Şimdi Ara

Türk oyuncular neden kaybeder:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
1.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle ne diye genelleme yapıyorsunuz diyecekler olacaktır, evet genelleme yapıyorum çünkü çoğunluktan bahsediyorum, bütün ulustan bahsetmiyorum, ama insanların akıl seviyesini politik olaylardan görebiliyoruz, ayrıntıya girmek istemiyorum gereksiz ban yemek istemiyorum.

Pek çok insan Türk serverından şikayetçi ve her yerin noob dolup taştığını söylüyor, peki insanların kötü oynamasının sebebi, takımların devamlı yenilmesinin sebebi ne? Kötü oynamaları mı? Hayır değil, oyun mekaniğini anlama olarak bir sorunumuz yok, ama asıl sorun insanların kişiliğinde ve eğitimdeki yetersizlikte.
    Ailelerden çocuklarına devamlı geçen bir özellik varsa o da bencillik, devamlı gösteriş yapma isteği ve empati kurma yetersizliğidir. İnsan her zaman kendini değerlendirebilmeli, kendisine dışarıdan bakmayı öğrenebilmelidir.

Olayların daha rahat anlaşılması için oyunlardan örnek vereyim:
    -Top lanede biri yeniliyor mu? Ona ezik, noob vesaire demek oyunu kazanmanızda hiç bir şekilde yardım olmayacak, adamı daha da sinirlendirecektir. Adam biraz olgunsa takmaz, ama değilse size cevap yetiştirmeye çalışacak, konsantrasyonunu kaybedecek, minimap i kontrol edemeyecek ve daha ekstrem durumlarda afk kalacak ya da bilerek feedleyecektir. Ne kadar kulağa çocukça gelse de, sorun yok hala kazanabiliriz, late gamede bu oyunu rahat alırız farm yap yeter gibi şeyler yazmak o kişiyi çok motive eder.
    -Gank yediniz ve öldünüz, bu durumda yapılacak en iyi şey sakin kalıp durumu toparlamaya çalışmaktır, bunun için takımı suçlamak, karşı takımı övmek kendi takımını küçümsemek tamamen saçmalıktır, zira ölen sizsiniz.
    -Kötü bir şey olduğunda takım chatine basit bir şekilde "gg" yazmak bile yenilme olasılığınızı çok artırır. Orada öldün diyelim ne gg yazıp tüm takımın moralini bozuyorsun? Sadece öldüğünde 300 gold vermiş oluyorsun, ama öyle bir şey yazdığında tüm takım moralman çöküyor sen farkında değilsen bile, her zaman pozitif kalman gerekiyor.
    -Ve en önemlisi ne olduğunu bilmek, Türkiye'de herkesin egosu o kadar şişmiştir ki ne olduğunu göremez, devamlı takımının yanlışları gözüne çarpar, hatta öyle bir boyuta gelir ki tamamen tek başına öldüğünde bile takımını suçlar, siz feedlediniz o yüzden artık takmıyorum moduna girer.

Kendim west serverında oynuyorum, daha demin dereceli oyundaydık arkadaşla o midde iyi gidiyordu, ben adc olarak iyi gidiyordum, top laneimizde bir yasuo vardı ve devamlı ölüyordu, onu öldüren kişi tryndamere idi, team fightlarda rahatlıkla disable edip eritebileceğimiz bir karakter, yani hiç bir sorun olmazdı, fakat o ne yaptı? Junglerına aralıksız laf atmaya başladı, sürekli "no ganks noob idiot" yazıp durdu, ona arkadaşla devamlı sorun olmadığını sakinleşmesini, rahatlıkla kazanabilceğimizi söyledik ama bir türlü dinlemedi "I don't care" yazıp durdu, buna sinirlenen junglerımız da onla tartışmaya başladı ve birden bire 3v5 savaşların içinde bulduk kendimizi, yok benim killimi çaldı yok böyle yaptı, en sonunda arkadaş chatten türkçe yazınca bana yasuonun cevap vermesiyle anladık ki adam Türkmüş. Sonrasında bize de sövdü tabiki.
     Türk oyuncular neden kaybeder:

Bu oyunda yasuonun kötü oynaması mıydı önemli olan sizce? Bu oyun gayet rahat toparlanırdı, deli gibi feedlese de devamlı ölse de düzgün bir teamfight yapıp oyunu kazanabilirdik, ama bu oyunu bize kaybettiren onun aptalca ve çocuksu davranışıydı, muhtemelen 12-13 yaşında gibi yorumlar gelebilir ama gayet iş güç sahibi insanlar bile olabiliyor ne yazık ki bunlar.
    Muhtemelen yorumlar konunun ana fikri ile tamamen alakasız olacak ama bir kişi bile bir şeyler anlayabilse yeter. Yorum yapmaktan çekinmeyin, millet görsün diye bir süre güncelleyeceğim.

• Oyunun bireysel safhasında (laning phase , early game) daha çok bireysel yeteneklerin ön planda oldugu top lanede kaybedip junglerı kötülemesi falan cidden komikti . Açıkcası söylenecek pek bir şey yok anlamadıgım olay ben 9 win gold V 80 puanken bu eleman 50 win gold V mmr ı ile benim oyuna nasıl düştü . Kaybetmeme ragmen eglendim acıkcası böyle tipler eglenceli oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: CookieMonster

Oyunun bireysel safhasında (laning phase , early game) daha çok bireysel yeteneklerin ön planda oldugu top lanede kaybedip junglerı kötülemesi falan cidden komikti . Açıkcası söylenecek pek bir şey yok anlamadıgım olay ben 9 win gold V 80 puanken bu eleman 50 win gold V mmr ı ile benim oyuna nasıl düştü . Kaybetmeme ragmen eglendim acıkcası böyle tipler eglenceli oluyor
    1 tane daha var eğer çok öndeyken maçı bitirmiyorsanız snowball efektine sahip olan şampiyonlar maçı çeviriyor ve yeniliyorsunuz
  • Ahahahahahhahaha
  • Cidden haklısın dostum, ben sırf takımı motive ederek lig atliyorum yeteneksiz olmama rağmen.

Milletin anlamadığı nokta, flame yapmak maçı iyiye götürmüyor(bazen adama eloboost falan diyince gaza gelip oynuyor ama istisnalar kaideyi bozmaz).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC5775AB9 -- 3 Şubat 2014; 0:17:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yırtık11

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Ve en önemlisi ne olduğunu bilmek, Türkiye'de herkesin egosu o kadar şişmiştir ki ne olduğunu göremez, devamlı takımının yanlışları gözüne çarpar, hatta öyle bir boyuta gelir ki tamamen tek başına öldüğünde bile takımını suçlar, siz feedlediniz o yüzden artık takmıyorum moduna girer.
    İmzamı atarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: By Salus

quote:

Ve en önemlisi ne olduğunu bilmek, Türkiye'de herkesin egosu o kadar şişmiştir ki ne olduğunu göremez, devamlı takımının yanlışları gözüne çarpar, hatta öyle bir boyuta gelir ki tamamen tek başına öldüğünde bile takımını suçlar, siz feedlediniz o yüzden artık takmıyorum moduna girer.
    İmzamı atarım.

Alıntıları Göster
    Up.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dünya neden bu kadar adaletsiz ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Up.

Alıntıları Göster
    kardeş bunlar oyundan biraz anlayan ve biraz anlayışlı insanlar için geçerli hiç oyundan anlamayan adam rank giriyor ya hiç anlamıyorum gerçekten sürekli ölüyor ya bişey olmuyor işte bunları uygulaman için bişeylerin olması lazım takımda anlatabiliyormuyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: wreckittralph

Cidden haklısın dostum, ben sırf takımı motive ederek lig atliyorum yeteneksiz olmama rağmen.

Milletin anlamadığı nokta, flame yapmak maçı iyiye götürmüyor(bazen adama eloboost falan diyince gaza gelip oynuyor ama istisnalar kaideyi bozmaz).

Bi vayne eloboostsun deyip 0-5ten 12 - 6 yapip oyun tasitmistim ahuehehahg
  • Haklisin kardis ne diyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathlessss

kardeş bunlar oyundan biraz anlayan ve biraz anlayışlı insanlar için geçerli hiç oyundan anlamayan adam rank giriyor ya hiç anlamıyorum gerçekten sürekli ölüyor ya bişey olmuyor işte bunları uygulaman için bişeylerin olması lazım takımda anlatabiliyormuyum

Alıntıları Göster
    2 7 mi oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Euran Bvrek

2 7 mi oldu

Yok son 2 oyunu kazandım,4-6 ile silver II'ye attı, gold yapılır rahat.
  • Cok guzel yazmissin bazi salaklar susmak bilmiyor devamli flame devamli flame, yazicagi kadar oyuna baksa biseyler yapabilecek ama salak iste anlayamiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beistrich

Cok guzel yazmissin bazi salaklar susmak bilmiyor devamli flame devamli flame, yazicagi kadar oyuna baksa biseyler yapabilecek ama salak iste anlayamiyor.

Evet aynen öyle, pro LCS maçlarında bile 2-10 gibi skorlardan maçlar çevriliyor, durumlar eşitken bile kesin yenildik, gg yazan ya da onu bunu suçlayanlar ise her zaman kaybediyor. Oyuncular onu bunu izlemek yerine kendisi oynayabileceği en iyi şekilde oynamaya odaklanırsa takımı çok büyük olasılıkla kazanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 3 Şubat 2014; 1:37:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Romen Diyojen

2 7 mi oldu

Alıntıları Göster
    ücretsiz geçiş açıldıgından beri tr serverinde oynuyorum ve dediklerin hiçte yabancı şeyler değil elbette ki kimseye yabancı değildir . burda sorunu söylemek sorunun çözüm yolunu söylemekte kolay ama bunların hiçbiri çözüm olmuyo oyunda hiçbir şekilde kimseye küfretmeme ragmen hatta tam tersine onların kavgalarını bıraktırmaya çalışmama rağmen hiçbir şey elde edemedim ve edemeyeceğimde . kendimden en az 10 yaş küçük birine abilik taslamak niyetinde olmamama rağmen yediğim küfrün belkide reportlanmalarımın haddi hesabı yoktur diyeceğim şudur ki gidin bi internet kafeye görün oynayan tipleri ondan sonra oyuna girin yani tr serverinde oynayın yani daha dogrusu oynama saatlerinizi ayarlayın ya da baska serverde oynayın riotta buna bi çözüm bulamaz hatta bulmak istemez çünkü gelir kaynagının çoğu o kitle neyse herkese iyi oyunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: MrAwesome

ücretsiz geçiş açıldıgından beri tr serverinde oynuyorum ve dediklerin hiçte yabancı şeyler değil elbette ki kimseye yabancı değildir . burda sorunu söylemek sorunun çözüm yolunu söylemekte kolay ama bunların hiçbiri çözüm olmuyo oyunda hiçbir şekilde kimseye küfretmeme ragmen hatta tam tersine onların kavgalarını bıraktırmaya çalışmama rağmen hiçbir şey elde edemedim ve edemeyeceğimde . kendimden en az 10 yaş küçük birine abilik taslamak niyetinde olmamama rağmen yediğim küfrün belkide reportlanmalarımın haddi hesabı yoktur diyeceğim şudur ki gidin bi internet kafeye görün oynayan tipleri ondan sonra oyuna girin yani tr serverinde oynayın yani daha dogrusu oynama saatlerinizi ayarlayın ya da baska serverde oynayın riotta buna bi çözüm bulamaz hatta bulmak istemez çünkü gelir kaynagının çoğu o kitle neyse herkese iyi oyunlar

Ne yazık ki ben de biliyorum bu konunun bizi çözüme ulaştırmayacağını, ama bir kaç kişiye bile farkındalık kazandırsak faydamıza bence. Geçen sezon 1 hafta gibi bi zamanda unranked iken gold olmam gerekmişti, çözümü az dersim olan günler ders aralarında oynamakta bulmuştum, böylece ortaokul-liseliler olmuyordu.
    Kimse üzerine alınmasın, demiyorum ki tüm liseliler kötü, ama sizde kabul edersiniz ki bir karşılaştırma yapıldığında yaşı küçük olanlardan çıkıyor çoğunlukla "toxic" oyuncular.

• quote:

quote:

Ne yazık ki ben de biliyorum bu konunun bizi çözüme ulaştırmayacağını, ama bir kaç kişiye bile farkındalık kazandırsak faydamıza bence. Geçen sezon 1 hafta gibi bi zamanda unranked iken gold olmam gerekmişti, çözümü az dersim olan günler ders aralarında oynamakta bulmuştum, böylece ortaokul-liseliler olmuyordu.
    Kimse üzerine alınmasın, demiyorum ki tüm liseliler kötü, ama sizde kabul edersiniz ki bir karşılaştırma yapıldığında yaşı küçük olanlardan çıkıyor çoğunlukla "toxic" oyuncular.

benim atanmasını bekleyen bi arkadaşım vardı onunla beraber gündüzleri 2 ye kadar benim dersimin olmadıgı günler giriyoduk gayet iyiydi ortam gece de 2den sonra iyi olmaya başlıyo hatta kimi zaman gg bile denilmeden oyunun bittiği olmakta . ya şu aslında birileri okusa farkına varsa oyuna girecek biri yanlış bişey yapacak sonra ana bacı kayacak bu yani . neden küfrediyosun yapma bi daha de gelme gank a de baska yere camp yap de bekle pasif oyna ben gelecem yardıma de bunlar varken küfür etmek çok mu kolay geliyo anlamış değilim yani sonuçta amaç oyunu kazanmak . kazanmak için bişeyler yapman gerekirken bunların olması çok mantıksız

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Çok büyük bir sıkıntı var şu yazından bişey öğrenmesi gereken adamlar bu yazıyı okumazlar. Doğal olarak doğru fakat yanlış kitleye hitap ediyorsun. Ha genede arada faydalananlar çıkıcaktır. Bu deniz yıldızı için farketti misali .

• quote:

Orijinalden alıntı: Beistrich

Cok guzel yazmissin bazi salaklar susmak bilmiyor devamli flame devamli flame, yazicagi kadar oyuna baksa biseyler yapabilecek ama salak iste anlayamiyor.
    Şu takım çalışması op videosunun bi benzeri gibi olmuş. Neyse eline sağlık.Konuya gelince : Herkes bi nebze bu bilinçte olsa her maç yenileyim üzülmem .. Dediklerini yapmaya çalışsak da motive etmeye uğraşsak da "çoğu zaman" karşılığı küfür ve çocuksu birsürü konuşma oluyor .. Daha bugüne kadar hatalıyım diyeni görmedim. Bot lane bir tane totem atmaz jungler gank gelir ölürler takımdaki junglera söver adam kamp kurdu sen nerdesin , top lane oyuncusuna rakip mid oyuncusu gelir keserler bunu bu sırada onun topta olduğunu gören mid oyuncusu kuleyi alır ancak adam söver işte adam geldi sen nerdesin halbuki haberi yok kârda olduğundan , Jungler berbat oynar cj yer basarısız gank atar sonra kıstırırlar bunu ormanda mid oyuncusu bunu keser başlar ağlamaya adam ilah olmuş tek atıyor bilmem ne kasmasa da kesileceksin neyin konuşmasını yapıyorsun daha , mid gider feedler de feedler, feedler de feedler sonra başlar ağlamaya ben solo oynayacaktım yok işte şu şampiyonu oynayacaktım bana bunu aldırdınız vs vs vs vs bunu örnekleri onlarca , yüzlerce... Kimse kendinin hata yapmış olabileceği olasılığını düşünmüyor ; sürekli birilerini suçlama , birilerine sövme isteği .. İnsanlar birbirine az biraz saygı gösterse bunlar olmaz... Her maç kazansak da kaybetsek de birileri birilerine sülale soy sop küfrediyor .. Kimsenin oyununu geliştirme , eğlenme gibi bir amacı yok ; tek amaç oyunu kazanmak , kaybederse de hatalı taraf olmamak ..

• quote:

Orijinalden alıntı: girmiyor

Çok büyük bir sıkıntı var şu yazından bişey öğrenmesi gereken adamlar bu yazıyı okumazlar. Doğal olarak doğru fakat yanlış kitleye hitap ediyorsun. Ha genede arada faydalananlar çıkıcaktır. Bu deniz yıldızı için farketti misali .

Bir kaç tane okuyanın da nerelere takıldığını görmüşsündür, benim ki de heves işte, "one man can change the world" lafının Türkiye sınırları dışında olduğunu biliyorum yoksa.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.