Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Deniz39, arka plan ışığını arttırınca o toz bulutu daha çok ortaya çıkıyor, tersi azaltınca azalıyor.
    Servisin dediği şeyler bana pek olası gelmedi.
    Ben bir aydır kullanıyorum hala geçmedi.
    Yok yani içindeki nemi çıkartmak için saç kurutma makinesi ile müdahale mi edelim(!)
  • deniz39 bilgilendirme için teşekkürler.
    bulduğunuz çözümü ben de deniyorum,ancak,altın uçlu skart farz olunca bunun sesi de olumsuz etkileyebileceğini düşünerek size önermedim.
    ikinci skart,genellikle 5+1 ses sistemindeki dvd player için kullanılıyor.
    dün,teknosa'ya uğradım sorunu açtım.satıcı,playersiz ses sisteminin teknosa'larda satılmadığını söyledi ve 400 tl'den başlayan 5+1'leri tanıtmaya başladı.
    anladığım şu:
    her marka,tv yi satıyor,sonrada meraklısına ses sistemi, satıyor,tabii dvd playerla birlikte..!
    satış stratejisi bu olsa gerek,yoksa dünyanın sayılı lcd tv üreticisi lg,panelin arkasına bir adet ses çıkş portu koymayı akıl etmez mi :)

çözüm çözümdür,keyifli seyirler diliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamyak

quote:

Orijinalden alıntı: tekquila

arkadaslar selam, burada yazilanlarin cogunu okuduktan kendime bir 32lh5000 aldim.

daha sonra 500 WD my book HDD ile denedim ve onu gordu, ondan sonra 250 gb WD 2,5 pasaport ile denedim ve gormedi, burada yazilanlar isiginda guc kaynagi olmadigi ve bende bir ucu kucuk bir ucu noırmalk usb kablo kullangiim icin calismadigini dusundum.

500 GB 3,5 luk HDD fat32 oldugu icin bi sorun yok fakat benim asil sormak istedigim,
    2 GB lik flash disk imi takitigimda gormuyor, usb de sorun var diyor, defalarca farkli sekilde formatlasam da gormedi ( fat,fat32,ntfs)

acaba bunun sebebi, flash disk dedigim seyin aslinda bir micro sd card in usb adaptoru olmasi olabilirmi? ama bugune kadar playstation dahil heryerde flash disk olarak kullandim,

ayrica bir sorum daha olacak televizyonum lh5000 oldugu icin hic firmware ini kontrol etmek degistirmerk ihtiyaci hissetmedim cubnklu herhangi birt ayar yapmadan her formati destekliyor, sormak istedigim versiyonu degistirmemin bana bunun disinda bir faydasi olur mu yani degistireyim mi?

simdiden yardimlariniz icin tesekkurler

Merhaba bende 32lh7000 var ... 2 gb + 8 gb usb belleklerimi + 80 gb smartdisk + 250 gb maxtor 2.5 usb taşınabilir hdd bunların hepsini sorunsuz çalıştırıyor... ek güç girişi falan kullanmıyorum...yalnız bazen uzun zaman kullanmadığım da tv açık 250 gb maxtor hdd bağlı menüen hdd açtığımda giremiyor sanırım hdd uyku moduna geçince tekrar canlandıramıyor...
    onda da tv yi açıp kapıyom kumandadan sorunsuz giriyor...

sendeki firmware ne acaba bende şu an 3,55 yüklü sanki video gösterimi biraz daha net gibi ..Yalnız cihaz garanti dışına çıkıyormuş bilginize...

o zaman diger usb cihazlar ( 2gb / 250 GB 2,5 WD) sizce neden calismiyor, bir de versiyon degistirmenin usb islemlerde bir faydasi olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Asus535

Bende 47LH4000 var. Televizyonun kulaklık çıkışından aldığınız sesi (stereo olacaktır) ses sistemine aktaramaz mısınız? Sonuç kötü mü olur?
    quote:

Orijinalden alıntı: deniz39
    Arkadaşlar herkese merhaba;
    Dün LG 47LH7000 Serisi lcd televizyon aldım. İki tane sorum olucak.
    1- Evde bulunan sinema ses sistemimde stero giriş var yani L ve R (kırmızı beyaz) Ben bu girişleri dvd veya uydu alıcısının arkasına bağladığım zaman sesi ses sistemimden alıyorum. Fakat Lg nin bu modelinde sanırım ses çıkışı yani output çıkışları bulunmamakta. Sadece kare şeklinde çıkışı olan optik ses çıkışı bulunmakta ama bizdede malesef optik sesi destekleyecek ses sistemi yok.

tv den ses sistemine ses aktarma sorununu yukarda bi yerde anlattığım şekilde halletttim evet anlattığım şekildede zaten stero oluyor (copy - paste yaptım aşağıda var ). Söylediğin gibi ses aktarma işi sadece kulaklık çıkışıylada halledilebilir, ama ses sistemini kullanmak istediğin zaman ikide bir jakı kulaklık girişine takmak lazım(çünkü tvye jak takılı ise tv kendi hoparlörlerinden ses vermez) ben ise sabit bi çözüm buldum(hem kendi ses hem ses sistemi çalışıyor aynı anda) aşağıdaki yöntemle. Bu anlattğım şekilde sadece revevır, dvd veya tvye scart ile tvye ne bağlıysa onun sesi geliyor. Ancak bu şekilde maalesef Usb den bağladığım hdd veyada usb bellekten oynattğım filmlerin sesleri gelmiyor.İşte sadece Usbden bağlanan aygıtların seslerini duymak istediğim zaman jakı takıyorum oda şu şekilde; kulaklık çıkışına bi ucu stereo jacklı (tvnin kulaklık girişine taktım) diğer ucuda r ve l (kırmızı beyaz, ses sisteminin stero girişine bağladım) jaklı bi kablo hazırlayarak (stereo) şeklinde çözdüm. Usbden film falan izlerken jakı takıyorum ses sistemini açıyorum zaten tvnin kendi sesi jakı takınca otomatik kesiliyor ve sadece ses sisteminden usbden bağlanan aygıtların sesini alıyorum

1. maddedeki sorumuda dün şu şekilde halledilebildiğini bi arkadaşım tarafından öğrendim.

Normalde lcd araksında output ses (l ve r) çıkışı yoksa şöyle yapıyoruz

tvnin arkasında 2 adet skart girişi mevcuttur.

bunlardan bir tanesine uydu alıcınınızdan gelen skart bağlanır, diğeri boş kalır.

boş kalan skarta bağlanan bir aparat buldum 3 tl lik (boyutu skartın kafının boyutu kadar)

bu apartın bir yüzünde tv ye takmak için skartlı yüzey diğer tarafındada 2 adet ses çıkışı ( jack şeklinde r ve l kırmızı ve beyaz yani) 1 adet video çıkışı ( jak şeklinde sarı olan) mevcut

bu apartın görevi input olan scart girişini output a çevirip aparatın arka tarafında bulunan bu jaklara tvden gelen sesi ve görüntüyü başka yere aktarmak için kullanılıyor.

apartın üstünde "input" "output" düğmeside mevcut.

tvnin sesini veya görüntüsünü "jak çıkışlı" şeklinde almak isterseniz outputa çeviriyosunuz.

tvye ses veya görüntüyü "jak girişli" şeklinde vermek isterseniz inputa çeviriyosunuz. (jaklı dvd takamk falan için input zaten orjinalde jaklı şekilde tvde mevcut ama extara olarak isterseniz input olarakta kullanabilriniz)

elektronik malzeme satan yerlere input output konvantör arıyorum derseniz bu aparattan bulacaksınız.

ben denedim oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Deniz39, arka plan ışığını arttırınca o toz bulutu daha çok ortaya çıkıyor, tersi azaltınca azalıyor.
    Servisin dediği şeyler bana pek olası gelmedi.
    Ben bir aydır kullanıyorum hala geçmedi.
    Yok yani içindeki nemi çıkartmak için saç kurutma makinesi ile müdahale mi edelim(!)

Güzel fikir evet tvnin kasasından ne zaman buhar çıkmaya başlarsa o an çözülmüştür iş

metalok şaka bi yana dün akşam servis geldi baktı ve daha önce böyle bişeyi fark eden ve şikayet eden biriyle karşılaşmadım dedi , yine aynı hikayeler geçecektir, düzlecektir vs.... adamlar bu konu hakkında bilgisiz

Evet kanal geçişlerinindede belli oluyor simsiyah bi ekran geldiği zamanda belli oluyor ve söylediğin gibi renk ayarlarıyla oynayınca biraz farkediyor belirginliği.

Açıkcası sorunmu değilmi servis buna karar veremedi anlayamadı tecrübemiz olur 1 ay içinde beni bilgilendirirsen sevinirim dedi

Benim 47lh7000 de bu durum devam ediyor daha önce yazdığım şekilde çok akıl veren oldu ama gerçeği bilen yok...

Aslında en güzeli ya yabancı sitelerde konuyu araştırmak yada LG ye bi mail atıp öğrenmek ama ing. okadar iyi değil ve cevapta %90 kalıp şeklinde olucaktır.(en yakın servise başvurun vs..) ama yinede denenebilir.

Yadabu tvden satan marketleri gezip oralarda kendimiz test edicez diğer arkadaşlarında bu işi test etmesi veya sorabilecekleri uzman biri varsa sorup yanıtını bizimle paylaşmasını bekliyeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz39 -- 29 Aralık 2009; 8:44:21 >

• flas flas flas sonnnnn dakika......................

Evet arkadaşlar sorunun adı konuldu backlight bleeding sorunu forumda daha önce tartışılmış cevap şu şekilde ;

sorun lcd tv'ler yaşanan backlight bleeding sorunu özellikle siyah fon üzerinde kendini gösterir üreticiler bu sorunu ışığın kendini
    lcd tv'de bazı bölgelerde abzorve edemediği bölgelerde oluşan bir durum olduğunu söylüyorlar avrupada bunu bir üretim hatası olduğu
    söyleniyor ama türkiyede bunun bir hata olmadığı lcd tv'lerde olabilecek bir durum olduğunu söylüyorlar markaların türkiye temsilcileri
    Arkadaşlar panik yapmayın ben backlight problemi olmayan lcd görmedim. Ya az, ya çok hepsinde biraz var.maalesef bu çoğu lcd de olan bi problem, yani götürsende sonuç değişmez, değişim yapmazlar, ve tamiride yok
    yeni başka bir lcd de alsanız mutlaka olucaktır bu ama ne kadar olucağı şansınıza bağlı, işin garibi Türkiyede satılan ve hiç backlight olmayan bi lcd varmı merak ediyorum gerçekten.

googla backlight bleeding yazıp web genelinde aratınca bi ton bilgi çıkıyor ingilizce, hatta youtubede bayağı bi görüntüde var ama bi çoğunun bulutlanması çok ileri boyuta varmış

benim kendimde bahsettiğim şu durumun sadece çapraz bakınca göründüğü düşünün (bu şekilde önden bakınca çok çok az belli)

http://myego.cz/img/dell-3008wfp/dell-3008wfp-light-bleeding.jpg

Şimdi ilk olarak LG servisi arayıp konu backlight bleeding diye adlandırılan bi durum demek gerekiyorki öğrensinler

Bu arada metalok saç kurutma makinasınada gerek kalmadı...

Şimdi ingilizcesi iyi olan arkadaşlardan konuyla ilgili ingilizce sitelerden araştırma yapıp bizi bilgilendirmesini beklemek en akıllıca yol...

Çözüm varmı ne yapılabilir yada LG bu gibi durumlarda ne yapıyor ( arızalı kabul edip değiştiriyormu, yoksa normaldir aldığın görüntüye bi zararı olmaz devam et mi diyor )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz39 -- 29 Aralık 2009; 10:43:35 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tamyak

quote:

arkadaslar selam, burada yazilanlarin cogunu okuduktan kendime bir 32lh5000 aldim.

daha sonra 500 WD my book HDD ile denedim ve onu gordu, ondan sonra 250 gb WD 2,5 pasaport ile denedim ve gormedi, burada yazilanlar isiginda guc kaynagi olmadigi ve bende bir ucu kucuk bir ucu noırmalk usb kablo kullangiim icin calismadigini dusundum.

500 GB 3,5 luk HDD fat32 oldugu icin bi sorun yok fakat benim asil sormak istedigim,
    2 GB lik flash disk imi takitigimda gormuyor, usb de sorun var diyor, defalarca farkli sekilde formatlasam da gormedi ( fat,fat32,ntfs)

acaba bunun sebebi, flash disk dedigim seyin aslinda bir micro sd card in usb adaptoru olmasi olabilirmi? ama bugune kadar playstation dahil heryerde flash disk olarak kullandim,

ayrica bir sorum daha olacak televizyonum lh5000 oldugu icin hic firmware ini kontrol etmek degistirmerk ihtiyaci hissetmedim cubnklu herhangi birt ayar yapmadan her formati destekliyor, sormak istedigim versiyonu degistirmemin bana bunun disinda bir faydasi olur mu yani degistireyim mi?

simdiden yardimlariniz icin tesekkurler

Merhaba bende 32lh7000 var ... 2 gb + 8 gb usb belleklerimi + 80 gb smartdisk + 250 gb maxtor 2.5 usb taşınabilir hdd bunların hepsini sorunsuz çalıştırıyor... ek güç girişi falan kullanmıyorum...yalnız bazen uzun zaman kullanmadığım da tv açık 250 gb maxtor hdd bağlı menüen hdd açtığımda giremiyor sanırım hdd uyku moduna geçince tekrar canlandıramıyor...
    onda da tv yi açıp kapıyom kumandadan sorunsuz giriyor...

sendeki firmware ne acaba bende şu an 3,55 yüklü sanki video gösterimi biraz daha net gibi ..Yalnız cihaz garanti dışına çıkıyormuş bilginize...

o zaman diger usb cihazlar ( 2gb / 250 GB 2,5 WD) sizce neden calismiyor, bir de versiyon degistirmenin usb islemlerde bir faydasi olur mu?

Pek sanmıyorum firmware güncellemenin işe yarayacağını çünkü eski sürümlerde de sorun yaşamıyordum...Tahminimce flashdiskiniz srtandard bi usb bellek değil onu tamamen eleyin ... Hdd ye gelince sanırım benim kullandığım hdd lere göre daha yüksek güç çekiyo tv usb sinden de yeterli enerji gelmiyor...tv nizle sorunsuz çalışan başka ürünler le denemeniz gerek....
    eğer izin veriyorlarsa satış mağazalarında belleği de hdd yi de rica edip başka bi tv de test edin... yanınızda kabloları da götürün tv ninkisini de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamyak -- 29 Aralık 2009; 17:30:53 >

• Arkadaşlar 37LH4000 kullanıyorum.
    İki gündür backlight bleeding varmı diye bakıyorum.
    Neredeyse 180 derece taradım ve yok böyle bir bulutlanma.
    Sanırsam daha büyük ekranlarda sıklıkla oluşan bir hata.
  • merhaba
    birkaç zamandır 40b651 ile 42lh4000 arasında gidip geliyorum
    benim için internet tv ve usb desteginin önemi yok
    çünkü agırlıklı olarak cihazı pcye baglayıp kullanacagım
    bu durumda benim için ön planda olması gereken özellik
    1/1 piksel mapping yetisi
    samsungda bu destek mevcut
    acaba 42lh4000de de 1080p çözünürlükte bu destegi alabilirmiyim
    bizzat denemiş arkadaşların yorumlarını bekliyorum
    teşekkür ederim..
  • Forumdaki herkeser merhabalar

5-6 senedir tüplü 70 ekran 100 herts sony televizyon kullanıyorum. Son teknolojik gelişmelere dayanamayarak ldc televizyon almaya karar verdim. Evde sinyal kuvveti iyi sayılabilecek kablo tv kullanıyorum. Aynı zamanda ps2 oynuyor ve 5+1 sistemde film izzliyorum.

42 inç minimum 50000 kontrast oranı olan 1080p yi destekleyen televizyon arıyorum. Gözüme LG42LH8000 modeli takıldı. Ancak bu televizyon 50 hert imiş. Aynı zamanda bazı forumlarda 210kw elektrik tüketimi ile fazla olduğu yazıyordu.
    Televizyonu aldığımda teledünyaya geçeceğim. Evde aynı zamanda sınırsız kablo net var. Zaman zaman mkv film indirip izleyemi düşünüyorum.
    LCD de 50 100 herts arası çok fark oluyormu? LH8000 modelini tavsiye edermisiniz? Bütçem 2000 TL nin çok az üzeri?
    Ne tavsiye edersiniz
    Cevap veren arkadaslara şimdiden teşekkür ederim
  • Merhaba. 47LH4000 kullanıyorum. Sürekli laptop'a bağlı olarak film/dizi izliyorum. 1920x1080'de, gerek HDMI, gerekse VGA girişinde "sadce tara" şeklinde bir seçenek var ve 1:1 pixel mapping mevcut. Şu an tv'den doğru yazıyorum bu mesajı da...

quote:

Orijinalden alıntı: aemless

merhaba
    birkaç zamandır 40b651 ile 42lh4000 arasında gidip geliyorum
    benim için internet tv ve usb desteginin önemi yok
    çünkü agırlıklı olarak cihazı pcye baglayıp kullanacagım
    bu durumda benim için ön planda olması gereken özellik
    1/1 piksel mapping yetisi
    samsungda bu destek mevcut
    acaba 42lh4000de de 1080p çözünürlükte bu destegi alabilirmiyim
    bizzat denemiş arkadaşların yorumlarını bekliyorum
    teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre The Sorcerer -- 3 Ocak 2010; 12:11:36 >

• cevap için çok teşekkür ederim yani masaüstü uygulamalarda hiçbir sıkıntıda yok degilmi aynı bir pc monitörü gibi kullanabiliyorsunuz
    bir ss rica etsem mümkünmüdür acaba
    bende bu tvyi agırlıkla multimedya uygulamalar ve oyun için kullanma niyetindeyim tavsiye edermisiniz

40b650 almaktansa 42lh4000 benim için daha iyi olacak hem fiyat olarak hemde marka olarak
  • merhaba arkadaşlar lh7000 lcd aldım sessizlik modunu nasıl sesli hale getirebilirim tv mden ses gelmiyor.

teşekkürler.
  • ARkadaşlar,
    Bildiğiniz gibi 42LH7000'de bluetooth var.
    Peki Laptop'un masaüstünü online olarak bluethooth'tan TVde görebileceğim bir program var mı???
    (Hızlı tepki vermesi önemli değil, zaten oyun oynarken kablo ile bağlıyorum, sadece çizim falan yaparken baya bir işime yarar diye düşünüyorum)
  • merhabalar 2 hafta önce LG 47LH7000 lcd aldım..Teledünya abonesi oldum ve forumlardan okuduklarım dahilinde Technisat ın conax CX modülünün uyumlu oldugunu gordum ve satın aldım ancak teledünya bağlantı ekibi bugün geldi ve kanalları bulamadılar hatta ben forumlarda herkesin buldugunu soyledıgımde bugune kadar lg lerde kımsenınkını yapamadıklarını bıldırdıler..kurulum ıcın ne yapmam gerekıyo yadımcı olabılecek olan varsa sevınırım.aramalarda kanal bulmuyor..
  • Sayın tuketmez öncelikle kartın doğru takıldığından emin olun; resimdeki gibi...
    Sonra ayarlar/opsiyon seçeneğinde ülke seçimi olarak Finlandiya yapın.
    Kanal arama yaparken de tam taramayı seçin.
    Eğer bunları yapmanıza rağmen sorun var ise ya kart bozuk ya da tv diye düşünüyorum.
    Coldasid73 veya diğer arkadaşlar geldiğinde daha ayrıntılı bilgi verebilir size...

• Bu gün tesadüfen gördüm lh3000 tv'min arkasındaki ızgaranın içinden görünen yapıştırmada panelin Türkiye üretimi olduğu yazıyordu.
  • Merhaba Arkadaşlar,

2 gün önce Darty den 42LH7000 aldım. dün farkettim ki TV den acayip bir uğultu geliyor. Kabloyuda ordan almıştım Altınuclu Belki Marka bir kablo... TV nin sesini 80 lerde iken bu uğultu dayanılmaz.. 40 lara cektiğimide bir nebze iyi.... bu uğultu sadece Uydu bağlantısından oluyor.. normal Catı antene gectigimde bu sesten eser yok... uydu cihazım dm500s ..

bu konudakı cozumlerınız nedir ?

Bu problem için Darty Teknik Servisini aradım .. Bana dedikleri Bu ugultunun tv den geldıgıne eminmisiniz. kablolarınızı kontrol edin(ben bana verdıklerı kablouyu soktum taktım eski kabloyu soktum taktım bir değişiklik olmadı).eğer servis geldiğinde sesin tv den değilde başka bir şekilden kaynaklandıgını gorurlerse servis ücretini sizden alırlar gibi. salakca bir sey soyledıler. biz garantısı saglam olsun diye IB den almayı bu arkadaslardan aldık daha ılk problemımızde bu ifadeyler karşılaştık bu dedikler şey ne kadar dogrudur.

• ender arkadaşım,Aselsan üretimi altın uçlu kablo kullanmanızı öneririm.
    Nereden satınalınır,bilmiyorum.
    Kurulum aşamasında servis bu skart kablo ile montaj yaptı,öneririz dediler bir yığın teknik gerekçeleri sıraladılar o heyecanla ben de 50 TL verip ok dedim.
    Birde,ben uydudan izlerken uyduyu maksimum seviyeye getirip,tv'nin sesini 15-20 arası izliyorum,dediğiniz gibi uydunun sesini alt seviyelere çekip tv'nini sesini 70-80 lere çıkardığımda hafif de olsa bir uğultu oluşuyor.Uydunun sesini maksimuma getirip,bir de bu şekilde denermisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavaslan -- 8 Ocak 2010; 13:47:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: koppa

Bu gün tesadüfen gördüm lh3000 tv'min arkasındaki ızgaranın içinden görünen yapıştırmada panelin Türkiye üretimi olduğu yazıyordu.

Bendeki lh3000'de ise tayvan yazıyor.
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.