Sizce neden ligimiz gelişeceğine, her geçen gün geriye gidiyor? |
Ligimiz neden gelişmiyor?
-
-
Deep Humor ShortsyoutubeKürtler yüzünden abi ya #sokakröportajlarıhttps://www.youtube.com/watch?v=PJLthbgTYyo
-
Gelişmiyor çünkü para yok. İlk 2-3 ile diğerleri arasında devasa bir bütçe farkı var.Taraftarlar da takımlarına destek olmuyor.Forma almıyor.Ortalama 2-3 bin kişiye oynuyorlar.Gs-Fb 40 bin kişiye oynuyor.
90 dakikanın yarısı zaman geçirmekle geçiyor. Gs-Hatay maçını açın bakın adam daha ilk dakika zaman geçiriyor. Hakemde bunlara çanak tutuyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yayın geliri bu işin en büyük kısmı aslında. Ancak ülkemizde yıllardır yapılan bir yanlış görüyorum o da şudur ki, süper lig ihalesini alan takım yüksek fiyatlandırma yerine düşük fiyatlandırma yapsa eminim evinde hiç resmi maç izleme hizmeti olmayanlar dahi satın alacaklardır. Yani sürümden kazanmak gibi düşünelim. Böylece insanlar kaçak maç yayınları seyretmek yerine makul fiyatlı şekilde evlerinden resmi maç izleyebilirler. Böylelikle de takımlar gelir artışı sağlar. Yani ücretlendirme düşük olur atıyorum ama çok daha fazla kişide resmi maç izleme hizmeti olmuş olur. Gelirlerde artış olacağı aşikar olur daha fazla kişiye ulaşılacağı için.
Bir de işin alışveriş kısmı var tabi işte lisanslı kulup ürünleri gibi. Bunlara olan ilgi ne kadardır misal, istatistiksel olarak incelenebilir.
Daha geniş çerçevede düşünelim. Sponsorluk yapılıyor operatörlerle, bankalarla vs. Kaç kişi kullanıyordur bunlara da istatistiksel olarak bakmak gerekir.
-
Şuan bein nerdeyse bedava verecek.
Fransa ligi+Bundesliga+Premier lig +Süper lig+ Eğlence paketi aylık 279 TL
Bu ekonomide 279 TL bedava. O fiyata 1 porsiyon döner zor alınıyor.
İnternet paket fiyatları bile 500-600 tl'den başlıyor artık.Exxen spor paketi bile 300-400'e dayanmış sanırım.
Maçların hepsi tek platformda değil ki hocam. Bazısını Exxen almış, bazısını D smart almış, bir kısmı Digitürk de. Tivibu da bir şey var mı bilmiyorum veya Tv+ da. Yani aslında firmalar kendi arasında anlaşlma yapabilseler hepsini tek yerde toplayıp güzel bir ürün ortaya koysalar ve fiyatları da makul seviyede olsa gayet çoğalır kullanıcı sayısı diye düşünmekteyim.
279TL dediğiniz sadece Digitürk.
Aynı örneği şunun için verebilirim size.
Mesela legal film dizi izlemek istiyorsunuz. Dizilerin, filmlerin hepsi tek platformda değil. A platforma x ücret, b platforma x ücret derken ay sonunda her birbirine ayrı ayrı dünyalar kadar para veriliyor hocam.
Tabi ben mesajımı sadece Süper Lig özelinde yazmış idim. Yani şu an 279TL diyorsunuz ben bilmiyorum incelemedim paketlerini hocam. Pahalı ya da ucuz diye de bir yorum yapmak istemem şahsen zira o zaman anlatmak istediğim odaktan uzaklaşacak mesajım.
-
Tek platform olayı olamaz.Tekele giriyor.Rekabet kurumundan izin çıkacağını düşünmüyorum.Geçmişte olmuş fakat şuan böyle bir şey çok zor.
279TL bir çok ligi izleyebiliyorsun.Üstüne şampiyonlar ligini trt bedava yayınlayacak.Daha ne olsun.
İspanya ve İtalya ligi kalıyor geriye.
Futbol izlemek isteyen 279 TL verip maçları izler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deportivo L.C. Tristan -- 18 Ağustos 2024; 18:10:19 >
Hocam herkesin fikrine saygım sonsuz, insanlar da fikirlerini yazsınlar bakalım kim ne düşünüyor bu konuda
-
%90 Para nin olmamasi
%10 Futbolcularin oyun oynamaktan çok baska seyler yapmasi.
Cozum cok basit.
5 buyuk kulup, arti bir kac kulup kendi aralarinda anlasip, salliyorum " Türkiye yildiz ligi " gibi bir lig kurup, sistem ayarlarininda tamamen premier lig sen kopyala yapistir yap.
Bu is bitti.
Hem para gelir, hem de futbol oynamak isteyen insanlarin olacagi bir lig olur. Bunlar olunca da izleyici olur
Dun premier lig aldim 1 aylik 260 TL. Korsanmis, kacak yayinmis neden ugrasmadim? Cunku alacagim keyfi heyecani en onemlisi zamanimin degecegini biliyorum. Degil 260 TL. 500 TL olsun yine veririm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok basit cevap, Para yok. Neden para yok kısmı ise 2 uçlu:
Birinci ucu, futbol eski futbol değil dostlar, sektör aşırı fazla büyüdü özellikle Premier Lig gibi etmenler sayesinde oyuncuların fiyatları aldı başını gitti. 10 yıl önce tüm futbol tarihinde en pahalı transfer 90m€'ydu o da Prime Ronaldo gibi bir oyuncuydu. 4-5m€'ya gayet sağlam bi stoper falan alabiliyordun.
Haliyle yarışmak daha mümkündü, artık bu paralara oyuncu yok. Geçen sene sadece Chelsea 500m€ harcamış düşünün, ki onlara top class takım demek bile zor neredeyse.
Oyunculara bakıyorsun 3-5m€' maaştan aşağı eli yüzü düzgün birini getirmek mümkün değil.
2. uç ise hepimizin malumu döviz kuru ve takımların gelirleri. Futbol sektörü bu kadar almış başını gitmişken, yayın geliri zartı zurtu dahil yılda 1m€ kazanan kazanamayan bir anadolu klübü nasıl yarışsın, nasıl başarılı olsun, nasıl gelişsin. Aslında sadece anadolu klüpleri de değil üç büyükler de battı batacak seviyesinde astronomik zararlar açıklıyorlar da onlar yine devlet desteğiydi ülkenin önde gelenlerin sponsorluklarıydı falanla ayakta duruyor. Ha onlar da başarılı mı değil tabi ki avrupada ses getiren hangi takımımız var, sadece ayakta durabiliyor en fazla.
Kısa özet, Giderler katlanarak artıyor gelirler giderek azalıyor, hem alttan hem üstten fark büyüyor.
Yukarda konuştuğumuz 280 tl hepi topu 8 dolar dostlar. Bunların da yüzde kaçı 20 takıma pay ediliyor düşünün, tabi ki yayınlayan şirket de para kazanacak hayrına yapacak hali yok. Bu yayınlardan takımlara 2şer 3er dolar kalacak da onlar da biriktire biriktire 10-15m€ edecek de bir transfer yapacak da başarılı olacak, mümkünatı var mı hiç.
Örneklendirmek gerekirse:
Türkiye'de kadro değeri 50m€ üstü olan 4 takım var
Premier Lig'deki bütün takımların kadro değeri 50m€ üstü
Fransa'daki bütün takımların kadro değeri 50m€ üstü
İtalya'daki bütün takımların kadro değeri 50m€ üstü
İspanya'daki 1 takım hariç bütün takımların kadro değeri 50m€ üstü
Almanya'daki 2 takım harici bütün takımların kadro değeri 50m€ üstü
Yine İngiltere'de bütün takımların, İtalya'da 14 takımın, Almanya'da 13 takımın İspanya'da 12 takımın, Fransa'da 11 takımın kadro değeri 100m€ üzeri.
Özetle neyle neyi yarıştırabiliriz ki, adamların ligindeki 13. takım bizim şampiyonumuz ile aynı bütçeye sahip, diğer anadolu klüpleri napsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 19 Ağustos 2024; 5:45:34 >
-
Hocam bir husus atlanıyor o da şu ki, ben üstteki mesajımda da bahsettim.
Takımların mağazaları oluyor bildiğin gibi. İğneden ipliğe (yatak örtüsünden tutun da terliğine, ayakkabısına kadar) ürün satıyorlar işte bardağından tut kalemine kadar. Bunlar tabi lisanslı ürünler olduğu için takıma doğrudan bir gelir gelmiş oluyor.
Bir diğer husus ise, özellikle operatörlerin ve bankaların futbol kuluplerine yönelik ürünleri var. Sayıp reklama girmek istemiyorum.
Bunlar gibi daha neler sayabiliriz. Demek istediğim şu hocam, bugün sokağa çıkıp birine hangi takımlısınız desek bir cevap verir ama takımının formasını, ürünlerini ya da sponsorluk anlasması gereği sağladığı ürünleri taraftar kesimlerinin yüzde kaçı kullanıyordur?
Tabi taraftara kızmamak lazım, ekonomik koşullar da etken hocam. Lakin ekonomik kosullar on numara da olsa veya geçmişte ekonomi nispeten daha iyiyken taraftar ürünleri ya da sponsorluk anlasmalı ürünler ne derece kullanılıyordu bunları da istatistiksel olarak görebilsek keşke. En azından karsılastırma yapıp daha net konusabilirdik.
Tabi takımlar sadece taraftardan gelecek olan gelire odaklanmıyordur eminim bir sürü mali kaynak planları üzerinde calisiliyordur hocam. Benim anlattığım sadece bir persfektif.
-
Genel halkın maddi durumu ortada ve takımlarına yeterince destek olamıyorlar. Bu ayrı konu ama bir de verilen ürün var. Genel olarak futbolu yönetenlerde sorun var. Süper dedin diye lig süper olmuyor. İyi oyun için iyi hoca, iyi oyuncular ve en çok da iyi sahalar lazım. Yıllardır ligdeki takımların sahaları malum. Sen en iyi oyuncuları getirsen de o zeminlerle olmaz. PL de olduğu gibi standart getirilip istisnasız uygulanmalı. Zemini uygun olmayan Süper lige çıkarılmamalı. Oynama isteğinde olan takımlara yönelik kurallar olmalı. Oynatmamaya çalışanlara göre değil. Önce oyunu güzelleştireceksin sonra seyircinin desteğini bekleyeceksin ve bu şekilde ülkemizde futbol yükselecek.
-
herhangi bir galatasaray maci izle, hakemin tavirlarina verdigi kararlara falan bak anlarsin neden gelismedigini
Soruya bak :) acaba neden? Acabaaaaa
Herkes paradan dem vurmuş, İsviçre liginde ne kadar para varda ülke'nin 2 büyük klubüne kök söktürdüler yaz boyunca.Gelişememizin en önemli sebebi sahip olduğumuz mantalite.Lugano'yu da Young Boys'u da izledik, ikiside son derece pozitif oynuyor.Bizde ise çağ dışı futbol oynanıyor, en basiti lig maçlarında topun hareket halinde süresine baktığınızda demek istediğim anlaşılacaktır.
Bu sistemin düzelmesi için kluplerdeki dinozorların alt yapı dahil futbol ekosisteminden uzaklaştırılması gerek.Çünkü bu kertenkele dnalılar, kluplerdeki genç beyinleri de etkiliyor ve zincirleme düzen yüksek bonservisle gelen yabancı oyunculara ilerliyor.
-
Ülkede her üç kişiden birisi aynı takımı destekliyor o yüzden. Hakkarili adam İstanbul takımı için kahvelerde kavgaya tutuşuyor. Bir İngiliz'e bunu anlatamazsın mesela.
-
Hangi konuda ileri gidiyoruz ki?
-
Malum yapı var yapı var diyenler yüzünden
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X