Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    LCD alacak arkadasların sadece fiyata değil, özelliklere de bakmasını tavsiye ederim.
    LG Marka LH423000 için bu forumda Nisan 2009 fiyatları 2.200-2.300 TL civarında idi. Ben 29 Kasımda İstanbul Optimumdaki Media Markt mağazasından 4 taksite 1.910 TL ye aldım. Ertesi gün Teknosa ya baktıgımda aynı ürün 1.889 TL ya 10 taksitti. ( 2 ay taksit erteleme de fazladan) . LCD için 1 ayda söyleceklerim şunlar. Bence bu seriye yani LG Marka 42 LH 3000 iyi bir model değil. Görüntü ve renkler kötü. Servis geldi, kablolu yayında dijital yayına gecmemi tavsiye etti. Kumanda ile kanal değiştirirken bir süre ekran kararıyor sonra görüntü geliyor, ses ise maalesef daha da sonra geliyor. Servise göre bu da cok normalmiş. Fiyat konusunda son söyleyeceğim ise Beşiktaş magazası acılısında yani 19 aralık 2009 gibi 1.299 TL ye satıldı.
    Ben 42LH3000 aldıgım için çok pişmanım, belki 4000 daha iyidir, bilmiyorum.
    Paylaşmak istedim.

Bir daha LG ürünü hiçbir şey almam.

• quote:

Orijinalden alıntı: yilmazzz

Merhaba
    LCD alacak arkadasların sadece fiyata değil, özelliklere de bakmasını tavsiye ederim.
    LG Marka LH423000 için bu forumda Nisan 2009 fiyatları 2.200-2.300 TL civarında idi. Ben 29 Kasımda İstanbul Optimumdaki Media Markt mağazasından 4 taksite 1.910 TL ye aldım. Ertesi gün Teknosa ya baktıgımda aynı ürün 1.889 TL ya 10 taksitti. ( 2 ay taksit erteleme de fazladan) . LCD için 1 ayda söyleceklerim şunlar. Bence bu seriye yani LG Marka 42 LH 3000 iyi bir model değil. Görüntü ve renkler kötü. Servis geldi, kablolu yayında dijital yayına gecmemi tavsiye etti. Kumanda ile kanal değiştirirken bir süre ekran kararıyor sonra görüntü geliyor, ses ise maalesef daha da sonra geliyor. Servise göre bu da cok normalmiş. Fiyat konusunda son söyleyeceğim ise Beşiktaş magazası acılısında yani 19 aralık 2009 gibi 1.299 TL ye satıldı.
    Ben 42LH3000 aldıgım için çok pişmanım, belki 4000 daha iyidir, bilmiyorum.
    Paylaşmak istedim.

Bir daha LG ürünü hiçbir şey almam.

Hocam son iki aydır girip çıkmadığım elektronik mağaza kalmadı. Bütçem gereği her markanın uygun fiyatlı lcd lerini inceleyip durdum. Evet LH3000 'nin diğerlerinden bir üstünlüğü olmayabilir ama söylediğin kadar da kötü değil.

• merhabalar,

ib den 47lh5020 modelini satın aldım. versiyon 3.24 ve ben bunu 3.55 yapmak istiyorum. forumda verilen linklerden 3.55 indirdim ve bir başka siteden benim versiyon 3.24 ü indirim. öncelikle update yapmalımıyım. ne gibi faydası olur. bazı arkadaşlar ileri geri sarma yeşil mavi tuşların çalışmadığından bahsetmiş aynı model tv de sorun yaşayan var mı. update yaparsam geri downgrade yapabilirmiyim. ve menü gene tr mi kalıyor. teşekkürler.
  • arkadaşlar valla yazdım sizlere danışmak için ama daynamadım update yaptım ve şu an hiç bir problem yok tüm tuşlar çalışıyor tv menüsünden 3.55 i gördüm sanki mkv kalitesi biraz arttı ama psikolojikte olabilir. 3 kişi 720p hd film izledik film bitti update yaptım bazı sahneleri tekrar izledik sanki biraz daha iyi gibi kişilerin etrafında şeffaf perde iz gibi bişi oluyordu sanki olmuyor gibi. menü de hala türkçe. saygılar.
  • Arkadaşlar,

fikirlerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Çok ateşli bir Samsung B65X alıcı adayıydım ama cihazı mağazada gördüğümde ekrandaki yansımalar yüzünden hayal kırıklığı yaşadım. Neyse konuyu dağıtmayayım.
    Aynı mağazada hiç aklımda yokken LG LH 7000 ( 47" ) i fark ettim. Dış görünüşüyle albenisi yüksek bir televizyon. Mağaza görevlilerinden tv özelliklerini öğrendikçe ve görüntüleri izledikçe bu televizyona daha çok ısındım.

Sizden ricam eğer mümkünse LH 7000 kullanıcılarının bu tv hakkındaki olumlu ve olumsuz görüşlerini bildirmesi.

Ayrıca tv izleme mesafesi 2,5 metre ile 4,0 metre arasında değişecek. Aklımda 47" var, sanırım bu yanlış bir seçim olmaz.

İlave olarak belirtmem gerekirse bu cihazı bir arkadaş tavsiyesi üzerine kart paylaşımlı bir hd receiver ( cihaz adını Dreambox diye hatırlıyorum ama emin değilim ) ile kullanmayı düşünüyorum.

Şimdiden yukarıda bahsettiğim konularda olumlu ve olumsuz görüş bildiren tüm arkadaşlara teşekkür eder, herkesin yeni yılını kutlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 27 Aralık 2009; 3:09:34 >

• Arkadaşlar reklam amaçlı değil,bilgilendirme amaçlıdır.
    Eğer İstanbulda oturan birisi ve 37LH3000 almayı planlayan varsa şuan Pendik Media Markt'ta 1599.00 TL'e yanında 200.00 TL değerinde sehba ile beraber bir set kampanyası yapıldı.
    İsteyen olursa ve fiyat avantajlı geliyorsa düşünülebilinir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinardicli

1. firmware sadece (normalde) servis elemanlarında bulunur ve bu gibi şeyler son kullanıcılara verilmez, çünkü her an yapılacak yalnış bir uygulama sonucu TV yi çöpe atma ihtimalimiz vardır (ÖRNEK LH modellerinin v3.48 numaralı firmware ile gelen TV leri V3.15 e geri dönünce PANELi kilitliyor = TV yi çöpe at!!!)... bunun içn tehlikelidir bu işlem.. Ancak AV forumdaki elemanlar sanırım LG teknik servisinde çalışıyorlar ki bunun için oradan heryere yayılım oluyor...

alacagim tv 3.48 ile gelse ben onu önce 3.55 e cikarip sonra 3.15 e sorunsuz döndüremem mi acaba?
  • Arkadaşlar herkese merhaba;

Dün LG 47LH7000 Serisi lcd televizyon aldım. İki tane sorum olucak.

1- Evde bulunan sinema ses sistemimde stero giriş var yani L ve R (kırmızı beyaz) Ben bu girişleri dvd veya uydu alıcısının arkasına bağladığım zaman sesi ses sistemimden alıyorum. Fakat Lg nin bu modelinde sanırım ses çıkışı yani output çıkışları bulunmamakta. Sadece kare şeklinde çıkışı olan optik ses çıkışı bulunmakta ama bizdede malesef optik sesi destekleyecek ses sistemi yok.

Tvnin ses çıkışını L ve R olarak (stero yani) nasıl başka bir sisteme(sinema sistemi gibi) yada başka kolonlara aktarabiliriz. Veya arkadaki çıkışlardan başka bir yol bularak bu işi gerçekleştirebilirmiyiz ? Konuyla ilgilenmiş yada bilgi sahibi arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.

2- Resim ayarlarında 100hz Trumotion Yüksek seçeniğini seçtiğim halde uydudan tv yi izlerken kumandanın ortasındaki okey tuşuna basınca 50 hz yayın olduğunu gösteriyor. Burdaki yazıyı 100 hz görebilen varmı ? nasıl yapmak lazım. mesela number one tvde az önce HD klip yayınlandı (Sağ köşede HD logosu çıkıyor HD klip yayınlarlarken) ortadaki tuşa yine bastım yine 50 hz yazıyor. Bunun için ne önerirsiniz, yanlış birşeymi biliyorum ?

Herkese yeniden iyi günler, mutlu ve sağlıklı yıllar

• quote:

Orijinalden alıntı: jv96

quote:

Orijinalden alıntı: metinardicli

1. firmware sadece (normalde) servis elemanlarında bulunur ve bu gibi şeyler son kullanıcılara verilmez, çünkü her an yapılacak yalnış bir uygulama sonucu TV yi çöpe atma ihtimalimiz vardır (ÖRNEK LH modellerinin v3.48 numaralı firmware ile gelen TV leri V3.15 e geri dönünce PANELi kilitliyor = TV yi çöpe at!!!)... bunun içn tehlikelidir bu işlem.. Ancak AV forumdaki elemanlar sanırım LG teknik servisinde çalışıyorlar ki bunun için oradan heryere yayılım oluyor...

alacagim tv 3.48 ile gelse ben onu önce 3.55 e cikarip sonra 3.15 e sorunsuz döndüremem mi acaba?

çok güzel bir soru hiç aklıma gelmemişti denemek lazım...

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz39

Arkadaşlar herkese merhaba;

1- Evde bulunan sinema ses sistemimde stero giriş var yani L ve R (kırmızı beyaz) Ben bu girişleri dvd veya uydu alıcısının arkasına bağladığım zaman sesi ses sistemimden alıyorum. Fakat Lg nin bu modelinde sanırım ses çıkışı yani output çıkışları bulunmamakta. Sadece kare şeklinde çıkışı olan optik ses çıkışı bulunmakta ama bizdede malesef optik sesi destekleyecek ses sistemi yok.

Tvnin ses çıkışını L ve R olarak (stero yani) nasıl başka bir sisteme(sinema sistemi gibi) yada başka kolonlara aktarabiliriz. Veya arkadaki çıkışlardan başka bir yol bularak bu işi gerçekleştirebilirmiyiz ? Konuyla ilgilenmiş yada bilgi sahibi arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.

2- Resim ayarlarında 100hz Trumotion Yüksek seçeniğini seçtiğim halde uydudan tv yi izlerken kumandanın ortasındaki okey tuşuna basınca 50 hz yayın olduğunu gösteriyor. Burdaki yazıyı 100 hz görebilen varmı ? nasıl yapmak lazım. mesela number one tvde az önce HD klip yayınlandı (Sağ köşede HD logosu çıkıyor HD klip yayınlarlarken) ortadaki tuşa yine bastım yine 50 hz yazıyor. Bunun için ne önerirsiniz, yanlış birşeymi biliyorum ?

Sorularım için yardım edin arkadaşlarrrrrr

• quote:

quote:

Sorularım için yardım edin arkadaşlarrrrrr

Sayın deniz39, öncelikle almış olduğun televizyonun hayırlı olsun ve iyi günlerde kullanmanı temenni ederim. Yılbaşından sonra bende 47" LH 7000 alacağım, umarım bu süre içinde sorulara yanıt bulabilirsin bende faydalanmış olurum.
    Almış olduğun televizyon ile ilgili ilk izlenmimlerin nelerdir?
    Eğer sakıncası yoksa cihazı nereden ve kaç liraya aldınız?

• quote:

Ben de md/1'deki sorunuzun yanıtını merakla bekliyorum.

Md'2'deki sorunuza gelince:
    TruMotion özelliği,yayın frekansı 50 Hz olan bir tv yayının frekansını değiştirmez,yalnızca 1 saniyede ,aynı birim kareyi 2 kat daha fazla tarayarak size görüntü kalitesi sağlar.
    Yani,siz ok tuşuna bastığınızda o an izlemekte olduğunuz tv veya videonuzun özelliklerini görürsünüz.

NumberOne'daki klibi nereden alarak izliyordunuz bilmiyorum.Yayın HD değilse,oraya ne yazarsa yazsın siz normal tv yayını izlersiniz.Yani,öncelikle HD yayına uygun bir uydu alıcınız veya tv şebekeniz olacak,sonra da HD yayın olacak ki siz o yayını HD olarak izleyebilesiniz.Bildiğim kadarıyla DSmart'ın HD kanalları paralı,cihaz HD uyumlu olsa bile o pakete üye olmanız gerekiyor.

Herkese iyi yıllar diliyorum.

• yavaslan verdiğin bilgi için teşekkür ederim. bende tvde yazılımsal bir sorun olarak düşünmüştüm ama öyle değilmiş yeniden teşekkürler.

1. maddedeki sorumuda dün şu şekilde halledilebildiğini bi arkadaşım tarafından öğrendim.

Normalde lcd araksında output ses (l ve r) çıkışı yoksa şöyle yapıyoruz

tvnin arkasında 2 adet skart girişi mevcuttur.

bunlardan bir tanesine uydu alıcınınızdan gelen skart bağlanır, diğeri boş kalır.

boş kalan skarta bağlanan bir aparat buldum 3 tl lik (boyutu skartın kafının boyutu kadar)

bu apartın bir yüzünde tv ye takmak için skartlı yüzey diğer tarafındada 2 adet ses çıkışı ( jack şeklinde r ve l kırmızı ve beyaz yani) 1 adet video çıkışı ( jak şeklinde sarı olan) mevcut

bu apartın görevi input olan scart girişini output a çevirip aparatın arka tarafında bulunan bu jaklara tvden gelen sesi ve görüntüyü başka yere aktarmak için kullanılıyor.

apartın üstünde "input" "output" düğmeside mevcut.

tvnin sesini veya görüntüsünü "jak çıkışlı" şeklinde almak isterseniz outputa çeviriyosunuz.

tvye ses veya görüntüyü "jak girişli" şeklinde vermek isterseniz inputa çeviriyosunuz. (jaklı dvd takamk falan için input zaten orjinalde jaklı şekilde tvde mevcut ama extara olarak isterseniz input olarakta kullanabilriniz)

elektronik malzeme satan yerlere input output konvantör arıyorum derseniz bu aparattan bulacaksınız.

ben denedim oldu.

• Arkadaşlar dün tv yi dikkatlice kontrol ederken ortaya şöyle bi durum çıktı

Tv açık ve Ekran siyahken ekrana belirili bir açıyla bakınca çok az belirgin bir beyazımsı toz bulutu gibi bir bölge olduğunu gördüm

Servise telefon açtığımda ekranın 24 saaat boyunca hiç kapanmadan açık kalmasını söylediler bu şekilde o toz bulutu gibi gördüğünüz çok az belirgin iz kaybolacaktır dediler.

Bu bana pek mantıklı gelmedi siz ne dersiniz

bi tane kendim çizdiğim resim ekliyorum toz bulutu gibi görünen bölge hakkında fikir sahibi olunması açısından

http://img9.imageshack.us/i/aaaapq.jpg/

yeniden belirteyim ekran simsiyah olması lazım (siyah ekranda lg yazısı geziyor ordada görülebilir )

benim resimde eklediğim olayın abartılmış hali bu kadar net bir şekilde belirgin değil ekrana yandan açılı bakınca daha çok belli olıuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz39 -- 28 Aralık 2009; 10:04:35 >

• Deniz39, bende de LH3000 var. Onda da ekrarnın ortasında bahsettiğin toz bulutu benzeri şey var.
    Kanal geçişlerinde ekran kararınca belli oluyor.
  • bende 32lh7000 var hiç dikkatimi çekmemişti. Akşam eve gidince bir bakıyım ama bende olucağını zannetmiyorum bu zamana kadar dikkatimi çekerdi... Bu arada dün akşam 3,55 e güncelledim cihazı diğer arkadaşların yazdığı gibi kendi video oynatıcısındaki görüntü biraz daha iyileşti gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamyak -- 28 Aralık 2009; 10:54:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Deniz39, bende de LH3000 var. Onda da ekrarnın ortasında bahsettiğin toz bulutu benzeri şey var.
    Kanal geçişlerinde ekran kararınca belli oluyor.

metalok merhaba ; Bahsettiğin gibi kanal geçişlerindede ekran siyah olduğu için belli oluyor evet yada bi film izlerken simsiyah bi sahne varsa ordada belli oluyor

Daha net anlamak için o ton farkı olan bölgeyi cihazın ekranını yan taraftan açılı ve ince görmek lazım tam olarak görebilmek için bunu denedim

3-4 tane servisle görüştüm lg türkiyeyi aradım genel olarak şöyle bir sonuç çıktı ekran siyahken ve ekrana açılı bakınca beyazımsı toz bulutu gibi olan ton farkı konusunda ve aşağıdaki sonuçlar çıktı.

1- lcd yeni (2 günlük) içinde likit kristal sıvı vardır ve bu zamanla kendine gelicektir. 24 saat cihazı kapatmadan açık bırakın düzelecektir. Açık renk olan ton farkı yanı toz blutu gibi olan kısım yavaş yavaş kendini siyah yapacaktır.

2- Ekran depodan geldikten sonra sıcak-soğuk ısı farkından dolayı nem almış olabilir zamanla bu nemi atıcaktır.

3- Ekran içindeki sıvı eblirli bir yerde toplanmış olabilir, biraz kullandıktan sonra tekrar deneyin düzelecektir.

4-Servis gönderelim gelsinler baksınlar(alsınlar götürsünler yani )

Bakalım ne olucak şimdi deneme aşamasında cihaz sonuçları paylaşıcam.

Daha önce başına gelen arkadaşlar varsa yada fikir, bilgi verebilecek arkadaşlar sevinirim....

Denemek isteyenlere Not: Ekran simsiyahken deneyin (lg yazısı geziyor ekranda o haldeyken recevır bağlantısını çıkartın skarttan bu ekran gelir) dikkat edin yukardaki resimde gözüken şekildeki gibi sanki toz bulutu gibi yada sanki arkadan fazla bir ışık yanıyomuş gibi aydınlanıyor. Normal tv izlerken renkler olduğu için belli olmuyor.

Umarım ciddi bi sorun değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz39 -- 28 Aralık 2009; 11:35:48 >

• arkadaslar selam, burada yazilanlarin cogunu okuduktan kendime bir 32lh5000 aldim.

daha sonra 500 WD my book HDD ile denedim ve onu gordu, ondan sonra 250 gb WD 2,5 pasaport ile denedim ve gormedi, burada yazilanlar isiginda guc kaynagi olmadigi ve bende bir ucu kucuk bir ucu noırmalk usb kablo kullangiim icin calismadigini dusundum.

500 GB 3,5 luk HDD fat32 oldugu icin bi sorun yok fakat benim asil sormak istedigim,
    2 GB lik flash disk imi takitigimda gormuyor, usb de sorun var diyor, defalarca farkli sekilde formatlasam da gormedi ( fat,fat32,ntfs)

acaba bunun sebebi, flash disk dedigim seyin aslinda bir micro sd card in usb adaptoru olmasi olabilirmi? ama bugune kadar playstation dahil heryerde flash disk olarak kullandim,

ayrica bir sorum daha olacak televizyonum lh5000 oldugu icin hic firmware ini kontrol etmek degistirmerk ihtiyaci hissetmedim cubnklu herhangi birt ayar yapmadan her formati destekliyor, sormak istedigim versiyonu degistirmemin bana bunun disinda bir faydasi olur mu yani degistireyim mi?

simdiden yardimlariniz icin tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: tekquila

arkadaslar selam, burada yazilanlarin cogunu okuduktan kendime bir 32lh5000 aldim.

daha sonra 500 WD my book HDD ile denedim ve onu gordu, ondan sonra 250 gb WD 2,5 pasaport ile denedim ve gormedi, burada yazilanlar isiginda guc kaynagi olmadigi ve bende bir ucu kucuk bir ucu noırmalk usb kablo kullangiim icin calismadigini dusundum.

500 GB 3,5 luk HDD fat32 oldugu icin bi sorun yok fakat benim asil sormak istedigim,
    2 GB lik flash disk imi takitigimda gormuyor, usb de sorun var diyor, defalarca farkli sekilde formatlasam da gormedi ( fat,fat32,ntfs)

acaba bunun sebebi, flash disk dedigim seyin aslinda bir micro sd card in usb adaptoru olmasi olabilirmi? ama bugune kadar playstation dahil heryerde flash disk olarak kullandim,

ayrica bir sorum daha olacak televizyonum lh5000 oldugu icin hic firmware ini kontrol etmek degistirmerk ihtiyaci hissetmedim cubnklu herhangi birt ayar yapmadan her formati destekliyor, sormak istedigim versiyonu degistirmemin bana bunun disinda bir faydasi olur mu yani degistireyim mi?

simdiden yardimlariniz icin tesekkurler

Merhaba bende 32lh7000 var ... 2 gb + 8 gb usb belleklerimi + 80 gb smartdisk + 250 gb maxtor 2.5 usb taşınabilir hdd bunların hepsini sorunsuz çalıştırıyor... ek güç girişi falan kullanmıyorum...yalnız bazen uzun zaman kullanmadığım da tv açık 250 gb maxtor hdd bağlı menüen hdd açtığımda giremiyor sanırım hdd uyku moduna geçince tekrar canlandıramıyor...
    onda da tv yi açıp kapıyom kumandadan sorunsuz giriyor...

sendeki firmware ne acaba bende şu an 3,55 yüklü sanki video gösterimi biraz daha net gibi ..Yalnız cihaz garanti dışına çıkıyormuş bilginize...

• Bende 47LH4000 var. Televizyonun kulaklık çıkışından aldığınız sesi (stereo olacaktır) ses sistemine aktaramaz mısınız? Sonuç kötü mü olur?
    quote:

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.