ben 512 limitli adsl kullanıcısıyım.telekomun adsl ile ilgili sayfasına göre kota kullanımının sadece download dan ibaret olduğu birkaç ayrı satırda vurgulanarak belirtilmesine rağmen, turk telekomu arayıp sorduğumda kotaya upload miktarının da dahil olduğunu söylüyorlar...bende bu belirsizlik yüzünden kullandığım dumeter programında hem up hem download değerlerinin toplamını esas alıyorum.konuyu bilmeyen arkadaşları uyarmak ve faturalarının beklediklerinden yüksek gelmesini istemediğimden bu başlığı açtım.ancak benim elime daha faturam geçmediği için kesin bir yargıya varamadım.limitli kullanıcı olup eline fatura geçenler yada bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim...
SAYGILAR...
gerçekten bu konu çelişkide kaldı gibime geldi. güya iyi ve ucuz bir hizmet vermeye başladılar ama tamammen açıklayıcı değilller. ben kotasızım ama bilgi almak için araştırdım yetkililerden bile bazıları sadece download bazıları ise hem dow, hem upload dahil diyor. galiba ilk faturayı alan birini bulana kadar bu durum böyle sürecek gibi..
verdiğin bilgi ve uyarı için teşekkür ederim ..
bilgi alaırsam yazarım ..
sana iyi çalışmalar ..
iyi de upload dahil olsa ortalık karışır iyice ... internette bi yere girmek için kırk kere düşünür hale gelirsin.... Paranoid şizofrenisi olursun mazallah
Öbür türlü olursada online oyun oynamak isteyenler alır 512 lik oynar sabahtan akşama kadar
bakalım zaman gösterecek ney doğru ney yanlış tek anlamadığım telekom neden çelişkide bu konuda neden net bir cevap vermiyordu adama göre davranıyor ..
evet yahu,bu konu benim de kafamı kurcalıyor.Patlamayalım sonra fatura gelince,yok mu acaba bi yetkili
bi belli olsa tam bende kotalıya gecerim belki .. ama upload o kadar cok olmuyor saten ?
Eğer 444 0 375'i arayıp onlara sorduysan sorun yok. Çünkü bizden daha az bilgililer. Ben internet sitesi baz alarak söylüyorum upload kotaya dahil değil. Tabii ak koyun kara koyun ilk gelen faturada belli olur.
Tamda limitli ADSL almayı düşünürken bu forumu okumak iyi oldu.
Eğer dediğiniz gibiyse ADSL tam bir karmaşa demek olacak, burayı seviyorum ya... topic'i açan hunter_hasim tşk
Merak ettiğim bişey daha var limitimizn dolup dolmadığını yada ne kadarlık daha limitimizin kaldığını nasıl öğrenecez???
quote:
Orjinalden alıntı: BİG KİNG
Merak ettiğim bişey daha var limitimizn dolup dolmadığını yada ne kadarlık daha limitimizin kaldığını nasıl öğrenecez???
du meter kullan
Şuan telekomun böyle bir servisi yok. Du meter gibi programlar kullanabilirsin. Ama ilerden web sayfalarına böyle bir hizmet koyabilirler.
bu soruyu ben sormuştum bir yetkiliye.. dedim webcam kullanıyorum upload dan göcmeyelim dedim.. yok dedi sadece download la para yazar demişti.. telekomdaki sayac buna ayarlı demişti.. faturayı görünce bakacaz bakalım... her ayın 20 sinde kesiliyomuş benim defter... ona göre kullanırsın demişti .. inşallah dorudur... ilk faturayı merakla bekliyom ne ye benzeyecek acaba
quote:
Orjinalden alıntı: bluetech
bu soruyu ben sormuştum bir yetkiliye.. dedim webcam kullanıyorum upload dan göcmeyelim dedim.. yok dedi sadece download la para yazar demişti.. telekomdaki sayac buna ayarlı demişti.. faturayı görünce bakacaz bakalım... her ayın 20 sinde kesiliyomuş benim defter... ona göre kullanırsın demişti .. inşallah dorudur... ilk faturayı merakla bekliyom ne ye benzeyecek acaba
kim dedi 20 sinde diye. 1 inde kesiliyor demişlerdi
valla benim santral öyle kesiyomuş faturayı .. fatura gelmesse bekleyip durma dedi.. 20 sinden sonra git sor müşteri numarandan öde dedi faturayı...
Sitelerindeki açıklamalarında sadece download'dan bahsedilmiş. Her ikisi de dahil diyen yetkili, bilmediği için öyle demiştir. Telekom'da kimsenin dünyadan ve birbirinden haberi yok ki. İşim düşüp de gittiğimde, ben öğretmişimdir gerekli konunun ayrıntısını hep, çalışan müdürlere dahi.
O yüzden boş yere panik yapmayın. Sadece download hesaba dahil limitli ADSL hizmetinde.
ya hoca yapmayın upload dahil olabilrmi akıl war mantık war .. werinin girişine para aldın tamam ..ama çıkışınıda para alınmaz ..yapmayın karıştırmayın ortalığı ..
Ne demek kardeşim sadece download tan para almak. Akıl var mantık var teelkom hiç böyle birşey yapar mı? Transfer edilen data miktarına göre. Yani DL+UL miktarı.
quote:
Orjinalden alıntı: DieScheisse
Ne demek kardeşim sadece download tan para almak. Akıl var mantık var teelkom hiç böyle birşey yapar mı? Transfer edilen data miktarına göre. Yani DL+UL miktarı.
Mantıklısı da bu zaten. Ama işin başında internetin i'sinden anlamayan insanlar olunca türk telekom böyle karıştırıyor işte ortalığı. ALIN SİZE ŞOK İDDAA: "TÜRK TELEKOM'UN UPLOAD DENEN ŞEYDEN HABERİ YOK!!!"
SEVGİLİ ARKADAŞLAR,
xenon>
aynen katılıyorum daha geçen gün telefondaki adsl ile ilgilenen telekom yetkilisine upload ın ne olduğu anlatmak zorunda kaldım...her ne kadar o telefonu biran önce kapatmak isteme girşiminde bulunduysa da ısrarcı davranıp ona download ve uploadın ne manaya geldiğini ukalık olarak da görse izah ettim...tam bir komedi...