuşma/iletişim becerisi olarak, hem de teknik bilgi olarak vasatı aşamadılar.

• USB sorununu çözmesi lazım LG'nin. Yoksa doğru düzgün bir film izlenmiyor. Açıkçası bu 100 HZ'nin ben bir yararını görmedim. Bazı arkadaşlar kayan yazılara bak diyorda. Filmin içine ettikten sonra yazı kaysa ne olur kaymasa ne olur. Ben hiç bir zaman 100 Hz açmıyorum.

Bazı arkadaşlar USB'den sorunsuz izlediklerini söylüyor? Birden hızlanmalar ws sizde olmuyor mu? Yazılım ile düzeltilebilir bence. Nasıl HDMİ girişlerde kapatılabiliyorsa USB'den de kapanabilir. Biz şikayetlerimi iletelim gerisi onların yapacağı iş.
  • Bu Trumotion dan şikayet edenlerin hepsi anladığım kadarıyla LH5000 kullanıcıları. Bu durumda bu modelde bir sorun olması muhtemel. LH7000 ve LH4000 sahiplerinden hiç böyle bir şikayet gelmedi. Bence 100/200hz özelliğinin kapatılabilmesini değil, 200hz açıkken yaşanan atlama ve hızlı oynatmanın nedenine çözüm aranmalı.. Bu TV'lerin en büyük özelliği 100hz ve üstü olmaları, bu özelliği kullanmak için alıyorsunuz; kapatmak kadar mantıksız birşey yok. O yüzden memnun değilim diye TV'leri iade edin ya da Teknik servisle konuşmalarınızı USB'den trumotionu kapatmak yönünde değil, atlama ve hızlı akışın nedenine kaydırın da bir çözüm bulsunlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mckork

Bu Trumotion dan şikayet edenlerin hepsi anladığım kadarıyla LH5000 kullanıcıları. Bu durumda bu modelde bir sorun olması muhtemel. LH7000 ve LH4000 sahiplerinden hiç böyle bir şikayet gelmedi. Bence 100/200hz özelliğinin kapatılabilmesini değil, 200hz açıkken yaşanan atlama ve hızlı oynatmanın nedenine çözüm aranmalı.. Bu TV'lerin en büyük özelliği 100hz ve üstü olmaları, bu özelliği kullanmak için alıyorsunuz; kapatmak kadar mantıksız birşey yok. O yüzden memnun değilim diye TV'leri iade edin ya da Teknik servisle konuşmalarınızı USB'den trumotionu kapatmak yönünde değil, atlama ve hızlı akışın nedenine kaydırın da bir çözüm bulsunlar.

Şöyle ki, ben 47LH4000 kullanıcısıyım ve kesinlikle rahatsızım. Ve motionplus denen teknolojiye sahip her televizyon bu mod açıken beni rahatsız ediyor. Neden 100 hz aldın derseniz, evet bu konu rahatsız ediyor ama az da olsa bazı yayınlarda, bazı programlarda açınca düzgün bir görüntü almama yardımcı olabiliyor. Ama çoğu zaman bana akıclık şeklinde kazandırdığı şey aslında benim gözümde akıcılık değil sinir bozucu bir hızlandırma sadece.

Bu yüzden bu özelliği kapatmanın mantıksız olduğunu düşünmüyorum.

• arkadaşlar bende 47 lh 4000 kullanıcısıyım. hatta bu konu başlığında frame atlamasını ilk gündeme getiren de benim. yaptığım denemelerde ve görüştüğüm teknik servislerden edindiğim bilgilere göre mevcut software de usb den 100hz' i kapatma olayı şimdilik imkansız!! ama LG nin ve diğer üreticilerin bu ortak soruna en kısa zamanda çözüm bulacaklarını umut ediyorum!

sd yayında da azaman azaman olan frame atlamalarını engellememin tek yolu 100 hz'i kapatmak veya orta düzeyde kullanmak. ama cnbc-e ntv gibi kanalları izliyorsanız 100hz i açık tutmakda fayda var, akan yazılardaki fark müthiş!!!
  • Problem yaşayan sayısı 4 oldu. Başka USB'den film izlerken frame atlamaları ve hızlı geçişler yaşayan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.