Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: metalok
    Y.EMRE birkaç sayfa önce aradığın cevap olacaktı.
    Yalnız bu işlem televizyonun garantisini bitiriyor haberin olsun.

tesekkurler metalok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FOREVERFORYOU

quote:

Orijinalden alıntı: metinardicli

quote:

Orijinalden alıntı: metintiril

Selamlar.. yaklaşık 3 aydır 32'' LG LH 4010 modelini kullanıyorum. forumlarda araştırma yaptım ama hernedense NTFS formatındaki 320 gb lık westerndigital hdd mi görmüyor. onun yerine 4gb FAT flash belleğimi görüyor ve dolayısyla ufak divxleri izleyebiliyorum. bu soruna nasıl bir çözüm bulabiliriz. NTFS formatındaki hdd mi tvden nasıl tanıtabilirim. firmvare ile ilgili bir sorun olabilrmi.. 3.15 yüklü olarak geldi. yükseltme yapmadım. sadece usb için hack olayını yaptım. konuyu bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum..

rica etsem 320 GB lık WD yi FAT32 ile formatlayıp öyle denermisiniz... sanırsam TV sadece FAT formatını okuyabiliyor...

İşin gıcık tarafıda fat32 formatlı bir belleğe en fazla 4 gb lık dosyalar atabiliyorsunuz. 4 gb dan fazla olursa bölmek zorunda kalıyorsunuz.

hdd nin içi tamamiyle mkv filmlerle dolu. büyüzden format atamıyorum. gerçi fat32 olarak formatlasamda arkadaşın dediği gibi filmleri bölüp öyle atmam gerekecek. benim istediğim hddyi bağlayıp görmesi.. yanılmıyorsam lh5000 ve 7000 serilerinde ntfs formatlı harddiskleri görüyormuş. bende bu işin çözülemeyeceğini düşünüp bugün sanalmarketimden wd hd media player in yeni versiyonu çıkmış onu aldım.. harika bir alet. hiç uğraşmayın incelleyin ve alın derim. bütün kartlara peşin fiyatına taksit var ve fiyatı kampanyalı. 224 tl.. bugün cumartesi elime geçerse pazar günümü iple çekerim :) arşivde var 450 tane mkv film. bence iyimi yaptım media playerı almakla arkadaşlar :(

buda linki..
    http://www.sanalmarketim.com/urun/d7d4e5890424c847dbf06030d6a07894/WESTERN-DIGITAL-WDBABG0000NBK-EESN-WD-TV-HD-Media-Player

birde internete bağlananı var..
    http://www.sanalmarketim.com/urun/baf840ebab5899dbbdcfa7579c4f17be/WESTERN-DIGITAL-WDBAAP0000NBK-EESN-WD-TV-Live-Media-Player-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bycesurr -- 19 Aralık 2009; 1:54:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DFX

Arkadaşlar görüntü için menude yapılması gereken ideal ayarlar nedir?

AV forumundan alıntıdır...

backlight---50
    contrast---80
    brightness-67
    sharpness-50
    colour-----48
    tint-------0

bunlar çok kullancı tarafından uygun görülmüştür...
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinardicli

quote:

Orijinalden alıntı: DFX

Arkadaşlar görüntü için menude yapılması gereken ideal ayarlar nedir?

AV forumundan alıntıdır...

backlight---50
    contrast---80
    brightness-67
    sharpness-50
    colour-----48
    tint-------0

bunlar çok kullancı tarafından uygun görülmüştür...

Teşekkürler
  • Burada çok yararlı paylaşımlar oluyor.
    Tüm kullanıcı ve paylaşımcılara içten teşekkürler.

Ben,usb'den 320 Gb'lık harddisk kutusu ile bağlanıyorum.
    Formatı ntsf.
    Hiçbir kısıtlama yaşamadım.Oynatma tuşları çalışıyor,altyazı varsa gösteriyor,altyazının konumunu ayarlayabiliyorum.
    Buradaki önemli nokta,bağlantı yaptığınız usb aygıtı 8 Gb'e kadar besleme gerektirmeden destekliyor.
    Bu boyuttan itibaren usb beslemeli bir kablo ile takviye edilmesi veya harici besleme aygıtıyla disk/belleğin beslenmesi gerekiyor.

3.55 konusunda deneyimlerini aktaran arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
  • metinardicli,muratsnk teşekkürler,sağolun.
    deneyeceğim :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavaslan -- 20 Aralık 2009; 3:02:46 >
  • arkadaşlar hızlıal dan lg lcd alan oldumu ürünleri tr garantili mi yoksa istanbul bilişim gibi mi?
  • metintiril hocam.. tekrar denesydin falan.. ntfs kesin destekler... 4000 serisi de destekler... aynı çünkü player parçaları lh serilerinin... neyse hayırlı olsun değilim...
  • lg 4000 sahibiyim. bu televizyon il ene yapilir ne yapilmaz hal acozemedim. forumun tamamini okudum nerdeyse. herkes birseyler yazmis sagolsun ama kimse ne kullaniyor yazmamiz. hersey karman corman veya bana oyle geliyor
    sorularim sunlar LG Lh 4000 icin
    1- firmware nedir ve ne ise yarar
    2- usb den film seyretmek icin hangi gizli ayarlarin yapilmasi gerekiyor
    3- hd filmler nasil seyredilir? herhangi bir upscaling ozelligi olan dvd player alirsak ise yarar mi yoksa external olarak satilan media playerlar var, onlardan mi almak gerekiyor?

4- biri gelip herseyi ayarlayabilir mi???
    saka bi ryana bu sorularima cevap verirseniz sevinirim. lutfen forum icinde arastir demeyin, cok baktim cunku, hersey karman corman. bir baslik altinda degisik baska konulara da girilmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozguryasar

lg 4000 sahibiyim. bu televizyon il ene yapilir ne yapilmaz hal acozemedim. forumun tamamini okudum nerdeyse. herkes birseyler yazmis sagolsun ama kimse ne kullaniyor yazmamiz. hersey karman corman veya bana oyle geliyor
    sorularim sunlar LG Lh 4000 icin
    1- firmware nedir ve ne ise yarar
    2- usb den film seyretmek icin hangi gizli ayarlarin yapilmasi gerekiyor
    3- hd filmler nasil seyredilir? herhangi bir upscaling ozelligi olan dvd player alirsak ise yarar mi yoksa external olarak satilan media playerlar var, onlardan mi almak gerekiyor?

4- biri gelip herseyi ayarlayabilir mi???
    saka bi ryana bu sorularima cevap verirseniz sevinirim. lutfen forum icinde arastir demeyin, cok baktim cunku, hersey karman corman. bir baslik altinda degisik baska konulara da girilmis.

1. firmware sadece (normalde) servis elemanlarında bulunur ve bu gibi şeyler son kullanıcılara verilmez, çünkü her an yapılacak yalnış bir uygulama sonucu TV yi çöpe atma ihtimalimiz vardır (ÖRNEK LH modellerinin v3.48 numaralı firmware ile gelen TV leri V3.15 e geri dönünce PANELi kilitliyor = TV yi çöpe at!!!)... bunun içn tehlikelidir bu işlem.. Ancak AV forumdaki elemanlar sanırım LG teknik servisinde çalışıyorlar ki bunun için oradan heryere yayılım oluyor...

2. USB den film seyretmek için 2 yöntem var...

-1. Forumda verilmişti ... Şayet SIS uygulaması çaılştırabilen bir Symbian Telefonunuz varsa buna yükleyeceğiniz LG kumanda yazılımı ile TV nizin firmware ını değiştirmeden USB menüsünü aktif edebilirsiniz... burada esas amaç telefonunuzdan kızılötesi dalga ile TV ye özel bir kod göndermektir... en koly yol budur...*ZAHMETSİZ*

-2. ŞAYET TV niz V3.48 DEĞİL İSE BU GEÇERLİ DİR... YANİ V3.24, V3.37 or V3.40. or V3.55 bu firmware ile geldi ise USB aktiv olabilir... Yapılacak şey TV modelinize uygun v3.15 yazılımı bulmak ve onu TV ye kurmak... sonra kumanda üzerinden SERVİS menüsüne girip USB aktif etmek.... sonra istenirse tekrar üst verisynlara çıkılabilir...*BİRAZ ZAHMETLİ AMA BENİM GİBİ FİRMWARE MACERASI YAŞAMAK İSTEYNELER İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN*

3. UPSCALİNG pek mantıklı bir çözüm olarak gözükmüyor... WD nin yeni media player 'ı var ya da POPCORN alabilirsiniz... Fazla 1080p kasmadığınız sürece TV de bir sorun çıkmayacaktır...

4. Çok çok kaolay bu işlemler... aşağıdaki siteyi takip ediniz orada herşey anlatılmışşş kolay gelsin...

http://lgusb.wikispaces.com/

• Tesekkur ederim Metin Bey. En kolayi bir tane western digital alip, torrent veya emuledan 1080 filmleri indirip seyretmek.
  • 2.5 hdd nin usb kablosu çok kaliteli ve biraz kısa cinsten olursa ek güç kaynagı gerekmiyor bilgilerinize...
  • Ben XS-extra smart external hd usb'den denedim,besleme gerektirmeden izlenebiliyor.
    Bu durumda,tv'den besleneceği için,acaba işlemciye yük biner mi,yada başka bir besleme kaynağı sorunu çıkarırmı diye de çekiniyorum.
  • bende bir LCD almak istiyorum, fiyat performans en iyi LG gibi gözüküyor, birde beni usb den mkv dosyalari oynatabilmesi cezbediyor tabi. yalniz bir arkadasta 26lh2000 var, usbden bir kac mkv oynattim, görüntü kalitesi beni tatmin etmedi, film 720p olmasina ragmen renkler solgundu. usb den fotograflar daha bir kötü gözüküyordu, renkler ve kontrast cok kötü. ve usb player calismaya basladiginda tv de hic bir ayar yapamiyorsun. Notebook ile bagladik arada acayip fark vardi. Ben 37LH4000 almak istiyorum, onda nasil acaba usb oynatimi? usb den oynatan mediaplayer tüm lg modellerinde aynidir sanirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jv96

bende bir LCD almak istiyorum, fiyat performans en iyi LG gibi gözüküyor, birde beni usb den mkv dosyalari oynatabilmesi cezbediyor tabi. yalniz bir arkadasta 26lh2000 var, usbden bir kac mkv oynattim, görüntü kalitesi beni tatmin etmedi, film 720p olmasina ragmen renkler solgundu. usb den fotograflar daha bir kötü gözüküyordu, renkler ve kontrast cok kötü. ve usb player calismaya basladiginda tv de hic bir ayar yapamiyorsun. Notebook ile bagladik arada acayip fark vardi. Ben 37LH4000 almak istiyorum, onda nasil acaba usb oynatimi? usb den oynatan mediaplayer tüm lg modellerinde aynidir sanirim.

Ben 37LH4000 kullanıyorum ve çok memnunum.Usb'den film resim müzik kullanışlı bir özellik.Dediğiniz gibi,usb'den izlenen filmler için ayar olmaması olumsuzluk.
    Ama,adı üzerinde lcd tv,bu bakımdan artıları çok.USB olayına takılmamakta yarar var bence.Resim ve müzik tamam da,video için henüz rüştünü ispata ihtiyaç var.Medya oynatıcıyla denemedim.Dvd oynatıcıyla çok keyifli ve tatminkar.
    Akıllı sensör,100Hz.,enerji tasarrufu,24 fr gerçek sinema özelliği,ekran koruyuculu ve ışık süzücü panel...aklıma bunlar geliyor.Bir de,panel üretici marka olması beni bu markaya yöneltti.94 ekran ara boyut,orta büyüklükteki salon/mekanlar için ideal.

• quote:

Orijinalden alıntı: metintiril

Selamlar.. yaklaşık 3 aydır 32'' LG LH 4010 modelini kullanıyorum. forumlarda araştırma yaptım ama hernedense NTFS formatındaki 320 gb lık westerndigital hdd mi görmüyor. onun yerine 4gb FAT flash belleğimi görüyor ve dolayısyla ufak divxleri izleyebiliyorum. bu soruna nasıl bir çözüm bulabiliriz. NTFS formatındaki hdd mi tvden nasıl tanıtabilirim. firmvare ile ilgili bir sorun olabilrmi.. 3.15 yüklü olarak geldi. yükseltme yapmadım. sadece usb için hack olayını yaptım. konuyu bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum..

HDD'yi FAT'a çevirmenize gerek yok, NTFS'i de görüyor.
    Zaten arkadaşların da belirttiği gibi FAT32 en fazla 4GB'ı destekliyor.
    Ben de iki tane HDD var ikisi de NTFS biri 3,5" 500 GB WD (harici enerji gerekiyor) diğeri 2,5" 320 GB NoName (USB'den besleniyor) bir cihaz.
    Uzatma kablosuyla 500 GB'ı görüyor 320 GB'ı görmüyor, ancak 320 GB'ı direk takarsam (uzatma kablosuz) onu da görüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yavaslan

quote:

Orijinalden alıntı: jv96

bende bir LCD almak istiyorum, fiyat performans en iyi LG gibi gözüküyor, birde beni usb den mkv dosyalari oynatabilmesi cezbediyor tabi. yalniz bir arkadasta 26lh2000 var, usbden bir kac mkv oynattim, görüntü kalitesi beni tatmin etmedi, film 720p olmasina ragmen renkler solgundu. usb den fotograflar daha bir kötü gözüküyordu, renkler ve kontrast cok kötü. ve usb player calismaya basladiginda tv de hic bir ayar yapamiyorsun. Notebook ile bagladik arada acayip fark vardi. Ben 37LH4000 almak istiyorum, onda nasil acaba usb oynatimi? usb den oynatan mediaplayer tüm lg modellerinde aynidir sanirim.

Ben 37LH4000 kullanıyorum ve çok memnunum.Usb'den film resim müzik kullanışlı bir özellik.Dediğiniz gibi,usb'den izlenen filmler için ayar olmaması olumsuzluk.
    Ama,adı üzerinde lcd tv,bu bakımdan artıları çok.USB olayına takılmamakta yarar var bence.Resim ve müzik tamam da,video için henüz rüştünü ispata ihtiyaç var.Medya oynatıcıyla denemedim.Dvd oynatıcıyla çok keyifli ve tatminkar.
    Akıllı sensör,100Hz.,enerji tasarrufu,24 fr gerçek sinema özelliği,ekran koruyuculu ve ışık süzücü panel...aklıma bunlar geliyor.Bir de,panel üretici marka olması beni bu markaya yöneltti.94 ekran ara boyut,orta büyüklükteki salon/mekanlar için ideal.

Ben de 37LH4000 kullanıyorum, çok memnunum, tavsiye ederim. PC ye bağlayıp monitör gibi kullanıyorum, bol bol Play Station 2 oynuyorum ve kesinlikle komposit kablo ile PS2 oynamanızı tavsiye ediyorum. Televizyon olarak Teledünya izliyorum, normal kablolu yayından gözle görülür derecede iyi.

• Arkadaşlar birşey dikkatimi çekti onu paylaşmak istiyorum. Şu günlerde bir LCD almayı düşünüyorum.

Samsung LE-32B650 ile
    LG 32LH7000 arasında gidip gelmekteyim.

LG nin sitesinde inceledim (http://www.lge.com/tr/tv-ses-video/televizyon/LG-lcd-tv-32LH7000.jsp)

32LH7000 için HD Ready yazıyor oysa tüm alışveriş sitelerinde 32LH7000 için Full HD yazıyor.
    Bu yazım farklılığı LG nin tevazusundan mı kaynaklanıyor yoksa alışveriş sitelerindeki yanlış tanıtımdan mı? Anlayamadım :S

Ve bu ürünlerden her ikisini de canlı görüp kullanan arkadaşların tavsiyeleri neler..
    Vakit ayırıp yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loverbadi -- 25 Aralık 2009; 21:32:36 >
  • 42LH3000 var bende. Pc bağlantısı için kablo önerileri olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koppa -- 26 Aralık 2009; 15:45:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: loverbadi

Arkadaşlar birşey dikkatimi çekti onu paylaşmak istiyorum. Şu günlerde bir LCD almayı düşünüyorum.

Samsung LE-32B650 ile
    LG 32LH7000 arasında gidip gelmekteyim.

LG nin sitesinde inceledim (http://www.lge.com/tr/tv-ses-video/televizyon/LG-lcd-tv-32LH7000.jsp)

32LH7000 için HD Ready yazıyor oysa tüm alışveriş sitelerinde 32LH7000 için Full HD yazıyor.
    Bu yazım farklılığı LG nin tevazusundan mı kaynaklanıyor yoksa alışveriş sitelerindeki yanlış tanıtımdan mı? Anlayamadım :S

Ve bu ürünlerden her ikisini de canlı görüp kullanan arkadaşların tavsiyeleri neler..
    Vakit ayırıp yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.

tv full hd 32 lh7000 bende de var...samsung da bi arkadaşımda var 32b650 pek inceleme fırsatı bulamadım ama görüntüleri hemen hemen aynı kalitede lg nin ekran mat samsungun parlak gündüz evde perde falan açık çok ışık girerse eve sanırım samsung da fazla yansıma olur....
    Yalnız samsung da bi özellik varmış lg de yok o ethernet kablosu ile kendi pc ne bağlanıp paylaştığın bi klasördeki dosyaları açabiliyormussun...O özellik yok lg de bence gerekli bi özellik eğer kullanışlıysa...

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.