Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: crossfire

@loko
    Mavi'de peşin 2700 tl.'ye geliyor. Mavi, 2 yıl distrübütör garantisi veriyor mu? Yoksa İst.Bil. gibi kendi garantisini kendisi mi veriyor?

Malesef garanti konusunda bilgim yok.Maviyi arayıp sormak lazım kendi garantisimi degilmi?
  • ati kullanıyorsan ekran kartının ses sürücüsünün kurulup kurulmadığına bir bak eğer kurulduysa denetim masasından ses device ını değiştirip deneyebilirsin ben ati kart kullandığımdan onun için olanı yazdım
  • Arkadaşlar bende lg lh 4000 kullanıcısıyım. birkaç problemim var. usb den film oynatma özelliğini açtım, ancak usb ye hardiskimi takınca sık sık dışarı atıyor. hardiski okuyor ama sürekli kapatıp duruyor. ikinci bir problemimde hdmi bağlantısı yaptığımda bilgisayarıma sesi tv den alamıyorum, ses bilgisayardan geliyor. Bu sıkıntıları yaşayan ve çözen arkadaşların yardımını bekliyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurata

Arkadaşlar bende lg lh 4000 kullanıcısıyım. birkaç problemim var. usb den film oynatma özelliğini açtım, ancak usb ye hardiskimi takınca sık sık dışarı atıyor. hardiski okuyor ama sürekli kapatıp duruyor. ikinci bir problemimde hdmi bağlantısı yaptığımda bilgisayarıma sesi tv den alamıyorum, ses bilgisayardan geliyor. Bu sıkıntıları yaşayan ve çözen arkadaşların yardımını bekliyorum...

PC den HDMI bağlantısını bende denedim ses gitmiyor.
    Bunun sebebi PC nin görütüyü ekran kartından, sesi anakart veya ses kartından veriyor olması olabilir.
    Bu durumda ses çıkışından TV nin ses girişine ayrı bir bağlantı gerekiyor sanırım. Bendeki LH5000 de böyle bir giriş var.
    HDMI çıkışlı Hiremco X3 ile bağladığımda bir sorun yok. Ses ve görütü HDMI den gidiyor.

• Teknosa'da 42LH5000 'nin peşin fiyatı 2879 tl.'ye düşmüş. Uzun süredir , 3000 tl. idi. Internet'ten alınırsa 300 tl. hediye çeki, mağazadan alınırsa sehpa yarı fiyatına geliyor (benim almak istediğim borul sehpa 400 tl. yerine 200 tl. oluyor). Net'ten İst.Bil. ve Mavi Bilg. harici nerden LG alabilirim ?
  • Arkadaşlar , 42LH4000 ile 42LH5000 'i yanyana gören var mı? Bu tv'lerin farkı sadece şunlar mı?
    Lh5000 --> 200 hz. Lh4000-->100 Hz.
    Lh5000--> usb'den video oynatıyor , Lh4000--> oynatmıyor.
    Önceki sayfalarda Lh4000'nin video oynattığı da ispatlandı. O zaman tek fark 100 - 200 hz. kalıyor. Sizce , 100 ile 200 hz. arasıda ki fark o kadar önemli mi? 2 tv'den birini alıcam. Karar veremiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurata

Arkadaşlar bende lg lh 4000 kullanıcısıyım. birkaç problemim var. usb den film oynatma özelliğini açtım, ancak usb ye hardiskimi takınca sık sık dışarı atıyor. hardiski okuyor ama sürekli kapatıp duruyor. ikinci bir problemimde hdmi bağlantısı yaptığımda bilgisayarıma sesi tv den alamıyorum, ses bilgisayardan geliyor. Bu sıkıntıları yaşayan ve çözen arkadaşların yardımını bekliyorum...

Ekran kartınızın ses iletimini desteklemesi lazım. Eğer destekliyorsa ekran kartı ile ses kartını (veya anakart)bir audio kablosu ile birbirine bağlamalısınız. Bunun için ekran kartında ses girişi yoksa zaten kartınız sesi iletmeyi desteklemiyordur.

Saygılar.
  • Az önce Teknosa'ya gittim. 47LH4000 --> 2850 tl. peşin. 42LH5000 ile aynı fiyat. İki arada bir derede kaldım. 3.000 tl. peşin param var. Lütfen bana bir fikir verin, Siz olsanız hangisini alırdınız? 42LH5000 'mi 47LH4000'mi ? 47LH4000 'de usb'den video oynatıyor mu?
  • quote:

Az önce Teknosa'ya gittim. 47LH4000 --> 2850 tl. peşin. 42LH5000 ile aynı fiyat. İki arada bir derede kaldım. 3.000 tl. peşin param var. Lütfen bana bir fikir verin, Siz olsanız hangisini alırdınız? 42LH5000 'mi 47LH4000'mi ? 47LH4000 'de usb'den video oynatıyor mu?

PM attım hocam.
  • keşke pm atmasaydın hocam bizde öğrenseydik neyin ne olduğunu.panasonic plazma ile lg arasına sıkışıp kaldım.hangisi alsam diye.yardımcı olsanız çok sevinirim.

PM attım hocam.
  • quote:

Teknosa'da 42LH5000 'nin peşin fiyatı 2879 tl.'ye düşmüş. Uzun süredir , 3000 tl. idi. Internet'ten alınırsa 300 tl. hediye çeki, mağazadan alınırsa sehpa yarı fiyatına geliyor (benim almak istediğim borul sehpa 400 tl. yerine 200 tl. oluyor). Net'ten İst.Bil. ve Mavi Bilg. harici nerden LG alabilirim ?

İnternetten alınırsa garanti konusunda sıkıntı oluyormuş. Karşınızda muhatap olmadığı için doğrudan servis ile başbaşa kaliyorsunuz.
    Mağazadan alıpta kurulum aşamasında sorun çıkarsa doğrudan mağazadan değiştirebiliyorsunuz.
    Bunu söyleyen Teknosada çalışan bir tanıdık. İnternetten almayın Teknosadan hiç almayın Altunizade LG Shop (LG nin kendi mağazasıymış)
    Ben oradan aldım 42LH5000 i peşin 2720TL.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ybektas55

quote:

Teknosa'da 42LH5000 'nin peşin fiyatı 2879 tl.'ye düşmüş. Uzun süredir , 3000 tl. idi. Internet'ten alınırsa 300 tl. hediye çeki, mağazadan alınırsa sehpa yarı fiyatına geliyor (benim almak istediğim borul sehpa 400 tl. yerine 200 tl. oluyor). Net'ten İst.Bil. ve Mavi Bilg. harici nerden LG alabilirim ?

İnternetten alınırsa garanti konusunda sıkıntı oluyormuş. Karşınızda muhatap olmadığı için doğrudan servis ile başbaşa kaliyorsunuz.
    Mağazadan alıpta kurulum aşamasında sorun çıkarsa doğrudan mağazadan değiştirebiliyorsunuz.
    Bunu söyleyen Teknosada çalışan bir tanıdık. İnternetten almayın Teknosadan hiç almayın Altunizade LG Shop (LG nin kendi mağazasıymış)

Merhaba ,
    İstanbul'a gelme imkanım yok. "Altunizade LG Shop" 'tan dükkana gitmeden alabilir miyim? Net üstünden kredi kartına tek çekim satış yaparlar mı? Ayrıca, bu mağazanın telefon nosunu verirsen sevinirim. 47LH4000 kaç Tl acaba?

• Ne kadar büyük, o kadar iyi !
    LH4000 ile LH 5000 video oynatma yetenekleri arasında fark yok, çünkü firmware'leri aynı. Sadece LH4000'de bir hile yapmak gerekiyor
    quote:

Az önce Teknosa'ya gittim. 47LH4000 --> 2850 tl. peşin. 42LH5000 ile aynı fiyat. İki arada bir derede kaldım. 3.000 tl. peşin param var. Lütfen bana bir fikir verin, Siz olsanız hangisini alırdınız? 42LH5000 'mi 47LH4000'mi ? 47LH4000 'de usb'den video oynatıyor mu?
  • Yeni ATI kartların üzerinde ses çipi var. Ses kartı olarak o çipi seçiyorsunuz. Bundan sonra ek kabloyla, bağlantıyla uğraşmanıza gerek yok! Grafik kartından çıkan DVI_HDMI çeviriciden geçtikten sonra tek kabloyla televizyona ses de görüntü de gidiyor. Daha açık olarak, bendeki ATI 4670 grafik kartının DVI çıkışından ses de iletiliyor. Kendi DVI - HDMI adaptörünü kullanırsanız bu ses, HDMI kabloya aktarılıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: mckork

Ekran kartınızın ses iletimini desteklemesi lazım. Eğer destekliyorsa ekran kartı ile ses kartını (veya anakart)bir audio kablosu ile birbirine bağlamalısınız. Bunun için ekran kartında ses girişi yoksa zaten kartınız sesi iletmeyi desteklemiyordur.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 18 Haziran 2009; 9:12:40 >
  • @Asus535
    Peki, 4000 ile 5000 arasında birde 100 - 200 hz. farkı var. Bu fark hakkında ki yorumunu alabilir miyim?
  • Sn. mckork hdmi bağlantı ile ilgili bilgi için teşekkürler. Diğer problemim hakkında fikri olan arkadaş var mı? usb bağlantısının sürekliliği yok zaman zaman dışarı atıyor. sonra tekrar başa dönüyorum.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ybektas55

quote:

Merhaba ,
    İstanbul'a gelme imkanım yok. "Altunizade LG Shop" 'tan dükkana gitmeden alabilir miyim? Net üstünden kredi kartına tek çekim satış yaparlar mı? Ayrıca, bu mağazanın telefon nosunu verirsen sevinirim. 47LH4000 kaç Tl acaba?

Merhaba

LG Shop Tel. 0216 651 19 02-03 Mağ. Müd. Ender Sevim ile görüşebilirsiniz.

42" lerde hesaplı idi fiyatları 42 LH5000 2720TL. - 42LH4000 2350TL. Araştırmalarım sonucu büyük Elektronik mağazalarda 42LH5000 için Elecroworld - Darty - Mediamarkt fiyatları 2880TL.
    Teknosa da daha yüksekti şimdi aynı seviyeye çekmişler fiyatı. Diğer mağazalar peşim fiyatına anlaşmalı banka kartına 5 taksit yaparken
    Teknosa %10 fark koyup 10 taksit yapıyor. Hediye çeki olayı ise peşin alımlarda geçerli değil. %10 zamlı alıp %10 hediye çeki alacaksınız
    avantajlı bir tarafı varmı onu sizin yorumunuza bırakıyorum.

Bazı yorumlarda ne kadar büyük alırsanız iyi olur denilmiş. Bu düşünce bana göre yanlış. Benim salonum 20m2 civarında TV ye en uzak nokta 4m.
    Tv yi alalı 1 hafta oldu 42" büyükmüş gibi geliyor. Zamanla alışınca normal gelebilir. Benim görüşüm 4m. mesafeye kadar 42" yeterli daha uzak mesafeler için 47" düşünülmeli. Birde ekran büyüdükçe kalitesi düşük yayınlarda görüntü biraz daha kötü oluyormuş.

LH4000 - LH5000 farkına gelince: Belirgin olanları 100Hz. 200Hz. - 3Ms. 2Ms. DivX olayı benim için öncelik değildi DivX Player ve PC mevcut olduğuiçin.
    Başlarda bende LH4000 üzerine yoğunlaşmıştım fakat forumda yapılan kullanıcı yorumlarında bazı olumsuz görüşler vardı. LH5000 daha sonra geldiği için
    pek fazla yorum yok forumda. Bütçemin pek uygun olmamasına rağmen biraz zorlayarak LH5000 i aldım şu an için memnunum.
    Günümüz şartlarında 200Hz. 2Ms. gerekli olmayabilir fakat bu TV nin ortalama 15 yıl ömrü var daha sonraki yıllarda gerekli olabilir diye düşünüyorum.

Herkese aldığı, alacağı ürünün hayırlı olmasını diliyorum.

• Arkadaşlar merhaba, LH7000 serisi TV lerde servis menüsüne nasıl giriliyor. Anlatan olursa sevinirim. Birde bildiğim kadarı ile LH7000 serisi için şu ana kadar bir firmware update çıkmadı. Çıkarsa nereden buluruz.

Teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: semihm

Arkadaşlar merhaba, LH7000 serisi TV lerde servis menüsüne nasıl giriliyor. Anlatan olursa sevinirim. Birde bildiğim kadarı ile LH7000 serisi için şu ana kadar bir firmware update çıkmadı. Çıkarsa nereden buluruz.

Teşekkürler..

Semih kardeş, öncelikle şu konuda uyarayım ki sizi, yanlış birşey yapmayın. Servis menusune girince çok fazla kurcalamayın, en azından bir ayarı değiştirirken ilk yani orjinal ayarı bir yere not alın ki sonradan bir karışıklık olmasın çünkü bu ayarları resetleme ya da fabrika ayarlarına dön demekle ilk haline alamıyorsunuz.

Servis menusune girmek ise çok kolay. Kumandanın ok tuşuna basılı tutarken TV'nin yanındaki OK tuşuna da aynı anda menu gelene kadar basılı tutacaksınız. iİfre soracak "0000" girdiniz mi servis menusundesiniz. Ne yaptığınızı bilmiyorsanız fazla kurcalamayın.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZvAnA -- 18 Haziran 2009; 14:55:46 >

• arkadaşlar merhaba, ben lh5000 nin 32" ini almak istiyorum ama bulamadım bi türlü stoklarda yok, istanbulda avrupa yakasında nerede olduğunu bilen varmı?

teşekkürler şimdiden...
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.