mrb arkadaşlar. 2010 model 1.6 multijet kullanıyorum.Aracımda bugun taf bi sorunla karşılaştım lütfen yardım edin.aracı çalıştırmaya yeltendiğimde kontağı çeviridm lambalar sönüpte marşa basacağım anda araçtaki tüm elektirik gitti.tekrar kontağı açtığımda ise hışır hışır sesler geliyor,gösterge lambaları bi yanıp bi sonüyor ve marş basmıyordu.stop ettim.yol yardımı aradım.akü bağlantılarını kontrol edin,olmazsa takviye ile çalıştırın dedi.aküyü kontrol ettim,düzelmedi,takviye yaptık,çalıştı.takviyeyi çektikten sonra araç çalışr vaziyetteyken araçtaki lambalar,gösterge lambaları gelip gitmeye başladı,hafif gaz verince aracın elektriği yine gider gibi oluyordu,hareket edemedim,gaz vermeye yeltendim tekrar stop etti ve elektrik yine gitti,tekrar takviyeyle çalıştırdım ama elektrikteki düzensizlik sürüyordu.gözterge panelinde de airbeg,yağ basıncı,kapı uyarısı gibi uyarılar arada bir gelip gidiyordu,şarj lambası da sürekli yanmaya başladı.sizce sorun nedir ve nasıl çözebilirim.aradığım bi usta önce akünün içinden bi plaka kopmuş,akü iflas etmiş olabilir dedi,diğeri de şarj dinamosunda sorun vardır dedi.benim bildiğim aküde arıza olsada araç takviyeyle çalışınca stop etmez ama benim araç çalıştığı halde elektriği düzgün alamıyor ve gidip geliyor elektrik sürekli.lütfen yardım edin ne yapabilirim?